Chrome OS: hétfőn jöhet a Microsoft válasza
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Íme! Az alábbi képen éppen Half Life-ozok:
Itt éppen táv- és vezérlek egy jónéhány 😊 gépet.
Emitt nyitva van nem kevés alkalmazás egyidejûleg:
XP-n a Flash és egy DirectX-es Billiárd/Snooker játék,
közben a Linux-on fórumozás.
Itt a Photoshop fut Wine-nal, ha esetleg valaki kételkedne
abban hogy a VirtualBox nélkül már nincs is élet:
Itt a Gúgl Örsz Direct-X-es verziója fut VirtualBoxban
amíg rá nem jöttem, hogy van már natív Linux verziója is 😊
Mégegyszer a konfigurációm megszégyenítésképpen azoknak, akik
még a 3 gigaherces 2 giga ramos gépükön is bénáznak:
900 Mhz-es Celeron (!) , 1 giga RAM, netbook !
sg.hu/cikkek/68554/a_windows_7_et_is_atugornak_a_vallalatok Ki NEM szarja le a Winfos 7-et?
vagy inkább az van, hogy megintcsak 0 tapasztalattal okoskodsz, egyszer sem próbáltad.
vagy ennyire antitalentum vagy hozzá
Szóval lopott, buherált, gyárilag trójais XP verzsön? Aero effektjeivel? Na most ha valaki utálja a Vista/W7 párost minek akar Aero effekteket? És miért is jó a HW grafikai gyorsítás helyetti szoftveres megoldás???
Lopottnak lopott, buheráltnak buherált, gyárilag ugyan trójais, viszont pont ez van kibuherálva. Az Aero effektjei pedig nem úgy látszik nem csak nekem tetszenek, hanem annak is aki belebuherálta az XP-be. A grafikai gyorsítás az pedig bizony HARDWARE-es, amelyet a videokártya Linux driverén keresztül a WineD3D küld át a VirtualBoxban futó XP-nek.
----------------------------------------------------------------------------
"Ez meg csak úgy büntetésképpen a Windows 7 Starternak, hogy a Microsoft a saját OS-ét nem hajlandó futtatni a Starter Edition-ban (gondolok itt a VirtualPC-s XP hokira) viszont a Linux ezt pofátlanul tudja..."
Ez meg milyen marhaság? soha nem is volt róla szó, hogy a Business és Ultimate verziókon kívûl menne máshol. Amúgy külsõ virtual pc szoftverrel mehet, de ott meg a virtualizáció támogatásának hiányában lasabb lesz. Ez most olyan, mint ha fikáznád az Office Basicet, amiért nincs benne minden ami a Proban.
Azért fikázom, mert a Microsoft írta a VirtualPC-t és az XP virtualizációt is õk találták ki a Win7 esetében, illetve õk esküdöznek égre-földre hogy majd a Netbookokon milyen olajozottan meg jól fog majd mûködni az eleve min. 1 giga RAMigényû OS. Ha a Linux ilyen szinten hardware-es grafikai gyorsításostul kezeli a komplett XP-t, akkor hogyhogy nem tudja, vagy miért nem akarja a Microsoft a saját régi OS-ét támogatni az állítólag Netbookokra szánt Win7 Starter edition-ben, vagy miért lesz ott lassabb kompromisszumos megoldás, ha még a Linuxon is van kompromisszumok nélküli, gyors és kismérétû? Hát ezért fikázom.
sg.hu/cikkek/68554/a_windows_7_et_is_atugornak_a_vallalatok Ki NEM szarja le a Winfos 7-et?
Jelige: Aktív hang- és/vagy videóvágósok, meg "kell a munkámhoz" c. fejezetekkel kíméljetek, mert én is ahhoz az igencsak nagyobb többséghez tartozok aki magasról leszarja, hogy annak az 1-2 %-nak miért "muszáj" Mac-et használnia a munkájához. Gondolom Amcsiban az emberek 90%-a videóvágásból él.
\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD
Igazán? Netbookok, elérhetõ árú (150-200e Ft) notebookok? Merre?
