90
-
Vantulok #90 Többen érdeklődtek, hogy tegyek fel screenshotokat a linuxos tevékenységeimről.
Íme! Az alábbi képen éppen Half Life-ozok:
Itt éppen táv- és vezérlek egy jónéhány :) gépet.
Emitt nyitva van nem kevés alkalmazás egyidejűleg:
XP-n a Flash és egy DirectX-es Billiárd/Snooker játék,
közben a Linux-on fórumozás.
Itt a Photoshop fut Wine-nal, ha esetleg valaki kételkedne
abban hogy a VirtualBox nélkül már nincs is élet:
Itt a Gúgl Örsz Direct-X-es verziója fut VirtualBoxban
amíg rá nem jöttem, hogy van már natív Linux verziója is :)
Mégegyszer a konfigurációm megszégyenítésképpen azoknak, akik
még a 3 gigaherces 2 giga ramos gépükön is bénáznak:
900 Mhz-es Celeron (!) , 1 giga RAM, netbook ! -
ilf667 #89 hát te nem lehetsz nagy lumen ha ezt nehéznek tartod.
vagy inkább az van, hogy megintcsak 0 tapasztalattal okoskodsz, egyszer sem próbáltad.
vagy ennyire antitalentum vagy hozzá -
Vantulok #88 " Az XP egy Tiny XP, kissé feltupírozva a Vista Aero effektjeivel. "
Szóval lopott, buherált, gyárilag trójais XP verzsön? Aero effektjeivel? Na most ha valaki utálja a Vista/W7 párost minek akar Aero effekteket? És miért is jó a HW grafikai gyorsítás helyetti szoftveres megoldás???
Lopottnak lopott, buheráltnak buherált, gyárilag ugyan trójais, viszont pont ez van kibuherálva. Az Aero effektjei pedig nem úgy látszik nem csak nekem tetszenek, hanem annak is aki belebuherálta az XP-be. A grafikai gyorsítás az pedig bizony HARDWARE-es, amelyet a videokártya Linux driverén keresztül a WineD3D küld át a VirtualBoxban futó XP-nek.
----------------------------------------------------------------------------
"Ez meg csak úgy büntetésképpen a Windows 7 Starternak, hogy a Microsoft a saját OS-ét nem hajlandó futtatni a Starter Edition-ban (gondolok itt a VirtualPC-s XP hokira) viszont a Linux ezt pofátlanul tudja..."
Ez meg milyen marhaság? soha nem is volt róla szó, hogy a Business és Ultimate verziókon kívűl menne máshol. Amúgy külső virtual pc szoftverrel mehet, de ott meg a virtualizáció támogatásának hiányában lasabb lesz. Ez most olyan, mint ha fikáznád az Office Basicet, amiért nincs benne minden ami a Proban.
Azért fikázom, mert a Microsoft írta a VirtualPC-t és az XP virtualizációt is ők találták ki a Win7 esetében, illetve ők esküdöznek égre-földre hogy majd a Netbookokon milyen olajozottan meg jól fog majd működni az eleve min. 1 giga RAMigényű OS. Ha a Linux ilyen szinten hardware-es grafikai gyorsításostul kezeli a komplett XP-t, akkor hogyhogy nem tudja, vagy miért nem akarja a Microsoft a saját régi OS-ét támogatni az állítólag Netbookokra szánt Win7 Starter edition-ben, vagy miért lesz ott lassabb kompromisszumos megoldás, ha még a Linuxon is van kompromisszumok nélküli, gyors és kismérétű? Hát ezért fikázom. -
