Victoria 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A vörös a vér, amibe került a nemzet, a zöld a természet szépségére utal, a szürke sáv arannal futtatva a Duna, (szétválaszt és összeköt) a 3 csillag a 3 alapító tag, a vörös mezõben vannak, mert az õ vérük öntözte a földeket.
Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%
Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%
Román zászlóban is van sárga, piros, kék.
Lehetne azt, hogy a középsõ sárgát fehérre cseréljed és aztán fele olyan szélesre vedd. A keletkezett ûrt meg kiölthetnéd pirossal.
U.I: egy csak egy volt tipp, személyes megállapítás...
Tök jó, hogy csak én látom, mit linkelek be😊 fantasztis😊

Nemzetiségi Törvény
Feltételei:
-Teljes/Részletes állampolgárság
-...várom a további ötleteket(kutatás, terület,, harciasság stb)
Hatása:
-Elérhetõek lesznek a kiegyezések
-csökken a harciasság, nõ/vagy csökken az öntudatosság
-csökken az asszimiláció
----------------------------
Kiegyezés hatásaihoz meg még hozzá lehetne venni esetleg a növekvõ asszimilációt szerintem.
nagyon jó lett, én közelébe se voltam hasonlónak! Szerintem nem feltétlen muszáj különbözõ államformákhoz igazítani de ha van jó ötleted megcsinálhatod
Erõsen gondolkozom hogy legyen e Nyelvrendelet. Plusz gondolkozok hogy valami Nemzetiségi Törvény elõzné meg a kiegyezést, csak azt nm tudom hogy az hogy nézzen ki(kutatások, feltételei, hatásai)...
Piros alapon a Kossuth címer, sárga alapon a román, vkék alapon a horvát.
Ugyan így megvagyok lõve a nyelvrendeletnél is. Annyi feltételt tudtam kitalálni hogy a politikai párt Tartózkodó legyen más kultúrákkal.
Zászlót megköszönném. Próbálkoztam de nem igazán lettek jók. Gondoltam vegyíteni kellene a magyart a horvátot a szerbet és a románt úgy hogy azért mégis csak a magyar legyen benne a fõ motívum de nem lettek szépek.
Dunai konf feltétele lehetne a horvát illetve román kiegyezés
Román Kiegyezés:
Feltételei:
-Nagyhatalom
-100 presztízs
-Kormány ne Tartózkodó legyen
Hatásasi:
-Accepted culture romanian
- (-20) presztízs
- 10 plurality
---------------
Horvát Kiegyezés:
Feltételei:
-Nagyhatalom
-100 presztízs
Hatásai:
Hatásasi:
-Accepted culture horvat
- (-20) presztízs
- 10 plurality
- Maradék horvát területekre Cassus Belli
-------------------
Dunai Konföderáció:
Feltételei:
-Nagyhatalom
-200 presztízs
-nationalism_n_imperialism
-Maradék horvát területek megszerzése
-Havasalföld, Moldova és Oszmán Birodalom sqhere-be
-Dobrudaj régió
Hatásai:
Létrejön a Dunai Konföderáció
40 presztízs
--------------------------
Szerb Kiegyezés
Feltételei:
-Nagyhatalom
-100 presztízs
-Dunai Konföderáció
-Bosznia, South Szerbia, oszmán montenegro régiók
-Sqhere Szerbia
Hatásai:
-Szerbia és Montenegro csatlakozik a Konföderációhoz
- (-20 presztízs)
- 10 pluarity
---------------------------
Úgy döntöttem a lengyeleket hagyom egyenlõre.
Az Accapted Culture is asszimilálódik?
1.4 beta mit tartalmaz?
Valami további terv amivel a teljes Balkán bevehetõ?
Az eventeken rajta vagyok, talán alap dolgokat tudok majd.
Tudtok olyan eventeket a játékban ami konkrét idõponthoz van kötve(pl: 1845.01.03)
A másik hogy van olyan event ami valamilyen határozat után történik bizonyos év múlva?
Ha tudtok valami jó határozatot, eventet ami a játékban elõfordúl, írjátok le apontosnevét, megnézem, így lesz kiindulási pontomhogy mit hogyan is.
Mondjuk az még kevésbé vészes: 500e
De ami kemény, hogy (saját) rekordot döntöttem: Kolumbia, 1907, 122 millió pihen a bankban 😄
Usa (legnagyobb ipari pont): 18 m
Valószínleg az a baj, hogy nagyon hamar húzom azokat a techeket, amik a termelés hatékonyságához csapnak hozzá, és ezért nagyon durván többletes a külker. mérlegem. Napi 10000+ kb
RRP projectben úgy oldották meg, hogy durván megemelték a popok szükségleteit. Úgy viszon elég hamar hiány alakult ki nyersanyagokból (gabona, szén...), ami meg visszafogta az ipart, hacsak nem volt Kína a szférádban. Kíváncsi vagyok, hogy oldják meg a kiegben, hogy minden passzoljon...