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
Nem kell operációs rendszer, csupán egy felturbózott böngészõ, ami kezeli a perifériákat és egy vastag drót, ami kivisz a netre.
Gyakorlatilag szinte minden szolgáltatás elérhetõ már most is ami egy irodai, vagy az átlag ember munkájához szükséges. Ha épp nem a Googli szolgáltatja, akkor csatlakozol a vállalati szerverhez, ahol kapsz egy desktopot, amit kedvedre csicsázhatsz és futtathatod ott a kedvenc operációs rendszeredet.
Éljenek a csajok!!
www.vvh.hu Vagány Vértesi Hegyivadászok COD2 és COD4
A vicc az, hogy az atomok effektiv orajele egy fele olyan gyors ppro-nak felel meg, tehat effektive egy 450 Mhz-es gepe van. (az elso 900-asok meg tenyleg a regi lassabb cpu-val jottek) A masik, hogy eppen a linkekkel vallota be, hogy vagy nem o keszitette a videokat, vagy ugyanahoz a gyerekhez van szerencsenk akit arakistor, gettoharcos, stb. neveken latni. Ezek utan szinte biztos, hogy azert nem winxp-t hasznal host rendszernek, mert a szuleitol az olcso linux-os eeepc valtozatot kapta, nem egy msi wind-et. Egyebkent ilyen alapon akkor en is villoghatnek, hogy mindenki lama /esetleg alpaka/ :-), mert nem sajat keszitesu os-t hasznal, pedig nekem az egyik laptopon az van. (mondjuk eleg bena az egesz, csak egy sima runtime executive, vga konzol, fat16 filerendszer driver, soros driver es a robotokhoz gyartott vezerloszoftver, viszont az egesz ssd-rol fut es csak par nap volt osszedobni)
ps: Baratnomnek en wind-et vettem a foiskolara cipelni en meg maradok az 1.5 kilo koruli 14 inch-es thinkpad-eknel, a ceges es a sajat gepem is az, bar van egy par regi gep is a szekreny tetejen /a fent emlitett 10 inch-es ruggedized toshiba 1992-bol, meg ket nagyon regi thinkpad/. Desktop-ra pedig ott vannak az olcso (14 ezer ft-os) itx-es intel desktop board-ok, gyarilag beforrasztott 64 bites intelCore2solo procikkal, azokba meg eleg ero szorult a vista/win7 futtatasahoz is. A winxp meg 10-12 masodperc alatt all fel, majd ujabb 3 masodperc a user kivalasztasa utan a homokoramentes desktop. Epitettem egy ilyen gepet media pc-nek, egy lomex-bol vasarolt fekete brushed aluminium muszerdobozba, sajat tervezesu front/back panel-el. (sajat tervezes: keves led, keves gomb, jo sok extra csatlakozo) Egyebkent a fenti gepen azert van xp, mert csaladi media pc, tehat mindenkinek tudnia kell hasznalni es ha mar nem intel lassito van benne, akkor legalabb menjenek a directx-es jatekok is full hw gyorsitassal 1200p-ben, ha mar olyan szep nagy kepernyot kapott. (az os-t viszont nem kellett hack-elni, a winxp siman felment ra minden gond nelkul, pedig az aramkorok 20%-a sajat forrasztasu)
http://en.wikipedia.org/wiki/ASUS_Eee_PC#Specifications
De hogy a Linuxosok se sírjanak, ha a stáblistát nézzük, Blendert meg Ubuntut és Gimpet használtak az alkotók.
Szóval lopott, buherált, gyárilag trójais XP verzsön? Aero effektjeivel? Na most ha valaki utálja a Vista/W7 párost minek akar Aero effekteket? És miért is jó a HW grafikai gyorsítás helyetti szoftveres megoldás???
"Ez meg csak úgy büntetésképpen a Windows 7 Starternak, hogy a Microsoft a saját OS-ét nem hajlandó futtatni a Starter Edition-ban (gondolok itt a VirtualPC-s XP hokira) viszont a Linux ezt pofátlanul tudja..."
