lélekvándorlás..
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha már egy embernek tetszik amit alkottam az maga a sikerélmény.Még ha Én vagyok az az egy valaki is
törõdj bele hogy kiveséztük :p 😊
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Ha már egy embernek tetszik amit alkottam az maga a sikerélmény.Még ha Én vagyok az az egy valaki is
Szubjektív valóság nincs - vagyis csak más értelemben (bár én nem hallottam még így errõl), a fizikai törvények mindenkinél ugyan azok, mindenkinél kerek a föld, ha ott van egy rózsa a kertben az mindenkinél ottvan.
Feltételezem, hogy ezek szerint te okosabb vagy, mint amit a korosztályod megenged. Ez a szardobálás is az egódból indul ki.
Nem "LEHET", Hanem 100% !!!
szerintem ez a szerencsétlen a 'szubjektiv/objektiv' förmedvényt kezdte extrapolálni elõször magára (attól lett ilyen agyalap) aztán a környezetére, most pedig itt tart <#help>#help>
Éljenek a kommunizmust megjárt feminista gondolkodók, hogy összefilozofálták ezt a szart és egyáltalán a közbeszéd tárgyát képezheti ez a szemét....!
Ez tudás, és nem hit, és nyelvi hiba, hogy úgy is mondhatjuk, hogy elhiszem hogy így van (mert tényleg mondjuk, de nem helyes). Teljesen ugyan az mintha a rózsa megfogását kérdõjeleznéd meg, de ha látod hogy ott van, nem kérdõjelezed meg. Vagy te úgy mész mindenhova, hogy megkérdõjelezed, hogy az tényleg ott van? Pl. jön a metró, hmm vajon ez tényleg itt van vagy csak én hiszem azt?
A szinekkel ( meg képzelõerõvel) kapcsolatban, én egy üres szobában el tudtam képzelni, hogy egy nagy csatában vagyok mikor kicsi voltam, és harcoltam ellenük :| Én is oda tudok képzelni bárkire színeket. Ezt már az agyunk csinálja, a szemünk csak a látható hullámhosszokat tudja felfogni. Olyan nincs, hogy most látom ha szeretném, ha nem akkor nem. Ellenben van hatalmas képzelõerõ, és bizonyos dolgok is hozzájátszhatnak, gondolj csak drogok, alkohol hatásaira.
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
.D
Egyébként a megtapasztalásaim is "bizonyítják" hogy a Föld nem lapos, Föld - Nap mozgás jellegébõl, ja de honnan tudom hogy a Nap nem csak egy nagy lámpa amit mozgatnak fölöttem, honnan tudom hogy megint nem csak az agyamban játszódik le mindez, lásd föjebb a választ rá.
Ahogyan, azt is elhiszed, hogy a kollektív alaptudást felesleges megkérdõjelezni. De ki szerint? Ki dönti ezt el?
Ennyi erõvel mindent felesleges megkérdõjelezni.
a kollektív alaptudást teljesen fölösleges megkérdõjelezni, mint mondtam ennyi erõvel azt is mondhatod hogy ha megérintek egy rózsát akkor csak az agyam "hiszi" hogy megérintem, jó vicc.
Ez esetben minden amit a tudomány létrehozott inkább hit mint tudás... lol
Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...
Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...
Régen hitték, most meg már tudjuk, hogy nem úgy van?
Régen is következetesek voltak az emberek, logikusan azt mondták, hogy a Föld lapos, hiszen annak látták. És régen is azzal dobálózhattak, hogy bezzeg a régiek azt hitték hogy ez így van, de ma már tudjuk, hogy a föld lapos, és nem lehet róla feljutni a Mennyországba, stb.
Az átlag ember által kezelt információ soha nem válik tudássá, mivel önmaga nem nyert kézzelfogható bizonyítást a dologról, ezért elhiszi, hogy így van: mindig is hit marad. Elhiszi, hogy a fizika törvényei azért mûködnek így, hogy ez a képlet azért helyes, és a Föld a Nap körül kering.
Holott semmi mást nem tesz, csupán hisz benne, mert hihetõen hangzik, és a logikája így bírálta el. Minél fejlettebb az ember racionális gondolkodása, annál kevesebb dolog hangzik számára hihetõnek.
