3405

Vicky 1836-1939
  • sulyid
    Nektek is volt már olyan, hogy 1862-ben Mo-val hirtelen megjelenik egy ablak, hogy mostantól nem abszolút monarchia van, hanem porosz rendszer, s bejelenti, hogy jövőre választások? Ugyanez történt az osztrákoknál is, ott is a konzervatívok győztek...
  • sulyid
    Hát én pont Mo-t akarom felszabadítani a szatelitállami státuszból, mert már marhára unom, hogy az osztrákok 4 évente hadatüzennek a törökönek, v. fordítva, de gyak. minden török ellenes háborút én vívók meg, mert az osztrákok éppen az oroszokkal v. a poroszokkal harcolnak...
  • pecaboy
    Ha arra gondolsz, hogy más állam szatellitjeit: háborúval.

Azt mondjuk furcsának találom, hogy saját szférámba tartozó országot nem vehetek ki a szférámból. Pl. az egyik német kisállamot szeretném kivenni, hogy aztán a poroszok szférájába tartozzon és így erősödjenek a poroszok ill. később létrehozhassák Németországot. De ilyet nem tudok csinálni. Szatellitekkel nem tudom, mi a helyzet, lehet-e sajátot felszabadítani.
  • sulyid
    Sziasztok!
    Egy roham kérdés: hogyan lehet megszüntetni a "szatelit" állam státuszt?
  • Kopiati
    A kiegészítő mai fejlesztői naplójából:
    -7 új tematika/funkció a térképre.
    -párt lojalitás ("a családom mindig a szocikra szavazott" - jelenség szimulálása) lényege, hogy ha a párt helyben sikert ér el, akkor ott a támogatottságuk nő (győzteshez húzás) és masszívabb lesz a táboruk. (ehhez lesznek új nat fókuszok) a helyi siker számít, függetlenül a nemzeti eredménytől.
    -a kolonizálás átláthatóbbá válik, a térképre ki fog kerülni a kolonizálás állása, nem kell kattintgatni.
    -választások átláthatóbbak
    Itt olvashatjátok, megnézhetitek.
  • Kopiati
    (eredeti, regisztrált játékkal lehet paradoxról letölteni)
  • gatoth
    Itt a leírása:

http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?495255-The-Victoria-2-Realism-amp-Rebalance-Project-%281.161-out-now!%29%29

Egyébként innen is letölthető.
  • Santata
    Mit csinál pontosan a Mod?
  • gatoth
    http://www.mediafire.com/?f3eoul4o886nd9o
    Innen lehet letölteni.
  • Trantorius
    A VRRP modot feltudnád tölteni valahova, kíváncsi lennék rá.
  • pecaboy
    Igen, laissez faire-en vagyok. Újabban úgy vettem észre, h megszűnik magától is. Korábban legalábbis egy brutális, kb. 15-öslistám volt fent bal oldalt a closed gyár listáról, ez azóta csökkent.

Kína az oroszoknál "van", de megpróbálom akkor elhódítani tőlük.

A többit értem, a techekkel elég jól állok, jelenleg a navyra gyúrok, mert a 30-ból vagy 6 van kifejlesztve :P A többiből elég sok, 15-20. Minimális adó mellett is pozitívban vagyok többnyire, a kasszában majdnem 10 millió figyel.
  • gatoth
    Ha veszteséges, és nem lassiez faire a gazd.pol., akkor tudod segélyezni, akkor kb. annyiba fáj, amennyi a vesztesége. Ha nem segíted, akkor elkezdi elküldeni a munkásokat, aztán ha mindet elküldte, akkor bezár. Ilyenkor úgy tudom már nem kerül semmibe. Egyébként ha laissez faire-n vagy, akkor úgy emlékszem el is tűnik automatikusan, bár ezt lehet 1.3-ban már orvosolták (az a baj, h egy ideje VRRP-vel tolom). De ha jól emlékszem, vmelyik patchben megcsinálták, hogy ne tűnjön el akkor se, de akkor meg érdekes módon bezárt, elkezdtek építeni egy másikat, ami szintén csődbe ment (rendszerint munkaerőhiány miatt) és az már viszont eltűnt. :) Elég furcsa megoldásnak tartottam.

