120
  • Sanyix
    #120
    "és egyre több embertől hallom, hogy flash helyett inkább azt használja."
    Hát ez szomorú...

    "Ráadásul vicces módon megy Linux alatt is."
    Ez pozitívnak tűnik, de az m$-t ismerve az elterjedés után "véletlenül" meg fog szűnni a linux verzió támogatása mondjuk valami olyasmi kitalált ok miatt hogy "saaaajnos linuxra nem lehet többé megcsinálni", és + 1 lánc a vindózhoz.

    directx-nél is ez volt, az is megélt 1-2 verziót linuxra, de miután elterjedt "saaajnos nem adunk ki többet linuxra" hiszen jól a vindózhoz láncolhatták vele a játékokat.
  • Sanyix
    #119
    én ilyen monolith izét még nem láttam 8.10-ben, valami totem izé volt, de soha sem használtam. synaptic vlc/mplayer telepít, azt jóvan nem nehéz ez az 1 perces folyamat, amiből 40 sec a letöltés...
  • Sanyix
    #118
    "Debammeg Linux...szívás szívás hátán desktop fronton, átlag user sírógörcsöt kap egy terminál láttán. DOS korszakból kinőttünk jobb helyeken a terminál grafikus."

    desktop fronton minek átlag usernek terminál? Már megint a hülyeséget szajkózod?

    "jobb helyeken a terminál grafikus" hát ez nc :D

    "Sanyix neidegelj már hülyeségekkel légyszi! H264 a Win7be bennevan és a HD autio is. Sőt, lehet meglepő, demég Win mediaplayer is van benne...tök meglepő ugye? Ilyeneket hogy kinek van 0 infó ismerete meg ne irkálj nekem, mert egyrészt rád nézve ciki, másrész pár egyszerű kérdéssel megeszlek vacsira."

    hoppá nem is h264-az, hanem vc-1 :) OWNED
    Hd audio? Tudod mi az? Egy szabvány az integrált hangchipekre. Ami pl tartalmaz egy minimum snr-t kimenetre, meg pl olyat hogy 7.1-es, meg még egy rakás más követelményt. Tehát nincs olyan hogy egyik os-en van meg nincs, vagy olyan a hangchiped, vagy nem! Driver meg ugye mindenhol van hozzájuk, és annál kb annyi a követelmény, hogy tudjon multi streamet(amiről egyébként az átlaguser azt se tudja mi, és nem fogja használni, gondolom te sem tudod)...

    Megint találtál valami jól hangzó szót, azt se tudod mi az, de égeted magad vele :)

    Annyira nem értesz az egészhez, hogy még azt se ismered amit imádsz. 1 igaz állításod nincs, csak hülyeségeket szajkózol, amire 6x elmondták már neked a megoldást, vagy megcáfolták, vagy kiigazítottak, de téged nem érdekel, a köv topicban ugyan azt a hülyeséget fogod hangoztatni.
  • strogg
    #117
    Nekem a 32 bites laptopon operával fagy a 10-es flash plugin:))) Firefoxal érdekes módon semmi gond. (gyanítom az operapluginwrapper nem kóser)
    A silverlight-ból az m$ ígért liunuxos verziót, nem tudom, hogy már kiadták-e. (nem néztem még)

