680
-
willcox #359 Ezt is rosszul gondolod. Nem a kedvenc filmem, különösebben nem is tetszett. -
sandor8206 #358 de egyenlő, mert máshogy nem tudjuk meghatározni, vagy majd te megmondod vagy xy. -
sandor8206 #357 nem én döntöm el, de azért még tök feleslegesen írogatsz -
#356 Csak neked is jelzem, ha beleszólhatók, hogy a sikeres nem egyenlő az értékessel! -
sandor8206 #355 gondolom az egyik kedvenc filmed a Fight Klub, ez a te klasszikusod, csak azt nem értem akkor minek nézted meg az avatart + minek írogatsz még ide, hogy mennyire szar film, nem neked csinálták ezt a filmet. -
#354 Kicsit ellentmondásos, amit írsz: Emerichnek, Lucasnak felrovod azokat a hibákat, amiket Camerontól elfogadsz.
"Bár technikailag a 2012-nek sem kell szégyenkeznie, hiányzik a forgatókönyvből az arányérzék, az ízlés, ráadásul szerintem és a sok itt-ott fellelhető kritika alapján is a neves színészek legrosszabb formájukat hozzák."
Hát ez sajna az Avatárra is igaz, nem hiszem, hogy bármelyik színész is komolyan gondolja, hogy ezzel a teljesítményével, majd Oscart kap.
Az Aliens film, sok szempontból az első rész motívumait ismétli, egy ilyen forgatókönyvet összehozni, annyira azért nem megeröltető.
A Terminátor gyak a Cyborg 2087 című film egyfajta remake-je, a True lies a La Totale! francia film újraforgatása, a Titanicon meg olyan sokat szintén nem kellett kitalálni.
Az Abyss egy jó kis sztori, jó szereplőkkel, jó technikával, sajna gyak megbukott, kár érte!
Szal ennyit az ő eredetiségéről, és forgatókönyvírói vénájáról. Nem B kategóriás (már nem az), de kb az amit Emerich, vagy mostanában Lucas művel.
Amúgy, ha már megkérdezted, hogy mivel lehetett volna földobni a sztorit?
Csak azzal, amiben az általad is felsorolt filmek jobbak, pl, hogy a mellékszereplők is emberek és nem lepuffogtatható céltáblák, mint a nagy csatajelenetben az Avatárban, mert ugye legalább annyi embert kinyírtak, mint amennyi Navi elhullott. Szerintem, bár lehet hogy nem vagyok jó ember ismerő, egy átlagos emberke, akinek nincs Hitler komplexusa, nem a Navikat választja a valóságban, vagy ha már megtörtént a baj, akkor nem fokozza a konfliktust, hogy visszatámad, hogy még emberek tucatjai is dögöljenek bele a dologba.
Ezáltal gyak az egész sztori légsúlyúvá válik, de Cameron még is moralizálni akar, ami sajna olyan mónikasó szintjére zülleszti az egészet.
Ettől függetlenül én is azt mondtam, amikor jöttek a rinocéroszok, meg a tigrisszerű ragadozók, hogy na végre most jól megkapják a gecik!!!
De azért egyetértünk, hogy ettől max a vasárnapreggeli indiános film szintjén mozog még mindig a dolog. -
willcox #353 Azt nem te döntöd el, hogy mi a felesleges, és mi nem. Maximum magadra vonatkozóan lehet az, de az meg legyen a te problémád.
A nagy átlagot ne keverjük ide. A nagy átlagnak általában nincs önálló véleménye, hanem mások véleményét szajkózza. A szellemi képességek meglehetősen nagy differenciát mutatnak. Ezért is lehetnek sikeresek a reklámok és a marketingkampányok, amivel a szart is el lehet adni a tömegeknek. -
sandor8206 #352 semmi agresszió nincs felőlem azok felé akiknek nem tetszett, nekem is van sok film ami nagyátlagnak a mindene, nekem meg nem DE
felfoghatnád végre, hogy azokkal az adatokkal nem lehet mit kezdeni amik nincsenek, akik nem szavaztak ,akik nem vettek mozijegyet.
