3405

Vicky 1836-1939
  • Kopiati
    A koncepció jó, csak pl a rézbányák "virágkora" a 20. század, nem értem miért van rézbánya:D
  • gatoth
    Ezekre a hibákra gondoltam én is. :) Nálam a politikai pártok alja is el volt csúszva, diplomáciánál meg rosszul lett megírva (vagy cska rossz verziót szedtem le) a casus belli rész, mert ilyenek is vannak "{..." satöbbi... Kár érte, mert ha jól megcsinálnák, a koncepció szerintem jó lenne az új reformokkal, gyárakkal.. Talán később még csiszolgatnak rajta.
  • Kopiati
    A POP demandtól isten óvjon mindenkit...:)

Az új gyárak új termékei lelógnak a képről, ami elég ocsmány:)
  • gatoth
    Azt hogy egyesíteni lehet-e őket nem tudom, mert nem értek hozzá sajna. Egy két beállítást szoktam (tudok) csak átszabni..
  • gatoth
    A pop demand mod is letölthető innen:

http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?537386-PDM-3.1.1-download-feedback-thread.&s=4f842abc0b028572612fac0ebb7a1b28

Nem kell bejelentkezni hozzá. A 3.-tal kezdődő verzió 1.3 patchhez, a 4.-tal 1.4 patchez való.
    Egyébként nem rossz az sem, de nekem elég csúnya hibák voltak benne. De amúgy a sok új reform, gyárak stb. tényleg nagyon jók, csak ezeken javíthanának
  • gatoth
    Lehet rá se kell szabni. A legutóbbi játékomban Németországgal elpics.ztam Ausztria-Magyarországot, lenulláztam a teljes hadseregét. Aztán a béke után jakobinus felkelés tört ki elfoglalták a fővárost, demokrácia lett, és a neve: Danubian Confederation. Egy pillanatra azt hittem, beszálltál a csapatukba... :D
  • Trantorius
    Belenéztem a VRRP-be, nagyon jónak tűnik! Erősen gondolkozom hogy a VRRP-re fogom szabni a Dunai Konföderáció Mod-ot. Még megnézném a Demand-ot lehet az még jobban tetszik, bár a leírtak alapján az lenne a legjobb ha a kettő egymás mellett eltudna menni ésakkor erre a2-re szabnám rá a Konföderációt
  • Trantorius
    A VRRP modot és a Pop Demand modot lehet egyesíteni?

Gatoth feltudnád rakni valahova a Pop Demand modot?
  • Trantorius
    Köszönöm!
  • gatoth
    Jaja, ha demokráciát akarsz Mo.-n, akkor ha fellázadnak a jakobinusok, engedd nekik elfoglalni a fővárost. 1 év után győz a forradalom.
    Egyébként a demokrácia szívás. Annyi a különbség a demokrácia meg a Hm's government között, hogy demokráciában csak választások útján kerülhet hatalomra egy párt, te nem tudsz kijelölni. Ez meg néha elég problémás tud lenni.
  • Kopiati
    Dél-amerikában ez anno természetes folyamat volt, ezért, ott előbb utóbb demokrácia leszel. Egy királyságból, Magyarországon, max alkotmányost lehet csinálni. A többihez forradalom kell:)
  • Santata
    Miért van az, hogy ugyanazokat a reformokat végrehajtva Haitin v Argentinán mást kapok mint Magyarországon (nem lesz demokrácia). Ha ez átírható, hol?
  • Kopiati
    Ott megpróbálható a történelmi meder betartása, vannak kivédhetetlen történelmi eventek. Vannak scenariók (1. vh. ilyesmi). Más a vicky 1, sok időmbe telt mire belejöttem, más sokkal, kiforrottabb játék, mint a Vicky 2 most (kétségtelen) de ez sokkal átláthatóbb (német egységre gondolok, ilyesmikre)
  • gatoth
    Vicky1-ről mi a véleményed? Van olyan jó, mint a mostani? Nem játszottam vele még, én is Eu3-ról nyergeltem át, de lehet kipróbálnám azt is...
  • Kopiati
    A lázadás is jó, mert akkor is fogynak:D
  • Kopiati
    Akkor lehet már csak a beta patchhez kell regisztrált játék, régebben a modokhoz is kellett. De nem jelent problémát, mint a 2. eredeti Paradox játékom:) a másik az a Victoria 1:)
  • vandrewhun
    a liberális felfogású nemzet politika sehova nem vezet, ha csak nem lehet a játékban föderációvá csinálni az országot, ahogy volt egy elképzelés, de szerintem nem lehet, tehát legyél kemény velük de emiatt tűrd el egy ideig h fellázadoznak.
  • vandrewhun
    hm verd le mindig, hidd el nekem horvát rész is magyar lett:D öröm volt ránézni, sőt havas alföldet meghódítottam és az meg félig, de kis idő és jobban:D működik ez csak legyél kemény!