    Hottold: nézegessél nagyon sok hardver, és szoftver platfromot, sok OS-t, és jobban át fogod látni, hogy mi mire a legjobb, és mikor mivel jársz a legjobban.
    Van amikor egy solaris a jobb választás, van amikor egy bsd, van amikor a qnx, és van amikor a linux. Elárulom, van amikor a windows. Átlag felhasználású gépekre, én ubuntut szoktam felpakolni, és van amikor a gép tulaja mégis XP-t kér helyette. De sokszor (amikor ténleg netezés, meg videó,email, stb...) átlag felhasználású gépen nem szoktak papmogni, mert amit akar az működik. A feladathoz válassz OS-t, és ne fordítva.
  • Inquisitor
    #116
    "64bites linuxon vannak gondok a flash playerrel (az adobe jóvoltából), 32bitesen nincs baja."
    Szerintem meg összes 64 bites OS 64 bites böngészője alatt, mivel Adobe cseszett ilyen flashplayert előállítani. MS Silverlightot meg lehet szidni, de azzal nincs ilyen gond, és egyre több embertől hallom, hogy flash helyett inkább azt használja. Ráadásul vicces módon megy Linux alatt is.
  • Inquisitor
    #115
    "Blu-Ray Vistan is alapból menne mivel, nem h.264-et használ, hanem VC-1-et "
    Remélem az tiszta, hogy a BluRay lemezek fele H.264-ben van kódolva. :)
  • Inquisitor
    #114
    Ja és persze Mplayer / KMplayer van ugye Windows alá is. Megjegyzem legtöbb disztibnek nem része az Mplayer, tehát ott is le kell szedni külön, Ubuntuban pl. a f*stalicska Monolith van.
  • Inquisitor
    #113
    3GP aztán marha fontos formátum, volt vagy kemény 1-1.5 évig forgalomban, most már nagyobb képfrissítésű (15 helyett 30 vagy több), nagyobb felbontású (320-tól egészen full 720p-ig!) Mpeg4/H.264 a divat. Nem mellékesen a beszerezhetetlen lejátszót úgy hívják, hogy QuickTime Player ...
  • hottold
    #112
  • hottold
    #111
    3gp lejatszo windowsban sincsen alapba es amig az atlagluzer letolt 1 megfelelo lejatszot vagy kodeket bekap kb. 25 trojant meg ferget . 1 linuxos meg jot rohog es megnezi a 3gp-t mplayerrel vagy tolt ra kb. 25000 lejatszot.
  • mousee
    #110
    Kicsit hozzáfűznék az előző beszélgetéshez:

    Linux Desktopon: Lehet, hogy van akinek elképzelhetetlen, de pl én már úgy vagyok vele, hogy ha fizetnének se tennék fel wint a gépemre. Most is épp videót vágok :) Alap vágásokra Avidemux, effektezésre, és egyéb okosságokra pedig kdenlive és cinelerra. A rendszer 64 bites ubuntu (9.04), és hibátlanul megy. Hangvágásra meg amúgy ott az Audacity, egész ügyes :)

    A lényeg: Oké, hogy nem mindenkinek felel meg a linux, mert épp olyan programja van, ami nem fut rajta, vagy nincs alternatívája. De az, hogy desktop felhasználásra alkalmatlan legyen, az egy bődületesen nagy ökörség.
  • A1274815
    #109
    Blu-Ray Vistan is alapból menne mivel, nem h.264-et használ, hanem VC-1-et (alias WMVHD).
  • jzombi
    #108
    "de csak kóbor kérdés....mi van ha 3GP-t akarok lejáccccani?"
    Majdnem ugyanaz, mint windows-on, csak cselesen "3GP windows player" helyett "3GP linux player" kifejezést írod google-be :P
  • jzombi
    #107
    "De semmi ilyet nem hallok, csak megy az agyatlan fikázás. Igazából hogyha bárminemű dologba bele akartok vágni linux alatt akkor igen komoly problémákba fogtok ütközni, a problémákkal idő fog elmenni az idő pedig pénz. Másrészről otthoni használatra pedig kifejezetten nem ajánlott a linux."
    Otthoni felhasználásra nincs a linuxszal semmi baj, csak megszokás kérdése.
    A problémák megoldásával pedig sokat tanulhat az ember.
    Nehogy félreérts, valószínűleg akinek nem fordult meg a fejében, hogy linuxot használjon, az nem jár jobban vele. Sőt, sokan a maradékból sem.
  • roliika
    #106
    Deegy fasz vagy! Tök érdemes veletek beszélgetni...

    Debammeg Linux...szívás szívás hátán desktop fronton, átlag user sírógörcsöt kap egy terminál láttán. DOS korszakból kinőttünk jobb helyeken a terminál grafikus. Ja..van ilyen tényleg (win server 2008 más kérdés hogy egy win szervert úgy vágnék kukába hogycsak úgy zörög...64 giga korlát kicsit vicces...vagy legyen deakkor ugyanmár nenevezzék szervernek)....ma linuxdesktop lehúzós kedvemben vagyok...ühüm van csomagkezelő...yast meg Synaptic...de csak kóbor kérdés....mi van ha 3GP-t akarok lejáccccani? Honnét a rákból tudom meg, hogy az überfasza synapticba mitírjak? Hm?

