Háromig már egy baktérium is tud számolni
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
a fóliát nem ugy értettem, hogy fogsz egy alufolia darabot odarakod és voala, hanem valami hightech cuccot, pl 2 mm-es rétegbe már árramforrás is belefér, pl napkollektoros tápellátás maga a fólia lenne az antenna és egy minimális smd alkatrész készlettel, kész is a jel erõsítõ, ha már 2 méterre elvisz már jóóó 😉
Mindent meg lehet oldani, és valóban nem a pár ezer fton van a hangsuly, henem mint ahogy a cikkben írta az utolsó üzenetben lekérdezi a bankszámlád egyenlegét, ehhez be kell lépni az OTP rendszerébe, tehát küld valamilyen azonosítót is 😉
Mindent meg lehet oldani, és valóban nem a pár ezer fton van a hangsuly, henem mint ahogy a cikkben írta az utolsó üzenetben lekérdezi a bankszámlád egyenlegét, ehhez be kell lépni az OTP rendszerébe, tehát küld valamilyen azonosítót is 😉
Ha feltörik a rendszert, onnantól szerintem azt csinálják amit csak akarnak!
Nem az aprópénzen van a lényeg, hanem a bankszámládon.
Lehet, hogy te csóró vagy, de vannak emberek, akiknek vastag a bukszájuk. (Ja, és nekik beszélhet hülyeséget a szájuk. Jujj, de jó: a szád mérete lehet egyenesen arányos a bukSZÁD méretével. Érted?!)
Lehet, hogy te csóró vagy, de vannak emberek, akiknek vastag a bukszájuk. (Ja, és nekik beszélhet hülyeséget a szájuk. Jujj, de jó: a szád mérete lehet egyenesen arányos a bukSZÁD méretével. Érted?!)
Kara kánként folytatom tanításom.
van értelme egyáltalán feltörni az ilyen rendszert?
itt csak aprópénzek mennek egyik számláról a másikra. max pár ezer.
nem hiszem hogy ez miatt kockáztatna vki
itt csak aprópénzek mennek egyik számláról a másikra. max pár ezer.
nem hiszem hogy ez miatt kockáztatna vki
Szerintem sem túl valószínû, hogy a fólia felerõsítené a jelet <#miaz>#miaz>
Ha olyan könnyû lenne az RF jelek felerõsítése, akkor csak felragasztanánk a lakásunkban a falra ilyen fóliát, és piszok erõs lenne a WiFi.
Gyúrunk, vazze!
Gyúrunk, vazze!
De azért LOL, hogy az OTP is elismeri, hogy azért nem olyan biztonságos ám ez... Elvégre az adat nem kábelen halad(huuu bazze ez rímelt is 😄😄) így aztán könnyen az utjába állhat vmi, pl egy fóliát elé ragasztanak ami felerõsíti a jelet így távolabbról is lopják az adatot...
Értem, erre lehet, hogy beruháznék :-) remélem hamar elterjed mindenhol...
Ehhez egy külön kártya kell, aminek az éves díja 1800 ft. Ha jól tudom ha október végéig igényled, akkor az elsõ éves díját elengedik.
ehhez amúgy speckó kártya kell, vagy jó hozzá a mostani otp-s bankkártya is (és csak meg kell rendelni a szolgáltatást)?
Amikor fizetsz vele akkor a kártyád a terminál elé tartod.
Nincs szükség arra hogy odaadd a pénztárosnak, kódot sem kell beírnod és a bizonylatot sem kell aláírni.
Nincs szükség arra hogy odaadd a pénztárosnak, kódot sem kell beírnod és a bizonylatot sem kell aláírni.
Jó lenne, ha valaki tudna még errõl valamit. Mindig elfelejtem a PIN kódomat.
Én valami olyasmit hallottam róla, hogy 3.000Ft-ig történhet így a fizetés... azon felül úgy mûködik, mint 1 hagyományos bankkártya.
Mi ez az új cucc? Én még nem hallottam ilyenrõl. Nem kell a PIN kódomat sem megjegyeznem többé? Az nagyon tuti lenne!
"És ami a legérdekesebb,hogy hazánkban lesz elsõként!:"
Álmodik a nyomor.
Álmodik a nyomor.
OFF
Apropó kínai nyelv.
A tegnap egy kínai sarki fûszeresnél vettem 4 kis elemet. Két márka volt neki, mindkettõ kínai. Azt kérdeztem tõle, hogy "Melyik a jobb?". Nem értette a kislány, ezért odahívta az apját. Õ sem értette. Próbáltam elmagyarázni a jó-jobb és a rossz-rosszabb ellentétes értelmû szavakat, illetve ezek fokozatait, de nem tudtam velük zöld ágra vergõdni. Pedig angolul is próbálkoztam, de nem ebszélték Shakespeare nyelvét. Megígértem, hogy legközelebb, ha arra járok, megmutatom nekik kínaiul leírva a fenti idézõjelbe tett kérdést. Esetleg megtanulom elmondani...?
Ha segítetek, akkor könnyebb lesz.
Apropó kínai nyelv.
A tegnap egy kínai sarki fûszeresnél vettem 4 kis elemet. Két márka volt neki, mindkettõ kínai. Azt kérdeztem tõle, hogy "Melyik a jobb?". Nem értette a kislány, ezért odahívta az apját. Õ sem értette. Próbáltam elmagyarázni a jó-jobb és a rossz-rosszabb ellentétes értelmû szavakat, illetve ezek fokozatait, de nem tudtam velük zöld ágra vergõdni. Pedig angolul is próbálkoztam, de nem ebszélték Shakespeare nyelvét. Megígértem, hogy legközelebb, ha arra járok, megmutatom nekik kínaiul leírva a fenti idézõjelbe tett kérdést. Esetleg megtanulom elmondani...?
