Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

<#eljen>

Only the dead have seen the end of war.

<#eljen>
GerY5
Ritka rosszindulatú egy cikk lett ez... Én nemhogy nem 3D-ben láttam, de a 2D-sek közül is a legrosszabbat, kamerás-mozis felvételt, (mivel a nagy karácsonyi rohanásban nem volt idõm eljutni moziba, ezután remélem már lesz idõm), így nem mondhatnám, hogy a káprázatos látvány dominált. A film mégis k*va nagy volt! Ennyi...

http://www.dock4phone.com - http://gyar.eu/2A-dock4phone \"Az autónak is két tengelye van, mégsem függvény\"

Szerintem néhány hardcore sci-fi rajongótól eltekintve, kevés embernek estek le a filmben található zseniális gondolatatok, melyek egy igazi jó HC sci-fi regényben is megállnák a helyüket, szilárd alapokat nyújtva.
Nyilván ebben a vizuális orgia túlsúlya is szerepet játszik, de bízok benne, idõvel sokan felismerik Avatar világának zsenialitását is.
Én 2D-ben láttam, de a látvány így is megfogott és igazából nem is vágyom rá, hogy 3D-ben lássam!
Nem értettél meg😉 én azt kérdeztem, hogy levon-e a film értékébõl...persze, hogy nem ugyanaz lesz a látványvilág, DE nálam egy film értéknél úgy max 30% a látvány...2d-ben is hozza a mai kor követelményeinek megfelelõ színvonalat, a sztori pedig jó. Továbbra is egy sci-fi-rõl beszélünk!
wedge31
Tehát szerinted 2D-ben ugyanolyan a látvány mint 3D-ben ,szerintem te probáld ki mivel ez biztos hogy nem igaz.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

na ez a baj hogy ennyit latsz belole, a latvany teszi kimagaslova az ertekeket nem nagyon erzekelitek

Nem értünk egyet, próbáld ki, ha tetszett a film<#circling>
wedge31
Szerintem egész biztos hogy rosszabb 2D-ben és tévén még inkább az egész film fö ütökártyája a látvány.

És ez levon a film értékbõl? Rosszabb film lesz, ha csak 2d-ben nézed meg? Sztem nem...
Vagy pont a csalódott emberekre hatott túlzottan a hype? Aki meg éppen letojta és megnézte, egy jót szórakozott?

Szvsz pont azért jó a film, mert nem csak üres látványvilág, mint ahogy a "kritika" is próbálja beállítani.

Más:
Mellesleg a terminator 2 is dolgozik klisékkel...nincs új a nap alatt, de azért sokat számít a tálalás.
Jajj nem akarok trollkodni itten, de ez a hülye kritika százszor közhelyesebb az amúgy valóban nem túl unikális sztorit bemutató filmnél. Olyan jómegaszondom kritika. Cameron legrosszabb filmje...
Te hülye.

A Piranha 2 az meg jó film volt? Nagyon hülye. Legalább tájékozódnál idióta, mielõtt leírsz valamit.

wedge31
Egy idegen ember kritikája éppugy szart se ér mint johnny fitcpatrick véleménye az imdb-én.
Az én véleményem se kell hogy itt meghatározo legyen bárkinek aki nem ismer.

Az okosabb ember csak az ismerösei olyan emberek kritikáját fontolja meg akiknek ad a véleményére.
Nekem hiába mondja százezer ember hogy finom a tökfözelék ha én már a szagától is rosszul leszek és ettöl nem leszek kisebb söt a saját vélemény mindig többetér mint a birkamod a tömeg után menni.

A hájp meg konkrétan tényleg túlzó és hazug volt mert a forradalmi 3D seholse volt söt elmaradt egy sima IMAXos természetfilm mögött ,rengeteg homályos életlen objektum volt a filmben.

Valamivel mindenki ki akar tûnni...<#hehe>

Amúgy nem az a baj, hogy vmiért nem tetszik neki a film...inkább a nyíltan lehülyézés, mert mást gondolsz, más tetszik...

Ha vissza akarnék vágni, azt mondanám, már értem miért nem tetszik neki a film...csak annyit sikerült felfogni, hogy lõnek benne és huhu, mint minden mesében van happy end...De inkább nem teszek ilyet<#rolleyes>
Csak nezd meg az egesz eves mozis statisztikakat visszamenoleg is akar, tudj meg tobbet arrol mennyien erdeklodtek az Avatar irant, mennyien voltak hajlandoak beulni, sajnos azt nem fogod tudni hanyan voltak olyan vakmeroek akik 2x vagy tobbszor is elmentek te ezt nem is fogod megtudni. Erre is megint lehet mondani az okoassagot de itt mar tobbrol van szo az emberek beszelnek a filmrol egymas kozt es nem kell ehez a marketinggepezet.