Ez meg milyen marhaság? soha nem is volt róla szó, hogy a Business és Ultimate verziókon kívûl menne máshol. Amúgy külsõ virtual pc szoftverrel mehet, de ott meg a virtualizáció támogatásának hiányában lasabb lesz. Ez most olyan, mint ha fikáznád az Office Basicet, amiért nincs benne minden ami a Proban.
nekem a telómba majdnemhogy gyorsabb procivan, mint a 900mhcen ketyegõ kis kávéfõzõje <#hehe>#hehe> Na de megy a 3D animálás...nem szójjunk be, lehet a terminátor4-be is õ renderelt <#guluszem1>#guluszem1> egésznapos windows virtualizációs futtatás közbe <#nevetes1>#nevetes1>
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P
Akkor ha már én is öreg és szenilis leszek és lecsúszok a te értelmi szintedre. Az unokáim valószínûleg majd oda nyomják az orrom alá a leg ledurrantabb noteszgéped, hogy tessék itvan papa a legújabb spanyol viasz. <#nyes>#nyes>
Addigra valószínûleg én sem fogom észrevenni hogy nem az ie, hanem az ff ikonjára kattintok <#ticking>#ticking>
Windows 7
Ezen túl majd én is szarabb gépet veszek, mert ha jó oprendszert telepítek fel rá mondjuk ubuntut akkor gyorsabb lesz, és egyébként is az munkára éppen elég. Majd ha játszani akarok akkor én is windowsos geek leszek, de ez nem fordulhat elõ mert a linuxra több ezer játék van, amivel tökéletetesen elégedett vagyok, igaz most egyet sem tudok felsorolni de mindegy <#wow3>#wow3><#banplz>#banplz><#falbav>#falbav><#nyes>#nyes><#levele>#levele>
Windows 7
Legalább annyira szar hogy egész nap a windowsal foglalkozol és elárasztod az összes windowos topikot a baromságaidal <#eplus2>#eplus2>
A linux topicból hol maradsz ? Jah hogy az már senkit nem érdekelne.
Hát a windows az tényleg egy kalap szar <#eplus2>#eplus2>
Windows 7
A suse linuxot nyugodtan kihúzhatod a listáról, inkompatibilis a dvd meghajtómmal saját dvdrõl, telepítési útvonal megadásával sem hajlandó feltelepülni, gyakorlatilag nincs driver a legnépszerûbb gforce karimhoz így nem látszik az egérkurzor telepítés után, ha annyira linux szakértõ vagy áruld már el nekem hogyan tudnám úgy mégis feltelepíteni, elõre szólok hogy az usb is bukta. Amúgy meg ne te mond már meg hogy játékra vagy munkára fogok gépek venni...
Unom az ilyen postokat amivel gyakorlatlag nem mondasz semmit de ugrálsz hogy jaj de jó jaj de jó a linux.
Egyébként.......... <#szomoru1>#szomoru1>
Windows 7
Ez meg csak úgy büntetésképpen a Windows 7 Starternak, hogy a Microsoft a saját OS-ét nem hajlandó futtatni a Starter Edition-ban (gondolok itt a VirtualPC-s XP hokira) viszont a Linux ezt pofátlanul tudja... ASUS EEE 900 + külsõ monitor , a külsõ monitoron az XP fut a VirtualBoxban:
Ezt a videót hirtelen felindulásból a telefonomról készítettem, mivel máig nem telepítettem a gépre full képernyõt kepcsörölõ programot mert egyszerûen nem kell, viszont hirtelen felindulásból fel kellett tolnom egy-két hitetlenkedõ kötekedõ Windows7buzee kedvéért büntetésbõl.<#eplus2>#eplus2>
http://www.iis.net/media/experiencesmoothstreaming
http://code.google.com/p/live-android/
Érdekeségként én kb. 3 évvel ezelõtt próbáltam meg egy Pentium M 1.72GHz Asus-on nVidia Go7300-al és 2GB RAM-al HD videot szerkeszteni és pocsékul sántikált az egész.