    Sanyix neidegelj már hülyeségekkel légyszi! H264 a Win7be bennevan és a HD autio is. Sőt, lehet meglepő, demég Win mediaplayer is van benne...tök meglepő ugye? Ilyeneket hogy kinek van 0 infó ismerete meg ne irkálj nekem, mert egyrészt rád nézve ciki, másrész pár egyszerű kérdéssel megeszlek vacsira.
  • Gerygrey
    #105
    Vajon az átlagemberek (és itt most nem az egységsugarú átlagfelhasználókra gondolok, hanem minden számítógép-használóra azokat is beleértve akik esetleg professzionális színvonalon dolgoznak a szakmájukban) közül hány százaléknak lételeme, hogy bármikor kifejleszthessen egy új protokollt, vagy hogy WEP kulcsot törjön?

    Én például hétfőtől péntekig van, hogy megvágok 4 anyagot, viszont WEP kulcsot 1982 és 2009 között még nem kellett törnöm. :)
  • NintendoGC
    #104
    Te elmeháborodott csökkentagyú gyépés állat, aki ellent mer mondani neked az már azonnal cionista a szemedben.??

    Öregem, eddig igyekeztem poénnak felfogni az itteni "tevékenységedet"... de ez már tényleg bűdületesen nagy baromság. Te valami új emberi fajhoz tartozol vagy mi a csecs van? Az EGÓ faj legfőbb képviselője. Iszonyat!
  • hottold
    #103
    az igaz, hog lehet ugyan windows-on wep kulcsot törni, de az viszont BIZTOS, hogy én előbb fogok linuxon videót vágni, mint te windows-on wep kulcsot törni.
  • hottold
    #102
    jó.. ki mire használja az oprencert, linuxra is létezik egy rakás olyan dolog ami viszont windows-ra nincs... többek között linuxon fejlesztették ki eredetileg a http:// protokollt is ami a mai internyet alapját képezi... linux a legtöbb szerver, linux akárhány proceszort kezel egyidejűleg alapjaiban ezért a legnagyobb szuperszámítógépek x-ezer proceszorral kizárólag UNIX/LINUX alapokon jöhetnek szóba. ezenfelül , hogy valami hasznosabb, a mindennapokban , a gyakorlatban is valami hasznos dolgot említsek: kizárólag LINUX-on lehet WEP kulcsot megtörni... egy arra alkalmas Wi-Fi hálókártyával.
  • hottold
    #101
    ha igazán érdekel , akkor csak neked megsúgom, hogy egyáltalán nincs sok szabadidőm, de a telefonomról és azokról a gépekről amiket szerelek, fel-fel látogatok ide az sg-re, hogy a hozzád hasolló nagyorrú cionistákat a helyükre rakjam...
  • Gerygrey
    #100
    létezik linuxra videóvágó is , ebben biztos vagyok, bár jómagam soha nem használtam ilyesmire

    Az, hogy létezik, kib***ott kevés.

    Windowsra is létezik "videóvágó" meg léteznek Avid, Premiere és After Effects kategóriájú cuccok amikkel esetleg hatékonyan dolgozni is lehet.
  • hottold
    #99
    te menjél vissza inkább az őshazádba, mielőtt megtalál egy kockabajszos bácsi, egyébként ne személyeskedjünk, különösen nem úgy hogy foggalmad sincs, hogy ki vagyok... így végképp nincs értelme... amugy remélem meg fogod találni a TOR linux verziójának a letöltési linkjét, mivel a TOR eredetileg LINUXra lett kifejlesztve..
  • Gerygrey
    #98
    mint pl. a FreeBSD-re épülő tervezett oprendszer amely még a fájl fogalmát sem ismeri (!)

