3394Vicky 1836-1939
 • 6600GT
  #3394
  Sziasztok! a VRRP módot hol tudom letölteni? köszönöm szépen
 • Lysandus
  #3393
  Mire kell figyelni? Milyen verziót lehet átkonvertálni? Az 1.28-as EU IV is megy?
 • Lysandus
  #3392
  Azt egyébként meg lehet nézni valahol, hogy a többi ország hol jár techekben?
 • Lysandus
  #3391
  Inkább ne nyúljanak hozzá! Azért kezdtem el vele szemezni, mert már baromira unom, hogy a paradox átírja a szabályokat az EU IV-ben. Most egy darabig inkább senki ne változtasson semmit ezen a játékon. :-)
 • Xsillione #3390
  Remek bizony, kár, hogy a kezelőfelülete felett nagyon eljárt már az idő, igazán jöhetne a harmadik rész belőle (nem lesz sajna, anyagilag a második rész nagy bukta volt a Paradoxnak.)
 • Lysandus
  #3389
  Üdv!

  Akciós volt most a játék, megvettem. Egész jó kis game.
 • EM64T
  #3388
  tudom, hogy régi poszt, de ha valaki elakadt az EU4 - Vic2 konvertálásban, talán tudok segíteni. Nem mondom, hogy biztos, de már sikerült végigszenvednem a folyamatot.
 • HavannaJoe
  #3387
  Meg tudja valaki mondani,hogy hol találom azt a modot amivel Magyarország a tréképen bordóból zölddé válik és a megye nevek is korrigálva vannak?
 • 1Tauri1
  #3386
  Hello. Csinálta már valaki azt hogy az EU4-ből át konvertálta a dolgait a Victoria 2-be?
  Meg van a program, eljutok a nagy tettig, és elindul a koncertálás, de végül azt írja ki hogy: converting save... failed.
  Tudna valaki adni valami tippet?
 • zoleee28
  #3385
  Leírná valaki,hogy a hod-ban mi a krízis rendszere? Csak angol leírást találtam,de az nem teljesen egyértelmű, hogy őszinte legyen.
 • W4SS4W
  #3384
  Ja és ha az alap játékot indítom megy teljes képernyőn, de ha rárakom vagy a house dividedet vagy a hearts of darknest akkor már nem tudja csak kicsibe.
 • W4SS4W
  #3383
  Engem érdekel, igazából mindennel tisztába vagyok csak a kereskedelemmel nem nagyon :D:D több éve játszok.
  és lenne egy olyan problémám hátha valaki tud segíteni.

  Ma felraktam megint a játékot és játszottam kb 1 órát, majd bezárt és úgy hagytam a gépet, majd jó óra múlva amikor vissza ülők és megnyitom csak kis ablakba nyitotta meg és hogysem tudom fullra rakni, a setting fájlba a fullscrenn yesen van.ötlet? mindent próbáltam újrarakni, más setupal, eredeti cd röl is de semmi....
 • foxesh
  #3382
  Akit érdekelne rendszeres multiplayer és tisztában van a játék működésével, nem abból áll neki az egész hogy ész nélkül terjeszkedik az vegyen fel steamre és meghívom a csoportunkba: http://steamcommunity.com/id/dawaid/
  Főleg ezzel játszunk, de más Paradox játékokkal is szoktunk.
 • bagalas
  #3381
  Szia,

  Egyszerűnek kiveszed a pipát az automate mellől és a csúszkával meghatározhatod hogy mennyi legyen a maximuális tárolt mennyiség importra illetve a minimális tárolt mennyiség ha exportálsz. A többit a rendszer végzi, ha tud venni akkor vesz a piacról a beállított maximumig ha meg el tudja adni akkor eladja a beállított minimumig.
  Ez a legtöbb amit te magad manuálisan "kereskedni" tudsz.
  Én csak a katonai egységek felállításához szükséges árucikkekre szoktam manuálisan beállítani hogy többet raktározzak mert így nem egymás után hanem akár szimultán egyszerre is gyárthatom az egységeket ha úgy adódik.
 • W4SS4W
  #3380
  Sziasztok!