Ha valami nem tetszett, miért nem Cameron-nak sírod el?! Miért itt kell gyõzködnöd az embereket, hogy más az ízlésed? Én sem szeretem pl Gyõzikét, de veled ellentétben én még a fáradtságot sem veszem, hogy leszóljam. Azt hallgatom, nézem ami tetszik, ha meg mellényúltál akkor azt minek vered nagydobra?
Jut eszembe ez a kritikának titulált cikk egy zsigerbõl jövõ irígység!
Szerintem Cameron ezzel a filmmel igenis nagyot alkotott, én a helyében a vége fõcímet úgy kezdtem volna: NA EZT CSINÁLD UTÁNAM! <#crazya>
Csatlakozva pár elõttem szólóhoz pedig csak annyit a film mélységét vagy mondavalóját tökéletesen eltalálták. Nem is sok nem is kevés. Ha gondolkozni vagy elmélyülni akarok megnézem a Táncos A Sötétben-t vagy A Legyek Ura-t.
tmk
Engem az zavar mint az olyan emberek mint te csak azért is az ellenkezõjét mondja annak amerre a többség megy és egybõl birkázza a többit. De nem csak a marketing miatt mennek be az emberek, ha valami tényleg rossz és unalmas lenne akkor az elterjedne a az emberek közözz fórumokon és bukna is a film, de itt nem ez van mert a többségnek tetszik. Nem szoritottak senkinek a fejéhez fegyvert h na most b****g bemész és megnézed a filmet és aztán 1 hónapon belül újra bemész.
És nem osztogathatod az észt hogy ezek hülye emberek mert ezt nézik meg, mert nem tudod hány orvos, mérnök, ügyvéd nézi meg azt sem tudod milyen inteligancia hányadosa van az embereknek.
Az emberek épp eleget járatják az agyukat napközben (munka, iskola) szeretnének kikapcsolódni és ezért járnak moziba.

Tényleg már divat fikázni mindent amit a többség szeret...

aha...hát,persze...hihető volt

"Engem speciel megvezetett a nagy reklam, 10 eve nem voltam moziban, gondoltam elnezek, de megbantam, vagy legalabbis nem azt kaptam amire vartam.
Ezt pedig szeretnem megosztani masokkal, hogy nehogy ugy jarjanak mint en."

igen, valaki ezt kiragadja a mondandodbol, elhiszi es emiatt nem megy el, haha naiv
pont ezek miatt nem olvas kritikat sok ember mielott megnezne egy filmet
(okosabbak utana sem)

böröczk
Nekem, és sok más embernek (mondhatni a nagy többségnek) még kétszer meg fog érni ennyit, az a helyzet... minimum...
<#worship>

Kumiho #2179

böröczk
elvárások ezek lettek volna? az író nem normális, ennyi baromságot és hazugságot kár volt leírni. legrosszabb filmje? legrosszabb kapásból a titanic, valamint az imdb és egyéb IGÉNYES kritikák nem éppen errõl tanúskodnak.
Höhö, balfékek.. ennél már csak a leffordedkettõs cikketek volt jobb, ahol közöltétek: " az ÖT túlélõ újra..." BRAVO, és újabb bravo!

Kumiho #2179

Amúgy a district 9-rõl is ilyen pazar "kritika" született? Ott is "a konfliktusok, a drámai momentumok, az okok és okozatok sajnos meglehetõsen sablonosak"?<#banplz>
Nem szarom le, csak nem értek egyet vele... A véleményedhez jogod van ahogy eddig is... és ha neked 1800 Ft-ot nem ért meg ez a film egy évben egyszer, akkor tényleg csak sajnálni tudom ezt.

Szerintem kurvajó film volt, szerinted nem... nincs ebben semmi gáz... De a cikk tényleg olyan kontextusban íródott ami az egyéni véleményt rá akarja erõszakolni azokra akik még esetleg megnéznék a filmet.

Nekünk tetszett a film, a számok és a túlnyomó részt pozitív kritika - világszerte - ezt mutatja, ha csak a nagy médiahisztirõl lenne szó már rég kidurrant volna ez a nagyra fújt szappanbuborék...

