3405Vicky 1836-1939
 • Oltred
  #3405
  Sziasztok!

  Victoria 3. Valaki magyarázza már el nekem, hogy miként tudom elősegíteni a képzett munkások mennyiségét? Madagaszkárral kezdtem, egyetlen létező kultúra a helyszínen. Demokratikus köztársaság vagyok, bármely hit elfogadott az országban. Van egyetem, igaz 1-1 a két tartományban. Nincs elegendő képzett munkaerőm. 40 év telt el a játékból, van 20 naval base s van 4 flotillám... Miként tudom bármelyiket is segíteni, hogy legyen képzett munkaerőm?

  Rettentően bosszant :D

  Köszönöm előre is a segítséget!

  Oltred
 • Hunor1
  #3404
  aha, köszi. egyelőre még egy tutorial kampányt kezdtem csak, mert nekem ez új. CK III. nagyon tetszett, de ez más.
 • Pingyóka
  #3403
  Indítol egy játékot Ausztriával, Diplomacy-Release subject-Release Hungary és Release independent és már ott bepipálod a Play as Hungary-t. Szerintem valami hiba lehet,mert 0 pénzzel kezd Magyarország,egy kis induló pénz csak kellett volna beállítani.
 • Hunor1
  #3402
  Hali, most fogom csak kezdeni, nyilván először a tutoriált. Aztán Sandbox módot. Kérdésem: Ha Ausztria-Magyarországgal kezdenék, akkor van valamilyen mód egy függetlenségi háborúra, vagy különválásra ? köszi
 • JonasSandor
  #3401
  Igen felesleges szerintem is.
 • Lysandus
  #3400
  Október 25-én jön ki a Victoria 3. Már lehet előrendelni. Én azért előtte még kipróbálom...

  Csináljak neki új topikot? Bár szerintem itt is elfér, amennyire nagy a pezsgés az utóbbi időben. :) A címet viszont lehet, hogy érdemes lenne átírni Victoria 2, Victoria 3-ra.
 • EM64T
  #3399
  Én csináltam 1-1,5 éve, az akkor elgfrissebb programmal, semmi köszönet nem volt benne, rengeteget szenvedtem vele, mire összejött, és a végeredmény is kérdéses volt, teljesen összekutyulta a Victoria 2 kezdést. Szerintem nem éri meg a fáradságot.
 • Oltred
  #3398
  Sziasztok!

  Próbálta valaki konvertálni az eu4 mentést viktoria 2-be? Utána olvastam ahol lehetett, legújabb konverter van meg, legfrissebb mind a két játék. Megcsinálok mindent, mod a helyén, indítom és a betöltő képernyőnek a végén kilép egyszerűen a játék. Néhány konvertálási beállítást is kipróbáltam már, de nem megy. Alap indítással simán működik a játék. Valakinek bármilyen tipp?

  Az igazság az, hogy a későbbiekben szeretném majd HOI4-be is tovább vinni, de már az elején elakadtam.

  Köszönöm a segítséget előre is!

  Oltred
 • Lysandus
  #3397
  Jön a Victoria 3.

 • Solyom2
  #3396
  Shift + 0
 • marci1110
  #3395
  Sziasztok! Hogy lehet megnyitni azt a felületet, ahová a cheat kódokat kell beírni? Sima magyar billentyűzetem van. A neten mindent olvastam már, hogy Alt + 1 + 2, aztán ~ (vagyis Alt Gr + 1), vagy | vagy ` jelek, stb-stb, de semmi sem működik. Végignyomokdtam a billentyűzetet, hátha, mert volt már hogy úgy megnyílt más játéknál véletlenül, de itt nem.

  A Paradox játékok közül a HOI2-vel és a HOI4-gyel játszottam már és ott tudom, hogy a HOI2-ben az F12, a HOI4-ben a 0 gombokkal lehet megnyitni a cheat konzolt. Itt már tényleg gőzöm sincs. Most fedeztem fel csak ezt a játékot és eléggé bejön egyébként! Köszi előre is a segítséget!
 • 6600GT
  #3394
  Sziasztok! a VRRP módot hol tudom letölteni? köszönöm szépen
 • Lysandus
  #3393
  Mire kell figyelni? Milyen verziót lehet átkonvertálni? Az 1.28-as EU IV is megy?
 • Lysandus
  #3392
  Azt egyébként meg lehet nézni valahol, hogy a többi ország hol jár techekben?
 • Lysandus
  #3391
  Inkább ne nyúljanak hozzá! Azért kezdtem el vele szemezni, mert már baromira unom, hogy a paradox átírja a szabályokat az EU IV-ben. Most egy darabig inkább senki ne változtasson semmit ezen a játékon. :-)
 • Xsillione #3390
  Remek bizony, kár, hogy a kezelőfelülete felett nagyon eljárt már az idő, igazán jöhetne a harmadik rész belőle (nem lesz sajna, anyagilag a második rész nagy bukta volt a Paradoxnak.)
 • Lysandus
  #3389
  Üdv!

