152
-
uwu #32 Te se álltál be a sorba mikor az észt osztották mi?
Miért van az, hogy egyesek nem értik mi mindenre lehet jó ez a ktatás? -
uwu #31 Mekkora sötét hülye vagy. Hihetetlen.
Ez egy nagyon fontos dolog. Remélem a te életed nem menti meg
Ezzel talán könnyebb lesz pl. nyomonkövetni kórházi kezelések hatásait, és a diagnosztikában is biztosan hasznát lehet majd venni. Peraze az még biztos sok meló mire ilyesmire tudják használni. -
blessyou #30 Ismered azt a fogalmat, hogy befektetés?
A sejtek, baktériumok programozása nagyon sok gondot megoldhat az orvostudományban.
Figyelj, még az is lehet hogy ebből a kutatásból fejlesztik ki a rák gyógymódját. Akkor meg életek millióit menthetik meg vele. -
blessyou #29 hajjaj, már megint itt tartunk. -
tttttom #28 Talán inkább adhaták volna inkább a szegényeknek ennyi... -
dzsagon #27 Ennél nagyobb ökörséget én még életemben nem hallottam. -
Adenoma #26 -
#25 3as, mert azért nem volt teljesen rossz :) -
physis #24 Igen, kínai, stimmel a kiejtés is:
-
05lampard #23 http://href.hu/x/992v -
Gabe Dearborne #22 Meglátjátok, a következő már kibernetikából fog doktorálni.
Unom, hogy folyton hülyének néznek. -
Tsol #21 vicces -
physis #20 Majdnem biztos, hogy a az Általad kérdezett számnevek a kínai nyelvek egyikén vannak (a pontos nyelvben nem vagyok biztos, valószínűleg mandarin kínai). A kínai számjelölés elég fejlett volt már, bár még nem helyiértékes, de már szorzáson alapuló jelöléstechnikájú.
A számfogalom fejlődése érdekes: a konkrét dolgoktól elvont számfogalom eléggé késői fejlemény, például az általam ismert vadász-gyűjtögető népeknél nincsenek nagy számnevek (más fogalmak viszont annál inkább kifinomultak lehetnek: rokonsági szervezet, állatfajok, testrészek nevei). Igazán érintetlen népeknél sokszor ötig-hatig voltak csak számnevek, egyes esetekben azok is additív módon voltak kirakva még egyszerűbb számnevekből (egy, kettő, egy-kettő, kettő-kettő, egy-kettő-kettő, kettő-kettő-kettő). Nincs szükség a tárgyaktól elvont számfogalomra, mert az eszközöket gyakorlat alapján készítik (szemmérték,egyensúlyérzék, rálátás), a csekélyke kereskedelem pedig bele van ágyazva a kölcsönös szívességek és a mágikus hiedelmek világába. A normatív rendszabályok pedig sokszor mindenféle múltból áthagyományozott tabu formájában vannak megfogalmazva (,,ne vadássz ilyen és ilyen állatfajt abban az évadban, amikor ez és ez a csillagkép már láthatóvá válik a horizont fölött'').
A számfogalom állatoknál megfigyelhető előzményeiről nem tudok szinte semmit. Ilyen kísérletekről olvastam, hogy vizsgálják: a vad észreveszi-e, hogy a leshelyre két ember ment be, de csak egy jött ki, tehát neki továbbra is óvakodnia kell, mert elvileg nem múlt el a veszély. Aztán, ha a vad ezt már nem tudja így számon tartani, abból próbálnak következtetni a tudósok, hogy ilyen és ilyen képessége még nincs a szóbanforgó állatfajnak. -
#19 Majd ök fogják felkészíteni matekból az embereket :) -
#18 Bocsi, most beírok magamnak japán nyelvből egy egyest... -
kutyak #17 Soha ne mondd egy kutatásra, hogy faszság. Hány nagyszerű találmányt köszönhetünk például véletlen felfedezésnek?
Lehet, hogy egyszer majd pont a számolni tudó baktáriumok mentik meg a kis korlátolt életedet, amikor negyvenkétszer egymás után hozzákapcsolódnak egy olyan vírushoz, ami egyébként két nap alatt kivonná a testedből a zoxigént. Pontosan negyvenkétszer, mert ha negyvenháromszor, akkor védeg lenne, mint a botnak. -
moikboy #16 Miért, mire is kellene tulajdonképpen a pénz ehelyett? Talán adnák inkább neked, nemde? -
kissssss #15 1 2 őőő 3 hmm aaa 5? huhh 9 asszem ja igen 6 ......... :-D :-D :-D -
anju #14 Ichi, Ni, San, Yon/Shi, Go, Roku, Nana/Shichi, Hachi, Kyuu, Juu
Kiejtés: Ics, Ni, Szán, Jon/Si, Go, Rokü, Náná/Sicsi, Hácsi, Kjű, Dzsű -
#13 kihagytál egyet :( -
NullZ3r0 #12 I, ár, szán, szö, vo, jo, tyi, pa, tyo, sön.
Na ez milyen nyelven van? (lehet hogy nem pontos a leírás, csak hallásból) -
#11 Icsi, ni, szen, csi, gó, nana, hacsi, kjú, dzsú -
darkhill #10 A kutatasok midnig sok penzt visznek el, viszont csak annak koszonheted hogy most olyan eletet elsz amilyet. kutatasok nelkul meg mindig a barlangba ucsorognel es a fejedet vakarnad es a bakteriumok sem tudnanak 3ig szamolni! -
tttttom #9 Hogy ez egy mekkora hülyeség...Egy fostos baktérium ami tud számolni.Anyám!
Erre a faszságokra mindig lemegy a pénz de amire kénne bezzeg arra nem... -
galocza #8 dehogy nincs. én egy nap alatt 2x is tudok ebbe a topikba írni. ilyen se volt még 8). -
#7 Csak nehogy ... -
butuska66 #6 Nihil novi sub sole.... -
#5 Ez biztos, hogy új hír? Csakmert én ezt a cikket mintha már olvastam volna... -
evetke007 #4 Vazze' ezek világuralomra törnek !
(Reggel jöttem ki a péktől és a szomszédjában lévő hörpiben nyolc figurából ötöt simán felülmúlnak ) -
05lampard #3 Ezzel máris túlszárnyalta egy magyarországi kisebbség átlag számtantudását. (természetesen a gagaúzokra gondolok itt) -
who am I 7 #2 annyira nem..szerintem csak angolúl tud 3ig számolni... -
galocza #1 cirkuszba vele!
atttrakccció!!!