De nem durrant....

ennyi
Ki kell ábrándítsalak...^^ az össz találkozásom az avatarral a megnézésig az volt, hogy 2x láttam az elõzetesét...Arra gondoltam, érdemes megnézni.

Semmi több...Az összes többi filmnél is kb ennyi hatással volt, van rám a marketinggépezet...^^

Szóval én speciel nem vágom milyen nagy 500 millió dolláros marketinggépezetrõl van szó...

u.i.: ugyanezért néztem meg a dark knight-t, a district 9-t és az összes többi filmet...

Mind jó film, nekem ezt is tetszett.
Tetsuo
En meg azt a kepmutatast utalom, h leszarsz mindent ami negativ, mert egy forumba csak jot lehet irni.. pf

Miert bajod az, ha vkinek nem tetszett a film? Es miert bajod az, hogy ezen a hozza illo forumon vitatkozunk?
Ha a csak az irhat, akinek tetszett, nem lenne vita, csak egyutt bologatas, akar be is zarhatnak az osszes topikot..

Engem speciel megvezetett a nagy reklam, 10 eve nem voltam moziban, gondoltam elnezek, de megbantam, vagy legalabbis nem azt kaptam amire vartam.
Ezt pedig szeretnem megosztani masokkal, hogy nehogy ugy jarjanak mint en.
Ugyanis e-tetves forumokon sok birka egyuttbologato azt mondja, amit az 500millio dollaros marketinggepezet mondatni akar veluk, hogy qrvajo film volt.

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Ezért írtam hogy csak sajnálni tudom akiknek nem volt eléggé "Star Trek"-esen agyonbonyolított az avatar sztorija.

Miután a moziban megnéztem 2x, nekem a netrõl letöltött mozikópia is ugyanazt az érzést adta mint a moziban, persze az ember sóvárog a csúcsminõségû "techdemo" után is, de nekem ugyanolyan élmény volt látni egy nyomorék katonát ahogy boldogan felfedezi a futás örömét, az otthonukat elvesztõ Na'vik fájdalmát, vagy azt az érzést amikor a természet egykét védi meg magát a betolakodó idegenek ellen...

És ehhez nem kell Asimov-féle alapítványi mélységekbe merülni a filozófiai vagy egyéb kontextusokban. A történet pont úgy jó ahogy ebben a filmben van.

Ha bonyolítják unalmassá válik, ha még jobban egyszerûsítettek volna rajta akkor meg tényleg a film kárára ment volna.
szamáremberek helyett szamárember

It\'s a definitive role-playing experience, and the only reason it can\'t be called the best game in its class is because in a sense there\'s nothing available that compares to it. /Baldur\'s Gate 2/

Boldog Karácsonyt mindenkinek!

A szamáremberek szerintem innen ered. 103-as hozzászólás.

It\'s a definitive role-playing experience, and the only reason it can\'t be called the best game in its class is because in a sense there\'s nothing available that compares to it. /Baldur\'s Gate 2/

Tetsuo
Az altalad emlitett esemeny az nem logikai hiba, pusztan jelen vilagunkban paradoxon. A Terminator 1 es 2 (egyebkent ezekben is voltak kisebb hibak, de ezek a filmek pl. tobbnyire teremtettek a kliseket es nem felhasznaltak azt) pont attol sci-fi, hogy az idoutazast axiomanak tekinti.
A filmnek ugyanugy mint a regenyeknek, nem kell realista abrazolassal csak valosagot kozolniuk, hiszen pont az a lenyege, hogy az iro altal elkepzelt fantaziavilagot vagy esemenyeket megjelenitse.
Namarmost a logika es egy kerek vilag, v az elkepzelt esemeny beleillesztese a valosagba tokeletes kell hogy legyen, kulonben az egesz, egy oszevisszasag lesz.

Esztetikailag es szakmailag eleg korrekten (ill objektiven), meg lehet itelni egy filmmuveszeti alkotast, persze vannak szubjektiv elemek, de az altalam alabb irtak, tobbnyire nem azok.

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

wedge31
Amennyire divat egy film fikázása annyira divat egy irásé is nem hisszem hogy a vérpistik értik a cikk konkluzióját ami az utolsó bekezdésben van csak a szenzáció hajhász mondatok ragadnak meg bennük.

Az avatar jó film , de...