Vantulok #87 A MacOSX-szel viszont van egy alapvető bökkenő: csak a saját hardverre telepíthető gond nélkül, különben annyit fox vele szívni a telepítéssel, hogy a még a legbrutálisabb Linux termilnálos kernelfordítást is vissza fogod sírni ! -
slickboy #86 Vágom én, észre is vettem miben akar újítani a SmoothStreaming. A videó felbontását csökkenti, ha csökken a sávszél és nem a képkockasebességet. Kipróbáltam, amikor a csúszkával lekorlátoztam a sávszélt, csökkent felbontás, aztán amikor visszatettem, pár pillanat múlva élesedett a kép. Amennyit felfogtam az egészből, hogy több felbontásban renderelik a streamelt médiát majd valahogy a különböző felbontások között váltogat a kiszolgáló szerver ahogy a sávszél megkívánja. Azért smooth, mert mindezt akadás nélkül teszi. -
BenceYCE #85 Elnézést ha valaki már megemlítette, nem volt időm végigolvasni a hsz.-eket, de javítsatok ki ha rosszul tévedek, a M$ Qrva nagyot bukhat ha nem sikerül a Bing-jét felfuttatni, ugyanis sűrűbben használjuk a keresőjét a Guglinak mint az összes M$-os alkalmazást együtt véve. (legalábbis nálam ez a statisztika) Szerintem ha nem akarja a M$, hogy óriási szeletet lekanyarintson a tortából a Gugli azzal, hogy megszünteti IE alá a keresőjét, akkor fel kell kötnie a gatyáját. Játékra előbb vesznek az emberek konzolt mint 2 évente új VGA-t és akkor a vasról még nem is beszéltem. Irodai munkában meg eszembe jutnak a cikkek, hogy számtalan önko. és egyéb hivatal váltott az itt sokak által leszapult linux-ra. A helyzet az, hogy a MS nem elbaszta a Pistát vagy a 7-t, hanem nincs igény a további fejlődésre. A többiek meg behozzák a lemaradásukat. Míg a fizető ügyfelek joggal várták a M$-tól, hogy a pénzükért kapjanak cserébe fejlesztést és támogatást, addig a kalózmásolatok használói nem támasztanak ilyen elvárásokat, egyszerűen csak élvezik amit mások kikapartak nekik. Nekem aztán édes mindegy lesz, hogy melyik oprendszert fogom netezésre használni. A torrent seed-elés miatt egy netbook-nak már így is mennie kell itthon 36W-tal, nem fogom beröffenteni az 500W-ot, hogy M$-t használhassak. A Mac sznobizmustól meg a hideg is kiráz. A Szifon a saját szegmensében jó, mert a telefonoknál amúgy is muszáj kompromisszumot kötni. Na de egy jó vasat összehajigálok win alá fele annyiból mint amennyiért az Alma beárazta a Mac-et. Értem én, hogy az egyik trabi, a másik meg Ferrari, de bazz ki a rák engedheti meg magának idehaza a Ferrarit? 90k-ért komplett 2 magos gépet összeszórsz. Mennyi is a legalja a Mac-nek? 120k-ért kéz alól kapok gari nélküli netbox-ot? G8-akon belül még elmegy, mert aki hülye inkább megveszi a hozzá nem értését, aztán használja. De aki egy retkes M$-t is "torrentről frissít" annak nem lesz a kedvence a rákbeteg almagyáros.