    Az miért pozitívum? :)
  • A1274815
    #97
    x64 processzor módok

    Anyí még hozzátartozik, hogy "long mode"-ban néhány 8/16 bites utasítás ki van ikatatva, illetve más a verem kezelés, de ezt pl. a WoW64 alrendszerben a wow64cpu.dll megoldja, viszont a 16 bites programok már nem futathatók. Ami még program kompastibilitási gondokat okozhat, az a rendszerközeli programoknál, pontosabban olyanoknál melyek drivereket is használnak jelentkeznek (pl Daemon Tools, de annak van 64bites sőt Vistas verziója is).
  • gothmog
    #96
    Nem tudod? Tényleg nem tudod?
  • Sanyix
    #95
    Nem akadozik. Az x86-64-es cpu-k meg teljesen kompatibilisek visszafelé, és semmi gond nincs a 32bites programokkal sem 64biten, ugyanúgy futnak.
  • Madve
    #94
    A linket elbaltáztam, két szó helyett majdnem az egész szöveg az lett. Van ez így..
  • Madve
    #93
    Hmmm... A dolog érdekes. Szóval TOR-t használsz ami a [URL=http://www.torproject.org/easy-download.html.en]hivatalos oldal[/URL szerint letölthető Winre és OS X-re. Ugyanakkor Linuxról papolsz, hogy azt használsz, és használjon mindenki azt. Én használok ezt is azt is, ezért is rémlett, hogy tor nincs linuxra. Nem azt mondom, hogy ennek ellenére elképzelhetetlen a futtatása, de szerintem nem te vagy az, aki ezt meg is oldja. Magyarán win alól nyomulsz, "Bort iszol, és vizet papolsz"(vagy fordítva, teljesen mindegy). Te csak egy unatkozó hülyegyerek vagy, aki vszínű az anyja nyakán ücsörög, több mint valószínű, hogy munkanélküli, és barátmentes, innen az a rengeteg szabadidő, amit arra használsz el, hogy 3 vagy több néven hülyeségeket terjessz elhivatottan, mert itt legalább szólnak hozzád, és ehhez vitát kell szítanod, hogy tényleg így legyen. Gondolom a nap többi részét (barátnő és barátok híján) recskázással töltöd pornóoldalakra, innen a sok trójaid, ami állandó téma nálad, esetleg játszol egy kicsit. Estére túlvagy egy rakás vitán egy pár fórumon, a farkad esetleg lekened vmi krémmel, hogy gyorsabban gyógyuljanak a recska okozta horzsolások majd elalszol vmi terrorelhárítós torrentről letöltött akciófilmen. Igazán mozgalmas életed lehet, mégsem irigyellek. Fejezd be inkább a csőlátást, azt mozdulj ki a friss levegőre, meg találj vmi munkát azt segíts be anyádnak a kasszába! Ha nem is pénzzel, akkor inkább azzal, hogy a sajátodat költöd, és nem az ő vérét szívod....
  • Frayer
    #92
    Elvileg megy.
    Gyakorlatilag pár dolog akadozik.
    Alapvetően a 64 bit annyit jelent, hogy a processzor címbusza nem csak max 4 gigát tud megcímezni a memóriából, hanem jóval többet, petabájtokat.
    De ezenkívül, vannak még más átalakítások is, amik miatt akadozik pár 32 bites program. De ez nem csak az op rendszer hibája, hanem a CPU nem mindig 100 % visszakompatibilis elődjeivel.
  • greganka
    #91
    télleg akkor most ez a 64bites izé hogy van?
    ha van egy 64bites op rendszerem azon megy minden 32 bites program is?
  • hottold
    #90
    Pont erről beszélek, az alap felhasználást IS meg kell tanulni minden OS-en egy abszolút kezdőnek, nemhogy a bonyolultabb programok feltelepítését, bekonfigurálását és használatát ( a működésének megértéséről nem is beszélve) akkor már meg mind1 hogy a kezdő Windowst vagy Linuxot tanul, de a Linuxxal hosszú távon jobban jár, mert az legalább nyílt forráskódú és ha akarja megtanulhatja a legbelső szintekig, beleírhat , módosíthatja, míg a Windows esetében előbb-utóbb falakba fog ütközni.. a nagy trójai faló hasfalába...
  • Frayer
    #89
    Ja.. Az SG-n is vannak operáns tisztek akiknek az a feladatuk, hogy árgus szemekkel figyeljék a beírásokat, valamilyen megadott témákat érintő topikokat.
    Ez nem egyéni vélemény, találgatás, hanem biztos.