Megoldás: annyira húzod az adókat, hogy nem nõ a megtakarítás (de ez felesleges, gondolom a kincstár is tömve van...)
Az igazi megoldás a kiegészítõben várható, abban lesz lehetõség beruházni a baráti országokban (infrastruktúra stb...)
Event írás van officiel fórumon, de sose mertem szerkeszteni (csak mentést) nem vagyok jó a "programozásban".
Elméletileg rebel hadosztály a kampány kezdõ leírásában kell szerepeljen a régiók tartalmánál (hadosztályok, ilyesmi)
Lengyeleket úgy lehetne megoldani, hogy forradalom után 10 évvel mondjuk megjelenik a határozat, hogy itt az ideje megfizetni az adósságot (hogy lengyelek harcoltak a mi szabadságunkért) és akkor liberate nation cb oroszokon, németeken, majd ha fel van szabadítva, akkor sphere és lehet bevonni a föderációba.
1, iskola törvény inkább kutatási pont többletet adjon (mint a western influence, az unciveknél)
2, vaskapuhoz kéne machineparts factory, majd ha elkészül, növeli a liferatinget +1-el a Pesten (gazdasági fellendülés a hajózás miatt)
3, tisza szabályozása is inkább liferatinget adjon a tiszai területeknek +1-et, mert a mocsarakhoz lápokhoz képest egészségesebb. Mezõgazdaságot ott már nem kell növelni, így is szabályozás utáni szintû ott a mg, és így is magyarország elég paraszti állam, csak termények vannak.
4, Budapest létrehozása csökkentheti a lázadozást, (ha rájössz az event írásra lehetne event is, 1-2 nevezetesség létrehozása.) nagy pesti árvíz levonhatna egy kis pénzt is.
5, Horvátok elméletileg alapjáraton elfogadott kultúra volt magyarországon a kezdetektõl (horvát bánság, közigazgatásilag különálló egység (honfoglalás körülményeivel függ össze) de papíros formában a kiegyezés után lett rögzítve. Úgyhogy jó ötlet hivatalossá tenni. A
Csehek lehetnek még másodlagos kultúra, de szlovákokat nem ajánlom, mivel a valóságban sokkal erõtlenebb kultúra, mint a játékban, fõleg a korszakban még a szlovákok nem is léteztek, a magyar összeírások tótokat emlegetnek) fõleg, hogy a tót az kisebbség, a szlovák az már nemzetiség, és a magyarok túl önteltek ahhoz, hogy felemeljenek magukkal egy szintre ilyen népeket, fõleg, hogy bõ 1000-évig masszív magyar uralom volt felettük, a horvátok, mint említettem sokkal nagyobb önállósággal bírtak ami indokolttá teszi a kiegyezést. Román kiegyezés is jó ötlet, erõs kulturális nyomásuk volt, és erdélyben, már 1800-óta többségben voltak. ( fun fact de az 1850-es évek 2 legnagyobb "szlovák" közössége 1, Clevelandben és 2, Békéscsabán élt , a szlovák kisebbségi komplexus ebbõl is fakad...)
De az IA-t írja a reformoknál külön, hogy mennyit adnak hozzá. Meg ha bemész a pop ablakba, és ott oldalt vannak a tartományok, ha ott az ország dobozára rakod az egeret, akkor írja hogy az aktuális hónapban mennyien érkeztek eddig és honnan.
Az asszimilációnál azt tudom, hogy ha olyan párt van hatalmon aminek a politikája limited citizenship az hozzáad egy kevest, a full citizenship meg sokat.
Ha rákattintasz egy tartományra, és azon belül rámész arra a jelre ami a tartomány termékét mutatja, akkor kiírja, hogy mi hogy ad hozzá. Gyáraknál szintén.
Gyáraknál a max output úgy érhetõ el, ha tele van munkaerõvel, és 80% craftsmen, 20% pedig clerk. Ehhez magától húzni fog a gép, de érdemes így alakítani a népesség összetételét a tartományokban, mert így a leghatékonyabb a termelés.