A szenvedés az az, amitől az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.
A linux akkoriban meg nagyon fejletlen volt, azota sokat javult, de meg mindig az elavult bsd alapu kernel strukturat koveti, pedig ezt lehetne jol is csinalni (lasd pl. solaris). Ezzel szemben a windows nt kernele nagyon jo, csak a win16 rendszer (windows 2.0) ota cipelt api-k vacakok. Az, hogy az uj linux-ok kezelnek mindent nem meglepo, mert ujabbak mint a veluk osszehasonlitott windows-ok. Ha valaki egyenloen akar osszehasonlitani, akkor a 2001-es windows xp-t egy vele azonos koru linux-al hasonlit ossze. (aztan rajon, hogy atlagban fel sem boot-olnak egy mai gepen) Akarhogy is nezzuk a linux meg mindig csak rohan a windows utan, annyira hogy bar a vista-t nagyon elszurta a microsoft, de az emberek inkabb maradtak a modern linux-nal 8 evvel regebbi winxp-nel, minthogy valtsanak. Ehhez kepest a win7 kap egy komplett winxp-t a kompatibilitas miatt, szoval legrosszabb esetben ugyanolyan lesz minden mint eddig, ami mar megyozheti az embereket, hogy uj gepre erdemes win7-et tenni, hiszen igy megkapjak mindket rendszert.
ps: Az aki a netbook-jan linux-ot hasznal valoszinuleg vagy tenyleg linux fanatikus vagy igy kapta a szuleitol es nem tudja ujratelepiteni.
Vagy pl. két hangkártya esetén az elsõdlegesnek beállított eszköz, miért válik az újraindítás után véletlenszerû esetben másodlagossá ?
Ezek a "FOSSÁ alázott winFOS" esetében soha nem fordulnak elõ.
/amúgy szeretem és használom is a linuxot és nincs hányingerem tõle/
Asus P5QL PRO motherboard | Core 2 Duo E8400 3Ghz | Kingmax 4*1 GB DDR2 1066Mhz |Asus EN7950GT 512MB | Sound Blaster Audigy 2 Value 64bit | 2*250GB Samsung Sata2 HDD
A minap feltettem a nagy gépemre a 64 bites Ubuntut. Se 5 perc alatt telepíthetõ java se 5 perc alatt telepíthetõ flash. Parancssorban persze szarakodhat az ember csak nekem és az átlag usernek ehez nincs kedve.
Ami még nagyon tetszett, hogy az elsõdleges hangkártya megadásához is parancs-sorozni kellet. Arról meg nem is szólok, hogy a monitort nem ismerte meg, így az xorg.conf nekem kellet kézzel beírnom. De hál isten ezek után sem úgy mûködött ahogy kellet volna ugyanis induláskor valamiért nem a default beállításokkal indúlt el. (tudom én vagyok a hülye, mert egyeseknek ez 5 másodperc)
2009 -ben nem szeret az ember ilyenekkel szarakodni. Elmúltak már ezek a bütykölõ idõk. Legyen egy os könyen harcra fogható és ne keljen apróságokkal szarakodni.
Tehát akkor szerinted a mi világegyetemünkön nem lehet igazi több asztal, hiszen nem létezik olyan hogy ne használjon erõforrást, ugyanis sajnos világunkban a semmibõl nem lehet valami.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
deskspace, cubedesktop 😊
több asztal, görgõvel szabályozható kijelzõfényerõ , görgõvel váltás az asztalok között, elasztikusan ugráló ablakok, <----- kár hogy ezeket egy windows is tudja 😄 Amúgy a több asztal megtévesztés még a linuxban is hiszen az erõforrásokat ugyanúgy használja csak kényelmi funkcióként szolgál.
Asus P5QL PRO motherboard | Core 2 Duo E8400 3Ghz | Kingmax 4*1 GB DDR2 1066Mhz |Asus EN7950GT 512MB | Sound Blaster Audigy 2 Value 64bit | 2*250GB Samsung Sata2 HDD