3405

Vicky 1836-1939
  • Kopiati
    A tutorial írónak köszönd:) én csak a profétája vagyok, ámen....
  • Pityuládé
    Köcce, működik :D
  • Kopiati
    Itt! lenne mit olvasgatnod. (mod directoryt meg amúgy is el kell felejteni, mert nem működik:D)
  • Pityuládé
    Mindegyik mappa és fájl jó helyen van és át van szerkesztve, de még mindig kidob, pedig elméletileg rendbe kéne, hogy legyen :S
  • Trantorius
    Common/Country - Ott kell létrehozni egy txt
    Common - Ott is bele kell nyúlni 1-2 txt-be
    Histroy/Country - Itt is létre kell hozni az ottlévőkhöz hasonlóan
    Ha akarsz egységet a kezdésnél akkor a History/Units-ba is létre kell hozni egy TXT és össze kell kötni a Histroy/Country-ba lévő txt-vel.
  • Trantorius
    Szerinte ne mint modot csináld meg hanem azon mappákat amiket átalakítottál mentsd el elötte valahova, így meg lesz az eredeti játék is és csak egy másolásodba kerül. Így sokkal inkább átlátod majd egyrészről hogy mi a hiba másrészről pedig hogy mikbe nyúltál bele.

Mindenhova beírtad az új ország adatait? history, common, country, stb mappákba?
  • Pityuládé
    Lenne egy kérdésem:

A Vic2-ben csináltam egy új országot, de annak egy külön modot csináltam, hogy ne zavarjon bele a játékba. A gond ott kezdődik, hogy amikor elindítom, a betöltésnél a "Loading Flags" résznél hibát észlel és kilép. Megnéztem a problémát, és azt vettem észre, hogy a "flagfiles" fájlok nem a flags mappába kerülnek bele, hanem csak simán a gfx-be. Megpróbáltam, hogy manuálisan berakom őket a helyükre, de így is kilépett és megint megcsinálta a "flagfiles"-okat a gfx mappában.

Van valami ötlet, hogy hogyan oldhatnám meg ezt a problémát?

Előre is kösz!
  • Trantorius
    Úgy csináltam meg hogy a volt osztrák core-ok South Germanok lesznek. Azaz az egész országra van.(Kipróbáltam az elöbb, kibe lépegetéssel)
  • Kopiati
    Nem javaslom:) Mert nem lesz core-od az országod 75%, a lázadók "sunázni" fognak:)

(ma sikerült a nagyon-nagy németegységet megcsinálnom, szinte a teljes Osztrák részre nincs core-om:) vicces, annyiféle lázadó erő mocorog, öröm nézni, hogy szervezkednek, az egyébként demokratikus (mert jakobinusok győztek:P) államban:))
  • Trantorius
    Aztán kezdek egyet ausztriával:)
  • Trantorius
    Gyorsan összedobom hogy ha az osztrákok csinálják meg a South Germaniát akkor ők is benne legyenek ne csak egy bábállam jöjjön létre..
  • Trantorius
    Igaz, plusz elveszek ebbe a sok ilyen olyan fejlesztésbe...
  • Kopiati
    A helyedben semmit:) Így is nagyon vissza tudja fogni a dolgokat egy uncivnél, vagy alacsony literacynál.
  • Trantorius
    Értem, köszi!

A különböző gyárakhoz milyen fejlesztést kössek?
  • Kopiati
    Tartozás egyenlő folyamatos kamat törlesztés (nem töke), ez a adósságos grafikonok felett látható.
    Reapy cb: Egy csődbe jutott országot fegyverrel tudsz adósságai visszafizetésére kötelezni. (lásd majd a valós példát Görögországon 10 éven belül, leverik rajtuk az fix...)
    Ha a gyarmaton (kis favela jel a terület ablakának felső részén) az adminok száma 1% lesz az ott élők körében (adm eff 100%) akkor tudod állammá tenni.
  • Kopiati
    Mert te is létre tudod hozni az Egyesült királyságot (mivel létrehoztad Írországot, ezért, látod, mi kell az egyébként létező Egyesült királysághoz (ez látszik Dél Afrika ként ha felszabadítod)
  • Trantorius
    Még lenne egy kérdésem:)
    Írországgal vagyok. A Diplomáciai térképen miért van sárgával áthúzgálva Britannia?
  • Trantorius
    Mikor lesz egy gyarmatból gyárasítható régió?
  • Trantorius
    A Repay Cassus Belli mit takar?
  • Trantorius
    Vas és a fa jelenleg is az.
    Ha vannak ötleteid a gazdasággal kapcsolatba, amiket eddig is írtál én szívesen várom és amit tudok megvalósítok.