Kolumbiával vagyok 1870.-ben, és a lakosságnak 6,5 millió megtakarítása van a nemzeti bankban. Múltkor az osztrákokkal összeszedtem 70 milliót a végére, és egyszerûen nem tudnak vele mit kezdeni. Nagyjából 20000 van kint más országoknál hitelben, meg amint kifejlesztem az új vasút techeket, nekiállnak egybõl építeni, de az nem visz sokat, gyárakat meg nem lehet végtelenségig fejleszteni, mert már most sincs elég munkaerõ, pedig gyorsan nõ a számuk.
Eközben átnéztem az oroszokhoz (azért oda, mert nekik van a legnagyobb iparuk most) és mindössze 800e áll a bankban.
Vagy ha már ennyi van, akkor nem lehet valahogy rávenni a popokat, hogy költsék (mondjuk a legtöbbnek fullon teljesülnek az igényei), vagy kihelyezni mondjuk baráti unciv. országokba? Így nincs semmi értelme felhalmozni, ha nem lehet semmit kezdeni vele...
----
Mi az a plurality? Miért jó ha növekszik?
Az RGO out put mi?
Amúgy volt még egy elképzelés az ország átalakítására. Nem tudom már kinek az ötlete volt de Õ azt mondta hogy M.O-ot egy fajta keleti svájcá kell alakítani. Kantonokra felosztani és úgy írányítani, úgy mint Svájcban.
Kopiati rólad tudom hogy nagyon jól ismered a játékot és a történelmi hátterét is, megkérhetlek hogy véleményezd a további terveket, ötleteket.
Dunai Monarciha jó ötlet bár én úgy tudom hogy Kossuth Dunai Köztársaságot akart, Monarchiát nem is tudom hogy lehetne hisz M.o.-nak nincs királya.
Én arra gondoltam hogy a szabadság harc után lenne 2 olyan Határozat mely lényege(Magyar-Román Kiegyezés; Magyar-Horvát Kiegyezés mely hatására másodlagos kultúrák lesznek a magyar területen lévõ nemzetiségek(Horvát, Román)->emiatt az Osztrákokkal szembe kapna Magyarország Cassus Bellit a maradék Horvát területért ami még az osztrákoknál van.
A Román kiegyezés hatására pedig ha az Ottománok már nem nagyhatalom és sikerül bevonnod a törököket, Havasalföldet és Moldovát az érdekszférádba és van elegendõ Preztizsed akkor egy Határozattal Annektálhatod a Két országot minimális infamy-val, háború nélkül.
Ha ezek a területek mind megvannak akkor jönne létre a Magyar Birodalom(Vagy Dunai Köztársaság) bár szerintem a Birodalom jobban hangzik de a Dunai Köztársaság jobban illene a történelembe.
Gondolkoztam még a Lengyeleken, de azt nem igazán tudtam el helyezni reálisan a történelembe. Azt akarom elérni hogy valami jogot szerezzen Magyarország Nyugat és Kelet Galliciára.
Szerbekre ne tudom, talán hasonlóan lehetne megoldani mint a románoknál, csak egy kicsit sok lenne már akkor a másodlagos kultúra, nem?
A horvát dolgot megpróbálom megcsinálni, jó ötlet. Könnyen megtudom ha már a játékban valahol elõfordult mert csak le kell másolnom és átalakítanom.
A Lázadókkal viszont gondom van, nem hittem volna hogy nehéz de egyszerûen erre az egyre nembirok rájönni, próbáltam lemásolni a Spanyol Lázadókat, stb de semmi sem akar össze jönni, Területet át tudom tenni Lázadok Által Elfoglaltra, de Rebel Hadosztályt nem tudok csinálni...
USA, Porosz jó ötlet.
Eventekre nem sikerült még rájönnöm hogy kell, ezért is csináltam eddig mindent Határozatokkal(politikai Platform-Lent Jobb sarok)
Tetszik ez a Vendetta, ha megtudom oldani berakom ezt is.
További Ötleteim:
1. Nyelvi Rendelet(Növeli az asszimilációt, növeli a nemzetiségek harciasságát, és csak akkor lehet bevezetni ha az uralkodó párt álláspontja az állampolgárságról Tartózkodó))
2. Iskola Törvény(Növeli az Asszimilációt, Nemzetiségek harciasságát és mindenki Tudatosságát, pénzbe kerül, és még gondolkozom hogy valami fejlesztésbe is)
3. Kossuth Reformjai(Katonai Reformok, hasonlóan ahogy a Poroszoknál, de lényegesen gyengébbe)
4. Dunai Vaskapu(Erre várnék ötleteket)
Átvett Ötletek:
1b. Tisza Szabályozása(Környéken növeli a mezõgazdaságot)
2b. Pest, Buda és Óbuda egyesítése-> Presztízs, növeli pest gazdasági erejét
3b. Parlament megépítése-> Presztízs
4b. Lánchíd építése(Presztízs, növeli Pest gazdasági erejét és Life Rating-jét)
Összeszámoltam jelenleg 11 kisebb-nagyobb Határozat van, egy jó részük már kész. Pár dolgot szívesen kiegészítenék Eventtel de nem értem továbbra sem a mûködését, ha valaki tudna benne segíteni vagy valahol utána tudná nézni azt megköszönném. Én nem tudok angolul így eléggé megvan kötve a kezem.