    Miért nem néztek utána?
  • Frayer
    #88
    Igen tudok mondani. Saját magamat.
    Vannak bennfentes információim, a politikából, olyanok is amiket felsőbb utasításra elvileg nem lehetne kiszivárogtatni.

    Pár dolog tudomásomra jutott, pályázatos csalásokról, amit kiszellőztettem.
    Politikus ismerősök rendre nyerték meg majdnem az összes benyújtott támogatást, és pályázatot.
    Az egyik egy hatalmas művelődési ifjúsági házat is építetett magának, állami pénzből, pályázat útján, ahol aztán a kis 10 éves fiúkat kúrta.
    Ma már elintéztem hogy pedo miatt börtönbe tegyék.
    Akit érdekel az ügy, privátba keressen meg.

    Na szóval, indexen felemlegettem ezt a pályázatos csalást, hogyanját, mikéntjét amit megtudtam, majd rá egy hétre be se tudtam lépni, minden hsz törölve lett amit írtam, és két hétre rá, jött a levél a PKKB-tól, hogy be vagyok idézve, és nyomozás folyik ellenem. Bementem és 72 órára beraktak, miközben azon vacilláltak, hogy bent tartsanak e előzetesen vagy kint hagyjanak e.
    Végül is kint maradtam, de most már okosabb vagyok, és tudom, hogy ovatosan szabad csak beszélni, mert bármi megtörténhet.
    Az ÁVÓ nem szűnt meg, csak beolvadt a rendőrségbe.
  • Sanyix
    #87
    Mellesleg ha minden olyan egyszerű lenne winen ahogy te álmodod a nagyon alap felhasználás után, kevésbé utálnám (bár a random, de szerencsére 99%-ban egy újraindítástól megszűnő hibák idegesítenének (akkor is ha szinte jelentéktelen, mert engem az is zavar)).
  • hottold
    #86
    rohatt nehéz vaze.. megkeresed a firefox/plugins nevű mappát és belemásolod a flash10xxx.ocx nevű phile-t ... van még kérdés ?
  • hottold
    #85
    Márpedig ha az átlaglúzer NEM ÉRT "A GÉPHEZ" akkor már , kérdem én !

    NEM QRVÁRA MIND1, HOGY A WINDOWSHOZ,VAGY A LINUXHOZ NEM ÉRT ????
  • Sanyix
    #84
    64bites linuxon vannak gondok a flash playerrel (az adobe jóvoltából), 32bitesen nincs baja. Egyébként firefox egy szar, vindózon is fagy. A melóban nálam rendszeresen csinálja bizonyos oldalakon (a legújabb verzió ofc). Szerencse hogy otthon operát tudok használni.

    Amúgy a flash letagadás akkor lehet ha a flash előbb lett telepítve mint a böngésző. Ugyanis a flash valami plugint rak a böngésző mappájába, de ha nem találja a böngészőt nem fogja berakni :D ez egyébként vindózon is így van. Fejből nem tudom de guglin fennvan hogy kell utólagosan működésre bírni linuxon, és vindózon is. Apám az ubuntu 8.10-es kisgépen állandóan youtube-t néz, megy is rendesen. Sőt, egy szaporodó badsectoros vinyón megy, stabilan :D ugyanis a linux particionálójánál azt is lehet állítani mettől meddig tartson a partició (lemez végétől eleje fel, vagy normális elejétől végéig), és azon a vinyón a lemez eleje badsectoros, linuxot a végére raktam, és megy :) (80 gigás vinyó egy netezős multimédiás linuxra, újat azért nem veszek mert ennek a vinyója is alig kihasznált, hát még a ma kapható nagyobbak...fájlszervernek használni meg nem jó mert folyamatosan mennie kéne a gépnek és azt meg nem lehet).
  • hottold
    #83
    Rohadtul nem így van. A legjobb bizonyíték arra , hogy ez NEM így van , mármint hogy nem csak úgy feltelepíti 3 kattintással és MINDEN egyből működik neki (a felhasználónak, az átlaglúzernak) szal erre a legjobb bizonyíték nem más, mint hogy én konkrétan , évek óta kiszállással foglalkozom ÉS EBBŐL ÉLEK (!!!!!), ilyen és hasonló esetekhez, mármint hogy a pancser feltelepíteni sem tudta a Windowst (Viszta, XP) esetleg a Linuxot... vagy feltelepítette (jó szarul) be sem driverezve, a tweakelésről ne is beszéljek, merthogy nem egy esetben szinte kötelező, mikor spórolni akar a hardveren ugye a tulaj...