BCS pixel
"Ilyet írni, hogy "giccses" Pandora világa. Hát bazdmeg, giccses egy õserdõ? Vagy mi a faszom, azért mert nem szétesett öngyilkos hajlamú drogos buzik nyafogják végig a filmet, akkor már sekélyes?"

hát szerintem ezt arra értette, hogy hatalmas a színkavalkád, nagyon tarka-barka állatok vannak a pandorán

netperformer
Azt hiszem, miután megnézem a filmet én is írok egy kritikát... Én a legegyszerûbb filmekben is megtalálom az értéket, már ami történetet illeti. Azt gondolom James Cameron filmjénél ez nem is lesz olyan nehéz. De gondoljunk csak a Terminátor 2-re... ott sem csak annyi a dolog, hogy megint egy gép visszajött a jövõbõl. Ha a készítõk elemzését megnézed, máris láthatod, hogy mennyi gondolat elvan rejtve a filmben... Nos, aki figyelmes észreveszi, aki nem nem.

Igazából nekem az tûnik fel, hogy manapság a trendbõl való fikázás ugyanolyan kényszer mint mondjuk a szarás.

Ha egy nagyobb népréteg kajál valamit akkor ezeknél az embereknél elvbõl kijön az " én utálom mert mindenki más szereti" szindróma.

Iskolapéldája a cikkíró, a történet szõrszálait boncolgatók és a logikaharcosok itteni megnyilvánulásai...

Ezen nem kell csodálkozni... Igazából én csak mosolygok ezen... Nem vagyunk egyformák.

Én szerencsésnek érzem magam hogy van egy olyan mûvészeti alkotás ami 2 és fél órára tökéletesen elrepített az univerzum egy csodálatosan vizionált bolygójára, amihez a sztori már csak körítésként jött.

És én büszke vagyok arra hogy ez a film megérintett, mind látványilag, mind mondanivalóilag, és csak sajnálni tudom akiket nem..

Õk egy élményebbel szegényebbek lettek.

Erre az esetre van egy nagyon jó közmondás: "Attól hogy a hal nem tud úszni még nem a víz a hülye"

és ennyi... Akiknek nem tetszett, majd találnak valami olyan filmet maguknak ahol a saját ízlésvilágukat kielégítik majd. (nehéz lesz)

Én minden esetre köszönöm Cameronnak hogy egy ilyen filmmel ajándékozott meg, és nem csak engem hanem az egész világot.

Ha valaki jobbat tud, nosza ne a száját jártassa, csinálja meg 😊
BCS pixel
hát ja, már címnél durván megbukott ez a kritika <#nyes>

Alwares
Jesszum. Eladja a motort?
Amúgy meg nálam ez egy korunk filmiparát meghatározó gyönyörû mese (történet szempontjából). Annyi a történet, hogy elvigye a filmet a hátán, egy keret. Nálam 8 pontot kapnak. Semmivel se primitívebb mint egy Star Wars. Sõt, a mondani valója miatt nálam hatalmas pirospontot érdemel, mert nem számítottam rá hogy ilyennel jönnek elõ egy ilyen komoly produkciónál. A Föld halott bolygó.
Nem akarok elmenni ilyen irányba, csak idéznék az Ördög ügyvédjébõl: 1 milliárd emberem van akiket semmi se érdekel és képesek szétkúrni ezt a bolygót és jön az ezredforduló...

Azokat az embereket nem értem aki a történet miatt fanyalognak. LOL. Hát ha történetet akarok és hangulatot végignézem a Keresztapát, ha érzelmeket és spirituális élményt akarok megnézem a Fountaint. Ha le akarom magam nyûgözni és éppen a látvány érdekel akkor megnézem az Avatart. Mert jelenleg ez a csúcs.
A színészekkel se volt gond, normálisan játszottak, egyedül rambo kapitány lógott ki nekem a képbõl...

Xbox360 gamertag: Alwares, Nintendo Wii Lenovo Thinkpad T400

BCS pixel
nem azt írtam hogy a ragadozó eszik növényt, hanem azt írtam hogy a növény evõk megkönnyítik a ragadozók dolgát azzal, hogy világítanak

Milyen ragadozó eszik növényt?<#idiota>
BCS pixel
szerintem az életben nem lenne olyan bolygó, ahol például a növényevõk este világítanak, például megkönnyítve ezzel a ragadozók dolgát

2 év után újra elkövettem azt a hibát, hogy elolvastam ismét egy sg-s filmkritikát...
Sajnos semmi sem változott...

Én nagy sci-fi és fantasy rajongó vagyok és a film nagyon tetszik. Mozgalmas, látványos és a mondandója is elég komoly.