Egyébként veszteség ált. 3 dolog miatt van: nincs munkaerő (ilyenkor ha nem LF-en vagy, akkor segítsd az elején, mert előbb utóbb mennek dolgozni), vagy nem jut hozzá vmelyik (vagy több) nyersanyaghoz. (pirosan villog vmelyik input) Ilyenkor azt mérlegeld, hogy a közeljövőben hozzájuthat-e (ált. új gyáraknál: autógyártáshoz nincs elég elektromos alkatrész, mert túlkeresletes, te meg nem termelsz annyit, tehát célszerű növelni, hogy legyen). De ha nyersanyagról van szó, ami nincs nálad és túlkeresletes, akkor célszerű bezárni, vagy bevonni egy nagyobb termelő országot a szférádba (Kína pl. toptermelő szinte mindenből, megy is a harc érte keményen...) mert ilyenkor közös piacot alkottok, és te jutsz hozzá elsőnek, nem a magasabb presztízsű ország.
    A 3.ik ok lehet veszteségre, ha olyat gyártasz, amiből nagyon nagy túlkínálat van. Ezeknek az árát a kereskedelmi ablakban pirossal jelzi. Ezek az alapjátékban főleg a katonai javak. Ezen úgy lehet segíteni ha húzod az input output efficiency techeket (commerce 3. és 5. oszlop), mivel így egységnyi terméket kevesebb anyagból, vagy egységyni anyagból több terméket tudsz gyártani. Ez meg vmennyire ellensúlyozhatja a túlkínálat miatti nyomott árakat. (Throughput techek erre nem jók, mivel azok húzzák az outputot, de vele az inputot is)
  • pecaboy
    OK, akkor nem vagyok egyedül :)
    Gyár: ha egy gyár "closed", az mibe fáj nekem? Továbbra is szívja a cementet meg ilyesmit? Vagy csak eggyel kevesebb hely lesz a nyolcból?
  • Kopiati
    BIZTOS, hogy azért. Nekem ilyenkor a nat fókuszt cseszte el.

Gyár kérdésben hallgass a lelkiismeretedre:) Mikor melyik lépés éri meg, de elbontani nem bontják el maguktól.
  • pecaboy
    Egy konstruktív kérdés:
    Ha egy gyár "closed", azaz hosszú ideje nem termel pozitívan, attól később még rendbejöhet, vagy jobb bezáratni? Illetve ha nem tudom bezáratni, mert olyan libsi párt van hatalmon, akkor lehetséges, hogy a tulajdonosai megszüntetik? Magyarán egy closed gyárat csak én tudok megszüntetni, vagy megszűnhet magától is?
  • pecaboy
    És az auto-assign leaders is rendbejött... Mihelyst a 20 pont összegyűlt, tábornokot csinált és nem admirálist.
    Szóval bugos dolgok visszaszívva, egyszerűen a mentésem ment gallyra (bár eddig se volt túl sok élvezetem benne :) )
  • pecaboy
    Szerintetek lehetséges, hogy korábbi peccsel kezdtem el a játékot, és ezért csesződött el?
  • pecaboy
    Ezt a játékot nem kezdőknek találták ki... Pár dolog elég jól el van bújtatva benne (a log dolgokon kívül pl. az infamy).
  • pecaboy
    Megvan a probléma oka, ill. hogy hol van és hol nincs!

Kezdtem egy újat, és VAN liferating! Tehát a mentésem gázos valamiért... Sebaj, egy ideig még tanulgatom a dolgokat, aztán kezdek egy újat.

Újabb bug, ami eszembe jutott, hogy a logba, alulra nem ír semmit, ha kiterjesztem a + jellel, akkor sem. Pedig egy-két dolgot beállítottam logra...
    Jaaaa...
    Most nézem, hogy alul ki kell világítani az összes üzenettípust... Ma is tanultam valamit :D
  • pecaboy
    Bal alsó sarokba az van írva:
    Victoria 2 v1.3 (TYRG)
  • vandrewhun
    én is azt használom, és Afrikát előbb utóbb elfoglalják
  • pecaboy
    1.3
  • gatoth
    Én Afrikában meg a trópusokon 10-re emlékszem, Európában meg Amerikában magasabb, mivel kedvezőbbek az adottságok gondolom. Ez tényleg bug lehet...Milyen patchcsel van fent?
  • pecaboy
    Két bugot találtam amúgy a játékban, az egyik elég durva.
    - A province liferating mindenütt 0! (Az a kis hőmérő a provincia képének bal alsó sarkában.) Ez mitől van? Nálatok is nulla? Én ugyan kaptam egy eventet, ami miatt Bécsben felment a hihetetlen 5-re, de máshol nulla, és nem csak nálam, hanem az egész világon! Így érthető, hogy egyetlen nagyhatalom sem kolonizálja Afrikát, ami azért elég durva :(
    - A kisebbik dolog, hogy ha beállítom automatikusra a tábornokképzést, akkor állandóan admirálisokat csinál. Pár évig úgy hagytam, megnéztem, kb. 23 admirális és 1 tábornok... Kössz...
  • pecaboy
    Ez milyen már:

Az egyik nagyhatalom, Svédország, aki nemrég lett szövetségesem, nem kevesebb, mint 609 (!) hajóval rendelkezik, ezzel Angliát is megelőzve az első.
    Szárazföldi serege:
    ...
    *dobpergés*
    ...
    8, azaz NYOLC brigád! xDDD
  • vandrewhun
    hm ebben van igazság:) de a HOI 3 ban azért lehetett realitások közt mozogni:)
    öhm bár szerény Nagy Hazánk, még nagyobb lettXD jugoszlávia+ bulgária + románia + szovjet unió kivéve fehéroroszo. az a németeké lett:) kihasználtam a játék bug-játXD
    ha egy folytába nyomultam a ruszkik ellen akkor a németek tolták a seggem alá a tanokat XD így sikerült, de utána abba hagytam mert indiában támadtak az angolok és mire oda értem volna vége lett volna az egésznekXD
  • Kopiati
    Azért a realitásoknál maradva a hoi kb 33-49 intervallumban nagyjából történelmi, általában már 39ben messze jár a történelmiségtől:) Itt meg a nagy kampány 100évet ölel át :)

A 20. században terjed el az az üzleti érdekből vívott "gyűlöletháború", aminek a célja, hogy a másik eltűnjön, a 19. században, és még az első vh-is csak egy háborúnak indult, valami "nemes" célért(tingli-tangli), az elsőben jöttek rá a németek, hogy itt utolsó vérig megy a dolog.
  • vandrewhun
    egy dolog hiányzik a játékból.. az a fajta történelmiség ami a HOI3-ban van, és nagy háborúk, amik sokáig tartanak, nem csak ilyen tinglitangli valaki kihátrál.
  • hollófernyiges
    Ez két külön dolog, amit manuálisan csináltál az a kormány megválasztása és amúgy négyévente történik. Az évi változás a felsőház természetes sodródása :)
  • pecaboy
    Közben meg rájöttem, h felesleges a "manuális" új választás, mert minden évben automatikusan van :P
  • pecaboy
    Mármint a felnőtt lakosság, természetesen.
  • pecaboy
    Még egyszer kösz mindenkinek a reformtippeket!

Azóta rengeteg reformot csináltam meg, özönlenek az emberek Ausztriába ill. szaporodnak rendesen :) A módszerem az elején a hadüzenetes-whitepeaces dolog volt (bár némi presztízsem elment miatta), utána meg szimplán annyit csináltam, hogy minden reform után (amikor a reform miatt a konzervatívok megerősödtek, a szocik meg liberálisok visszaestek) pár nappal új választást irattam ki. Így év végére többnyire megint elég erős volt ez a két párt, hogy újabb reformokat csináljak.

Lakosság:
    kezdéskor: 8,84M
    1869: 8,88M
    1892 (most): 12,52M !
  • Kopiati
    1888, nem sokára kezdődik az angol háború:)
  • vandrewhun
    egy régebbi kérdésemre tudjátok a választ?:)

Meglehet e azt csinálni, hogy a Viktoria 2 utolsó állapotát folytatni a HOI 3 ban? jó lenne a monarchiával megcsinálni a második világháborút:)
  • hollófernyiges
    "anglia 250 diviziójából 200 indiában van"

Épp ez a trükk, Britanniát szállod meg de indiai területet kérsz. Amit persze a következő háborúban megszáll, de cserébe te egész Britanniát elfoglalva jóval nagyobb warscorét produkálsz. Persze ehhez az kell, hogy biztonságosan át tudj kelni a Csatornán, ami a játék elejét kivéve nem gond, mert a brit flotta szét van szórva a világban.
  • vandrewhun
    ez logikusnak hangzik:) de szövetségesem még svájc(nyugat, mert kelet enyém) és görög ország, aki el sem tud jönni hozzám XD más esélyem nem volt, az oroszok még szövetségeseim, de ők meg épp akkor zárták le a németekkel, majd kezdték újra mikor mi befejeztük.
  • gatoth
    Megoldás lehet a későbbiekben, ha ilyen helyzet adódik, hogy egy szövetségesednek több katonai pontja van, akkor nem hívod egyből hadba a szövetségeseid, hanem miután már hadat üzentél, rájuk mész egyesével, és mondjuk a gyengébbeket hívod. Így te maradsz a vezető.
  • gatoth
    Az azért lehet, mert ha hadba hívsz valakit, akinek nagyobb a katonai pontszáma a tiednél, akkor ő lesz a háború vezetője (így azt hiszem, te nem is tudsz békét kötni). Lehet le akarta már zárni a dolgot, és lemondott a te igényeidről, hogy a németek elfogadják a békét kevesebb warscore-ral
  • vandrewhun
    rájöttem, hogy így van programozva azóta megint megpróbáltam most nem cserélődött semmi, de de a Franciák megkötötték a békét No. val úgy h ők megkaptak francia területeket a németektől én meg semmit..pedig én hívtam a franciákat azért a... felső-bajorországért...
  • pecaboy
    Köszi!
    A Restore Academica-t eddig is láttam, csak nem tudtam, hogy mire jó. Akkor lehet, h megérné bevállalni.
    A hadianyag meg a pénz nem gond, mert annyi gyáram meg pénzem van, mint a nyű :)