kvp#72
"Vantulok, nem akarlak elkeseríteni, de az ASUS EEE 900 típusjelzésben a 900 nem a proci sebességét jelöli... Mint minden netbookban, ebben is 1,6 GHz-es Atom proci dolgozik."
A vicc az, hogy az atomok effektiv orajele egy fele olyan gyors ppro-nak felel meg, tehat effektive egy 450 Mhz-es gepe van. (az elso 900-asok meg tenyleg a regi lassabb cpu-val jottek) A masik, hogy eppen a linkekkel vallota be, hogy vagy nem o keszitette a videokat, vagy ugyanahoz a gyerekhez van szerencsenk akit arakistor, gettoharcos, stb. neveken latni. Ezek utan szinte biztos, hogy azert nem winxp-t hasznal host rendszernek, mert a szuleitol az olcso linux-os eeepc valtozatot kapta, nem egy msi wind-et. Egyebkent ilyen alapon akkor en is villoghatnek, hogy mindenki lama /esetleg alpaka/ :-), mert nem sajat keszitesu os-t hasznal, pedig nekem az egyik laptopon az van. (mondjuk eleg bena az egesz, csak egy sima runtime executive, vga konzol, fat16 filerendszer driver, soros driver es a robotokhoz gyartott vezerloszoftver, viszont az egesz ssd-rol fut es csak par nap volt osszedobni)
ps: Baratnomnek en wind-et vettem a foiskolara cipelni en meg maradok az 1.5 kilo koruli 14 inch-es thinkpad-eknel, a ceges es a sajat gepem is az, bar van egy par regi gep is a szekreny tetejen /a fent emlitett 10 inch-es ruggedized toshiba 1992-bol, meg ket nagyon regi thinkpad/. Desktop-ra pedig ott vannak az olcso (14 ezer ft-os) itx-es intel desktop board-ok, gyarilag beforrasztott 64 bites intelCore2solo procikkal, azokba meg eleg ero szorult a vista/win7 futtatasahoz is. A winxp meg 10-12 masodperc alatt all fel, majd ujabb 3 masodperc a user kivalasztasa utan a homokoramentes desktop. Epitettem egy ilyen gepet media pc-nek, egy lomex-bol vasarolt fekete brushed aluminium muszerdobozba, sajat tervezesu front/back panel-el. (sajat tervezes: keves led, keves gomb, jo sok extra csatlakozo) Egyebkent a fenti gepen azert van xp, mert csaladi media pc, tehat mindenkinek tudnia kell hasznalni es ha mar nem intel lassito van benne, akkor legalabb menjenek a directx-es jatekok is full hw gyorsitassal 1200p-ben, ha mar olyan szep nagy kepernyot kapott. (az os-t viszont nem kellett hack-elni, a winxp siman felment ra minden gond nelkul, pedig az aramkorok 20%-a sajat forrasztasu)