152
  • uwu
    Te se álltál be a sorba mikor az észt osztották mi?
    Miért van az, hogy egyesek nem értik mi mindenre lehet jó ez a ktatás?
  • uwu
    Mekkora sötét hülye vagy. Hihetetlen.
    Ez egy nagyon fontos dolog. Remélem a te életed nem menti meg

Ezzel talán könnyebb lesz pl. nyomonkövetni kórházi kezelések hatásait, és a diagnosztikában is biztosan hasznát lehet majd venni. Peraze az még biztos sok meló mire ilyesmire tudják használni.
  • blessyou
    Ismered azt a fogalmat, hogy befektetés?

A sejtek, baktériumok programozása nagyon sok gondot megoldhat az orvostudományban.
    Figyelj, még az is lehet hogy ebből a kutatásból fejlesztik ki a rák gyógymódját. Akkor meg életek millióit menthetik meg vele.
  • blessyou
    hajjaj, már megint itt tartunk.
  • tttttom
    Talán inkább adhaták volna inkább a szegényeknek ennyi...
  • dzsagon
    Ennél nagyobb ökörséget én még életemben nem hallottam.
  • Adenoma
  • armageddon666
    3as, mert azért nem volt teljesen rossz :)
  • physis
    Igen, kínai, stimmel a kiejtés is:
  • 05lampard
    http://href.hu/x/992v
  • Gabe Dearborne
    Meglátjátok, a következő már kibernetikából fog doktorálni.

Unom, hogy folyton hülyének néznek.
  • Tsol
    vicces
  • physis
    Majdnem biztos, hogy a az Általad kérdezett számnevek a kínai nyelvek egyikén vannak (a pontos nyelvben nem vagyok biztos, valószínűleg mandarin kínai). A kínai számjelölés elég fejlett volt már, bár még nem helyiértékes, de már szorzáson alapuló jelöléstechnikájú.

A számfogalom fejlődése érdekes: a konkrét dolgoktól elvont számfogalom eléggé késői fejlemény, például az általam ismert vadász-gyűjtögető népeknél nincsenek nagy számnevek (más fogalmak viszont annál inkább kifinomultak lehetnek: rokonsági szervezet, állatfajok, testrészek nevei). Igazán érintetlen népeknél sokszor ötig-hatig voltak csak számnevek, egyes esetekben azok is additív módon voltak kirakva még egyszerűbb számnevekből (egy, kettő, egy-kettő, kettő-kettő, egy-kettő-kettő, kettő-kettő-kettő). Nincs szükség a tárgyaktól elvont számfogalomra, mert az eszközöket gyakorlat alapján készítik (szemmérték,egyensúlyérzék, rálátás), a csekélyke kereskedelem pedig bele van ágyazva a kölcsönös szívességek és a mágikus hiedelmek világába. A normatív rendszabályok pedig sokszor mindenféle múltból áthagyományozott tabu formájában vannak megfogalmazva (,,ne vadássz ilyen és ilyen állatfajt abban az évadban, amikor ez és ez a csillagkép már láthatóvá válik a horizont fölött'').

A számfogalom állatoknál megfigyelhető előzményeiről nem tudok szinte semmit. Ilyen kísérletekről olvastam, hogy vizsgálják: a vad észreveszi-e, hogy a leshelyre két ember ment be, de csak egy jött ki, tehát neki továbbra is óvakodnia kell, mert elvileg nem múlt el a veszély. Aztán, ha a vad ezt már nem tudja így számon tartani, abból próbálnak következtetni a tudósok, hogy ilyen és ilyen képessége még nincs a szóbanforgó állatfajnak.
  • jackcsabi
    Majd ök fogják felkészíteni matekból az embereket :)
  • zola2000
    Bocsi, most beírok magamnak japán nyelvből egy egyest...
  • kutyak
    Soha ne mondd egy kutatásra, hogy faszság. Hány nagyszerű találmányt köszönhetünk például véletlen felfedezésnek?
    Lehet, hogy egyszer majd pont a számolni tudó baktáriumok mentik meg a kis korlátolt életedet, amikor negyvenkétszer egymás után hozzákapcsolódnak egy olyan vírushoz, ami egyébként két nap alatt kivonná a testedből a zoxigént. Pontosan negyvenkétszer, mert ha negyvenháromszor, akkor védeg lenne, mint a botnak.
  • moikboy
    Miért, mire is kellene tulajdonképpen a pénz ehelyett? Talán adnák inkább neked, nemde?
  • kissssss
    1 2 őőő 3 hmm aaa 5? huhh 9 asszem ja igen 6 ......... :-D :-D :-D
  • anju
    Ichi, Ni, San, Yon/Shi, Go, Roku, Nana/Shichi, Hachi, Kyuu, Juu
    Kiejtés: Ics, Ni, Szán, Jon/Si, Go, Rokü, Náná/Sicsi, Hácsi, Kjű, Dzsű
  • armageddon666
    kihagytál egyet :(
  • NullZ3r0
    I, ár, szán, szö, vo, jo, tyi, pa, tyo, sön.
    Na ez milyen nyelven van? (lehet hogy nem pontos a leírás, csak hallásból)
  • zola2000
    Icsi, ni, szen, csi, gó, nana, hacsi, kjú, dzsú
  • darkhill
    A kutatasok midnig sok penzt visznek el, viszont csak annak koszonheted hogy most olyan eletet elsz amilyet. kutatasok nelkul meg mindig a barlangba ucsorognel es a fejedet vakarnad es a bakteriumok sem tudnanak 3ig szamolni!
  • tttttom
    Hogy ez egy mekkora hülyeség...Egy fostos baktérium ami tud számolni.Anyám!

Erre a faszságokra mindig lemegy a pénz de amire kénne bezzeg arra nem...
  • galocza
    dehogy nincs. én egy nap alatt 2x is tudok ebbe a topikba írni. ilyen se volt még 8).
  • NEXUS6
    Csak nehogy ...
  • butuska66
    Nihil novi sub sole....
  • Pluskast
    Ez biztos, hogy új hír? Csakmert én ezt a cikket mintha már olvastam volna...
  • evetke007
    Vazze' ezek világuralomra törnek !
    (Reggel jöttem ki a péktől és a szomszédjában lévő hörpiben nyolc figurából ötöt simán felülmúlnak )
  • 05lampard
    Ezzel máris túlszárnyalta egy magyarországi kisebbség átlag számtantudását. (természetesen a gagaúzokra gondolok itt)
  • who am I 7
    annyira nem..szerintem csak angolúl tud 3ig számolni...
  • galocza
    cirkuszba vele!
    atttrakccció!!!