Ha tartozom a banknak az mért rossz? Mivel jár?
  • Kopiati
    A vasút ára a kiegészítőben is drasztikusan fog majd emelkedni, hogy ne legyen a railroad-spam:) (kapitalisták 1 év alatt felépítik az egészet stb...

A gyárakat én nyersanyag függővé tenném (egy részét) ne lehessen acélt, üveg, stb dolgokat nyersanyag forrás nélkül csinálni.
  • Trantorius
    Írországgal vagyok, mivel kiváltam a angoloktól a fejlesztéseket megkaptam ezért elég jó pozícióból indultam, viszont még mindig a normális 10-20%os adók mellett nem tudok pár dandárnál többet fenntartani.
    Pl az elején meg mivel horribilis összegekbe kerülnek a gyárak az eredeti 1-2000hez képest, nagyon lassan tudtam csak elkezdeni. Plusz durván felemeltem a cement, steel, iron és machine parts mennyiségét minden építkezésért emiatt nagyon lassan is gyűlik össze.
    Az első gyáram cement gyárvolt...csupán 12 000be került:P kb 1 év volt mire összejött az alapanyag.

55-be a jelenlegi világpiaci árak alapján egy Small Arms Factory 39 000-be kerül.
    Vas: 520
    Cement: 1040
    Machine Parts: 200

Egy vasút 6500-ba.
    Timber: 200
    Steel: 200
    Cement: 200

Egy dandár:
    Regular Clothes: 100
    Small Arms: 100
    Konzerv: 100
    Egy fenntartását nem tudom hol lehet megnézni..
  • Trantorius
    Lehet fejlesztésekhez kötöm már az elején a gyárak nagy részét vagy az egészet.

Nehezítések miatt nálam 1855-ben:
    --------Gyárak--Dandárok--Hajók
    Anglia: 85; 112; 47
    Francia: 49; 50; 10
    Ausztria: 4; 23;3
    Orosz: 9; 14; 4
  • browing
    A játékhoz a legutóbbi patch a szeptemberi 1.4-es, nem igaz?
    Lenne valaki oly szíves linkelne egy oldalt a paradoxoson kívül ahonnét lelehet szedni.
    előre is kösz...
  • Kopiati
    Anglia 5-600, Kína 150-250 (amíg fel nem pofozzák), a többi az 50 körül, inkább alatta, mint felette.

Az igazi nehezítés az lenne, ha nem tudnál machine parts-ot szerezni (az első részben iparosítani szinte csak a precision work után tudtál) itt viszont azonnal lehet nyomatni:)

Katonaság fenntartása tényleg problémás lehet (az alap az nevetséges (anglia 600 dandáros hülyeséggel) de itt a soldier popokat kéne a fejlesztőknek újragondolni, mert borzalom:)
  • Trantorius
    Összehasonlítás végett letudnátok írni hogy 1850 környékén az alap játékba mennyi dandárja, hajója, gyára, ipari pontja van a Top 5 országnak?
  • Trantorius
    Én most a saját magam által megnehezített játékba kezdtem gy aféle teszt kört. Írországgal vagyok.
    Nehezítések:
    4-5000be kerül(5szöröztem a szükséges fegyver, muníció és egyéb dolgaikat) a gyalogos és a fenntartása is 2-3 szoros
    További katonák is drágultak
    Gyárak 5000 fősek viszont 10k-tól 50 000-be kerülnek függően a politikai párttól, világpiaci áraktól.
    Erődök, kikötők, vasutak is lényegesen drágultak

Pl 20-szorosára emeltem a cement mennyiségét a gyárakhoz, 10szeresére a fémet és 5-szörösére az alkatrész szükségét.
  • Kopiati
    Ha valaki szenvedni szeretne, akkor ajánlom Szerbiát:)
  • Kopiati
    A családjuk meg éhendöglik:P aztán emigrálnak a vérbe:) aztán ott már nem sírnak, hogy asszimilálódni kell...
  • tttttom
    Hmm...Szerintem, ha levonást akarsz adni a megszállt területeknek akkor az legyen olyan 50%-os levonás illetve büntetés az outputra és az inputra. Ez vígan szimulálja azt, hogy egy megszállt területen a másik nemzetiségű munkások gondolnak egyet és nem melóznak annyira mintha a saját hazájuk gazdaságát támogatnák vele. :)
  • Trantorius
    Szerintetek a megszállt területek kapjanak output, input és egyéb levonásokat?
  • Trantorius
    Annyira talán mégsem jött be a Vrrp. Vannak benne jó dolgok amiket átveszek mindenképp. Pl: drágább katonaság, gyárak. A munkaerőt lecsökkentem én is de csak 5000-re.
    Plusz én kicsit növelem az alap diplomáciai pontok mennyiségét és a civ országokat 2 régiótól...vagy 3tól annektálhatóvá teszem.

