lélekvándorlás..

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

a szkeptikusságot tanitani kéne.
http://www.youtube.com/watch?v=eUB4j0n2UDU
amit ti itt nyomtok az egy 0 .

én hajlamos vagyok hinni a topc témájában.

már megint kevered a dolgokat, az, hogy valamit tudunk az azt jelenti, hogy bizonyítva van, legalábbis a legjobb esetben

Ez uram egy hazugságvizsgáló gép. Igennel vagy nemmel válaszolhat a kérdésekre. Kezdjük a vizsgálatot. Kérem válaszoljon a következő kérdésre: Otthon tudják-e, hogy ön homoszexuális?

Aquir
nem tudták, csak hitték, még bizonyíték sem volt rá, csak simán annak tûnt, hiszen lapos a föld alattunk, így Elfogadták
A mai álláspont viszont bizonyított, ezt mindenki tudja.

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Yeltzin
régen meg azt TUDTÁK, hogy lapos, most röhögünk rajtuk

te csak HISZED, hogy a Föld nem lapos, mert meg tudod magyarázni, pontosabban mások megmagyarázták neked, és ezt te HIHETÕnek tartottad

szerintem én itt abbahagyom, mert ez már nem fórumtéma

Ismersz?? https://www.facebook.com/mickey.startraveller

Aquir
Szóval: Tudjuk hogy a Föld nem lapos

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Aquir
Ez már tudás. Mert innentõl mondthatnád azt is hogy amit látok a szememmel rózsát azt csak "hiszem" hogy ott van az orrom elõtt, ha megfogom, akkor meg csak "hiszem" hogy tapintom.

Tudod ezeket én Tudom mint hiszem, mindenki Tudja mint hiszi, egy normális ember az alap és igazolható, egyértelmûen megtudható ismereteken túl lévõ dolgokra mondja azt, hogy ezt-azt hiszi, de azon belül bizony tudás van

1+1 = 2

ebben mit kell hinni, ez így van, ne akarj már filozofálni olyan dolgon, amit amúgy is az ember talált ki, akkor mondok még valamit:
zöld leveli béka
ezt el kell hinni, hogy létezzen?

Ez uram egy hazugságvizsgáló gép. Igennel vagy nemmel válaszolhat a kérdésekre. Kezdjük a vizsgálatot. Kérem válaszoljon a következő kérdésre: Otthon tudják-e, hogy ön homoszexuális?

emlékszem óvodában alváskor mikor nem tudtam aludni azt játszottam hogy kérleltem a lánykákat hogy mutassák meg a hátsójukat (jó de ha te is megmutatod! Persze , hogyne! <#hehe>) akkor az ösztönös volt vagy reinkarnálódtam és mindig is szerettem a peep showt ? <#vigyor3>

Yeltzin
nem mondtam, hogy nem lapos <#ejnye1>

bár jómagam nem láttam még elég távolról, ahhoz, hogy tudjam, milyen alakú, HISZEK a tudományos álláspontnak, ahogyan te is

Aquir
szóval a Földre nem igaz az, hogy ne lenne lapos?
most is laposnak hiszed? Illetve nem hiszed, hanem tudod? Vagy csak egy másik szemszögbõl lapos?

Yeltzin
sorry, emberi elme által alkotott fogalmak, és ahogy most az utóbbiban hiszünk, úgy régen az elõbbiben hittek, és ki tudja, mivel fogjuk megcáfolni a mostani álláspontot??

Yeltzin
"A lélekben való hit nálam olyan, mintha abban hinnék, hogy 10. emeletrõl leugorva talpra érkeznék és simán túlélném"

Vagyis egyikben sem hiszel a rendelkezésedre álló információk alapján. Tiszta sor, ez így van rendben.

Aquir
a Föld nem lapos, hanem geoid alakú? (#129)
Az emberi test motorja a szív és nem más?

Yeltzin
"ami egy bebizonyosodott dolog az csak úgy VAN"

Mondj egy ilyen dolgot!