még egy ilyen percnyi gondolkodás nélküli dolog... és XD
  • sulyid
    "magad csinálnád meg Trianont???"

Ez percnyi gondolkodás nélkül.

Lehet, ha ennyire helyrebillen a végére a magyarság aránya, hogy hagyom a leválasztást, noha a horvátok esetben még így is kétséges, mert már 3x lázadtak fel ellenem...
  • gatoth
    Most próbálom a Pop demand modot. Vannak benne új nyersanyagok (ólom, réz, ló...), késztermékek (cipő, csizma..), lehet építeni a gyárakhoz bankot meg tőzsdét, amik részvényt, meg pénzügyi szolgáltatásokat "termelnek"
    Vannak benne új reformok (oktatás, ipari szennyezés, művészetek támogatása, bevándorláspolitika...)
    Megváltoztak a techek is kicsit
    Meg állítólag magába foglal vmi Great War modot is, ami nagy csetepatét ígér a végére, bár ott még nem tartok.
    Meg vannak benne elég csúnya hibák is (pl. termelés ablakban a termelt értékeknél (2.fül) nem írja ki az utolsó sort)

De összességében elég jónak tűnik.
  • gatoth
    Valamiért már engedi bejelentkezés nélkül is. A leírás alatt ott a link, és egyből szedhető.
  • vandrewhun
    © sulyid!! magad csinálnád meg Trianont???
    én csináltam egyet magyarokkal, végig szinte és ott is lázadoztak de a magyar felkelők, ha jól csinálod nem lesz már már magyaron kívül nekem pl 86% os lett a magyarság, szal alig volt már más:D
  • pecaboy
    Igen, úgy is mondhatjuk :)
  • Kopiati
    Mondjuk úgy a valódi gazdaság nem müködése:) mert a rendszer lényege a "müködés látszatának fenntartása a működés árán is" :)
  • sulyid
    Mondjuk nekem néha-néha balhéznak a jakobinusok és a nacionalisták, szóval az utóbbi időben egyre gondolkodom Szlovákia és Horvátország leválasztásán, s mint szatelitet továbbüzemeltetni. :)
  • sulyid
    Én úgy csináltam meg Mo-t, hogy indítottam egy játékot az osztrákokkal létrehoztam Mo-t, mint statelitállamot, majd az oroszokkal hadatüzentem Mo. felszabadításának az indokával, s végül beléptem az osztrákokkal békét ajánlottam, azzal a feltétellel, hogy Mo teljesen független lesz. Nos így is lett, most én vagyok a világ 10. legnagyobb hatalma, az iparom pedig a 8.
  • vandrewhun
    kifejlesztesz vmit ott a kultúráknál, jobbról második oszlop úgy emlékszem és a közepe táján, utána létrehozhatod, de csalódás, mert az osztrákok nőnek, minden délnémet lesz és a magyar 13 százalék és fogy lefele, pl a Dunántúl és félig osztrák lett(lakosságilag), ekkor berágtam:(
    De csinálhatod azt h mindent csak Mo. területén fejlesztesz meg építesz gyárakat, és akkor kiteszed, és vele folytatod egy jó helyzetben lévő országot kaphatsz, én még nem csinálta meg de tervben van:D És így magyarság nő, és ha nem akarsz nagy ellenfelet vagy kell terület, akkor előbb darabold szét ausztriát, de folytasd ausztriával és utána csak Mo. és akkor lehet bekebelezni:D
    De vigyázz, hogy Erdélyt ne hozd létre, szal az olyan kisebbségeket amik érintik hazánkat azt ne szabadítsd fel!
  • sulyid
    Időközben elkezdtem még 2 országot: Japánt és Ausztriát. Japánnal legalább 30 éves folyamat lesz a civilizálás, míg Ausztriával a tényleges felemelkedés még vagy 20 év lesz... Persze hosszú távon OMM for ever! :D
    Tényleg, hogyan lehet könnyen létrehozni az OMM-et?
  • pecaboy
    Félig OFF

