Az USA és Kína kezében a klímapolitika

← ElőzőOldal 3 / 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

a dokufilmben az volt, hogy nem a co2 miatt nõ a hõmérséklet, hanem a hõmérséklet miatt a co2, és volt is valami magyarázat, hogy miért, és hogy miért nem jó az al gore filmben lévõ elmélet.

egyébként én már nem tudom kinek higyjek.
al gore lehet azért találta ki és áll e mellett, hogy támogassák, nagyon csalódott h elvesztette a választásokat anno.
akik a klímaváltozással foglalkoznak azok azért mert ebbõl élnek meg. ha nem az emberek tehetnének róla, hogy változik a klíma, hanem ez tök normális, akkor mi dolguk lenne azoknak az embereknek akik evvel foglalkoznak?

az, hogy sose volt még ilyen magas a co2 szint az önmagában nem probléma, ha feltételezzük, hogy nem a co2 növekedése miatt nõ a hõmérséklet, hanem fordítva. messze 1%-ot se tesz ki a co2 mennyisége a légkörben.
Azok a brit tudósok fölöslegesen dolgoztakévtizedekig, mert jött egy szenzációéhes dokumentumfilmész?

„[…] – a tiszta lelkiismeret zálogára a tudományban!” IV. ∮Bdl ≡ μ∑\'I+μεd/dt∫EdA » rotH ≡ J+∂D/∂t

joebacsi
Ez csak egyfajta rohadtul álszent nyomás Kínára.
Persze Kína csúnya, mert szarik az emberi jogokra, baszottul környezetszennyezõ az egész gazdasága, ezért ejnyebejnye, de azért az ebbõl adódó olcsó elõállítású termékek azért kellenek. Annyira kellenek, hogy kb az egész fejlett nyugati világ gazdasága arra épül, hogy kína szarért-hugyért képes kiköpdösni magából a cuccokat. Ebben pedig nem csak a "csúnya elit", és a "világ döntéshozói" vannak benne, hanem mindenki, aki lcd tv-t, IT cuccot, mobiltelefont vett/cserélt. Tehát Te is én is, és szinte mindenki.
Ezt figyelembe véve eléggé vicces ez a "nyomásgyakorlás".

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

andersh, engem meggyõznek azok a grafikonok, ahol látod egyik oldalt a földi légkör co2 koncentrációját 4-500.000éves idõszakban, mellette ugyanebben az idõszakban a hõmérséklet szintjét, és mondjuk úgy, hogy a két görbe követi egymást.
A földi élet jól kitalálta hogy nem jó a -200fok, csinált magának egy üvegházat, megteremtve a kellemes környezetet.
Az emberi co2 termelés viszont olyan magasra teszi a co2 koncentrációt, ami ezidáig sose volt (legalábbis ameddig visszalátnak a tudósok).

A jégkorszakok, majd felmelegedések periodikusan követik egymást, igen, de az e közbeni co2 szint (felmelegedéskor volt a legmagasabb ugye) sose volt ilyen magas mint most. Itt a probléma, mert kb. fogalmunk sincs hogy hogyan reagál erre a föld, azon kívül hogy eddig a co2 emelkedés hõmérséklet emelkedést is hozott magával.

A másik amit állandóan szajkózok, hogy ez a globális 2fokos felmelegedés, ez egy átlag érték. Az óceánok kevésbé, a legtöbb földrész viszont jobban melegszik. Nálunk -ezt olvastam- 3-4 fokot jelent a 2fok.

Na és persze a 2fokhoz most kéne 50%-al visszavenni a co2 kibocsájtást, amíg nem csökken, addig a 2fokból lesz 2.5, 3, 4 stb.

4 foknál nálunk 8fok átlag emelkedés lesz.

kép innen: Oxfordi Klíma Konferencia
Sanyix
Ja a gombafelhõzés úgyis bekövetkezik amikor tényleg erõsen megfogyatkozik az olaj és egymásnak ugranak. De akkor mindenki megszívja mert ezek lazán letarolják az egész földet! Jobb megelõzni ezt...

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Sanyix
Én tudom a megoldást, és bizony mûködne!

5-5 megatonna USA és kína legnagyobb ipari központjaira (ez elég nagy tarolást jelent, de nem esik szét tõlük a föld, és nem lesz apokalipszis 😊).
Szép szóval úgysem megy. Menjen hát szép izzó gombafelhõvel.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

A légkör 0,037%-a szén-dioxid. És ennek a túlnyomó része a vulkánok és fák miatt kerül a levegõbe.
Szerintetek ez a 0,037% olyan meghatározó lenne, hogy emiatt változna a hõmérséklet?
Nem sokkal valószínûbb, hogy pl a nap sokkal erõsebb mostanában?
A napnak is vannak ciklusai, hol kevesebb energia érkezik a Földre, hol több, pl. jégkorszak.

Ez az egész klíma hacacáré csak azért van, hogy munkát adjon jó sok embernek, illetve legyen hol sikkasztani.

Ezt az egész elméletet egy dokumentumfilmben láttam, úgyhogy ez így is van!<#idiota>
joebacsi
"Mégis milyen hasznot hoz a víz alatt az atomrakétáival?"