Voltak dolgok amikhez nem bírtam hozzá szokni...
  • Trantorius
    Ebbe a VRRPModba nem értek pár dolgot.
    Pl a legfontosabb: Honnan Lesz Hardware-om, mert kezdtem egyet skóciával de 2 év alatt egy gyáram se épült meg mert nem tudtam beszerezni sehonnan, az országba meg 0 a termelése.

2. Direkt van hogy a reformoknál akármennyit lehet ugrani, nincs már sorrend? És miért tüntek el az előnye? Én megléptem 0-ról a max egészségügyi ellátást, mégis csak az alap egészségügyért járó +1%ot kaptam meg.

• gatoth
    Mondjuk a sok pop growth lehet a techekkel ki lett egyensúlyozva, mert ezeket összeadva az eredeti technológiákkal, elég drámai lehet a népességszám a végére
  • gatoth
    common/issues
  • Trantorius
    Nem rossz:) Melyik txt-be vannak ezek?
  • gatoth
    Politikai:

immigration_policy = {

nobody_gets_out = {
    global_immigrant_attract = -1.00
    }
    quota_immigration = {
    global_immigrant_attract = -0.5
    }
    open_immigration = {
    }
    naturalization = {
    global_immigrant_attract = 0.50
    }

}
    conscription = {
    next_step_only = yes
    mandatory_service = {
    mobilisation_size = 0.04
    mobilisation_economy_impact = 2
    global_immigrant_attract = -0.05
    global_pop_militancy_modifier = 0.01
    }
    four_year_draft = {
    mobilisation_size = 0.03
    mobilisation_economy_impact = 1.5
    global_immigrant_attract = -0.02
    }
    two_year_draft = {
    mobilisation_size = 0.02
    mobilisation_economy_impact = 1
    }
    one_year_draft = {
    mobilisation_size = 0.01
    mobilisation_economy_impact = 0.5
    global_immigrant_attract = 0.02
    }
    no_draft = {
    mobilisation_economy_impact = 0.25
    global_immigrant_attract = 0.05
    global_pop_militancy_modifier = -0.01
    }

}

minorities = {
    next_step_only = yes
    oppression = {
    rules = { primary_culture_voting = yes }
    global_immigrant_attract = -0.1
    }
    limited = {
    rules = { culture_voting = yes }
    }
    protected = {
    allow = { not = { citizenship_policy = residency } }
    rules = { all_voting = yes }
    global_immigrant_attract = 0.1
    }
  • gatoth
    Szociális:

pollution = {
    administrative = yes
    next_step_only = yes
    no_controls = {
    global_population_growth = -0.001
    }
    trinket_envir = {
    factory_maintenance = 0.1
    administrative_multiplier = 1
    global_immigrant_attract = 0.01
    }
    low_envir = {
    factory_maintenance = 0.2
    administrative_multiplier = 2
    global_population_growth = 0.001
    }
    acceptable_envir = {
    factory_maintenance = 0.3
    administrative_multiplier = 3
    global_immigrant_attract = 0.03
    global_population_growth = 0.002
    }
    good_envir = {
    factory_maintenance = 0.4
    administrative_multiplier = 4
    global_immigrant_attract = 0.04
    global_population_growth = 0.003
    }
    }

child_labor = {
    next_step_only = yes
    administrative = yes
    child_labor_legal = {
    global_population_growth = -0.001
    factory_throughput = 0.05
    }
    child_labor_restricted = {
    }
    child_labor_illegal = {
    global_population_growth = 0.001
    factory_throughput = -0.05
    }
    }

education = {
    next_step_only = yes
    administrative = yes
    elite = {
    }
    church = {
    research_points_modifier = 0.05
    }
    public = {
    research_points_modifier = 0.1

}
    }

arts_endowment = {
    administrative = yes
    next_step_only = yes
    no_endowment = {
    }
    small_endowment = {
    administrative_multiplier = 1
    prestige = 0.01
    }
    medium_endowment = {
    administrative_multiplier = 2
    prestige = 0.02
    }
    large_endowment = {
    administrative_multiplier = 3
    prestige = 0.03
    global_immigrant_attract = 0.03
    }
    massive_endowment = {
    administrative_multiplier = 4
    prestige = 0.05
    global_immigrant_attract = 0.05
    }
  • Trantorius
    Ha leírjátok milyen reformok voltak benne és mit csináltak akkor a decisiokat még talán megtudom írni.
  • Kopiati
    Új üzenet kezelés a kiegészítőben:
    Olvass bele...