Jelige: Aktív hang- és/vagy videóvágósok, meg "kell a munkámhoz" c. fejezetekkel kíméljetek, mert én is ahhoz az igencsak nagyobb többséghez tartozok aki magasról leszarja, hogy annak az 1-2 %-nak miért "muszáj" Mac-et használnia a munkájához. Gondolom Amcsiban az emberek 90%-a videóvágásból él. -
LMNO #84 " Az ár meg nem kifogás, az Apple minden piaci igényt lefed"
Igazán? Netbookok, elérhető árú (150-200e Ft) notebookok? Merre? -
bakagaijin #83 Úgy tippre az lesz az bizonyos MS lépés, hogy lesz egy őrült lebutított de ingyenes változata a Win7-nek. Ha, egyáltalán szüksége lesz erre a lépésre, a Chrome jelenlegi elterjedtsége nem ezt sugallja. -
FlyingV #82 amúgy az arany középút a Mac OS X, komolyan nem értem, miért nem azt a rendszert használja mindenki.. és most itt ezt úgy értem, hogy a nyilvánvaló speckó szoftverek/taknyos kockáknak játékok hiányát ne nézzük, mert az csak a szoftverfejlesztők hibája. a Mac OS-ben ugyanis megvan minden, ami vonzó a Linuxban (a geekeknek), ugyanúgy alkalmas netre/irodai használatra, mint egy ubuntu pistabácsinak, és felhasználóbarát, mint a Windows. Illetve beszélek hülyeségeket, amilyen fapados és felhasználóidegen a Linux kezelőfelülete a Windowshoz képest, olyannyira béna, idegesítő és idegen a Windows-é a Leo-hoz képest.. Az ár meg nem kifogás, az Apple minden piaci igényt lefed. Hacsak nem vagyunk hobbi barkácsolók.. -
Gabe Dearborne #81 Tényleg ez a lényeg. Mondjuk eddig is tudtam, de nem fogalmazódott meg bennem leírhatóan. Gratulálok, mert minden más csak fölösleges szócséplés. -
SityiSXT #80 Ezt ennél szebben nem is mondhattad volna... Max respect -
SityiSXT #79 Akkor tévedtem, bocsi. Nem vagyok annyira benne a netbook dolgokban, és az én agyamig csak az Atom proci jutott el; nem tudtam, hogy Celeronnal is gyártottak. -
BlackRose #78 Persze, nekem pl. profitabilis az aláirásomban szereplő rendszert használni (mert érezhetően több pénzt keresek vele mint amennyibe került), másnak ez esetleg pénzkidobás lenne, az a fontos, hogy a lehető leghatékonyabban végezzük el a munkát (ha dolgozunk) ha meg szórakozunk akkor a lehető legmagasabb szintű legyen az élmény úgy, hogy hajlandóak legyünk megfizetni az árát. Ha ez megvan akkor minden rendben van :) -
#77 egyetértek, aki a rövidebb megfogalmazást szereti, mindenki használja azt a rendszert, konfigot, ami legjobban kielégíti az igényeit, az újdonságoktól, alternatíváktól elzárkózni nem jó dolog, viszont túlmagasztalni sincs értelme őket. -
BlackRose #76 Nincs Vantulok gépével semmi gond, jó kis gép az, az Ubuntu-val sincs semmi gond, az is jó OS. Csak azzal van gond, hogy ő úgy látja, hogy ha neki az elég akkor mindenkinek az elég (szubjektív dolog ez Vantulok, ne feküdj be a kollektivista gondolatnak mi szerint megtudjuk mondani - főleg ha mi vagyunk a főnökök - hogy másnak mi kell az életben, mi a fontos és mi nélkül lehet). Persze én nem tudom (és nem is tudhatom), hogy másoknak mi elég, csak tudom, hogy nekem az nem lenne elég (sok mindent eltudnék rajta végezni a napi munkából, de sok mindent még álmomban sem). Éltem 2+ évvel ezelőtt csak notebook-kal néhány hónapig (sokat utaztam kölföldön) és elég korlátozott voltam, pedig a már említett (Asus) Pentium M volt Go7300-al, 120GB HDD-vel és 2GB RAM-al, nem is egy netbook. -
BlackRose #75 Nem a filmre gondoltam (persze az is jó, de ahhoz az MS-nek semmi köze) hanem a smooth streamingre :) -
paksi #74 Szerintem egyszerűen arról van szó, hogy elérkezett az idő, amikor a munkánkat (itt egy vállalat életébe, egy család életébe gondolkodjatok)egy pentium 1-es gépen is tökéletesen el tudjuk végezni.
Nem kell operációs rendszer, csupán egy felturbózott böngésző, ami kezeli a perifériákat és egy vastag drót, ami kivisz a netre.
Gyakorlatilag szinte minden szolgáltatás elérhető már most is ami egy irodai, vagy az átlag ember munkájához szükséges. Ha épp nem a Googli szolgáltatja, akkor csatlakozol a vállalati szerverhez, ahol kapsz egy desktopot, amit kedvedre csicsázhatsz és futtathatod ott a kedvenc operációs rendszeredet.