Ki nem szarja le a te véleményed, ugyanúgy mint az enyémet vagy bárki másét egyénként.
A film sikeres, mert ezt mutatják a tények és nem okozott csalódást sem anyagilag eddig, sem kritikailag sem.
akinek nem tetszett, az így járt. -
willcox #351 Mindegyik filmje nem szar, ilyet nem is állítottam. Az Aliens pl. egész jó lett, talán az az egyik legjobb filmje. De semmiképp sem alapfilm, csak egy film az űrkommandós filmek közül. Ott az Alien az alapfilm, azt pedig egy Cameronnál jobb rendező készítette. A Terminator sem alapfilm, a Terminator 2 meg pláne nem, pedig élvezhető és izgalmas mindkettő ugyanúgy, mint az Aliens. A The Abyss inkább csak érdekes volt, a Titanic meg egy nyálas, szirupos katasztrófafilm. A többi film, amiben még így-úgy közreműködött valamilyen minőségben, mind átlagos filmek. -
sandor8206 #350 ezek klasszikusok, ezeket kérted HA ezekkel nem tudsz mit kezdeni, akkor feleslegesen pampogsz az Avatar ellen, hisz nem a te filmed volt eleve, hisz nem jönnek be azok a filmek amik a nagyátlag klasszikusnak tart és az Avatar is ilyen, mert ugyanabból építkezik mint a legtöbb általánosságban elfogadott remekmű, ezért szeretik a nézők és a kritikusok is, ezért lehet majdan belőle is klasszikus mesefilm, mint az SW-ből vagy Gyűrűk Urából. De ezt majd az idő eldönti. -
willcox #349 Nem tőled kértem felsorolást, hanem attól a gyengeelméjűtől.
Az imdb-s top10 egyike sincs nálam az első tízben, bár vannak kifejezetten jók is közöttük. De ez egyéni izlés kérdése, és mivel nagyon szubjektív, ezért ez nálam nem vitatéma. -
#348 Azért a kínai piacon egész jó termékeket, főleg másolatokat lehet ám kapni. Meg nem mondja senki sem, hogy nem eredeti a pipáspóló, ami rajtad van!:D
De sajna, csak másolatok, igazi nagy, tényleg forradalmi cuccosokat, nem a piacon fogsz venni, még ha annak is hirdetik, és sajna ilyen szempontból igaz, a vásári bóvli kifejezés, mégha jelen esetben el kell ismerni egy nagyon ötletes, nagyon sok helyről a legjobbat összeszedett, nagyon igényes dologról van is szó!
Pl: csak egy apróság, a betűtípusra hívnám fel a figyelmet:
Serenity
Most akkor te is elkezdesz személyeskedni, pedig az SG "nevesincs firkásza" ilyet azért nem tett. Kicsit higgadtabban is lehetne vitatkozni, ha valóban vitáról és nem "megmondásról" van szó.
Az igazi korszakalkotó film az olyanok, amit pl. Tarantino csinált az utóbbi évtizedekben, amikor a B múvi és a nagyfilmek határát tudatosan elkezdte összemosni, vagy az a hihetetlenül szubjektív kamerakezelést, amit a Ryan közlegényben láthattunk talán ilyen profin először.(Ez A csata, nem az ami az Avatárban van!)
Ezekből aztán egy sokkal kevésbé mesterkélt, naturalisztikusabb filmes látásmód kezdett kibontakozni, ami viszont ettől a filmtől fényévekre van! Nem hogy nem korszakalkotó, de a filmes eszközei, a kamera kezelés is, a karakterei, a sztorija meglehetősen avittosak tűnik, de mondjuk inkább csak, hogy a klasszikus iskolát követi.
Ez is tény.
A film nem rossz, a tények magukért beszélnek, a nézők imádják. De amiről vitatkozunk az az, hogy amikor a Mekdonálc bejelenti az új Télapómenüjét, amihez színes szemüveget is ad a gyereknek, az mennyire tartozik a gasztronómia mérföldkövei közé, mennyire vethető össze egy báránycombbal provánszi módra?
Nagyjából semennyire, bár tény, hogy a gyerekek eccerűen zabálják!