    EZ AZ ÁTLAG
  • Sanyix
    #82
    Ja szorosan összeköthető az oprendszerrel a webböngészés, végülis a böngésző az oprendszeren fut.

    Karakterkódolással nincs semmi gondja, max akkor ha az os és a böngésző 2 különböző kódolásra van állítva, ami elég ritka, és rövid guglival át lehet állítani (mellesleg ez a hiba vindóznál is ugyanúgy fennálhat...)... megint csak a hozzá nem értés, és 0 utánajárás.

    "2: Szabadulnál de nem tudsz, mert a Linux pár dologra nem képes erről vartyogok wazze!" De képes, fejlett 3d -re is képes opengl-el, ugyan olyanra mint a vindóz. Csak ugye az m$ elterjesztette a dx-et, amit nem adott ki linuxra, és olyan zárttá tette amit nem is tudnak egy könnyen visszafejteni, így az emulálás lassabb. De opengl-es wines programnál nincs gond ezzel sem.
    A következő esély a dx-től megszabaduláshoz, és ahhoz hogy linuxon elterjedhessenek a játékok, az lesz amikor pár év múlva visszatérünk szoftver renderre, ugyanis ekkor elhárul az egyetlen akadály a dx, gondolom parázik is ettől az m$ ugyanis az ügyes árukapcsolása köti csak a játékosokat a kíndózhoz.

    Amelyik gépen meg nem játszom, ott bizony linux fut, és a vindózt csak a játékos gépen használom.

    "3: CSS-be tegyél egy absulote és egy relative pozíciót és fix méreteket aztán beszélgethetünk, kinél hogy jelenik meg." Ugyanúgy jelenik meg operában és firefoxon is.

    "A silverlight és WPF a jövő szórakoztató és üzleti platformja, XAML alapú vektorgrafikus 3D támogatású..ha ez neked nem mond semmit akkor neked tényleg nem való semmire."

    De mond valamit. Azt hogy az ms álmodozik, és hogy egy újabb szart próbál ráerőltetni a világra, amivel megint magához láncolhat pár felhasználót, és milyen érdekes a wpf pont a vindóz felületére épül, hogy véletlenül se lehessen kompatibilis más oprendszerrel.

    "Jóember! Ha a szigorú XHTML szabványokat nem követed, és kihagyogatsz tag-eket, a windows naná, hogy beszól, hogy nem vagy szabványos! Ezt magyaráztam az előbb, hogy elképzelhető, hogy nem a win meg MS szabványokkal van a gond..." JUJ ez fájt... igazából látom nem jött le, de példát írtam. Nem tűnt fel, hogy az ie az ami NEM követi a szigorú szabványokat? Meg az ms próbálta meg a javat szabványtalanítani?
    Az m$ szabványokkal az állandó gond az, hogy NEM AKARJÁK MEGMUTATNI SENKINEK. Akkor mégis hogy a lófaszba legyenek vele mások kompatibilisek te észlény? Na meg az is gond, hogy szabványtalan is kissé, hiszen az ms programok se kompatibilisek a saját szabványaikkal :D

    "Szerinted egyszerű júzer fog függőségeket telepíteni, meg kernelt forgatni, meg tökölni? Elárulom, hogy nem! Egyszerűen a Linux nem felhasználóbarát."