Olcsó olajat.

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Szerintem ez csak egyfajta nyomás Kínára, és a fejlõdõ országokra, hogy a klímacsúcs sikresebb lgyen, és kevésbé ellenkeznek. Ilyen dolgokkal az amcsik jól kevergetik a kását, errõl már sokszor megbizonyosodtuk.

&#8222;[&#8230;] &#8211; a tiszta lelkiismeret zálogára a tudományban!&#8221; IV. &#8750;Bdl &#8801; &#956;&#8721;\'I+&#956;&#949;d/dt&#8747;EdA &raquo; rotH &#8801; J+&#8706;D/&#8706;t

Csatlakozom a születés szabályozókhoz 😊

http://ffek.hu/blog/hetesi_zsolt/kulonfele_femek_kimerulese

A legtöbb fém kitermelési csúcsa még a legoptimistább becslés szerint is 2020-40között beáll (még az újrahasznosítást is figyelembe véve), szóval építhettek 6000 atomerõmûvet, nem lesz mibõl, nem lesz mikor.
Most is folyamatosan csökken az atomerõmûvek részaránya a világ energia ellátásában, és már rég el kellett volna kezdeni építeni õket, hogy legalább ne csökkenjen. Hiába szeretnénk mi is bõvíteni Paksot, 5-10éven belül nincs szabad építõi kapacitás se. Ugye addigra a politikusok is 3szor megváltoztatják az "ország" akaratát.
"Itt van például Kína.
Van vajon józan ember, aki el tudja képzelni, hogy Kína ÖNKÉNT lemond a szénerõmûveirõl, miközben -- tudjuk most már mi is -- fogytán van az olaj????
Vajon mire gondoltak a kínai vezetõk, amikor egy ilyen egyezménybe belementek?
ÉS A SAJTÓ MIÉRT NEM tudatja velünk, hogy mire gondoltak a kínai vezetõk?
Lehetséges, hogy õk látnak más megoldást, mint a szénerõmûvek?"

Kidolgoztak egy megoldast, amivel a mar meglevo szeneromuvek infrastrukutrajara lehet atomeromuveket telepiteni. Gyakorlatilag minden marad (generatorok, hutotornyok, stb), csak a szentuzelesu kazanok melle epitenek gazhutesu peeble bed reaktorokat, amiket egy hocserelovel kotnek ra a regi kazan melegvizes korere. Igy mindket forrasbol mukodhet a reaktor (tehat karbantartas alatt szenrol, egyebkent meg atomrol). A peeble bed reaktorok viszonylag olcsoak, viszonylag biztonsagosak es jo a hatekonysaguk is. Hatranyuk, hogy mellektermekkent nagy mennyisegu plutonium keletkezik, ami kina szamara elony, mivel igy az energiatermelo reaktorokat hasznalhatjak fegyver alapanyag gyartasara. Ezt a reaktor tipust mar nagyon reg ota hasznaljak europaban is, foleg katonai vagy kutatasi celokra. Ha osszejon nekik, akkor az egesz orszagot at tudjak allitani szenrol es olajrol elektromos energiara, mint ahogy az olimpia elott fel ev alatt villamositottak tobb vasutvonalat is, igy az olimpia alatt mar nem jartak gozmozdonyok, pedig kina volt az egyetlen orszag, ahol meg 2000 utan is gyartottak uzleti cellal uj gozosoket. Aztan egy pillanat alatt kidobtak az egeszet az ablakon es most ugyanaz a gyart nemet (siemens) licensz alapjan nagysebessegu elektromos hajtasu gyorsvonatokat gyart.

Egyelore az usa az egyetlen akinek nincs nagyon otlete, hogy mit kezdjen magaval.
Nem a népek kell megszorítani, hanem az elitet kicsit féken tartani. A vérszomjas banda a napokban szavazta meg az amerikai hadsereg 636 milliárd dolláros éves költségvetését, és ebben még nincsenek benne az afganisztáni új csapatok. Egy átlag atomtengeralattjáró annyiba kerül mint egy ûrrepülõgép. Mi a francnak gyártanak belõlük százával? Mégis milyen hasznot hoz a víz alatt az atomrakétáival? Valakinek fel kéne pofozni az angolszászokat, hogy térjenek már észhez. Hiába az övék a világ, ha szemétdombot csinálnak belõle.

Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petőfi Sándor/

már megint csak a politikusok a hibásak?
a nép, amely azonnal leváltaná õket ha azok megszavaznának bármiféle megszorítást, nem hibás?
azaz az emberek többsége...

Omega
Bezzeg a mi miniszterelnökünkön nem múlott a siker. Ezt az egyet elhiszem neki 😊

Tinman
Születésszabályozás.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Atomot Kínának? Embõcik, ennyire ne essünk szét! Nem egyik apról fog a másikra megáltozni a helyzet. Nem egy konferencia dönt. Annyi különbség, és az érdekellentét, hogy évtizedek még kell várni, mire lez valmi.

A királynõt megölni nem kell félnetek jó lesz ha mindjányan beleegyeznek is én nem ellenzem.

