XM25: Fedezékben sincs menekvés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tenyleg nem ott kezdodott. Valoszinuleg az osrobbanasnal. Onnan kezdve csak onkenyesen hatarozhatnanak meg barmely konfliktus kezdetet.

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

A mindig "utaltam a cimkeket, kategoriakat" csak szomagia es kodfejlesztes.

"...ha a kártérítés meg pereskedés költsége alacsonyabb mint a biztonsági felszerelés költsége, akkor nincs biztonsági felszerelés."

Ami persze marhasag, hiszen a biztonsag az egyik legjobban eladhato arucikk.

"Jó ez a rendszer azok számára kik csak a pénzben mérhetõ értékeket ismernek, és rossz azoknak mint amilyen én is vagyok."

Zoldseg. Persze mindig egyszerubb megosztani a vilagot silanyok, rosszak, ostobak vs. mi alapon, de egyaltalan nincs benne annyi nemesseg, amennyit latni velsz benne. (Ez mellesleg az altalad szinten utalni velt kategorizalas.)

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

Mert azok se gondolkodnak el azon hogy mi is volt a történet eleje. A történet nem ott kezdõdött, hogy Szaddam elkezdett lövöldözni...
Csak ugye az emberek gyorsan felejtenek, fõleg mikor egy olyan életvitel van számukra "felkínálva" ahol a feledés szinte ajándék...

"Pacifista ket esetben lehetsz. Ha mindenki mas is pacifista, vagy ha eleg eros vagy hozza."

Nem a pacifista dologra akarok reagálni, hanem arra hogy elég erõs vagyok-e.
Elég erõs vagyok ahhoz hogy akár egymagam is felvegyem a harcot veled, meg ezzel a másikkal itt, sõt még azzal a 20 másikkal is amott akik veletek jöttek. Ahhoz nem vagyok elég erõs hogy felvegyem a harcot azzal a "személlyel" amit ez az ezredik senki itt a háttérben létrehozott. Létrehozott egy virtuális személyt oly módon, hogy titeket mind megfélemlített és hazugságokkal megtévesztett, és ti a magatok védelme érdekében kitaláltatok egy fantomot. És most itt állok szemben ezzel a fantommal, virtuális személlyel (jogi személlyel, céggel, kormánnyal, meg a többi kitalációval) és be kell ismernem hogy ez túl nagy falat nekem. Így nem is harcolok - nem vagyok én Don Quijote - helyette felhívom a figyelmedet arra hogy a valóság kicsit más mint amire a hazugságok alapján gondolni lehet. És majd ha együtt megtanulunk nem félni, akkor talán nagyobb akadályokon is átjutunk.

Csirke4
Szerintem akiket tömegsírba lövetett Szaddam bácsi, azoknak a családtagjai lehet szívesebben látják az amcsi katonákat.
Csirke4
Az a kép amit ideraktak nemtom mennyire jó mert ha így hasal valaki akkor a homok akadály ami miatt nem tudnak lõni 3 méternél hosszabb akkor máris baszhatják, ha +3 métert állítanak mert a fedezék fölött robban a lövedék míg a gránátvetõvel azt át lehet ívesen lõni.
Nem tudom kik azok a pacifisták. Mindig is utáltam a kategóriákat meg a címkéket. Fõleg azóta utálom õket, amióta tudom hogy a mai világban mindig annak van igaza, aki a szavak értelmét definiálja. És habár ez nem én vagyok, szûkebb körben már sikerült pár szónak "valódi jelentést" adni.

"torvenyileg tiltsuk be az autobalesetet, igy megsporolnank a biztonsagi felszerelesek koltseget, sot meg a sulyat is, ami uzemanyag megtakaritast is eredmenyezne"

Nos, törvény már van, csak nem úgy ahogy te gondolod. A mai világban törvényileg be van tiltva minden olyan biztonsági felszerelés költsége mely költség externáliává alakítható. Magyarul: azt a cégvezetõt beperelhetik a részvényesek, aki nem maximalizálja a profitot akár a környezet kárára is, azaz pl. ha a kártérítés meg pereskedés költsége alacsonyabb mint a biztonsági felszerelés költsége, akkor nincs biztonsági felszerelés.
Jó ez a rendszer azok számára kik csak a pénzben mérhetõ értékeket ismernek, és rossz azoknak mint amilyen én is vagyok.