Játékelméleten azt hiszem bebizonyította egyik tanbá, hogy érdemes hinni, szóval ne boncolgassuk ezt a témát a realitás oldaláról 😄

Balumann
Jó, akkor neked leírom másképpen. Olyan dologban higyjünk, ami logikusan hihetõ minden más tudásunkal összevetve amiket biztosabban elhiszünk (és meg sem kérdõjelezünk, mint pl. hogy sejtekbõl épülünk fel, meg hogy vannak más élõlények, és a többi amit írtam).

A lélekben való hit nálam olyan, mintha abban hinnék, hogy 10. emeletrõl leugorva talpra érkeznék és simán túlélném.

Amúgy szerintem nem ugyan az a hit, mégha úgy mondjuk is. Az inkább bizalom abban, hogy sikerül. Bízok benne, hogy amit gondolok a számokról, igaz. Megfelelõ háttér (fizikai esetben fõleg gyakorlat, elméletek esetében a tudás, gondolkodás) nélkül csak hit. Én így értettem, hogy nem érdemes hinni.

Remélem így már érthetõ számodra is.

Aquir
1 a tudomány nem rossz vagy jó, hanem az ember aki ELDÖNTI mire használja.
A vallás inkább arra épített hogy félje az Istent, tartson a elkövetett rossz dolgoknak a "következményeitõl".

Érdekes hogy egészen azóta, amióta nem kell félnünk a természettõl, ezt nagy részben a tudománynak köszönhetjük, de szerinted rosszabbul áll az emberiség. Az más kérdés hogy az ember a Természetébõl következõen túl sokat akar, mert azt HITte, hogy ezt gond nélkül csinálhatja.

2 Régen ha neked volt igazad, de nem voltál erõs hogy "bizonyítsd" akkor szépen elmehettél az igazságoddal máshova... az jó lehetett.

3 Miért keverném a kettõt? Nem vallást mondtam, hanem hitet! Alaptalan, megfoghatatlan hitet, amibõl következhet hogy mindenki szubjektíven azt hisz a világról amit akar, csak szerencsére ezt megingatta a tudomány. Pl. én nem "hiszem" hogy a Föld lapos, mint ahogy "hitték", hiszen már Tudjuk(!), hogy geoid alakú.

Na ez a használható tudás, ami a tudomány érdeme, sokat segít hogy megértsük a környezetünket, ami ellenben nem igaz a vallást jellemzõ "hitre".

Broafka
most az a baj, hogy te iszonyat szkeptikus vagy. Ahogyan egy vallásos embernek nem tudod megmagyarázni, hogy isten nem létezik, úgy nekünk se lehet! 😄
Mondjuk azért mi nyitottabbak vagyunk.

Figy, most ha te abban hiszel, hogy a tudomány így meg úgy megmagyarázza a dolgot, és elhiszed, akkor legyen. Én erre mondanám azt, hogy a gyógyszerek kiölik a többi lelket, mondhatnánk egyfajta lélekûzésnek. De az is lehet hogy neked van igazad, hogy a lélek egy kémiai dolog. Én egyébként kizártnak tartom, hogy ezeket az embereket lehet gyógyítani. Elnyomni a többi személyiséget lehet. És elképzelhetõ, hogy 4-5 éven keresztül sikerül is, aztán hirtelen egy pár percre megint átveszi a teste felett az uralmat.

- éppen d[-_-]b - hogy csinálod ezt a fordított \"b\" bet?t? - ööö, mind1...