Éljenek a csajok!! -
Vantulok #73 SityiSXT el kell hogy keseritselek, de a gepemben bizony mondom nektek hogy 900 mhz-es ultra low voltage Celeron-M class vala 512 kessel, az egyik fo ok ami miatt ezt a gepet vettem. -
kvp #72 "Vantulok, nem akarlak elkeseríteni, de az ASUS EEE 900 típusjelzésben a 900 nem a proci sebességét jelöli... Mint minden netbookban, ebben is 1,6 GHz-es Atom proci dolgozik."
A vicc az, hogy az atomok effektiv orajele egy fele olyan gyors ppro-nak felel meg, tehat effektive egy 450 Mhz-es gepe van. (az elso 900-asok meg tenyleg a regi lassabb cpu-val jottek) A masik, hogy eppen a linkekkel vallota be, hogy vagy nem o keszitette a videokat, vagy ugyanahoz a gyerekhez van szerencsenk akit arakistor, gettoharcos, stb. neveken latni. Ezek utan szinte biztos, hogy azert nem winxp-t hasznal host rendszernek, mert a szuleitol az olcso linux-os eeepc valtozatot kapta, nem egy msi wind-et. Egyebkent ilyen alapon akkor en is villoghatnek, hogy mindenki lama /esetleg alpaka/ :-), mert nem sajat keszitesu os-t hasznal, pedig nekem az egyik laptopon az van. (mondjuk eleg bena az egesz, csak egy sima runtime executive, vga konzol, fat16 filerendszer driver, soros driver es a robotokhoz gyartott vezerloszoftver, viszont az egesz ssd-rol fut es csak par nap volt osszedobni)
ps: Baratnomnek en wind-et vettem a foiskolara cipelni en meg maradok az 1.5 kilo koruli 14 inch-es thinkpad-eknel, a ceges es a sajat gepem is az, bar van egy par regi gep is a szekreny tetejen /a fent emlitett 10 inch-es ruggedized toshiba 1992-bol, meg ket nagyon regi thinkpad/. Desktop-ra pedig ott vannak az olcso (14 ezer ft-os) itx-es intel desktop board-ok, gyarilag beforrasztott 64 bites intelCore2solo procikkal, azokba meg eleg ero szorult a vista/win7 futtatasahoz is. A winxp meg 10-12 masodperc alatt all fel, majd ujabb 3 masodperc a user kivalasztasa utan a homokoramentes desktop. Epitettem egy ilyen gepet media pc-nek, egy lomex-bol vasarolt fekete brushed aluminium muszerdobozba, sajat tervezesu front/back panel-el. (sajat tervezes: keves led, keves gomb, jo sok extra csatlakozo) Egyebkent a fenti gepen azert van xp, mert csaladi media pc, tehat mindenkinek tudnia kell hasznalni es ha mar nem intel lassito van benne, akkor legalabb menjenek a directx-es jatekok is full hw gyorsitassal 1200p-ben, ha mar olyan szep nagy kepernyot kapott. (az os-t viszont nem kellett hack-elni, a winxp siman felment ra minden gond nelkul, pedig az aramkorok 20%-a sajat forrasztasu) -
WoodrowWilson #71 Nem tudom mennyire lehet hinni a wikipedianak, de ezek szerint van 900Mhz-es.
http://en.wikipedia.org/wiki/ASUS_Eee_PC#Specifications -
slickboy #70 Beszarás ez a nyulas kisfilm, gurultam a röhögéstől. Tényleg lenyűgöző, ahogy lecsökkentve a sávszélességet, a videó felbontását csökkenti és nem a képkockasebességet. Kicsit durva amikor szétnyomja szerencsétlen lepkét...