  valaki leírna a kereskedelem működését? mármint most minden automatizálva van de én magam szeretném irányítani hogy menyit importálok/exportálok. ez hogyan lehetséges?
 • zoleee28
  #3379
  Egy kis pontosítás: elindul a hod, de a patchnél még mindig ugyanazt írja ki. Játék közben meg csomószor az történik, hogy 2-3 mp-re lefagy, majd hirtelen teljesen fekete lesz a kép, majd olyan 5mp-en belül visszatér. Ez videókártya hiba lehet? Vagy a patch megoldaná?
 • zoleee28
  #3378
  Újraraktam az op rendszert (Windows 7 Ultimate), és azóta nekem sem megy a gém. Felteszem az alapjátékot, majd rá a House of Divided kieget, és mikor fel akarnám tenni a 2.31-es HoD patchet, akkor azt írja, hogy a HoD nincs telepítve a gépen. Erre tudja valaki a megoldást?
 • bagalas
  #3377
  Szia,
  Próbáld nem felidegesíteni. A diplomácia pontjaid használhatod arra hogy javítsd a kapcsolatot, akár szövetségre is léphetsz vele. Vagy az oroszokkal. De legalább egy nagyhatalommal. Ha egy nagyhatalom szövetségese vagy 2x is meggondolják hogy rád támadjanak. ha egyedül vagy akkor olyan vagy mint egy 5 ezres a járda szélén. Előbb utóbb valaki zsebre rak.
 • atibacsi1977
  #3376
  Sziasztok!

  Most találtam rá erre a gémre, Magyarországgal akarnék lenni, de nem telik el 1-2 év és Ausztria csatlósaival együtt hadat üzen és szétcincál. Esélyem sincs a 36 ezres seregemmel az ő cirka 200ezres seregei ellen.
  A kérdésem az lenne, hogy mit tehetek, hogy elkerüljem a korai támadást?
 • naburus
  #3375
  Elég kezdő vagyok, hogyan lehet "létrehozni" egy seregnek egy vezetőt? Mert anélkül nem igazán vannak bónuszaim.
 • bagalas
  #3374
  Szia,
  Ez így elég sokminden lehet. Mindkét játék a Clauswitz engine-el megy. lehet összefüggés de lehet hogy nincs.

  Steames verzió mindkét játék? Ellenőrizd hogy Ugyanarra a particióra vannak e telepítve ahova a windowsod. Egyes régi játékok erre érzékenyek lehetnek. Nekem pl a medieval 2 pont ugyanezt csinálta amikor a D particióra tettem nem a C-re.

  A windows 10-ben a documents mappa előfordulhat hogy írásvédett főleg ha nem adminisztrátor fiókban vagy. Ha a játék nem tud írni a documents mappába akkor nem fog elindulni. Használj admin fiókot vagy bizonyosodj meg róla hogy adminként futattatod a játékokat.

  A documents mappában töröld ki a játék mappáját, ../users/*user*/mygames/paradox/victoria2 vagy valami ehhez hasonló útvonalon van. (FIGYELEM ez törölni fogja a mentett játékállásokat) Ezután ha steames verziód van akkor *verify integrity*.

  Használsz bármilyen modot? Egy elavult vagy nem megfelelő verziószmú mod pontosan ilyen hibát szokott okozni. Ha te magad változtatsz valamit a fáljokon akkor is. Elég egy hiányzó zárójel az egyik modifier fáljban és a játék potnosan így, hibaüzenet nélkül fog crashelni.

  Ha még mindig semmi akkor a keresd meg a map cache fáljt a játék mappájában ...steam/steamapps/common/victoria2/map/
  és töröld ki.