Broafka
jaj, most ne legyél már ilyen szõrszálhasogató. A lényeg, hogy igen, egyszer egy tök kedves, kb huszon év körüli emberke, jó modorral, máskor egy 70 éves mogorva vénember a természete, de van amikor egy 5 éves kislányéval vetekszik az érzelmi állapota. Igen vannak ilyen emberek, és most tudathasadásnak hívjuk (ha kell akkor jah, részekre oszlott személyisége, bár ÉN nem így HISZEM) vagy nevezhetjük többszöri személyiségnek (vagyis több ember lakozik egy testben)

- éppen d[-_-]b - hogy csinálod ezt a fordított \"b\" bet?t? - ööö, mind1...

lol miszöveg ez, hogy hinni kell a számokban :AD😄A:SD:ASDasd

a tudás és a hit kizárja egymást, hinni kell, de ami egy bebizonyosodott dolog az csak úgy VAN és nem HINNI kell benne, omg

Megelõzött.

Ha lehetne egy kívánságom, azt kívánnám, hogy: MINDENKI KEZDJEN EL GONDOLKODNI!

Yeltzin
nem érdemes hinni?? öregem, a zebrán nem tudnál átmenni, ha nem hinnéd el, hogy képes vagy rá..... neked tényleg nem ártana kicsit gondolkodni

szerinted Pastrana hogy volt képes dupla hátraszaltót ugrani motorral a világon elsõként? nem hitte ugyan, hogy meg lehet csinálni, de azért kiszámolta, és megcsinálta?
még ha számolsz is, HINNED KELL a számokban és a számításaid igazában, a matematikában, a fizikában

ez tök egyszerû, nem értem, miért olyan nehéz felfogni

Yeltzin
értem amit mondasz, de jobb most nekünk, hogy van atombombánk? régen ha valami bajod volt valakivel, férfinak kellett lenned, odaállni elé, és beletolni a belébe egy kardot... sokkal többen meggondolták, tényleg akarnak-e balhét

ennek semmi köze a hithez, csak jelzem, hogy a tudomány mindig kicsivel több rosszat hozott az emberiségnek, mint jót

és még mindig úgy érzem, hogy a hitet a vallással azonosítod, holott te is hiszel, történetesen a materialista életszemléletben

Balumann
Nemisolyanrégen én is hittem abban, hogy lehet valami lélek, amitõl - legjobban így lehet magyarázni - én ÉN vagyok, más meg MÁS, és ettõl lesz más mindenki (személyiség). De jobban átgondolva, nem lehetséges.
2 ugyan olyan típusú, koru állatot sokkal nehezebb megkülönböztetni, mint embert. Minél összetettebben gondolkozunk, kommunikálunk, minél változatosabb körülmények, emberek között élünk, annál különbözõbbek leszünk.
Más szempontból megvizsgálva, az agyunk teszi lehetõvé, hogy ne csak a jelent érzékeljük, hanem a múltra is emlékezzünk. Valójában mindig csak a jelenben vagyunk, nem ugyan azok akik az elõzõ hányezred másodpercben voltunk. Azt, hogy a te tested ült 5 mp-el elõtte is azon a széken, csak az emlékezés miatt tudjuk. Egy növénynek nincs agya, nem gondolkodik, mégis él. Az agyunk is csak egy nagyon összetett, sejtekbõl, szövetekbõl álló szerv, aminek nincs szüksége lélekhez a mûködésre (ez most elég hülye megfogalmazás, tudom).

A hit egyidõs a modern, gondolkodó, kommunikáló ember meg születésével, de hogy pontosan hogyan, miben hittek, nem lehet tudni. Valószínûleg abban, hogy ha meghal valaki, visszakerül a természetbe, amibõl új élet lesz. Ebbõl következik szerintem a totem hit, tehát úgy vették át, hogy valamilyen állatot tisztelnek, akiket õseiknek tartanak.

A pozitív ill negetív gondolatok/érzelmek hatása a testre sem misztikus dolog, illetve az sem, hogyha nem vagyunk fittek, kevésbé érezzük magunkat "jól", és ez kihat a gondolkodásmódunkra is.
Amúgy a pozitív, egészséges gondolkodásmód nem javít az egészségen, az a normális. A negatív gondolatok, érzelmek (mint pl. a stressz) rontják az egészséget, de az általános életmód (mozgáshiányos), és táplálkozás sem egészséges, ami szintén negatív, depresszív irányba segíti, ez egy ördögi kör mondhatni.

