207
  • Tsol
  • roliika
    Megjegyezném a cikk szerint fotonok szállítják az adatbuszon az infót..na ez lassítás...ennél többre képes lenne egy ilyen proci...a nióbium réteg emg egy mágnes fajta, eddig elég durva elektromágnesek kellettek meg szép nagy volt az egész cucc.
  • roliika
    Megpróbálom érthetően elmondani ami itt a cikkben van.

Az egész kóceráj lényege, hogy egy mágneses alumínium lemez a cucc benne egy üreggel, és baromi hidegen tartják, hogy az effektus működjön.

Nade mi a halál milyen effektus ugye. Kvantummechanikában létezik egy alagút effektus nevű hülyeség, lehetne almáspite is...tökmind1, a lényeg, hogy ha van egymástól kettő tökre elzárt elem..pl 2 doboz jó vastag falakkal, még akkoris a szobában tartózkodók át tudnak menni a falakon...hát fura de van ilyen a kvantumvilágban (magyarul az atom alatti szinteken).

Tökjó, demsot ezt hogy érték el és pláne minek bohóckodtak?

A sztori annyi,hogy a jelenlegi számítástechnikában a bit vagy 1 vagy 0 (élő vagy hulla...lol), na itt meg már nem..egyszerre két állapota is lehet...ezért teljesen más logikával működik az egész dolog mint most...és a mikrohullámú üreg...ami elvan zárva..annak az állapotát (hogy 1 vagy nulla) azonnal...tehát nem késéssel hanem azonnal megtudják mondani! (az alagút effektus és a mikrohullám meg a baromihideg segítségével)...mi következik ebből?

Hát az, hogy effektíve nincs...nulla az az idő ami alatt egy számítást elvégeznek(elmélteileg), nincs kapacitás határ, plusz a több állapotú bitek miatt még rátesz egy lapáttal és még gyorsabb (már ha lehet ilyet mondani). Vagyis egy nagyonnangyongyors procit lehet majd belőle tákolni aminek nem kell olyan nagyonsok energia sem...hát aztán hogy milyen adatbusz kezeli le meg memória az már legyen az ő kínjuk...

Valahol ott tart ez a dolog, mint mikor felfedezték a tranzisztort, és nézegették hogy most mire jó, meg hogy kéne működnie, hogy lehet kisebb, gyorsabb...stb..ma már a milliárdos nagyságrendű tranyó tömeg sem extrém dolog egy lapkán belül.

Remélem érthető voltam.
  • Renátó1985
    nekem is totál kínai 3szor is elolvastam de semmi ... :D
  • joco1114
    Minden évben kijön az egyetlen és első quantumprocesszoros számítógép. Aztán szépen eltűnik mind...
  • immovable
  • T0nk
    Ez az egész kvantumszámítógép dolog iszonyatosan mágiának tűnik. Szerintem kelleni fog egy generáció, ami ebbe nő bele - mint ahogy az én generációm a jelenlegi informatikai eszközökbe - hogy gyakorlati alkalmazásokat találjanak neki, és egyáltalán fel tudják fogni mi a halál történik itt...