Ha jól tudom, egy magyar költõnk mondta azt, hogy mindenki azt látja, amihez szeme van.
Nincs túl bonyolítva a film, de nem is kell. Nem akarok spoilerezni, de szvsz aki nem látja a film témájának komolyságát, ott már baj van. És igen, már volt ilyen a valóságban is, MOST is van ilyen a nagy világban és sajnos még lesz is, egészen addig, amíg sokan úgy gondolják, ez nem is komoly.
Félreértés ne essék nem vagyok greenpeace-sxD

Viszont tényleg nem értem a "kritika" szerzõjét meg a néhány postoló emberke álláspontját... A terminátor jó film, ez meg fos? Pedig ebben a filmben sokkal komolyabb és lesúlytóbb igazság van, mint a másikban...és ez csak egy példa.

Vagy az ingerküszöbötök már annyira magas, hogy egy ilyen egyszerû dolog már meg sem mozgat? Elszomorító😞
BCS pixel
hát inkább párduc mint szamár

nando42
Nincs sok kedvem elolvasni a cikket, csak az elsõ és utolsó bekezdést, éppen elég minden kritikából:
A filmkritikusnak üzenném, hogy nem az emberbõl vált ki "ellentmondásos érzéseket", hanem belõled. Ezekben a kritikákban azaz idegesítõ, amikor a kedves firkász nem elégszik meg a saját véleményével, hanem mindig kiprjoektálja másokra is.
Azt, hogy belõled mit vált ki, na azzal semmi gond, de az én véleményemet hagyd békén legközelebb! Elõre is köszi.

http://motionpicture42.freeblog.hu/

Ezt a kérdést fejtse már meg valaki. 😄 Vagy mi itt a gond, mert én nem értem.
"mindent láttunk"
Nézz meg egy Lynch-filmet... Azt sem fogod tudni, fiú vagy-e vagy lány. Te biztos, hogy nem láttál mindent...
Beowulf
Nekem nagyon bejött! Már másodszorra néztem meg... 😊

Te inkabb olvasgass sci-fiket es akkor nem ez lesz a legnagyobb logikai kihivas szamodra 1 idoutazos muben..

Masreszt: Ajanlom mindenkinek Asimov Alapitvany sorozatat,kulonosen a Gaiaval foglalkozo reszeket..(foleg az Alapitvany es Foldet.) Kulonosen azoknak,akik szerint el kellene hasalni az Avatar tortenetetol....
Kedves cikkíró. Te milyen filmet néztél? Mert hogy ezt biztos nem nézted végig, fõleg nem 3Dben az biztos. Amilyen fos filmek voltak mostanság ez igazi gyöngyszem. És még történetet is építettek köré.
Minimum ilyen filmeket!!!
tmk
Tetsuo, Symbol,

Bírom, hogy az Avatarban megtaláljátok a logikai hibákat meg a koppintásokat, de az általatok nagyra értékelt filmeken ez nem tûnt fel nektek?
T2 T1 koppintás ugyanaz a story, visszajön 1 gép aki meg akar ölni 1 embert. A logikai hibákról meg ne is beszéljünk. Hogy küld vissza valakit 1 olyan ember a múltba aki akkor még meg sem született?

aha...hát,persze...hihető volt

csak pozitivan
ezzel arra gondoltam hogy talan akkor nem emlegetnek annyit a klise, sablon story szoveget

en csak probalom megerteni a sok negativ embert

miért is? anyagilag, kritikailag, nézõ visszajelzések terén teljesen rendben van a film? mi kell még?
Az hogy néhány embernek nem jött be, legtöbb filmnél így van, olyat még nem láttam ami mindenkinek tetszett volna.
Lehet meg is 14 evvel ezelott kellett volna megcsinalnia, akkor?

symbol
dede. van olyan hogy túlértékelt. Mindenkinek van. Személyes véleményem szerint túlértékelt az a film, egyszerûen nem tudom mit esznek rajta a legtöbben a látványon túl, mert a sztori nem nagy szám, hibák szintén vannak benne (olvassunk vissza ha valaki kérdezné mik), szóval ez van. Nekem lehet túlértékelt egy film.

Dehát mit várunk a mai világban amikor a megasztárok, meg csillagszületik féle mûsorok tarolnak. A filmet istenitõk meg legalább elismerhetnék hogy igenis van hiba a filmben.

Mondja ezt egy olyan emberke, aki imádja James Cameron 4 filmjét is, és elõvételben "elvitte" az egész nagycsaládot IMAX vetitésre. 😞

http://rateyourmusic.com/~unrealnoise