Nem érdemes hinni, végig kell gondolni sokmindent, sok szemszögbõl, és levonni egy lovikus következtetést.

Aquir
ellenben minél inkább az életszerû tudás hiánya jellemzõ egy világra, annál inkább lehet elvakultan hinni és tenni értelmetlen dolgokat. A vak hit nem szép dolgokra képes, azonban az evolúció során, mint erkölcsileg követhetõ sikeres mém-komplex fennmaradhatott, a tudomány viszont valamivel megfontoltabb úton próbálja meg igazolni a világot.

Yeltzin
te is abban élsz, éppen ezért nem vagy képes megérteni mások életszemléletét, vagy egyszerûen látni azt, amit mások látnak

ha kollektív tudatunk lenne, akkor lenne egyetemes valóság, de akkor valszeg hat lábunk, és külsõ vázunk lenne 😊

Aquir
ez a "szubjektív, saját valóság" lehet éppen a legveszélyesebb

Yeltzin
a test és a lélek szoros kapcsolata nyilván bizonyos fokú kölcsönhatást is feltételez (gyógyulás, megbetegedés, emberfeletti sportteljesítmények, stb)

ebbõl kiindulva a folyamatok oda-vissza élnek, vagyis a testi változások hatással lehetnek a lélekre, és fordítva

nem ragadnék le ott, hogy jelenleg ismert és nevesített tudományágakat erõltetnék a jelenségre, hiszen ha nagyon tudományos akarok lenni, akkor is elsõ lépésben azt kell beismernem, hogy rengeteg dolgot NEM TUDOK, hiszen épp ezért létezhet maga a tudomány - és ha ezt elismerem, akkor azt is elismerem, hogy a valóság teljesen eltérhet a jelenleg elfogadott állásponttól

követhetõ?

mindent az agy biokémiai egyensúlyának felborulásával magyaráznak, meg a neurotranszmitterekkel, meg mittudomén... :]
De én azon az állásponton vagyok, hogy ha pl. a disszociációs zavart (több személyiség) gyógyszeresen kezelni lehet, akkor tényleg vegyi folyamatok állnak a háttérben, nem a lélek. Vagy a gyógyszerek elsõdlegesen a lelket változtatják meg? :Ð Ebben az esetben a lélek egy kémiailag érzékeny, ergo fizikailag létezõ dolog, amit én kizárnék.
a hitet miért szeretnéd tudományos szempontból vizsgálni?
Ez olyan, mint vallási szempontból vizsgálni a potenciálkülönbséget.
A tudomány nem univerzálisan használható a mindenségre, csupán a saját vizsgálódási tartományára, ami a fizikai és kémiai változásokra alapul.
hiszek bizonyos dolgokban, ahogy a hívõk is Istenben, csak mivel realista vagyok, nem mondom ki ezt a szót. Ragaszkodok az elveimhez.

Yeltzin
ez érdekes téma... valóban tudathasadásnak hívjuk, de mi lehet az oka?

Azt nem hiszed, hanem feltételezed. Teljesen más a kettõ.
"Szerintem azoknak akiknek több személyiségük van"
na ezt megmagyarázhatnád, mondjuk.
Több személyiségük van? Az meg már milyen? :]
Hétfõn a kék a kedvenc színe, szerdán meg a sárga? Bocs, ez marhaságnak hangzik.
Van egy ilyen személyiségzavar, amikor az illetõ váltogatja a személyiségét, de mindegyik egy, a saját hasadt tudatának a része.
Banano
Nem,ha meghaltál akkor a kukacoké vagy.