De ha már a valóság mint olyan szóba került, hadd kérdezzem meg: Mi a nagyobb utópia? Azt hinni a mai világról ami az valójában nem is, vagy kitartani azon értékek mellett melyek ugyan léteznek, de hátat fordítunk nekik?
Szóval majdnem jól írtad: "Remek vilagot alakithatnank ki, ha nem kene torodnunk a valosaggal, ugye!?"
Mindez helyesen: Remek világot alakíthatnánk ki ha végre törõdnénk is valamelyest a valósággal, ugye?

hdo
Ja ... másszunk gyorsan vissza! xD

Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?

"Szerintem marha szar a világ amiben élünk, és rossz felé fejlõdik."

Ezt szerintem minden generacio elmondta miota egyszer elfelejtettunk visszamaszni a fara.

Remek vilagot alakithatnank ki, ha nem kene torodnunk a valosaggal, ugye!? :)
Na mar mer' en meg azt talaltam ki, hogy torvenyileg tiltsuk be az autobalesetet, igy megsporolnank a biztonsagi felszerelesek koltseget, sot meg a sulyat is, ami uzemanyag megtakaritast is eredmenyezne.

Pacifista ket esetben lehetsz. Ha mindenki mas is pacifista, vagy ha eleg eros vagy hozza.

OK. Lehet hogy túlreagáltam a dolgot, de bizonyos kérdéseket nem tudok nem túlreagálni. Sajnos. Viszont cserébe nem szoktam kiakadni azon ha valaki joggal tesz helyre. Úgyhogy nem vagyok "veszett ügy".

Rákerestem erre az izére, és a címszavakat nézve olyan mintha az NWO egyik alapokmányát látnám. De mivel részleteiben nem olvastam a dolgot, ezért én ezt nem tudhatom. Szerinted?

Egyrészt a dolog sose ott kezdõdik hogy valakik nem jönnek segíteni valaki másnak.
Másrészt ez már történelem. A dolog tanulsága miért ne lehetne az, hogy a katona menjen haza és törõdjön a saját háza tájával? A jövõben még jól jöhet az emberiség számára ez a tanulság.

Pacem in terris!

Kara kánként folytatom tanításom.

hdo
De ígérték hogy jönnek, a rohadékok!

Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?

Milyen szivesen lattuk volna mi itt az amcsikat '56-ban(Mas kerdes, hogy - hala a jo egnek - nem ertunk egy 3. Vilaghaborut). De ok otthon maradtak, mert minek szoljanak bele mas dolgaba. A "senki nem latja szivesen"-nel meg amugy is csak ovatosan, mert nem biztos, hogy igaz.

Majd holnap. Ma még nem. De holnap engem is börtönbe zárnak majd, ma még viszont leírhatom, amit.
De csak hogy optimista legyek: majd holnap pontosan azért nem zárnak börtönbe, mert ma leírtam. Szóval akkor mi legyen?

"Nem lelkendezek, hanem tudomásul veszem a társadalmunk azon mozgatórugóját, ami sajnos az emberi fejlõdés velejárója,"

Az emberi fejlõdés velejárója az, hogy felismerjük hogy a "modern háborúk" minden egyes alkalommal kivétel nélkül kizárólag egy szûk kisebbség érdekeit szolgálja. Aki öl, akit ölnek, és aki az egész rendszert okos gondolatokkal a támogatásáról biztosítja, az mind áldozat.

hdo
Szerintem marha szar a világ amiben élünk, és rossz felé fejlõdik. Továbbá nem vagyok vallásos. Szal nem ingem.

A terrorizmus ujrafelfedezese zajlott mostanaban. Illetve itt Europaban kezdtunk megfeledkezni rola. Az IRA, ETA, RAF, Voros Brigadok manapsag mar kevesbe aktivak.

hdo
És ekkor válik belõle "terrorista" szimpatizáns, tehát otthon rögtön börtönbe küldik.

A kérdéses katona menjen haza, és ne "oldogasson csak meg" mindenféle "problémákat" ott ahol senki nem látja szívesen.

"Azért a hadsereg mint olyan _nem_csak_ harcászati eszközöket fejleszt. Ha nem lett volna második világháború, és az USA nem lenne ennyire virgonc, akkor ma még kábé ott tartanánk, hogy autóbalesetben elveszted a lábad, és protézis gyanánt kapsz egy falábat, nem pedig ott hogy észre se venni a különbséget míg nem vetkõzöl le!"