-
#347 " JA gondolom a te helyeslésed is, na azt ki nem szarja le." látod ez a vérpisti stilus amiröl beszélek...
-
Pares #346 Ráadásul eleve így kezdi a cikket: "Hú de szar ez!" -
Pares #345 A kedvedért megfogalmazom másképp:
Rendben van az, hogy tetszik vagy nem tetszik, de azért túlzás, vagy hogy is mondjam, értelmetlen lehúzás, hogy ótvar szar (a történet pl.), mint ahogy a cikkben megfogalmazzák. -
sandor8206 #344 hogyne tudnák a mozipénztáraknál szavaznak. -
sandor8206 #343 Bevételi adatokból nagyjából lehet következtetni egy film fogadtatására, persze nem arra, hogy jó vagy sem, hisz az egyéni szubjektív vélemény DE arra igen hogy tetszik-e a nagyközönségnek általában vagy nem.
Mondjuk ha meg tetszik a többségnek, akkor ergó a többség jónak tartja.
Egy filmet mi alapján lehet megítélni összeségében, bevételeket eddig hozza, kritikusok általában szeretik, közönség nagytöbbsége is szereti-nem tudom mi kellene még egy film elismeréséhez, JA gondolom a te helyeslésed is, na azt ki nem szarja le.
Akárhogy is nézzük Avatar sikeres film és nem keltett csalódást.
Akinek nem tetszett van ilyen minden filmnél az így járt. -
#342 Ahogy gondolod ,szerintem ez nem hülyeség a nézök 80%-nak a véleményéröl semmit se tudunk. -
#341 Ne gyere már te is ezzel a hülyeséggel, hogy az emberek töbsége nem szavazott a filmre, meg hogy csak 150ezer ember szavazott. Nem az a lényeg hogy hányan szavaztak, hanem az hogy akik szavaztak azoknak igenis tetszett. -
#340 Szerintem hagyd abba az irkálást mert egyre nagyobb tévedésben vagy.
A film látványilag jó / a cikknek is ez a konkluzioja / de van benne mit kritizálni böven és ezt bárki megteheti.
Az hogy te tökéletesnek találod a te mércédet minösiti ,ez nem rossz vagy jó ez tény.
A tömegröl meg nem tudsz semmit ,mondjuk megnézték eddig a hájp miatt 3 millioan / ebbe most ne számitsuk be azokat akik többször is megnézik / ebböl az interneten a forumokon az imdb-én ajnároza mondjuk százötvenezer ember kérdem én honnan veszed hogy többi millios nézösereg aki nem irkál a neten is elvan ájulva a filmtöl ? nem tudhatjuk.
Végül is a gyözikét meg benköt is rengetegen szeretik és ugyan annyian meg utálják most akkor melyik csoport van tévedésben ? -
Silenzio #339 Azt azért megkérdezném, szerinted Cameron minden filmje a forgatókönyveken bukik el? Mindegyik filmje szar? Csak mert az eddigi összes filmje forgkönyvét ő írta. Szerintem a film szándékosan parabolisztikus, szándékosan tanmese jellegű, a hatás kulcsa az, ki mennyire tud azonosulni a főhőssel abban a folyamatban, ahogy rácsodálkozik Pandorával és eggyé válik a bolygó "esszenciájával". Ehhez meg ugye az kell, hogy a néző "elhiggye", megkedvelje ezt a világot. Logikus, ha technikai tesztnek nézzük a filmet. Én megtaláltam benne a többletet.
