XM25: Fedezékben sincs menekvés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub
"...ha a kártérítés meg pereskedés költsége alacsonyabb mint a biztonsági felszerelés költsége, akkor nincs biztonsági felszerelés."
Ami persze marhasag, hiszen a biztonsag az egyik legjobban eladhato arucikk.
"Jó ez a rendszer azok számára kik csak a pénzben mérhetõ értékeket ismernek, és rossz azoknak mint amilyen én is vagyok."
Zoldseg. Persze mindig egyszerubb megosztani a vilagot silanyok, rosszak, ostobak vs. mi alapon, de egyaltalan nincs benne annyi nemesseg, amennyit latni velsz benne. (Ez mellesleg az altalad szinten utalni velt kategorizalas.)
Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub
Csak ugye az emberek gyorsan felejtenek, fõleg mikor egy olyan életvitel van számukra "felkínálva" ahol a feledés szinte ajándék...
Nem a pacifista dologra akarok reagálni, hanem arra hogy elég erõs vagyok-e.
Elég erõs vagyok ahhoz hogy akár egymagam is felvegyem a harcot veled, meg ezzel a másikkal itt, sõt még azzal a 20 másikkal is amott akik veletek jöttek. Ahhoz nem vagyok elég erõs hogy felvegyem a harcot azzal a "személlyel" amit ez az ezredik senki itt a háttérben létrehozott. Létrehozott egy virtuális személyt oly módon, hogy titeket mind megfélemlített és hazugságokkal megtévesztett, és ti a magatok védelme érdekében kitaláltatok egy fantomot. És most itt állok szemben ezzel a fantommal, virtuális személlyel (jogi személlyel, céggel, kormánnyal, meg a többi kitalációval) és be kell ismernem hogy ez túl nagy falat nekem. Így nem is harcolok - nem vagyok én Don Quijote - helyette felhívom a figyelmedet arra hogy a valóság kicsit más mint amire a hazugságok alapján gondolni lehet. És majd ha együtt megtanulunk nem félni, akkor talán nagyobb akadályokon is átjutunk.
"torvenyileg tiltsuk be az autobalesetet, igy megsporolnank a biztonsagi felszerelesek koltseget, sot meg a sulyat is, ami uzemanyag megtakaritast is eredmenyezne"
Nos, törvény már van, csak nem úgy ahogy te gondolod. A mai világban törvényileg be van tiltva minden olyan biztonsági felszerelés költsége mely költség externáliává alakítható. Magyarul: azt a cégvezetõt beperelhetik a részvényesek, aki nem maximalizálja a profitot akár a környezet kárára is, azaz pl. ha a kártérítés meg pereskedés költsége alacsonyabb mint a biztonsági felszerelés költsége, akkor nincs biztonsági felszerelés.
Jó ez a rendszer azok számára kik csak a pénzben mérhetõ értékeket ismernek, és rossz azoknak mint amilyen én is vagyok.
De ha már a valóság mint olyan szóba került, hadd kérdezzem meg: Mi a nagyobb utópia? Azt hinni a mai világról ami az valójában nem is, vagy kitartani azon értékek mellett melyek ugyan léteznek, de hátat fordítunk nekik?
Szóval majdnem jól írtad: "Remek vilagot alakithatnank ki, ha nem kene torodnunk a valosaggal, ugye!?"
Mindez helyesen: Remek világot alakíthatnánk ki ha végre törõdnénk is valamelyest a valósággal, ugye?
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?
Ezt szerintem minden generacio elmondta miota egyszer elfelejtettunk visszamaszni a fara.
Na mar mer' en meg azt talaltam ki, hogy torvenyileg tiltsuk be az autobalesetet, igy megsporolnank a biztonsagi felszerelesek koltseget, sot meg a sulyat is, ami uzemanyag megtakaritast is eredmenyezne.
Pacifista ket esetben lehetsz. Ha mindenki mas is pacifista, vagy ha eleg eros vagy hozza.
Másrészt ez már történelem. A dolog tanulsága miért ne lehetne az, hogy a katona menjen haza és törõdjön a saját háza tájával? A jövõben még jól jöhet az emberiség számára ez a tanulság.