    Nem. Egyszerű usernek az egyszerű ~10000 előre fordított alkalmazás elég, amit a csomagkezelővel 1 kattintással (értsd kevesebbel mint vindózon feltelepít) függőséges, ha más igényei vannak, akkor majd ért hozzá, kernellel nagyon ritkán kell szórakozni, csak speciális igények esetén, ami egyszeri usernél nem áll fenn.
    Vagy egyszerű user megtalálja a vindózon a programjához szükséges dll-eket dependency walkerrel? Jaaa hogy te arról se tudsz hogy vindózon is van függőség? Sőt még a kezelése is egy 0 a linuxéhoz képest? Múlt héten bizony a futtatható exéhez dependency walkerrel vadásztam össze a függőségeket, VINDÓZON! És ez még telepítős program is volt...

    "eraksz egy bluray lemezt? Semmi gond, ott van a H264-es kódek alapban és a HD audio támogatás...alapban frissen telepítve tökölés nélkül mindenre használható valóban!"

    Beraksz egy blu ray lemezt? Néz a vindóz bambán, miez? Fogalma sincs. Telepítsünk hozzá egy lejátszót, amiben jó eseben van h264 codec (nem a vindózban, a lejátszóban). Jééé ezt linuxon annyival el lehet érni hogy csomagkezelő keresés mplayer/vlc és voila megy minden video lejátszása, vindózban meg még kell kodek(vagy azon is mplayert vagy vlc-t vagy mpc-hc-t használsz, és akkor nem kell)? Ejha.

    Mindezt úgy hogy nem nyitottam terminált. Bár én inkább szoktam, mert gyorsabb mint kattingatni a menükben.

    0 a hozzáértésed mert hülyeségeket írsz, és mert azt hiszed a linux ugyan az mint a vindóz, és minden ugyanott van. Bár rohadt egyszerű a kezelése, de neked nem megy mert nem pontosan ott van minden ami vindózon. Az érzéked a számtechez is 0 mert logikusan se tudsz gondolkodni, egy egyszerű ubuntuval se boldogulsz.

    7mit nézzek a profilodon? Van mindenkinek. Bár bátor voltál hogy odaírtad hogy rendszergazda, hiszen még a vindózhoz se értesz igazán, programozó az még ok. Annak nem kell annyira ismerni a rendszert.

  • hottold
    #81
    Először is szeretném leszögezni, hogy nekem nem a Microsofttal van bajom, még csak nem is Windowssal, hanem a Windows Vista és alapú OS-ekkel. Windows XP-ig még nem volt kellőképpen kihegyezve a beépített trójai megfigyelőrendszer, pontosan ezért küzdenek most tűzzel-vassal, fórumozós windowshuszárokkal, ravkinokkal, hogy a lehető legtöbb emberke gépén a beépített trójais Visztájuk és Windows 7esük fusson.

    Azután pedig válaszolok a kérdesedre: létezik linuxra videóvágó is , ebben biztos vagyok, bár jómagam soha nem használtam ilyesmire. 3D modellezésre viszont használtam , a BLENDER nevű programmal , ami mindössze cirka 10 mega, és néhol ráver a 3DS MAX tudására. Igaz meg kell szokni a kezelését, mert teljesen másképp működik mint ez utóbbi.

    De ahogy írtam, linux-okra mindig több program van az egyes feladatokra mert több ezer ember fejleszti csak azt az egy konkrét programot a világ minden tájáról, bármikor bárki beleírhat és mindig csak a legjobb verzió marad életben.

    A linuxos programok a számítástechnika felgyorsított evolúciójának élő példája.

    Ezenfelül visszatérve a Windows 7-re :

    [b]Semmilyen gépen , se dupla se akárhány magos gépen NEM fut gyorsabban a Windows 7 , akárhány mega rammal sem , mint az XP. Ezzel senkit sem fox megetetni kedves rolika. Lehet (!) hogy duplamagos gépeken már nem akkora a sebességkülönbség, de gyorsabban ott sem fut, legfejjebb nem annyival lassabban , mint egy minimál gépigény környéki gépen. Pontosan ezt garantálja a 8x akkora ramigénye és a 10x akkora processzorigénye !!!!!!