A filmet fikázóktól kérdezném (nem kötözködésből, tényleg érdekel), mivel lehetett volna feldobni, tartalmilag elmélyíteni a cselekményt? Én jónéhány dolgot máshogy csináltam volna meg, ez tény. Sokszor leírtátok, hogy "ezzel a látvánnyal egy olyan film kéne ami sztoriban is ér valamit". Tudtok példákat mondani? Én az elmúlt 10 évben tán 4 sci-fit láttam, ami egyedi, megkapó tudott lenni: Az ember gyermeke, a Sunshine, a District 9 és a Moon. Ebből kettő kisköltségvetésű kamikaze-alkotás. Az egyiknek bejött, a másiknak egyáltalán nem. Tudtok olyan NAGY, első vonalbeli amerikai filmet mondani az utóbbi 10 évből, ami mellett az Avatárnak szégyenkeznie kéne? -
sandor8206 #338 nem szentírás, ki mondta??? kértél egy felsorolást. gondoltam így a legegyszerűbb, mind a 10 klasszikus, van régi van új, van sci-fi van sima film is, szóval ha már pampogtál kérném elemezni őket SZTORI szempontjából, mi bennük olyan hatalmas vagy újszerű, ha Avatarban ez a gondod. -
Silenzio #337 Azért az Aliens első xenomorph vs. ember akciófilmnek elég jó, megkockáztatom kreatív és egyszeri, megismételhetetlen alapvetése ennek a műfajnak. Amilyen jó mixtúra, értelemszerűen annyira szánalmassá vált mindegyik koppintás ami próbálta ezt a hullámot meglovagolni, főként ebben az évtizedben. A T1-T2 meg szintén a fenemód eltalált látvány-cselekmény-hangulat hármassága miatt lett kultikus. Emmerich számomra több okból kifolyólag alacsonyabb rendű: a filmjei bugyuták, amerikanisták (ami nem ua. mint az amerikai, sőt még rosszabb, mintha azt mondanám, patrióta), effektek terén gyakran nem ad magára (Stargate - 1994-es, mégis gagyibb a '77-es Star Warsnál)... Bár technikailag a 2012-nek sem kell szégyenkeznie, hiányzik a forgatókönyvből az arányérzék, az ízlés, ráadásul szerintem és a sok itt-ott fellelhető kritika alapján is a neves színészek legrosszabb formájukat hozzák. Emmerichet színészvezetésben tán csak George Lucas múlja alul, ő még Samuel Jacksonból is a 0-t hozta ki, McGregorról nem is beszélve.
Azt gondolom a legszarabb plot alapján is lehet zseniális filmet alkotni (ld. Gyilkos paradicsomok támadása). Engem nem érdekel az Avatár cselekménye, a mondanivalója meg (ami szerintem kerülendő fogalom, mert lebutít minden műalkotást legyen közepes vagy világklasszis) számomra bőven elég. És mivel a film mindig fejben dől el, boldog is vagyok az én kis filmélményemmel. Kár is erre több szót fecsérelni, a "két lábbal a földön" műélvezőknek nem valószínű, hogy bejön. -
Soundmaker #336 A vásári bóvlival vitatkoznék... Csak azok mondják ezt akiknek már semmi sem jó.. reflex beidegződés... Nem baj... Én teljesen nyugodt vagyok, a film jó, a látvány jó, a sztori kicsit félénk de jó.. :)
Ezen egy sg.hu-s nevesincs firkász sem fog változtatni hiába az ellenkampány a filmről. Én csak sajnálom azt az energiát amit a lehúzók ebbe feccölnek.. (Akár teljes meggyőződésből, akár szarkazmusból, akár rosszindulatból)
A tények magukért beszélnek... Mellesleg nem sok ellenpéldát hoztatok még fel, milyen is az IGAZI film..
3D élményről: biztos szép a természetfilm is 3D-ben, nem vitás, lehet jobb érzetet kelt, de már az elején is megmondták az AVATAR nem fogja a pofádba tolni a dologat, a film teljes környezetét teszi reálisabbá, nem pedig hatásvadászóan fog golyókat repíteni a fejedbe... Kár hogy egyeseknek kimerül a 3D annyiban hogy csak akkor jó ha a fejedet kell elkapkodni a feléd repülő tárgyak elől.
Igaza van annak aki azt mondja hogy olyan dologról megy a vita aminek semmi jelentősége.
Tessék szépen a tényeket nézni... a tényke magukért beszélnek.. És a tényeknek hiszek.
Ez nem hiszti, ez nem hype.. a népnek tetszik a film
pont. -
kalapos01 #335 "Jó, minden embernek más az izlése, minden emberből más érzelmeket vált ki egy-egy film. De azért egy ilyen abszolút lehúzó kritikát írni, "
A kritika azt írja, hogy jó a film. Szerinted nem?