  Akciós volt most a játék, megvettem. Egész jó kis game.
 • EM64T
  #3388
  tudom, hogy régi poszt, de ha valaki elakadt az EU4 - Vic2 konvertálásban, talán tudok segíteni. Nem mondom, hogy biztos, de már sikerült végigszenvednem a folyamatot.
 • HavannaJoe
  #3387
  Meg tudja valaki mondani,hogy hol találom azt a modot amivel Magyarország a tréképen bordóból zölddé válik és a megye nevek is korrigálva vannak?
 • 1Tauri1
  #3386
  Hello. Csinálta már valaki azt hogy az EU4-ből át konvertálta a dolgait a Victoria 2-be?
  Meg van a program, eljutok a nagy tettig, és elindul a koncertálás, de végül azt írja ki hogy: converting save... failed.
  Tudna valaki adni valami tippet?
 • zoleee28
  #3385
  Leírná valaki,hogy a hod-ban mi a krízis rendszere? Csak angol leírást találtam,de az nem teljesen egyértelmű, hogy őszinte legyen.
 • W4SS4W
  #3384
  Ja és ha az alap játékot indítom megy teljes képernyőn, de ha rárakom vagy a house dividedet vagy a hearts of darknest akkor már nem tudja csak kicsibe.
 • W4SS4W
  #3383
  Engem érdekel, igazából mindennel tisztába vagyok csak a kereskedelemmel nem nagyon :D:D több éve játszok.
  és lenne egy olyan problémám hátha valaki tud segíteni.

  Ma felraktam megint a játékot és játszottam kb 1 órát, majd bezárt és úgy hagytam a gépet, majd jó óra múlva amikor vissza ülők és megnyitom csak kis ablakba nyitotta meg és hogysem tudom fullra rakni, a setting fájlba a fullscrenn yesen van.ötlet? mindent próbáltam újrarakni, más setupal, eredeti cd röl is de semmi....
 • foxesh
  #3382
  Akit érdekelne rendszeres multiplayer és tisztában van a játék működésével, nem abból áll neki az egész hogy ész nélkül terjeszkedik az vegyen fel steamre és meghívom a csoportunkba: http://steamcommunity.com/id/dawaid/
  Főleg ezzel játszunk, de más Paradox játékokkal is szoktunk.
 • bagalas
  #3381
  Szia,

  Egyszerűnek kiveszed a pipát az automate mellől és a csúszkával meghatározhatod hogy mennyi legyen a maximuális tárolt mennyiség importra illetve a minimális tárolt mennyiség ha exportálsz. A többit a rendszer végzi, ha tud venni akkor vesz a piacról a beállított maximumig ha meg el tudja adni akkor eladja a beállított minimumig.
  Ez a legtöbb amit te magad manuálisan "kereskedni" tudsz.
  Én csak a katonai egységek felállításához szükséges árucikkekre szoktam manuálisan beállítani hogy többet raktározzak mert így nem egymás után hanem akár szimultán egyszerre is gyárthatom az egységeket ha úgy adódik.
 • W4SS4W
  #3380
  Sziasztok!

  valaki leírna a kereskedelem működését? mármint most minden automatizálva van de én magam szeretném irányítani hogy menyit importálok/exportálok. ez hogyan lehetséges?
 • zoleee28
  #3379
  Egy kis pontosítás: elindul a hod, de a patchnél még mindig ugyanazt írja ki. Játék közben meg csomószor az történik, hogy 2-3 mp-re lefagy, majd hirtelen teljesen fekete lesz a kép, majd olyan 5mp-en belül visszatér. Ez videókártya hiba lehet? Vagy a patch megoldaná?
 • zoleee28
  #3378
  Újraraktam az op rendszert (Windows 7 Ultimate), és azóta nekem sem megy a gém. Felteszem az alapjátékot, majd rá a House of Divided kieget, és mikor fel akarnám tenni a 2.31-es HoD patchet, akkor azt írja, hogy a HoD nincs telepítve a gépen. Erre tudja valaki a megoldást?
 • bagalas
  #3377
  Szia,
  Próbáld nem felidegesíteni. A diplomácia pontjaid használhatod arra hogy javítsd a kapcsolatot, akár szövetségre is léphetsz vele. Vagy az oroszokkal. De legalább egy nagyhatalommal. Ha egy nagyhatalom szövetségese vagy 2x is meggondolják hogy rád támadjanak. ha egyedül vagy akkor olyan vagy mint egy 5 ezres a járda szélén. Előbb utóbb valaki zsebre rak.
 • atibacsi1977
  #3376
  Sziasztok!