De hogy a Linuxosok se sírjanak, ha a stáblistát nézzük, Blendert meg Ubuntut és Gimpet használtak az alkotók. -
SityiSXT #69 Illetve még egy dolog az MS-féle VirtualPC-vel kapcsolatban: az MS _HIVATALOSAN_ csak a Prof./Business/Ultimate kiadásokat supportálja, de ettől függetlenül felmászik az bárhova és működik (nálam Vista HP alatt simán fut). Hogy nálad nem akar futni, az valószínűleg annak köszönhető, hogy a szénné tuningolt warez XP-dben ki van kapcsolva jópár olyan service, ami kellene a futtatáshoz. De hát aki lusta a hiba okát megkeresni, és csak write-only fórumtroll... :( -
SityiSXT #68 Vantulok, nem akarlak elkeseríteni, de az ASUS EEE 900 típusjelzésben a 900 nem a proci sebességét jelöli... Mint minden netbookban, ebben is 1,6 GHz-es Atom proci dolgozik. -
Inquisitor #67 " Az XP egy Tiny XP, kissé feltupírozva a Vista Aero effektjeivel. "
Szóval lopott, buherált, gyárilag trójais XP verzsön? Aero effektjeivel? Na most ha valaki utálja a Vista/W7 párost minek akar Aero effekteket? És miért is jó a HW grafikai gyorsítás helyetti szoftveres megoldás???
"Ez meg csak úgy büntetésképpen a Windows 7 Starternak, hogy a Microsoft a saját OS-ét nem hajlandó futtatni a Starter Edition-ban (gondolok itt a VirtualPC-s XP hokira) viszont a Linux ezt pofátlanul tudja..."
Ez meg milyen marhaság? soha nem is volt róla szó, hogy a Business és Ultimate verziókon kívűl menne máshol. Amúgy külső virtual pc szoftverrel mehet, de ott meg a virtualizáció támogatásának hiányában lasabb lesz. Ez most olyan, mint ha fikáznád az Office Basicet, amiért nincs benne minden ami a Proban.
-
who am I 7 #66 sírok
nekem a telómba majdnemhogy gyorsabb procivan, mint a 900mhcen ketyegő kis kávéfőzője Na de megy a 3D animálás...nem szójjunk be, lehet a terminátor4-be is ő renderelt egésznapos windows virtualizációs futtatás közbe -
#65 Todod mikor fogok áttérni a ubuntu linuxra ?
Akkor ha már én is öreg és szenilis leszek és lecsúszok a te értelmi szintedre. Az unokáim valószínűleg majd oda nyomják az orrom alá a leg ledurrantabb noteszgéped, hogy tessék itvan papa a legújabb spanyol viasz.
Addigra valószínűleg én sem fogom észrevenni hogy nem az ie, hanem az ff ikonjára kattintok -
#64 Amúgy meg őszinte részvétem a 900mhz-s notidhoz
Ezen túl majd én is szarabb gépet veszek, mert ha jó oprendszert telepítek fel rá mondjuk ubuntut akkor gyorsabb lesz, és egyébként is az munkára éppen elég. Majd ha játszani akarok akkor én is windowsos geek leszek, de ez nem fordulhat elő mert a linuxra több ezer játék van, amivel tökéletetesen elégedett vagyok, igaz most egyet sem tudok felsorolni de mindegy -
#63 A windows tényleg annyira szar hogy neked az első dolgod az hogy virtualboxban futtasd
Legalább annyira szar hogy egész nap a windowsal foglalkozol és elárasztod az összes windowos topikot a baromságaidal
A linux topicból hol maradsz ? Jah hogy az már senkit nem érdekelne.
Hát a windows az tényleg egy kalap szar -
#62 Látom ától zettig fújod oda vissza a windows és a linux kernelt, kár hogy nem árulsz el róla semmit. Hogy hány ezer diszti van... kit érdekel ? 10 éve linuxot használsz oké... de véletlen nem kellene elárulnod hogy mire ?