Itt képbe jön szintén a realitás elbírálásának szubjektív mivolta, bebizonyíthatatlansága.
Honnan veszed, hogy az én eredeti formám nem egy lilaseggû tehén, édesanyád pedig földönkívüli a béta-hokimisz csillagról, aki téged megfigyelni és tanulmányozni jött erre a Földre?
Azért nem hiszed el, mert nem hangzik valósnak eddigi tapasztalataid alapján.
De honnan veszed, hogy a tapasztalásod minden esetben feltétlenül hiteles?
Ez uram egy hazugságvizsgáló gép. Igennel vagy nemmel válaszolhat a kérdésekre. Kezdjük a vizsgálatot. Kérem válaszoljon a következő kérdésre: Otthon tudják-e, hogy ön homoszexuális?
1+1 = 1+1
Minden dolog igazságtartalma a vizsgálódási terület és a jelrendszer értelmezésének kérdése.
Ûrutaztál már és láttad? :]
Akkor most csináljuk azt, hogy én úgy gondolom: a Föld lapos. Bizonyítsd be nekem, hogy nem az.
Tudatalatti, olvastál már esetleg agykontroll könyvet, vagy az agy mûködésével kapcsolatos tanulmányt? (ha igen, mit)
Olyan energia, amit egyelõre csak elképzeltünk szerintem 😊
Te is biztosan hallottál már olyanról, hogy adrenalin, ill. más hormonok. Ezek felelõsek az olyan teljesítmények kihozására, amiket normális állapotban nem lennénk képesek. Tökéletes példája az ösztönöknek, az agy érzékeli a veszélyt, és menekülésre "buzdít", és mindent mozgósít, hogy sikerüljön túlélni. A tudatalatti nem más, mint az általunk irányíthatatlan (vagy legalábbis kevésbé irányítható, inkább csak jobban kihasználni lehet megtanulni), genetikailag örökölt (tehát születésünktõl kezdve bennünk lévõ) ösztönök. Félelem, ijedtség is ösztönös.
Ebbe mostmár azthiszem én is belekavarodtam egy kicsit, az a lényeg, hogy sok szempont alapján tájékozódni kell, és nem az emberekbõl kiindulni, mert mi csak fejledtebbek vagyunk, de pl. a pókok, vagy halak is élõlények. Halaknak is van agyuk, õket is ugyan úgy vezérelnie kéne valaminek, ha feltételezzük, hogy nekünk is van lelkünk, és önmagában nem lennénk élõk, nem lenne egyéniségünk, stb. Márpedig a halak pár másodperces memóriája miatt nem fognak soha megtanulni semilyen mást, csak amilyen ösztönöket örököltek! Ezzel szemben ott vannak a delfinek (ugyebár emlõsök, akik korábban a szárazföldön éltek), akik képesek a cápát megölni (több esetben csak akadályozni) emberek megmentéséért, meg számos érdekes dologra.
(Mellesleg én gyakorlatilag az "amire nincs magyarázat " cimü könybõl tanultam olvasni , nem mondanám hogy mindenre emlékszem belõle, de annyi szart egyrakáson keresve sem találni ... <#alien>#alien>
Elvégre egyszer élünk...<#nyes>#nyes>
Mi a véleményed arról, hogy "tudat alatt tudom"? Paradox?
Ja igen, RÉSZBEN irányítjuk.
Hát pl. olyan energia amelynek természetét még nem ismerjük pontosan.
Egyesek látják? Hát kicsit sok felvételt láttam már hangról, képrõl na meg tapasztaltam ezt azt ahhoz, hogy elhiggyem nem mindent írnak le a jelenlegi fizikai képletek.
Szerinted mi a helyzet a tudatalattival?
origo cikk (1999-es)
Az, hogy annyi mindent tudunk egyáltalán nem illúzió (hiszen tényleg annyi mindent tudunk), amikbõl már le lehet vonni logikus következtetést.
Vicces, hogy azt is illúziónak tartod, hogy mi irányítjuk az életünket. Már eleve ez is értelmetlenné teszi a lélek létét. De, én ezzel sem értek teljesen egyet, egy kicsit mi is irányítjuk.
