152
  • Epikurosz
    Engem nem. De a refid jobb lenne azért.
  • Thaison
    Titeket is idegesít, mikor a pénztárnál szerencsétlenkednek a bankkártyával ?
  • Monszun macska
    ...és miért pont háromig?
    ...a programozáskor mivel csatlakoztak hozzájuk? USB-n? :)
  • Birvin
    Szerintem meg nem árt félni egy kicsit. Főleg ha pénzről van szó!
  • Megtörhetetlen
    Igazából felesleges bármitől is félni :)
    Ki kell próbálni az új dolgokat, használni őket és élvezni, hogy vannak és megkönnyítik az életünket :D:D
  • Birvin
    A kettő azért teljesen különbözik. Szerintem ha ellopnák többször is a pénzed, akkor már te is félsz. Amíg ez nem történik meg senkivel, addig biztonságosnak mondható.
  • Megtörhetetlen
    És ha valakinek lesz negatív tapasztalata, akkor már félni fogsz?? :)

Biztos van valakinek negatív tapasztalata a vezetésről, akkor már te is félsz? :D
  • Birvin
    Akkor már tök mindegy mit csinálnak a kártyáddal nem?
    Én nem félek ettől a rendszertől, amíg nincs valakinek negatív tapasztalata, addig szerintem nincs mitől félnünk.
  • Epikurosz
    Ennél sokkal egyszerűbb, ha leütnek, és kibeleznek.
  • Kerki
    jó, biztos fel lehet törni a rendszert. de ha ennyire paráztok ne legyen bakkártyátok se
  • morfologus59
    a fóliát nem ugy értettem, hogy fogsz egy alufolia darabot odarakod és voala, hanem valami hightech cuccot, pl 2 mm-es rétegbe már árramforrás is belefér, pl napkollektoros tápellátás maga a fólia lenne az antenna és egy minimális smd alkatrész készlettel, kész is a jel erősítő, ha már 2 méterre elvisz már jóóó ;)
    Mindent meg lehet oldani, és valóban nem a pár ezer fton van a hangsuly, henem mint ahogy a cikkben írta az utolsó üzenetben lekérdezi a bankszámlád egyenlegét, ehhez be kell lépni az OTP rendszerébe, tehát küld valamilyen azonosítót is ;)
  • Endru37
    Ha feltörik a rendszert, onnantól szerintem azt csinálják amit csak akarnak!
  • Epikurosz
    Nem az aprópénzen van a lényeg, hanem a bankszámládon.
    Lehet, hogy te csóró vagy, de vannak emberek, akiknek vastag a bukszájuk. (Ja, és nekik beszélhet hülyeséget a szájuk. Jujj, de jó: a szád mérete lehet egyenesen arányos a bukSZÁD méretével. Érted?!)
  • Kerki
    van értelme egyáltalán feltörni az ilyen rendszert?
    itt csak aprópénzek mennek egyik számláról a másikra. max pár ezer.
    nem hiszem hogy ez miatt kockáztatna vki
  • Endru37
    Szerintem sem túl valószínű, hogy a fólia felerősítené a jelet
  • Epikurosz
    Ha olyan könnyű lenne az RF jelek felerősítése, akkor csak felragasztanánk a lakásunkban a falra ilyen fóliát, és piszok erős lenne a WiFi.
    Gyúrunk, vazze!
  • Epikurosz
    OFF
    Lebukás vagy manipuláció.
  • morfologus59
    De azért LOL, hogy az OTP is elismeri, hogy azért nem olyan biztonságos ám ez... Elvégre az adat nem kábelen halad(huuu bazze ez rímelt is :D:D) így aztán könnyen az utjába állhat vmi, pl egy fóliát elé ragasztanak ami felerősíti a jelet így távolabbról is lopják az adatot...
  • Epikurosz
    OFF
    Ha BKV-s mufti lett volna, simán kifizették volna neki a 70 milkát, mindenféle elvégzett munka nélkül is!!! Ungarn 2009
  • Epikurosz
    SZÁÁÁÁJBARÁÁGÓÓÓÓ
  • Epikurosz
    KAR/EC
  • magikusloop
    Értem, erre lehet, hogy beruháznék :-) remélem hamar elterjed mindenhol...
  • VérDönci
    Ehhez egy külön kártya kell, aminek az éves díja 1800 ft. Ha jól tudom ha október végéig igényled, akkor az első éves díját elengedik.
  • magikusloop
    ehhez amúgy speckó kártya kell, vagy jó hozzá a mostani otp-s bankkártya is (és csak meg kell rendelni a szolgáltatást)?
  • Thaison
    nem, úgy tudom még csak az otp-nél működik ez a szolgáltatás.
  • Rubenvagyok
    És ez mindegyik banknál van?
  • Thaison
    Amikor fizetsz vele akkor a kártyád a terminál elé tartod.
    Nincs szükség arra hogy odaadd a pénztárosnak, kódot sem kell beírnod és a bizonylatot sem kell aláírni.
  • Rubenvagyok
    És az hogy működik? És hogy néz ki egy érintés nélküli bankkártya?
  • Thaison
    valami érintés nélküli bankkártya...
  • virtus6
    Jó lenne, ha valaki tudna még erről valamit. Mindig elfelejtem a PIN kódomat.
  • Rubenvagyok
    Valaki nem tud róla konkrétumokat? Mert ez így elég karcsú.
  • magikusloop
    Én valami olyasmit hallottam róla, hogy 3.000Ft-ig történhet így a fizetés... azon felül úgy működik, mint 1 hagyományos bankkártya.
  • virtus6
    Mi ez az új cucc? Én még nem hallottam ilyenről. Nem kell a PIN kódomat sem megjegyeznem többé? Az nagyon tuti lenne!
  • Epikurosz
    "És ami a legérdekesebb,hogy hazánkban lesz elsőként!:"

Álmodik a nyomor.
  • Epikurosz
    OFF
    Apropó kínai nyelv.
    A tegnap egy kínai sarki fűszeresnél vettem 4 kis elemet. Két márka volt neki, mindkettő kínai. Azt kérdeztem tőle, hogy "Melyik a jobb?". Nem értette a kislány, ezért odahívta az apját. Ő sem értette. Próbáltam elmagyarázni a jó-jobb és a rossz-rosszabb ellentétes értelmű szavakat, illetve ezek fokozatait, de nem tudtam velük zöld ágra vergődni. Pedig angolul is próbálkoztam, de nem ebszélték Shakespeare nyelvét. Megígértem, hogy legközelebb, ha arra járok, megmutatom nekik kínaiul leírva a fenti idézőjelbe tett kérdést. Esetleg megtanulom elmondani...?
    Ha segítetek, akkor könnyebb lesz.
  • Epikurosz
    A csecsemőnek minden vicc új.
  • rorock
    Nem is érdemes még újat igényelned. Még nem sok helyen lehet vele fizetni.
  • rubola
    Ez nekem még új. Szívesen kipróbálnám, de pont most kaptam új bankkártyát, úgyhogy most nem akarok újat igényelni.
  • gsuser
    Ja, már értem. Biztos rövid időn belül el fog terjedni.
  • junior07
    Nem kell neki odaadni.A terminál elé kell tartani és tized másodperc alatt emgtöténika fizetés.Semmi pin kód,semmi aláírás.