A suse linuxot nyugodtan kihúzhatod a listáról, inkompatibilis a dvd meghajtómmal saját dvdről, telepítési útvonal megadásával sem hajlandó feltelepülni, gyakorlatilag nincs driver a legnépszerűbb gforce karimhoz így nem látszik az egérkurzor telepítés után, ha annyira linux szakértő vagy áruld már el nekem hogyan tudnám úgy mégis feltelepíteni, előre szólok hogy az usb is bukta. Amúgy meg ne te mond már meg hogy játékra vagy munkára fogok gépek venni...
Unom az ilyen postokat amivel gyakorlatlag nem mondasz semmit de ugrálsz hogy jaj de jó jaj de jó a linux.
Egyébként.......... -
Vantulok #61 Lássátok kivel dolgotok, az alábbi videó egy ubuntu alatt VirtualBoxban futó XP-ről készült. A host OS ubuntu netbook remix (unr). A guest OS 256 mega virtuális RAM-ot kapott és egy teljesképernyőt 20fps-sel rögzítő program is fut rajta. Az XP egy Tiny XP, kissé feltupírozva a Vista Aero effektjeivel. Neve MiXP vagy csak szimplán MAXP :)
Ez meg csak úgy büntetésképpen a Windows 7 Starternak, hogy a Microsoft a saját OS-ét nem hajlandó futtatni a Starter Edition-ban (gondolok itt a VirtualPC-s XP hokira) viszont a Linux ezt pofátlanul tudja... ASUS EEE 900 + külső monitor , a külső monitoron az XP fut a VirtualBoxban:
Ezt a videót hirtelen felindulásból a telefonomról készítettem, mivel máig nem telepítettem a gépre full képernyőt kepcsörölő programot mert egyszerűen nem kell, viszont hirtelen felindulásból fel kellett tolnom egy-két hitetlenkedő kötekedő Windows7buzee kedvéért büntetésből. -
BlackRose #60 És mit mondanál a következő szar Microsoft fejlesztésről? Elméletileg dolgoznia kellene neki talán Moonlight-al is Linux-on de nem probáltam ki.
http://www.iis.net/media/experiencesmoothstreaming -
Inquisitor #59 Addig is, míg várni kell a Google Chrome OS-re, ajánlom figyelmébe az érdeklődőknek, hogy kijött a LiveAndroid v0.2, amivel bárki tesztelheti az Android rendszert netbookon, PC-n, virtual PC-n, és akár lemezről, akár valami flash cuccról is bebutólható. ;)
http://code.google.com/p/live-android/ -
BlackRose #58 640x480 az VGA nem SVGA. Egyébként nekem teljesen mindegy, hogy ha valakinek a 480 elég, de miért kell lehülyézni azt aki többet akar, mert 720p sokkal jobb, 1080-at meg állítolag az emberek 30% tud megkölönböztetni a 720p-től (ezt olvastam nemrég egy UK kutatás eredményeként), nem tudom igaz e vagy sem de én megtudom különböztetni, persze 720p-vel meg vagyok elégedve, de ha lehet 1080 miért ne legyen, és még ez sem végleges, mert minnél több annál jobb, remélem néhány év múlva az 1080-at is úgy fogjuk kinevetni mint most a VHS-t :) -
Vantulok #57 nem vágok HD felbontású videókat. Elvől nem. Mert rühellem az olyan sznob buzeekat akiknek nem elég a 640x480 (SVGA) felbontású animáció. Innentől kezdve tulajdonképpen egy 486-os is elég lenne nekem a feladatra, egy 900 Mhzes gépen közben még 5-6 fontosabb és összetetteb taszk is futogat. Nem teszek fel neked semmit se, egyrészt mert régebben már toltam fel nektek screen-shotokat és videókat és ha valóban érdekel akkor kikeresed, azt hiszem akkor kecske2 voltam, másrészt pedig azért nem tulajdonképpen ugyanúgy messziről jött emberként tulajdonképpen megcsinálhatnám a 70fps mellett a fullscreen capture-t egy 4 gigaherces 8 giga ramos gépen is ha hazudnék. -