(Jó ez a duma, hogy "oké, hogy mindenkinek más az ízlése, de hogy nem olyan, mint az enyém, az felháborító!". Elolvastad, amit írtál?) -
#334 Jogos, mert azért tudtommal nem úgy kezdődik a cikk, hogy akinek teccet az egy fax, aki tudta élvezni az meg egy .
Arról sajna nem tehet senki, hogy van aki magára veszi, így értelmezi a leírtakat.
Nincs tökéletes műalkotás, egy kritikusnak nem az dolga, hogy magasztalja a művet, még kevésbé, hogy a nézőről, fogyasztóról véleményt alkosson, hanem talán, hogy elhelyezze azt valahogy a többi alkotás között.
Amit leírt a cikk, hogy hibák vannak a film sztorijával, azt úgy tűnik senki nem vitatja! Akkor meg hol a baj???
Talán ott, hogy amikor azt mondja a cikk írója, hogy ejnyebejnye, hát egy vásáros bóvlit adnak el nekünk hihetetlenül szép csomagolásban, és akkor a fogyasztó nem azt mondja, hogy hát ezt nem is gondoltam, de végül is nem baj, mert ennyit bőven megért. Hanem elküldi a HF-ra azt, aki ilyet mer állítani, mert ne mondja már senki róla, hogy ő egy hűlye, mert ő igen is tudja, hogy mi a kóser és mi nem az!
Szal ki reagálja túl a dolgokat, ki arczoskodik?
-
readswift #333 nalátod te még azoknál is igényesebb vagy akik szerint totál igényes / totál igénytelen ez a tök igénytelen film
Egyébként arról szól a vita hogy cameron szerint csak moziban lehet mozi élményt átadni. Tehát aki ennek bedől arra tessen ferdeszemmel nézni!
Nekem pl jobb hangcuccom van, meg 3d dlp projektorom van , akkor mi van? Cameron kinyalhatja-e? -
willcox #332 Hányszor fogod még leírni ugyanazokat a hülyeségeket? Az ilyesmit jobb helyeken büntetik. -
morden #331 Mélyen megrendíti az emberségbe vetett hitemet az, hogy értelmes emberek karácsonykor képesek egymást oltani tök érdektelen 0 témában is .... -
willcox #330 Maga az Avatar egy fantasy film, sci-fi elemek csak elvétve vannak benne.
James Cameron nem rossz rendező, de vannak nála sokkal jobbak. Íróként meg még gyengébb, legalább a forgatókönyvre szerződtethetett volna valakit, aki ért is hozzá. -
frensys #329 Mindig a legegyszerűbb történetek szoktak a legjobbak lenni,minek bonyolult sztori,most soroljak fel kismillió filmet ami fantasztikus és hatalmas elismert film volt és klasszikus?Mindnek egyszerű a története!A filmről meg annyit,hogy mondom a cikk irója kicsit nemnormális hogy igy lehúzza ezt a tökéletes filmet,olyan hangulata volt hogy a mozi után mindenki még 10 percig ült a székben és kész volt!Kifelé jövet is mindenki fantasztikusnak nevezte,kint volt aláirás gyűjtés is egy füzetbe kellett irni csak erről a fimről hogy 5-hányast kapna és több százan mindenki 5-öst adott rá!Ellelehett olvasni az aláirásokat és a szavazatokat,ez az alléban volt,úgyhogy elmehet a cikkiró valahova..! -
Pares #328 *"egyáltalán nem szörnyű" -
Pares #327 Szerintem nagyon jó film. A látványvilágot nem is említem, mert az egyértelmű. Viszont nekem a történettel se volt semmi bajom. Szerintem egyáltalán szörnyű és még csak véletlenül se az egyik legrosszabb film. A cikkírónak tényleg "gratulálok", hogy le merte írni a "véleményét". Azt hiszem az Sg-n se fogok többet kritikát olvasni (nem mintha eddig sokat olvastam volna, és erre jó okom volt). Jó, minden embernek más az izlése, minden emberből más érzelmeket vált ki egy-egy film. De azért egy ilyen abszolút lehúzó kritikát írni, hát mennyen el a cikkíró egy jóval melegebb tájra. Szerintem a történet is abszolút megállja a helyét (a filmben felvázolt emberi viselkedés és cselekvésforma abszolút helytálló és aktuális).