  Több ötletem nincs most.
 • Totoka88
  #3373
  Sziasztok,
  Az új laptopomon nem megy a játék. Windows 10 van rajta, 2 megás nvidia kártya, illetve 4k-s monitor. Elindítom a játékot, majd mielőtt a menübe belépne bármilyen hibaüzenet nélkül kilép. Ugyanez van HOI3-mal is, aminek ugye ugyanez a grafikus motorja, emiatt gondolom, hogy valami a grafikával lehet. Volt már valakinek hasonló problémája?
 • HavannaJoe
  #3372
  Koszi a segitseget! :) Vegre sikerult letrehoznom az OMM-t.Tobb mint egy eve jatszom ezzel a jatekkal es most sikerult :)
 • Malarki
  #3371
  Prestiget úgy lehet veszíteni ha csődbe mész, háborút vesztesz, legyőznek a lázadók, háború nélkül buksz egy krízist, ha egy szövetségesed harcba hívna de visszautasítod, kb ezek a lehetőségek.
 • HavannaJoe
  #3370
  Koszonom!A 80-as prestige-t mivel lehet leggyorsabban elerni? Folyamatosan elbukott haborukkal?
 • Malarki
  #3369
  80-nál KEVESEBB prestige, a Nationalism és az Imperialism tech kell hozzá, akkor kapsz egy decisiont és létre tudod hozni.
 • HavannaJoe
  #3368
  Abban tud nekem valaki segiteni,hogy hogyan lehet letrehozni az Osztrak-magyar monarchiat?
 • NGLord
  #3367
  Valaki akinek tört játéka van jönne velem multizni?
 • zoleee28
  #3366
  Ez a gyárbónusz a gyakorlatban gondolom azt jelenti, hogy mivel az alapanyag helyben van, nem kell a gyárnak úgymond a szállításra költenie, ergo kevesebb kiadása van, ami több előállított terméket jelent.
 • bagalas
  #3365
  1-2 repülő egység bőven elég. Tankod nagyon valószínűtlen hogy lesz annyi hogy a teljes lovasságod lecseréld, de törekedni lehet rá.

  A gyárbónuszokat láthatod ha a gyár nyersanyag felhasználása fölé viszed az egeret, a tooltip ír mindent. Ha régióban ahol a gyár van, megtalálhatók a gyár által használt alapanyagok akkor jár a bónusz. Ha jól emlékszem thourpu bonusz, vagyis egységnyi idő alatt nagyobb mennyiség. Pl ha a régióban van szén az 10% bónusz egy acélgyárnak, ha vas is van akkor már 20%.. A bónusz alapanyagra vonatkozik vagyis egy szeszesitalgyár kap bónuszt abból ha van a régióban gabona, és abból is ha van üveggyár, vagyis üveg.
 • zoleee28
  #3364
  igen, már elkezdtem a legnagyobb veszteséget okozókat bezárni, nálam jelenleg a steamer convoy és a konzervgyárak a legveszteségesebbek. Szóval akkor minden hadsereghez hozzácsaphatok 2-3 repülő egységet és a lovasságot tankkal helyettesítsem?
  Milyen bónuszt kaphat egy gyár illetve mikor?
 • bagalas
  #3363
  Tankok repülők: A tank az olyan kb az új lovasság. A repcsi meg hátsósorból támogat és hatalmas reconja van.