A királynõt megölni nem kell félnetek, jó lesz, ha mindjányan beleegyeznek is, én nem ellenzem.

A királynõt megölni nem kell, félnetek jó lesz, ha mindjányan beleegyeznek is, én nem, ellenzem.

Éljenek azok a fránya vesszõk! xD

&#8222;[&#8230;] &#8211; a tiszta lelkiismeret zálogára a tudományban!&#8221; IV. &#8750;Bdl &#8801; &#956;&#8721;\'I+&#956;&#949;d/dt&#8747;EdA &raquo; rotH &#8801; J+&#8706;D/&#8706;t

Zocsi
Ez így van!

Azon, hogy a sajtó elhalgatja a lényeget már meg sem lepõdünk. Természetesen ezzel is az a probléma, hogy a kevésbé szofisztikált gondolkodású emberek, átfogalmazom - azok az emberek, akik nem igazán szeretnek gondolkozni, csak a tömegmédia befolyásolja. Másfelõl azt sem értem, hogy mi értelme ennek a nyílvános szavazósdinak. Értem én, hogy fenntartjuk a demokrácia látszatát, de ad1. nem ismerjük a lényeget, ad2. nincs beleszólásunk, mert bár látszólag lenne is, de a fentebb említett lusta népsereg nem vesz részt olyan arányban egy esetleges szavazáskor, megmozduláskor. Ki van ez találva. Matematikusok, közgazdászok és jogászok százai agyalnak a megfelelõ képleteken...

A olajmágnásokkal is csak annyi a baj, mert szerintem aki teheti szépen menti át a pénzét a megújuló technológiákba, hogy köti a kezüket az évekre évtizedekre aláírt szerzõdések. Kilépés esetén félhetõen fejvesztés vagy ahhoz hasonló erejû nyomásgyakorlással él a másik fél. Innentõl kezdve védik, amilyük van. De meddig?

Ami viszont nagyon gázos emberi átitûd, hogy bár szépen felismerjük ezeket a tényeket, jól körül is írjuk õket, de az üzenetüket senki nem gyakorolja!

A fõ baj az, hogy áradatként zúdul a pofánkba a hazudozás.
Megy a sajtóban ezerrel, hogy így a klímaváltozás, meg úgy a klímaváltozás...
De a "megoldást" csak az életminõségünk lerohasztásában látják.

Az egész "klímavédelmi" mocsokrendszer által okozott mérhetetlen gazdasági-társadalmi károkat nem látják, a sajtó letagadja, elhallgatja.
A megoldás pedig egyre távolabb kerül.

Itt van például Kína.
Van vajon józan ember, aki el tudja képzelni, hogy Kína ÖNKÉNT lemond a szénerõmûveirõl, miközben -- tudjuk most már mi is -- fogytán van az olaj????

Vajon mire gondoltak a kínai vezetõk, amikor egy ilyen egyezménybe belementek?
ÉS A SAJTÓ MIÉRT NEM tudatja velünk, hogy mire gondoltak a kínai vezetõk?

Lehetséges, hogy õk látnak más megoldást, mint a szénerõmûvek?
Vagy akkora erõ van a háttérhatalomban, hogy még õk se mernek szembeszállni?
MIÉRT HALLGAT ezekrõl a kérdésekrõl a sajtó? Amely más (érdektelen, szar) témákban anyyira bõségesen árasztja a moslékot, és TEMATIZÁLJA az emberek 80 %-ának a gondolkodását?!

Vajon milyen számadatok voltak a szudáni diplomata táskájában, amikor kemény szavakkal bírálta a külföld által ráerõszakolandó hazudozást?
Miért hallgat errõl is a sajtó?

Olyan ez az egész, mint egy lóverseny!
"...Amerika már egy fejhosszal vezet kérem a CO2 kibocsátás-csökkentés beajánlásában! De most a Németek elhúznak jobbróóóóóól!!!!..." szinte hallom a bemondó ordítozását...

Valahogyan ilyen ez az egész. Akik beajánlgatják a CO2 csökkentéseket, NEM A SAJÁT életminõségükkel játszadoznak.
Sem a Föld klímáját, sem a társadalom változásait nem tudják elõre jósolni. Modellek vannak, aztán 5 évente újabbak, mééééég jobbak! (De már az elsõzõek is abszolút jók voltak, hisz különben nem építhettek volna rájuk ekkora horderejû döntéseket)
tökmindegy, hogy õk élni fognak-e vagy se.
Csak paprikajancsik, akiket a háttérbõl rángatnak.
Ez a klímahanta sokkal régebben kezdõdött,
mint a mostani "klíma-" (vagy inkább hatalomkoncentrációs) világcsúcson résztvevõ
bármelyik "politikus" pol.karrierje.
És ez utóbbi mondat hatványozottan érvényes a "megválasztott politokusokra" (akik 4 évente cserélõdnek).
Zocsi
Nagyon elbasztak az emberek valamit Babilonban.
Döbbenetes ez a fajta széthúzás, nem egy irányba nézés. De fogadni mernék, hogy a döntéshozók nagy része már élni sem fog 2050-ben...

← ElőzőOldal 3 / 3