Pl nem tudom mire van az az ID mindegyik Event elõtt.
------------->Várom a további ötleteket Határozatokkal,Eventekkel és más egyebekkel kapcsolatba.
Erdélyben lehetnének lázadó románok, jó pár ezer magyart irtottak ki a hovatartozása miatt, a román felkelõk (ma nemzeti hõsök romániában)
Talán a határozatodban a viszony nem romlana 100-al mindenkivel, hanem pl USA, Poroszországgal javul, hisz így nekik elõnyös helyzet teremtõdik.
Alternatív ötlet de egy sikeres szabadságharc után lehetne egy Dunai Monarchiát összehozni, Kossuth ötlete volt, osztrákok nélküli federalista állam (usa minta), a románokkal, szerbekkel, horvátokkal, bosnyákokkal, csehekkel.
Event lehetne még a lengyel önkéntesek megjelenése, vagy dicsõséges tavaszi hadjárat, és akkor morál boost az embereknek, ilyesmi.
A forradalom kitörésekor lehetne egy triggerelt event, hogy feltûnik pár tábornok, akik addig az osztrák seregben szolgáltak, de az ügy mellé álltak, aradi vértanuk egy része osztrák tábornok volt, akik úgy gondolták jogos a harc.
Komárok elfoglalása, megtartása, az erõd miatt nyújthatna valami pluszt, morál boost, ott egy erõd, ilyesmi.
Bosszút állnánk az ottománokon a 150évig tartó megszállásért.
Errõl a Hungary Flavorról még nem hallottam de jó dolgok vannak benne,pár dolgot szerintem majd átültetek a sajátomba, remélem ne haragszik meg majd a készítõje.
Feltétel:
-Nincs külföldi befolyás
-Béke
Hatás:
-Demokrácia
-Vagyon Alapú Szavazás
-Szabad Nyomtatás
-Nagyhatalmak Viszonya -100
(Az utóbbit azért gondoltam hisz sikeresen végrehajtott Magyarország egy forradalmat mely Demokráciát hozott és felborította az eddigi hatalmi egyensúlyt. Gondoltam ennek a többi nagyhatalom nem örül.
A többi nemzetiséggel sem tudom mi legyen, sima lázadok(jó lenne de kicsit fura lenne hogy az osztrákok is támadják õket) országként megcsinálni akkor pedig ugyan az lenne a gondom mint a horvátokkal.
Megköszönném ha írnál további részleteket a forradalomról, ötleteidrõl, minél valóságosabbá (és minél nehezebbé😛)szeretném megcsinálni viszont a történelem tudásom eléggé kopott.
Csak annyit kérnék hogy a játékbeli megoldásokon belül írd le(pl ahogy írtad:
"kossuth inkább state capitalism, míg széchenyi intervencionizmus"
Megkönnyíted a dolgom)
Elnöki diktatúrában bármit lehet csinálni, (mondjuk úgy érdemes megcsinálni, hogy alapból királyság, és mondjuk trónfosztás event után elnöki diktatúra, majd ha vége a harcnak, akkor eventtel lehetne demokrácia.
Elnöki diktatúra reakcionista, de logikus is, hiszen kell a jingoism a szabadságharchoz, és a state capitalism (széchenyi) a gyárakhoz, vasúthoz. Magyarországon amúgy sem számat a mai napig a pártállás (libci-komcsi-jobbos-szoci, mivel inkább közkeletü ügyek irányába csoportosulnak, lásd mszp libci politikával, a vitya párt meg a keményvonalas kommunizmusba hajló politikájával) (régebben a függetlenség-monarchia pártiak voltak...) hmm a párt ideológiája a limited citizenship kéne hogy legyen, mivel nem útálták a nemzetiségeket, de igyekeztek beolvasztani õket. vallásira nincs tippem, moralizmus talán... talán kossuth inkább state capitalism, míg széchenyi intervencionizmus... (ergo Ganz Ábrahámék idehozása, vasútépítés, hitelfelvétel megkönnyítése, nem csinál semmit, de mindent támogat...)