\"A repülést hagyd a madarakra\":)) PS3 ID_USA: b4n4n0x_xVcL PS3 ID_EU:mrbananox007

Yeltzin
ok, tényleg nem akarok errõl hetekig dumázni, csak annyit tennék hozzá, hogy biztosan ismered azt a kifejezést, hogy "a tudomán mai állása szerint"... ez mutatja, mennyire ingatag dolog, és bizony egy új "tény" érvényteleníti az addigiakat

a hitnek nincs ilyen tulajdonsága, pontosan azért, mert nincs szüksége bizonyítékra - szubjektív és minden ember saját valóságában igaz

teljesen mindegy, hogy az úgynevezett valóságot éppen aktuális tudományos tények vagy egy belülrõl jövõ hit alakítja, csak legyen valami elõtted, amit igaznak hiszel

<#wave>nem vagy egy kicsit kabbefaszom??

ratiomaster 1.8.9 : egy társ,aki segít,ha a nettel problémáim adódnának

nan76
jólvan itt is voltál..szia

Ha már egy embernek tetszik amit alkottam az maga a sikerélmény.Még ha Én vagyok az az egy valaki is

nem genyózol pászmekk XDD<#wilting> lélekvándorlás ASD😄SASA:SADDSA

ratiomaster 1.8.9 : egy társ,aki segít,ha a nettel problémáim adódnának

Aquir
nem mondtam hogy megingathatatlan a tudomány, a puszta hit meg még...

Yeltzin
legalábbis az a része, amelyik annakidején hitt a tudomány tökéletességében (és már akkor is sokkal többen voltak, akik nem léptek volna erre az útra)

ne offoljunk ezzel

magában a lélekvándorlásban nem hiszek, mert szerintem a lélek nem ilyen egyszerûen és kényelmesen körülírható dolog

szerintem inkább az energia tulajdonságaival rendelkezik, vagyis részt vesz ugyan a körforgásban, de folyamatosan változik

Sanyix
én emléxem, hogy igazságosztó leszek a következõ életemben (mert az én lelkem idõutazni is tud), és igazságot teszek (legyilkolom a mánágereket, bankárokat, pénzügyi "zseniket") 😄

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Aquir
valaki hihet egy alaptan hülyeségben is, innentõl #92
az ember "csupán" elkésett annak a felismerésében, hogy világméretû problémákat tud okozni :p

Tyler1
hát ha létezik lélekvándorlás, akk remélem a múltba is tud vándorolni, mer valahogy a 21.század már nem jönne be újra 😄

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

Yeltzin
te beteg vagy <#buck>

nan76
ték😊

Ha már egy embernek tetszik amit alkottam az maga a sikerélmény.Még ha Én vagyok az az egy valaki is

Yeltzin
és mi megy most Európában meg Amerikában, ahol a PÉNZ és a pénzközpontú élet a hit tárgya? ugyanolyan zombik vagyunk mi is, csak nem Allahnak imádkozunk, hanem a bankároknak....

Yeltzin
szerintem ti a hitet a vallással keveritek, ami nagy hiba

én nem beszéltem vallásról, és a tudományba vetett hit pontosan ugyanaz az állapot, mint a vallásos vagy spirituális hit

te ELHISZED, hogy valami létezik, ha tudományos bizonyíték van rá, de arra nincs bizonyíték, hogy a tudomány nem téved, ezért itt csak és kizárólag a HIT a kapocs

és igen, negatív irányba is mûködik, rosszabb eredménnyel, mintha nem is lenne jelen

az orvostudományról meg annyit, hogy ha az ember mindenhatót játszik, és a természet törvényeit akarja felülbírálni, ez a vége.... brutális túlnépesedés, erõszak, járványok, életképtelen, génhibás utódok, akik újabb degeneráltakat fognak a világra hozni <#szomoru2><#szomoru1>

ez jó mondás 😊

Aquir
látod látod, mert meg voltak gyõzõdve valamirõl, ami lehet hogy nem is úgy van..

"A meggyõzõdés nagyobb ellensége az igazságnak, mint a hazugság."
Friedrich Nietzsche