Kara kánként folytatom tanításom.
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?
De csak hogy optimista legyek: majd holnap pontosan azért nem zárnak börtönbe, mert ma leírtam. Szóval akkor mi legyen?
Az emberi fejlõdés velejárója az, hogy felismerjük hogy a "modern háborúk" minden egyes alkalommal kivétel nélkül kizárólag egy szûk kisebbség érdekeit szolgálja. Aki öl, akit ölnek, és aki az egész rendszert okos gondolatokkal a támogatásáról biztosítja, az mind áldozat.
Mondandód lényege: nézzük a dolog jó oldalát. Én nem nézem, mert bizonyos dolgoknak nem lehet a jó oldalát nézni.
Nem tudok egyetérteni azokkal akik reklámot csinálnak a háborúnak. Épp elég olyan ember van már most is közöttünk aki azt hiszi hogy a civilizációs fejlõdés az ember tulajdonságai közül leginkább az erõszakosságnak köszönhetõ. Ezek az emberek azok akik szerint ma fejlett világban élünk.
Ezen elképzelések legharsányabb támogatói pedig bizonyos országok állampolgárai, esetenként bizonyos vallások tagjai, ami sokat elmond a kérdésrõl.
De aki a mostani világnál fejlettebbet el se tud képzelni, az inkább ne reagáljon a fentiekre, meddõ vitát nem akarok elkezdeni.
Ja, és bocs azért hogy ilyen "bunkó" vagyok, de a fegyverek látványa mindig a legrosszabbat hozza ki belõlem azóta hogy a kezembe nyomtak egy AK-t hogy tessék, "lövöldözzél vele".
Amíg az elsõ mindenképp kritikával illethetõ az utóbbinál én elgondolkodnék, hogy valóban érdemes újabb, jobb és hatékonyabb eszközöket bevetni egy feladat megoldására. A feladat végeredményét (halott ellenség) nem egy technológia felhasználásával kellene ütköztetni, hanem a politikai döntéssel.
Egy katonának az a feladata, hogy megoldja az elötte lévõ problémát.
Ha nem küldik el háborúzni, akkor nem fog. De ha már felülrõl jött ilyen parancs, akkor igenis lássák el a legjobb eszközökkel.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Bár ezzel az erõvel a szabadságharcosokat is lehetne terroristáknak nevezni. Meg minden olyan embert, aki nem egybõl teljesíti a felsõbb akaratát. Vagy tunyaságból, lustaságból, érdektelenségbõl nem azt csinálja, amit amúgy mondanak neki. Mert azt gondolja, hogy lehet másképp is. Szóval van itt némi ellentmondás.
Ezt ajánlom figyelmedbe. A lényeget leírják benne az elején az elsõ három bekezdésben.
Mindig így kezdõdik, aztán jön a futás meg a sikítás...
Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedõ idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petõfi Sándor/
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Ez röhelyes kijelentés. A DoD teljes költségvetése hány %-a a GDP-nek? Még áttételesen sem lesz igaz ami írsz. A költség nagy része meg bértömeg...
Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedõ idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petõfi Sándor/
(ui. : kemények azok a felhõk, kiv. vaok milyen viharok lesznek 10éven belül...egyébként már felénk és voltak mammák...eddig még soha nem láttam itt... :S )
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P
- mondta a medve, és fejbe lõtte magát...
Ebbõl is látszik, hogy minden rosszban van valami jó, bármennyire is elítélendõ az!
Gondolj bele, Izraelben hány ember életét mentik meg a baleseti sebészeten olyan módszerekkel, amik a németek tapasztalataira alapulnak. A te logikád alapján Tel-Aviv fõterére egy Hitler szobrot kellene állítaniuk hálából <#gonosz3>#gonosz3>
Békeidõben ezek sokkal lassabban fejlõdnek, mert az erre költött pénzt inkább másra költik, nem a harcoló hazafiak segedelmére!
Békeidõben ezek sokkal jobban fejlõdnek, mint háborúban. Mert békeidõben több a pénz.
Kara kánként folytatom tanításom.