Ha valakit érdekel a világgazdaság valódi működése, annak ajánlom Drábikot. Aki szeret gondolkodni és "tudathorizontot tágítani", nem mellesleg van másfél órája, az hallgassa meg az 5. perctől. Hogy kerül forgalomba a Ft/Euro/dollár, miért fenntarthatatlan a jelenlegi rendszer, mi okozta a nagy birodalmak bukását, az inflációt, a válságot, miért törtek ki a legnagyobb háborúk, hogy juthattunk idáig, mit hozhat a jövő, mennyi lehet a Rotschildok vagyona stb. stb. Szerintem nagyon érdekes.

http://www.youtube.com/watch?v=aZOwmLmA_YI&feature=relateda

ON
  • pecaboy
    Nekem az EU3 adta az ötletet a Vicky2-höz, mindkettőt szeretem :) Az EU3(Divine Wind)-ben van egy Holy Roman Empire-öm, amit a magyarokkal hoztam létre, és világhódításra török az infamy átlépése nélkül, még összejöhet csak már régóta nem játszottam vele időhiány miatt.
  • sulyid
    Én is csak most kezdtem el, de már most örök kedvenc lett. :)
  • pecaboy
    Azt nem tudom... Én is csak karcolgatom a dolgokat, nemrég mélyedtem bele a Vicky2-be.
  • sulyid
    Én 1.03-ommal kezdtem, s még mindig azzal játszok. Most megpróbálom majd Japánt civilizált néppé formálni. Szerinted mire van szükség hozzá?
  • pecaboy
    Korábban már írtam. Mindenütt 0 a liferating, így lehetetlen kolonizálni. Ezenkívül ha automatára állítom a leader-képzést, mindig admirálisokat és nem tábornokokat csinál. De valszeg vannak más dolgok is. Szerintem azért csesződhetett el, mert újabb peccset raktam fel anno. Új játéknál nincsenek ilyen gondok.
  • pecaboy
    Én Ausztriával már meghaladtam Fr. o. összlakosságát :)
  • sulyid
    Akkor szerintem még 10 év, s túlfogom népesedni egész közép-európát :)
  • sulyid
    Hogy értve bugos? Neked is volt már olyan, hogy Kínát átrakta civilizált nemzetnek?
  • pecaboy
    Szerintem a reformok miatt. Minél több reformot csinálsz, annál durvábban nő a lakosság.
  • pecaboy
    Nálam is porosz rendszer lett (Ausztriával játszok, Mo. is benne van). Bár ebből nem vonnék le következtetést, mert a mostani mentésem nagyon bugos.
  • sulyid
    Ja és beindult egy olyan szintű népességnövekedés, hogy 3 év alatt többet nőtt a népesség, mint az azt megelőző 30 évben összesen...