  Gyárak. na ezért nem szabad tervgazdasággal menni, vagy ha azzal is mész nem szabad a gyárakat támogatni lehetőleg soha. Gyártámogatás 2 esetben jó 1) ha olyasmit gyárt amire szükséged van háború idején is, pl fegyverek, konzerv, lőszer de velem még sosem fordult elő hogy hiányom volt. Egy 4v4-es 10 évig tartó világháborúban fordulhat elő, egyéb esetben szinte mindig lesz elég a világpiacon. 2)hogy ne legyen olyan nagyon hatalmas a munkanélküliség amíg a másik gyáradat felépíted.
  Viszont, alapjában véve nem kell nagyon megijedni ha egy régióban 130 ezer munkanélküli van. Majd egyszer csak felépül az új gyárad ami valami mást gyárt és ami nyereséges vagy az emberek elmennek parasztnak, illetve emigrálnak más régiókba ahol meg van munkalehetőség. Csak annyi a dolgod hogy ne egyszerre szüntesd meg az összes gyár támogatását hanem kezd azokkal amik a legtöbb pénzt viszik. (én úgy vettem észre hogy a tüzérséget gyártó gyárak szoktak híresen szarul menni és sok pénzt emészteni, én rendre be szoktam zárni őket vagy hagyom tönkremenni mert amint lehet felhalmozok max tüzérséget hogy ha kell toborozni akkor legyen anyag a napi szükséglet az viszont megy a világpiacról is, nincs szükség túltermelésre, épp csak 1 vagy 2 gyárat hagyok meg olyan régiókban ahol kapnak bónuszt hogy annyi lennyi amennyi kell az ellátmányhoz.)
 • zoleee28
  #3362
  Köszi. Akkor a fontos nyersanyagokat termelő országokat talán jobb annektálni. Amúgy azóta már második vagyok az Usa mögött, minden technológia kifejlesztve, a konzervatívok uralmát is sikerült megtörnöm a 7 nemzeti fókusszal, szocialista kormányom van, szóval tudok már gyárat építeni. Plusz a felsőházban is a szocik vannak többségben, szóval tudok reformokat is elfogadtatni. Brazíliát és Uruguay-t leszámítva elfoglaltam egész Dél-Amerikát. A mostani gondom, hogy a legtöbb gyár támogatásra szorul, ami naponta 12-15.000 pluszkiadást jelent. Kipróbáltam, hogy hirtelen leállítom az összes gyár támogatottságát, aminek az lett az eredménye, hogy fél éven belül a gyárak 60%-a bezárt, az ipari pontszámom kevesebb, mint a felére csökkent, a munkások munkanélkülisége az egekben, és persze az alsóosztály adója és a vámbevétel is drasztikusan lecsökkent. Arra gondoltam, hogy megnézem, melyik gyárak a nyereségeges, és azokat kezdem el megépíteni az összes régióban, csak a katonai termékeket gyártó gyárakat hagyom meg támogatással. Csak az a gond, hogy van olyan veszteséges gyár, ami már 12-13as számú, szóval ha azt bezárom, akkor az kapásból 130.000 munkanélküli. Szóval nem igazán tudom, hogy lehetne az ipart átalakítani komolyabb krízis nélkül. Van erre valami ötlet?
  A másik kérdése, hogy a tankokat és repülőket hogy kell használni?
 • bagalas
  #3361
  Nem csak az kerül a belső piacra amit megtermel hanem az is amit kitermel, szóval a nyersanyagok, és maga a piac is, vagyis az itt elék ugyanúgy vásárolhatják a termékeidet mint saját lakosságod. Ez azért fontos, mert ha beszférázod pl kínát ahol 100 milliós lakosság van akkor a termékeidből alig jut majd saját lakosságodnak és nem fognak hozzájutni a javakhoz amit termelsz (vagyis termelnek). Szóval csak óvatosan a szférázással.
  A szférázott országokkal jobb a diplomácia kapcsolatod, nyilván, valamint ha valaki rájuk támad akkor neked van lehetőséged közbeavatkozni. Sokkal hajlamosabbak szövetségre lépni veled és szinte mindig csatlakoznak ha háborúba hívod őket.
  A legnagyobb előny persze továbbra is az, hogy a nyersanyagaik a belső piacodra kerülnek. Ezért megy nagy szféraharc egyiptomért a gyapot miatt braziliáért a trópusi fa miatt illetve azt hiszem egyes ázsia országokban ahol gumi van.
 • zoleee28
  #3360
  Köszi szépen a felvilágosítást. Valamit előre megérezhettem a hozzászólásodból :D Mert az uccsó hsz-om után levettem a felsőosztály adóját 0-ra, és elkezdtem támogatni őket nemzeti fókusszal, már több, mint 1000 van az országban, és el is kezdték ontani a gyárakat. Ha bezár egy gyár, akkor újranyitom és támogatom, és ez így is kb 100-120 pluszkiadást jelent, szóval nem vészes. Perut annektáltam, így már tudok vasat bányázni és van már vasgyáram is, ami jól jön. Elkezdtem kiépíteni a flottámat, és a hadserege is 3.-4. már, összpontszámban meg már 7. vagyok, és el is kezdtem szférázni más államokat. Annyit tudom, hogy ha egy állam a szférámba kerül, akkor közös belső piacunk lesz, szóval amit megtermel az az állam, a belső fogyasztás után nem kerül egyből a világpiacra, hanem én is hozzájuthatok, igaz? Mi más előnye van a szférázásnak?