Mondandód lényege: nézzük a dolog jó oldalát. Én nem nézem, mert bizonyos dolgoknak nem lehet a jó oldalát nézni.

Nem tudok egyetérteni azokkal akik reklámot csinálnak a háborúnak. Épp elég olyan ember van már most is közöttünk aki azt hiszi hogy a civilizációs fejlõdés az ember tulajdonságai közül leginkább az erõszakosságnak köszönhetõ. Ezek az emberek azok akik szerint ma fejlett világban élünk.
Ezen elképzelések legharsányabb támogatói pedig bizonyos országok állampolgárai, esetenként bizonyos vallások tagjai, ami sokat elmond a kérdésrõl.

De aki a mostani világnál fejlettebbet el se tud képzelni, az inkább ne reagáljon a fentiekre, meddõ vitát nem akarok elkezdeni.
Ja, és bocs azért hogy ilyen "bunkó" vagyok, de a fegyverek látványa mindig a legrosszabbat hozza ki belõlem azóta hogy a kezembe nyomtak egy AK-t hogy tessék, "lövöldözzél vele".

hiftu
Szerintem nagyon összemostátok az USA (katonai) külpolitikáját és a harctéren a seggét kockáztató katona lehetõségeit.

Amíg az elsõ mindenképp kritikával illethetõ az utóbbinál én elgondolkodnék, hogy valóban érdemes újabb, jobb és hatékonyabb eszközöket bevetni egy feladat megoldására. A feladat végeredményét (halott ellenség) nem egy technológia felhasználásával kellene ütköztetni, hanem a politikai döntéssel.

Egy katonának az a feladata, hogy megoldja az elötte lévõ problémát.
Ha nem küldik el háborúzni, akkor nem fog. De ha már felülrõl jött ilyen parancs, akkor igenis lássák el a legjobb eszközökkel.

hdo
De jó hogy nem divat visszaolvasni, ugyanezt írtam le én is. -.-

Molnibalage
A modern kori terrorizmus is vagy 30 éves alsó hangon.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Zocsi
Én elsõsorban a mai modern-kori terrorizmust értettem alatta.

Bár ezzel az erõvel a szabadságharcosokat is lehetne terroristáknak nevezni. Meg minden olyan embert, aki nem egybõl teljesíti a felsõbb akaratát. Vagy tunyaságból, lustaságból, érdektelenségbõl nem azt csinálja, amit amúgy mondanak neki. Mert azt gondolja, hogy lehet másképp is. Szóval van itt némi ellentmondás.

Ezt ajánlom figyelmedbe. A lényeget leírják benne az elején az elsõ három bekezdésben.

Discoveryn már mutattak egy hasonló csúzlit, mondjuk az 3X ekkora gépágyú volt, de 10 mp alatt átszerelhetõ ilyen -ablakután-félméterre felrobbanó-szobatakarítóvá

Mindig így kezdõdik, aztán jön a futás meg a sikítás...

hdo
Ja ... egészen "enyhén" ... de nem is baj. Ha mindenki ugyanazt szûrné le az ember mondanivalójából, akkor nem lenne félreértés amit tisztázni kellene. Tehát az ilyen beszélgetések is elvesztenék a legfõbb értelmüket.

hdo
Nem lelkendezek, hanem tudomásul veszem a társadalmunk azon mozgatórugóját, ami sajnos az emberi fejlõdés velejárója, Nem vagyok büszke rá, de ahelyett, hogy a sötét múlton nyafognék, megpróbálom a jó célra fordított eredményét nem figyelmen kívül hagyni/befeketíteni.

Te pedig próbáld magad elképzelni a farok másik végén, mielõtt arról lelkendezel, hogy milyen jó érzés másokat szopatni.

Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedõ idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petõfi Sándor/

Molnibalage
Meg enyén fordítod ki a másik mondandóját.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Ezt kérdezd meg talán más országoktól is. A terrorizmus alsó hangon 100 éves. Az anarchisták is azok voltak, csak akkor még úgy hívták õket.

hdo
A lézeres célzó technológia amit meg kifejlesztettek a fegyverhez 20 éven belül a mindennapokban arra fog szolgálni, hogy az életünket könnyebbítsék vele ... ez már csak így megy, ez a dolgok rendje!

Molnibalage
A fél ország a hadiiparból él.

