Elkészült az első működő kvantumprocesszor
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
<#buck>#buck>
Ülök othon, a szemétdombom, tetején, énekelek én.
Amúgy ez valami nagyon scifi cucc, szóval jó nagy hülyeség, mert a kvantum részecskék, amik másznak vagy folynak, nemtudom, nem hinném hogy foglalkoznak a színes filceimmel.
😊
😊
Ez is kvantumos? Habár fingom nincsen arról, hogy eszik e vagy isszák.
😊
"Ezt én találtam ki!" 😊
ez minden ámítógép fölé emeli
"hogy kettõnél több qubit alkalmazása esetén valamilyen más kiolvasási technikát kell kieszelni"
viszont fogalmunk sincs, hogyan lehet megvalósítani
Az utolsó mondatban van a lényeg, a cikk többi része csak az elmék megzavarása miatt van elõtte.
practitioner of the forbidden arts of death
Kara kánként folytatom tanításom.
:-)<#eljen>#eljen>
Alkalmazás?
Az ilyen kvantumbigyók gyorsan dolgoznak fel sok adatot egyszerre. Például, jók lesznek arcfelismerésben, és a megfigyelõ kamerákkal együtt hamar kiszúrják a latrokat egy reptéren vagy a metrón. De, igyekezni kell a fejlesztéssel, mert ha Amcsiba csak biometrikus útlevelekkel lehet csak utazni, amelyek tárolják az arcmásod, az ujjlenyomatod, az íriszed, a DNS-ed, meg még sok mindent, akkor kell a kemény vas is, amely mindezeket leolvassa, szortírozza, tárolja, továbbítja, és kezeli. Nemde?
A cikkhez: különös, hogy a technológia gyakorlatilag szinte csak elméletben létezik, mégis írtak már rá algoritmust - ami máris hatékonyabb mint a jól bevált kódok (pl lineáris keresés).
Rég röhögtem ennyit 😊 Télapórol mit tudsz? ö is idegen, valszeg 😊
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó...
"Bármikor rajzolok egy tökéletes kört, de ha nem tudom, mekkora, akkor minek?" (Dzsottó)
Már kezdek éhes lenni.
I love to walk in the rain, because no one knows im crying
NINCS KANÁL!!
XD
Ez azt sem jelenti, hogy a kvantumszámítógép prímszámfelbontáson kívül haszontalan. Erõsen kutatják, milyen problémákban lehetne még használni, és megvan az elméleti potenciálja arra, hogy esetleg más fontos kérdésekben is segítsen. Egyelõre viszont ilyet nem ismerünk.
De, pl. ott a Grover-algoritmus, ami nagymeretu, rendezetlen halmazon tud a linearisnal gyorsabb keresest.
The Internet has evolved from smart people in front of dumb terminals to dumb people in front of smart terminals.
Maser-rel.
Akikkel az oroszok és amcsik egyébként már rég harcban álltak, csak az a rohadt kormány nem mondta meg nekik.
Es ugye azt is elmondta, hogy azert nem mert nagyjabol fel evszazada folytatnak aktiv kereskedelmet, ok technologiakkal fizetnek mi pedig human "bionyersanyaggal". Tovabba arra is kitert, hogy speciel a bal vallat napokkal az altalad linkelt ominozus eloadas elott atlottek (veletlenul, mert meg akartak olni) majd megolte a merenylojet. Ezutan nyomatekosan felhivtak a figyelmet ra, ha megegyszer megszolal, nem lesz ilyen szerencses. A fenyegetes ellenere megjelent az eloadason es megegy eloadason novemberben. Ket honappal kesobb a portlandi lakasan talaltak meg agyonkinozva zongorahurral a nyakan.
> Nagytudású, hiteles embernek látszik
Ha jobban megnezed a referenciait meg a kozzetett dokumentumait (masokeval egyutt), ra fogsz dobbeni, hogy az ironianak szant kijelenteseddel a kurva bizarr valosagot sikerult kifejezned.
kvarckristaly vagy quasikristaly? :-)
Kulonbozo femekbol quasikristalyokat filmretegkent visznek fel egy nem vezeto feluletre majd az egeszet egy Bose-Einstein koncentratumba (BEC) helyezik ami a kulonbozo kristalyokon kulonbozokeppen "folyik" at. A kristalyok egyben nanotukrokkent es szupravezetokent is szolgalnak melyeket lezersugarral vilagitanak meg. Reszletekre nem emlekszem mar de vannak videok youtube-on, revver-en, vagy a kedvenc kalozoldalakon ahol ezeket nalam szakavatottabb emberek elmagyarazzak.