BlackRose #56 Lehet, hogy 180x160-as Intel Indeo videokat szerkeszt az ember Premiere 4.0-val :) és egy kínai gyártmányú nagyítóval nézi a kb. 10" kijelzőn... :)
Érdekeségként én kb. 3 évvel ezelőtt próbáltam meg egy Pentium M 1.72GHz Asus-on nVidia Go7300-al és 2GB RAM-al HD videot szerkeszteni és pocsékul sántikált az egész. -
ilf667 #55 nem teljes értékű az xp benne -
#54 Kíváncsi lennék egy video szerkesztésre, mondjuk 3 db HD videosávval és néhány sztereo hangsávval, egy-két real-time effektel megspékelve virtualban 900 Mhz-es géppel. Ha már annyira bírja a vasad, muti már meg, egy screencapture biztos nyugodtan elfut még ezek mellett is. Oszt rakd fel a YouTube-ra, hadd lám azt a csodamasinát, mert én anélkül egy szavadat sem hiszem. Nálad biztos fut a Win3.11-es emulátorban 64 MB rammal az After Effects is. Ha-ha-ha! Tudod, messziről jött ember azt mond, amit akar. Legfeljebb kiröhögik. -
kvp #53 Aki azt allitja, hogy csak linux alatt van tobb desktop az nem talalkozott meg egy winnt4.0 alatt mukodo nvidia riva128 kartyaval es a gyari driver-ekkel. Egy osoreg gep (PII350,64MB ram,4MB video) kepes volt erre, mehozza ugy, hogy ablakban vegezett 3d gyorsitast es kozben egy masikban ment a tv. Mindezt alapbol, az alap meghajto programokkal es valamikor 1998 kornyeken. Es volt tobb desktop, meg gyorsitott 2d-s gui rendereles. (bar a felnagyitott ikonok baromi rondak voltak ha a filtering-et bekapcsolta az ember) Mindezt a mai windows-ok osenek tekinteheto kernel-en, jopar evvel ezelott. Persze akkor meg a legtobb mai komment-ezo meg tul fiatal volt. (esetleg meg nem elt)
A linux akkoriban meg nagyon fejletlen volt, azota sokat javult, de meg mindig az elavult bsd alapu kernel strukturat koveti, pedig ezt lehetne jol is csinalni (lasd pl. solaris). Ezzel szemben a windows nt kernele nagyon jo, csak a win16 rendszer (windows 2.0) ota cipelt api-k vacakok. Az, hogy az uj linux-ok kezelnek mindent nem meglepo, mert ujabbak mint a veluk osszehasonlitott windows-ok. Ha valaki egyenloen akar osszehasonlitani, akkor a 2001-es windows xp-t egy vele azonos koru linux-al hasonlit ossze. (aztan rajon, hogy atlagban fel sem boot-olnak egy mai gepen) Akarhogy is nezzuk a linux meg mindig csak rohan a windows utan, annyira hogy bar a vista-t nagyon elszurta a microsoft, de az emberek inkabb maradtak a modern linux-nal 8 evvel regebbi winxp-nel, minthogy valtsanak. Ehhez kepest a win7 kap egy komplett winxp-t a kompatibilitas miatt, szoval legrosszabb esetben ugyanolyan lesz minden mint eddig, ami mar megyozheti az embereket, hogy uj gepre erdemes win7-et tenni, hiszen igy megkapjak mindket rendszert.
ps: Az aki a netbook-jan linux-ot hasznal valoszinuleg vagy tenyleg linux fanatikus vagy igy kapta a szuleitol es nem tudja ujratelepiteni. -
cateran #52 Ilyesmi a Windowsban is lehet..valamiféle randomerror generator,ami időközönként valamiféle hibát generál és ami idővel magától is elmúlik,de addig mehetnek az örök laikus kérdések: miért? illetve a miért nem?:D -
vaddiszno #51 es mar megse haragudjatok de kis cegnel netre kapcsolodashoz meg akar webservernek mar van okos router vagy smoothwall amik megoldjak akar a portforwardingot is