Ez röhelyes kijelentés. A DoD teljes költségvetése hány %-a a GDP-nek? Még áttételesen sem lesz igaz ami írsz. A költség nagy része meg bértömeg...

Természetesen igazad van, de nem errõl van szó. Itt és most olvasunk egy gyilkoló szerszámról, mégis milyen létfontosságú okból fejlesztik ki? Ahogy lejjebb többen is írtuk, nehezen indokolható meg amit mûvelnek. Nemsokára megölnek vele néhány szerencsétlent, akik csak a hazájukat védik, hogy tudják, mennyire hatékony <#felkialtas>

Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedõ idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petõfi Sándor/

hdo
Szóval b(v)alek2, szépen tessék kidobni minden müanyag tárgyat a lakásból, továbbá leszel szives nem ülni sportautóba, nem repülni, elutasítani mindenféle életmentõ sebészeti beavatkozást stb. mert mindez vagy a világháború, vagy az öbölháborû vívmánya .... vagy kuss!

hdo
Mert ha valamit tiszta szívbõl elítélek, annak nem használom fel az eredményeit nemdebár? Na ezért elvbõl nem lettem orvos se, hanem "informatikus"!

nehogy.. <#nevetes1>

(ui. : kemények azok a felhõk, kiv. vaok milyen viharok lesznek 10éven belül...egyébként már felénk és voltak mammák...eddig még soha nem láttam itt... :S )

FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P

csak a terroristák kezébe ne kerüljön ... <#wow1><#rinya><#schmoll2><#vigyor1>

FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P

Vorpal
Jah nem egy új technológia - minden esetre kézben hordozott változatra azért várnunk kellett. Csak ne hogy a - áh úgyis.

- mondta a medve, és fejbe lõtte magát...

hdo
Nem tudom, hogy te milyen buborékvilágban éltél eddig, de a mai társadalom sehol sem tartana, ha nem lettek volna olyan "úttörõk", akik a társadalom által nem elfogadott, neadjisten undorító, és elítélendó dolgot mûveltek, majd ezt mások hasznosították. Egyáltalán nem mondtam hogy ezzel egyetértek, de az utálatom azokra irányul JOBBAN , akik ezt felhasználják, mert így találják könnyebbnek. Utálom azt amit Hitler meg a bandája csinált, de mégjobban utálom az USA-t, akik ezen - miután a lehetõ legjobban befeketítették a nácizmust - szépen suttyomban fel is használták!

pl ez a mágneses elven mûködõ távolságmérés is igen érdekesen hangzik, fel lehetne használni máshol is.

Megtennéd hogy bemész a gyereksebészetre és torkon szúrod magad az orvos szeme láttára? Oda fog menni az ismerõsöm gyereke mandulamûtétre, és kéne a dokinak egy kis gyakorlási lehetõség. Ha esetleg nem éled túl, az egész emberiség genetikai állományán jelentõsen javítanál <#levele>

hdo
Aranyozottat!

Ebbõl is látszik, hogy minden rosszban van valami jó, bármennyire is elítélendõ az!

Dr. Mengele kísérletei szintén hozzájárultak a gyógyszeripar fejlõdéséhez. Az amerikaiak még a 60-as években is kamatoztatták a németek hadifoglyokon végzett gyorsulásos tesztjeit. Szóval az én élethû mûlábamhoz pár millió embernek el kell vesztenie a sajátját, és ez szerinted rendben van? <#guluszem1>

Gondolj bele, Izraelben hány ember életét mentik meg a baleseti sebészeten olyan módszerekkel, amik a németek tapasztalataira alapulnak. A te logikád alapján Tel-Aviv fõterére egy Hitler szobrot kellene állítaniuk hálából <#gonosz3>

hdo
Hülyeség.

Békeidõben ezek sokkal lassabban fejlõdnek, mert az erre költött pénzt inkább másra költik, nem a harcoló hazafiak segedelmére!

hdo
Egyetlen másik példát említve, a szén kompozit, és a strapabíró mûanyag is ott vette a kezdetét, hogy kellene egy fasza kis könnyû géppuska, amibõl aztán a Thompson lett.

Hüljeség!
Békeidõben ezek sokkal jobban fejlõdnek, mint háborúban. Mert békeidõben több a pénz.

Kara kánként folytatom tanításom.

hdo
Pontosan, én csak kiragadtam egyetlen példát.