Nostradamusra, ahogy szinte minden "rejtélyesebb" emberre belemagyarázzák a saját elméletüket, olvastam már olyat is, hogy földönkívüliek segítettek neki. Emellett legtöbben azt mondják, meghamisították írásait.
#156: Volt egy sorozat, az volt a címe, hogy X tesztelõk. Különbözõ megmagyarázhatatlan jelenségeket (ilyen fotós is volt, meg még sok érdekes) reprodukálnak, különbözõ módszerekkel, érdemes megnézni. A kérdésre válaszolva, nem hiszem el, hogy szellem lenne rajta. Láttam már sok ilyen képet, egyik sem túl meggyõzõ. A sarkifényt sem hiszem el, hogy szellemek csinálják 😛 És azt sem, hogy a szellemek döntik el, mikor jön valami természeti katasztrófa,vagy mikor nem lesz jó termés, meg ilyenek. ^^
Na rajta, vélemények?
Az meg, hogy annyi mindent tudunk a mûködésünkrõl legalább akkora illúzió, mint az hogy irányítjuk az életünket.
Matek példán jól lehet értelmezni
2 alma + 2 alma az 4 alma (erre gondolkodás, logika alapján jutottam el).
2 alma + 2 alma az 6 alma (mert tegyük fel ezt mondta valaki...)
Most lehet igaz is, ha logika alapján számolom ki, akkor az tudás, az a valóság (és az már filozófia meg nyelvi játék, hogy ezt is el kell hinni). Ha csak mondja valaki akár jót, akár rosszat, az hit.
A korai emberek nem láthatták, hogy a Föld gömbölyû, ezért úgy következtettek, hogy lapos. Hit (vagyis tévhit) akkor, ha miután vizsgálni is tudják, akkor is laposnak hiszik. Addig csak rossz következtetés 😄
Aztán, azt mondjuk, hogy higyj benne, hogy meg tudod csinálni, de úgy is mondjuk, hogy bízz magadban, sikerülni fog. Ha egy szaltóról van szó, amirõl már tudod, hogy van esélyed megcsinálni, akkor az nem ugyan az a hit (sõt, szerintem és ahogy látom legtöbbünk szerint sem nevezhetõ hitnek), mintha a 10.-rõl akarsz kiugrani.
Visszatérve a lélekvándorlásra.
Az agyunknak köszönhetjük, hogy gondolkodunk, kommunikálunk, emlékezünk, rengeteg sejt együtt mûködése alkotja, ahogy más szerveinket, és mindent. Azt látjuk, hogyha meghalunk, akkor megszûnik az összes folyamat, amitõl gondolkodtunk, kommunikáltunk, ettünk, és minden mûködésünk. Mi alapján HISZÜNK abban, hogy van lélek? És pláne mi alapján hiszünk abban, hogy van valami, ami halál után egy másik élõlény lelke lesz (egy változó mennyiségü élõvilágban ráadásul). Minek van lelke, minek nincs?
Hol van a lelkünk, az egész agyunkban? Állandóan változik, elpusztulnak sejtek, regenerálódnak, növekedik.
Logikátlan, megérthetetlen, alaptalan amióta ismerünk tényeket a mûködésünkrõl. A hinduizmusban pl. van ugyebár lélekvándorlás, hisznek abban, hogy bizonyos kasztok vannak, amikben jól kell teljesíteni, hogy feljebb kerüljenek. Van párezer éves a vallás, akik hisztek a lélekvándorlásban, miért nem hisztek a kasztrendszerben is? 😄 Az nem hangzik olyan jól, mi? 😛
Nézd meg, és regisztrálj! Nagyon jó oldal, nem átverés. Ha info kell pm me http://href.hu/x/7fiu
Nézd meg, és regisztrálj! Nagyon jó oldal, nem átverés. Ha info kell pm me http://href.hu/x/7fiu
hinni lehet valamiben, de nem kéne azzal kérkedni, hogy mennyit tudsz is róla 😄
mintha azzal akarnék felvágni, hogy doktori címet is le tudnék rakni a halhatatlanság témájáról
Ez uram egy hazugságvizsgáló gép. Igennel vagy nemmel válaszolhat a kérdésekre. Kezdjük a vizsgálatot. Kérem válaszoljon a következő kérdésre: Otthon tudják-e, hogy ön homoszexuális?