  Most találtam rá erre a gémre, Magyarországgal akarnék lenni, de nem telik el 1-2 év és Ausztria csatlósaival együtt hadat üzen és szétcincál. Esélyem sincs a 36 ezres seregemmel az ő cirka 200ezres seregei ellen.
  A kérdésem az lenne, hogy mit tehetek, hogy elkerüljem a korai támadást?
 • naburus
  #3375
  Elég kezdő vagyok, hogyan lehet "létrehozni" egy seregnek egy vezetőt? Mert anélkül nem igazán vannak bónuszaim.
 • bagalas
  #3374
  Szia,
  Ez így elég sokminden lehet. Mindkét játék a Clauswitz engine-el megy. lehet összefüggés de lehet hogy nincs.

  Steames verzió mindkét játék? Ellenőrizd hogy Ugyanarra a particióra vannak e telepítve ahova a windowsod. Egyes régi játékok erre érzékenyek lehetnek. Nekem pl a medieval 2 pont ugyanezt csinálta amikor a D particióra tettem nem a C-re.

  A windows 10-ben a documents mappa előfordulhat hogy írásvédett főleg ha nem adminisztrátor fiókban vagy. Ha a játék nem tud írni a documents mappába akkor nem fog elindulni. Használj admin fiókot vagy bizonyosodj meg róla hogy adminként futattatod a játékokat.

  A documents mappában töröld ki a játék mappáját, ../users/*user*/mygames/paradox/victoria2 vagy valami ehhez hasonló útvonalon van. (FIGYELEM ez törölni fogja a mentett játékállásokat) Ezután ha steames verziód van akkor *verify integrity*.

  Használsz bármilyen modot? Egy elavult vagy nem megfelelő verziószmú mod pontosan ilyen hibát szokott okozni. Ha te magad változtatsz valamit a fáljokon akkor is. Elég egy hiányzó zárójel az egyik modifier fáljban és a játék potnosan így, hibaüzenet nélkül fog crashelni.

  Ha még mindig semmi akkor a keresd meg a map cache fáljt a játék mappájában ...steam/steamapps/common/victoria2/map/
  és töröld ki.

  Több ötletem nincs most.
 • Totoka88
  #3373
  Sziasztok,
  Az új laptopomon nem megy a játék. Windows 10 van rajta, 2 megás nvidia kártya, illetve 4k-s monitor. Elindítom a játékot, majd mielőtt a menübe belépne bármilyen hibaüzenet nélkül kilép. Ugyanez van HOI3-mal is, aminek ugye ugyanez a grafikus motorja, emiatt gondolom, hogy valami a grafikával lehet. Volt már valakinek hasonló problémája?
 • HavannaJoe
  #3372
  Koszi a segitseget! :) Vegre sikerult letrehoznom az OMM-t.Tobb mint egy eve jatszom ezzel a jatekkal es most sikerult :)
 • Malarki
  #3371
  Prestiget úgy lehet veszíteni ha csődbe mész, háborút vesztesz, legyőznek a lázadók, háború nélkül buksz egy krízist, ha egy szövetségesed harcba hívna de visszautasítod, kb ezek a lehetőségek.
 • HavannaJoe
  #3370
  Koszonom!A 80-as prestige-t mivel lehet leggyorsabban elerni? Folyamatosan elbukott haborukkal?
 • Malarki
  #3369
  80-nál KEVESEBB prestige, a Nationalism és az Imperialism tech kell hozzá, akkor kapsz egy decisiont és létre tudod hozni.
 • HavannaJoe
  #3368
  Abban tud nekem valaki segiteni,hogy hogyan lehet letrehozni az Osztrak-magyar monarchiat?
 • NGLord
  #3367
  Valaki akinek tört játéka van jönne velem multizni?
 • zoleee28
  #3366
  Ez a gyárbónusz a gyakorlatban gondolom azt jelenti, hogy mivel az alapanyag helyben van, nem kell a gyárnak úgymond a szállításra költenie, ergo kevesebb kiadása van, ami több előállított terméket jelent.