Szóval õ az a fickó, aki mindent tud a kvázikristályos számítógépekrõl?
http://www.youtube.com/watch?v=hbONIQfQmDU
Itt elmondja, hogy tûzpárbajba is keveredett a szürkékkel, amikor egy fúrása rosszul sikerült, és véletlenül beleütköztek az óriási földalatti bázisukba. A haverját mellõle lõtték le az idegenek villámfegyverrel. Akikkel az oroszok és amcsik egyébként már rég harcban álltak, csak az a rohadt kormány nem mondta meg nekik.
Nagytudású, hiteles embernek látszik, szívesen megkérdezném, de sajnos már egy ideje halott (bizonyos köröknek kezdett kényelmetlenné válni, szerencsére több évig járta az ufó-szakköröket, így az igazság nem maradt teljesen sötétben).
Detélleg a kvarckristály hogytud számolni?
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
Es a Nagy Kereso aszonta, hogy ilyen nincs. Aha.
> Izé, hogy is lehet egyébként kvázikristályokat számítógépekben használni?
Kerdezd meg az emlitett eloadokat.
A 20-30 év meg elég pesszimista, alábecsülitek a jelenlegi naotechnológiai fejlesztéseket, meg az elõre nem látható esetleges elméleti és gyakorlati kvantumfizikai fejlõdést.
\"...Stalky standing ontop of 30+ dead enemies...\" Hinni mindenkinek kell. Én azt hiszem, iszok még egy pohárral...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A kérdfés, hogy ez mennyivel odab@szósabb? Mert ha mondjuk a jelenlegi technológiánál mondjuk 1000x gyorsabb adatátvitelt tesz lehetõvé, akkor van értelme foglalkozni ezzel, de ha csak 100x, akkor szerintem le lehet húzni a vécén...
A kvantumszámítógép elvi érdekessége abban rejlik, hogy diszkrét matematikai problémákban is tud segíteni, tehát eredménye elvileg eredménye végtelenül pontos és nem szenved a klasszikus analóg számítógép problémáitól. Viszont ehhez persze az kell, hogy a kérdés szerkezete a természeti törvényekhez igazodjon.
Jelenleg csak *néhány* ilyen problémát ismerünk. Ezeket a kvantumszámítógép elvileg képes exponenciálisan gyorsabban megoldani, mint a "normál" számítógépek. A problémák között van egy igen fontos, a prímszám-faktorizáció, ami lényegében az, hogy hogyan lehet egy nagy számot prímszámokra bontani. Ma ennek nehézségén alapszik egy csomó titkosítási algoritmus, így egy mûködõ és hatékony kvantumszámítógéppel elvileg sok titkosítás feltörhetõvé válik.
Pár dolgot tisztázni kell:
1. Ez nem jelenti azt, hogy kvantumszámítógépekkel minden titkosítás feltörhetõ. Jópár olyan titkosítás létezik, amely más nehéz matematikai problémán alapul, és amelyre nem ismert kvantumszámítógépen gyorsan végrehajtható algoritmus. Ezek jó részét már ma is használják. Ha a kvantumszámítógépek elterjednek, egyszerûen más algoritmusokat kell majd használni.
2. Ez azt sem jelenti, hogy a kvantumszámítógép prímszámfelbontáson kívül haszontalan. Erõsen kutatják, milyen problémákban lehetne még használni, és megvan az elméleti potenciálja arra, hogy esetleg más fontos kérdésekben is segítsen. Egyelõre viszont ilyet nem ismerünk. Elvileg mindenképp fontos: egy olyan problémaosztály válhat számítási modellek tárgyává, ami eddig nem volt az.
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
mint ahogy a szövegben is szerepel, néhány kelvin hõmérsékleten üzemel, tehát ha nem tudják megoldani, hogy szobahõmérsékleten is mûködjön, akkor csak mint ma a szuperszámítógépek bunkerokba lesznek zárva.
azonkívül a különbözõ programozási nyelvek és fordítóprogramok segítségével egy programozónak már nincs is szüksége rá, hogy tudja mit csinál a programja pontosan a hw-el, amíg az elvégzi a feladatát.
Namármost: Ez mind szép és jó, de egy proci önmagában nem sok értelemmel bír, mivel csak egy részegysége a számítógépnek. Szerintem ahhoz hogy ebbõl legyen valami komoly dolog, még kell pár évtized.