Ha segítetek, akkor könnyebb lesz.
A csecsemõnek minden vicc új.
Nem is érdemes még újat igényelned. Még nem sok helyen lehet vele fizetni.
Ez nekem még új. Szívesen kipróbálnám, de pont most kaptam új bankkártyát, úgyhogy most nem akarok újat igényelni.
Ja, már értem. Biztos rövid idõn belül el fog terjedni.
Nem kell neki odaadni.A terminál elé kell tartani és tized másodperc alatt emgtöténika fizetés.Semmi pin kód,semmi aláírás.
És hogy mûködik? Csak odaadom a boltosnak, õ meg annyi pénzt szed le róla, amennyit csak tud?
Ha tudod a nevét rákereshettél volna. Nem itt van elõször, máshol már ez egy 2-3 éves bevált rendszer. Az RFID egy továbbfejlesztett verzióját használja. Még egy honlap is tartozik hozzá. Az elfogadóhelyek is fel vannak sorolva. Lehet fizetni például az összes Burger Kingben, meg újságosoknál, kávézókban. Mindenesetre ezt eddig elég jól titkolták 😊
Közben rákerestem 1-2 dologra és meglepett ,hogy mit találtam.
Most kezdenek bevezetni egy új technológiát,aminek az lesz a neve ,hogy PayPass.Nézzetek nyugodtan utána.
Ez elvileg rádió jeles alapokon fog mûködni.Így nem lesz szükség se pin kódra,se aláírásra.És ami a legérdekesebb,hogy hazánkban lesz elsõként!😮
Csak azt nem tudom,hogy ez mennyire lesz biztonságos...
Esetleg,ha valaki többet tud errõl,azt szívesen meghallgatnám.
Most kezdenek bevezetni egy új technológiát,aminek az lesz a neve ,hogy PayPass.Nézzetek nyugodtan utána.
Ez elvileg rádió jeles alapokon fog mûködni.Így nem lesz szükség se pin kódra,se aláírásra.És ami a legérdekesebb,hogy hazánkban lesz elsõként!😮
Csak azt nem tudom,hogy ez mennyire lesz biztonságos...
Esetleg,ha valaki többet tud errõl,azt szívesen meghallgatnám.
Szerintem a biztonság miatt nem kell aggódnunk. Ha nekem valaki ellopná a bankkártyámat, ellõbb észrevenném, mint hogy valaki használni tudja.
A bankkártyázás sem volt soha drága. Ha lesz valami új lehetõség ilyen téren, azt sem fogják drágán adni. Mindenki maradna a régi módszernél ellenkezõ esetben.
Biztos hogy megvalósítható lenne egy érintés nélküli fizetési rendszer, csak azt nem tudom hogy mennyire lenne drága és elég biztonságos lenne-e. A technikai feltételek minden bizonnyal adottak.
Kitudja!Most már a 21.században semmi sem elképzelhetetlen.Én úgy gondolom,hogy a pénz mint tárgy,hamarosan megszûnik létezni és felváltja valami másik rendszer...
Azért én jobban szeretek kártyával fizetni. A sok apró csak húzza a zsebem. Általában kevés készpénz van nálam, de ha pár száz forintot fizetek, akkor általában készpénzzel szoktam.
Ne reménykedj! Nem takarítja azt senki! Minek: te úgyis letörlöd az ujjaddal, nem?
Egy kártyát azért kevesebb ember fog meg, mondjuk a pénztáros megfogja azzal a kezével, amivel a pénzt is.. de szerintem mivel mûanyagból van, azért a baktériumok nem is érzik magukat rajta annyira jól, mint egy jó kis papírdarabon.
Egyetértek!Elég bajuk van nekik a sok ,kötözködõ vevõvel.Nem kell,hogy még ezzel is pepecseljenek.
Ez legyen inkább egy takarító feladata.Csak nehogy akkor takarítsa amikor én állok a sorban.Így is elég idegesítõ ,amikor valaki bankkártyával fizet elõttem és ott kell állnom egy csomót miatta,az üdítõmmel:S
Ez legyen inkább egy takarító feladata.Csak nehogy akkor takarítsa amikor én állok a sorban.Így is elég idegesítõ ,amikor valaki bankkártyával fizet elõttem és ott kell állnom egy csomót miatta,az üdítõmmel:S
Azért kétlem h erre külön emberek lennének, a pénztárosnak pedig ez nem dolga... ígyis elég rossz munka az.
Ha jobban belegondolok,én sem láttam olyat.Bár ezt igazán megtehetnék.Nem egy nehéz és megerõltetõ munka.
Hát, ki tudja mennyire takarítják azt :-) még soha nem láttam, hogy áttörölték volna...
Igen van benne valami...Lehet ,hogy a nagyobb üzletekben azért takarítják.Legalábbis én remélem.
Mi a helyzet a pin kód beütéssel? azt is naponta ezren tapizzák át :-) a kártya lehet, hogy tisztább de a végeredmény ugyanaz.
...és nem fordulhat meg annyi kézben!Jobb esetben 😊
ez mondjuk egy jó megoldás. Meg azt lehet tisztítani könnyen.
Még jó, hogy kivonták az 1 és 2 forintost... tovább már nem tud számolni szegény baci :-D
Amúgy az durva :-S én inkább bankkártyával fizetek.
Amúgy az durva :-S én inkább bankkártyával fizetek.
egy baktérium háromig tud számolni? Ez mi?
Ésazt tudtátok, hogy egy átlagos bankjegyen 100 féle baktérium található? Meg vér, ondó, fekália, stb.
Ésazt tudtátok, hogy egy átlagos bankjegyen 100 féle baktérium található? Meg vér, ondó, fekália, stb.