 • bagalas
  #3359
  A party loyality nem fogja megváltoztatni az emberek nézeteit, annyit csinál, hogy a választásokon nagyobb esélye fognak arra a pártra szavazni, vagyis egy alapvetően konzervatív népességcsoport magas szocilastia "party loyality" melett jobb esélye szavaz a szocialistákra, akkor is ha egyébként konzervatív nézetei vannak.
  Az 50% adó a felsőosztálynak irgalmatlanul sok, Nem tudom melyik számot nézed a bruttót vagy a nettót, A nettó adó az ami az admin és tax efficiency után marad. A játék elején az 50%adó valójában olya 15%ot jelent. Ahogy az adózási hatékonyság nő a technológiával úgy kell folyamatosan visszavenni az adóból, hogy ugyanannyi maradjon. A gyárépítésben nem csak a kapitalisták adója számít, nyilván minél kevesebb annál több pénzük lesz befekteteni, de a számuk is. Hiába van 0% adó rajtuk ha összesen 50en vannak az országban. Érdemes támogatni őket nemzeti fókusszal. Amikor már vannak néhányezren akkor már gyorsan pörgetik a gyárakat.
  A War leader általában az aki a legmagasabb Military Score-al rendelkezik. Kivéve az intervenciók esetén, mert ott az első közbelépő nagyhatalom lesz a War leader akkor is ha később többen is csatlakoznak akik mégerősebbek.
 • bagalas
  #3358
  Erre nincs megoldás, Ntj. Ez a játék beépített fékezőfunkciója. A magas népességű területeket szinte lehetetlen teljes értékű státuszba tenni mert az leküzdhetetlen előnyt adna a birtokló nemzetnek. Csak egy ilyen kínai rigoóból több katonát lehetne kiállítani mint a teljes britt szigetek területeiből.
  A nagy népességű kolóniák, Kínai, India sőt jórészt afrikai is a játék végéig kolóniák maradnak. Csak a kis lakosságú USA területeknek van esélye rendes állammá szerveződni mert az indián lakosság kicsi a bevándorlás pedig nagy.
 • zoleee28
  #3357
  Kipróbáltam a party loyalty nemzeti fókuszt, és nekem nem működik. A legnépesebb régióban a szocialistákat kezdtem el támogatni, és több, mint egy év után nemhogy nem nőtt, de csökkent a szocialisták támogatottsága. A térkép nézetnél jobb oldalt ahol mutatja, hogy a nemzeti fókusz hogy változtatja az adott dolgot, a szám nő, viszont a population ablaknál ha kiválasztom azt a régiót, akkor csökkent a szocialisták aránya. Az electorate vote nevű körcikket kell itt nézni, vagy tévedek?
  A konzervatív párt támogatottságát képtelen vagyok 50% alá csökkenteni, és mindig ők nyerik a választást a reakciós párttal koalícióban. Szóval esélyem nincs gyárakat építeni. A kapitalisták meg nagyon lassan építik, az előző hsz- óta csak egyet építettek, pedig az adójukat már lecsökkentettem 50% alá. Pénzem van már elég, mert gyorsan fejlődöm, jelenleg 30 ponttal naponta, szóval a technológiáknak köszönhetően már a pénzügyi helyzetem stabil. El is kezdtem támogatni a meglévő 5 gyárat, hogy nőjön az iparom, és a vámot még mindig 100%-on tartom, bár lehet, hogy le kéne csökkenteni, hogy a gyárak jobban működjenek. Peru ellen megnyertem a háborút az amcsik segítségével, el is foglaltam két régióját.
  Amúgy már 8. nagyhatalom vagyok, de mégis az amcsik voltak a war leader-ek. Ez azt jelenti, hogy hiába vagy nagyhatalom, ha egy magasabb pontszámú nagyhatalmat hívsz segítségül, akkor ő lesz automatikusan a war leader?
 • zoleee28
  #3356
  Ez igaz, és ilyenkor ha jól értem, a gyár drágábban jut hozzá az alapanyagokhoz, mert az importnál a vámot is meg kell fizetnie (ami neked, mint az államnak bevétel), de ezáltal a profitja is kisebb, vagyis a kapitalisták kevesebb adót fizetnek, ami viszont az államnak bevételkiesés, jól értem a mechanizmust?
 • Malarki
  #3355
  Azt akarják a legjobban.

  Gyárépítésnél én is ezt a kettőt veszem figyelembe: mit termelünk és mire van kereslet. Igazából a második a fontosabb, mert a nyersanyagot lehet importálni is.