Látványvilág: 10/10
Történet, mondanivaló: 8/10
Simán lehet ez év (egyik, ha nem a) leggjobb filmje. Én nem csalódtam JC-ben, vagyis jobban fogalmazva, annyit csalódtam benne, mint miután megnéztem az Aliens-t, a Terminátor 2-t, Titanicot... -
#326 Inkább te vagy a szánalmas hogy nem tudod felfogni és elfogadni más véleményét.
Olvass vissza pont hogy a hozzád hasonló vérpistikék járatják le magukat az alpári mocskolodásal.
A film 3D részét meg már ezerszer kitárgyaltuk csak az ült seggre aki még nem volt IMAXban a többiek akik már láttak ilyet csak néztek mint a moziban / stilusosan / hogy mi ez a sok homályos objektum.
Csak azt tudom mondani menj be egy sima természet filmre és meglátod hülyére veri 3D-ben az avatárt ,nesze neked 3D-és forradalom ugyanis JC ezt igérte. -
Soundmaker #325 Hát nem tudom.. lehet a csőlátás velejárója hogy a 3D mozit is 2D-nek látjátok
Ez csak komolyan mondom csak amolyan "én azértismegmondom hogy szar mert mindenki azt mondja hogy jó" fröcsögés.. de az ilyeneknek is joguk van a véleményükhöz...
Minden média és tömegek álltal felkapott film ellenérzést vált ki azokból akik a skepticizmusukat nem tudják máshol kifejezni.. Ők a megmondóemberek.
Az a baj, hogy azzal, hogy védjük a filmet, csak nekik adjuk meg azt az örömet hogy amit fröcsögnek róla az hat ránk..
Az Avatart nem kell megvédeni .. Megvédi simán magát :) Nem én mondtam nem 10 , nem száz, nem is 10 ezer ember, hanem több millióan akik látták, hogy forradalmi, hihetetlen moziélmény, 2D-ben is élvezhető produktum.
Miért idegeskedünk olyan kisebbségben lévő emberek fröcsögésén ami oly keveset nyom a film megítélésén? :)
Hagyjátok rájuk...
Én még akkor is röhögnék rajtuk ha Avatar plakátokat égetnének az utcán ellenszenvük kifejezéseképpen.
-
willcox #324 Neked az imdb szentírás?
PS: régen a zsiguli (lada) volt a legjobb autó, mert az volt a legtöbb embernek, igaz? A VHS a legjobb szalagos videórögzítő, mert az volt a legtöbb embernek, igaz? Ne butáskodj már!
-
sandor8206 #323 imdb első 10 pl -
#322 Megnyugodtam, mert azt hittem, csak én nem látom rendesn 3D-snek az egészet, mert bizonyos jeleneteknél tényleg olyan volt mintha sima 2D mozi lenne. -
willcox #321 Sorolj. -
frensys #320 nem tudom mit magyaráztok itt összevissza,mindig a legegyszerűbb történetek szoktak a legjobbak lenni,minek bonyolult sztori,most soroljak fel kismillió filmet ami fantasztikus és hatalmas elismert film volt és klasszikus?Mindnek egyszerű a története!A filmről meg annyit,hogy mondom a cikk irója kicsit nemnormális hogy igy lehúzza ezt a tökéletes filmet,olyan hangulata volt hogy a mozi után mindenki még 10 percig ült a székben és kész volt!Kifelé jövet is mindenki fantasztikusnak nevezte,kint volt aláirás gyűjtés is egy füzetbe kellett irni csak erről a fimről hogy 5-hányast kapna és több százan mindenki 5-öst adott rá!Ellelehett olvasni az aláirásokat és a szavazatokat,ez az alléban volt,úgyhogy elmehet a cikkiró valahova..!