120
  • Frayer
    A w7 az XP nél is gyorsabban bootol be? Úgyértem, hogy ahhoz képest, ha kiszedem a sok felesleges cuccot az msconfig-gal a rendszer inditójából, hogy ne töltsön be állandóan olyan dolgokat amiket nem használok, karcsúbb és gyorsabb legyen.

Ha annál az Xp-nél is gyorsabban bootol, akkor érdemes lesz váltani. Más nem érdekel, csak a gyorsaság, és a stabilitás.
    Mindenre funkcióra megvan a saját megoldásom, nem szeretem a rám erőszakolt, elém tett kész dolgokat.

Mikor lesz magyar belőle?
  • Rexhawk
    MÉG mindig nem válaszoltál a kérdésemre?
    milyen trójaik vannak a windowsban?
    jah hogy nem tudsz egyet se mondani:D
  • hottold
    Összességében senkit sem érdekel, hogy TE ne használ Linux-ot, vagy nem Linux-ot használsz, senkinek nem lessz tőle kevesebb, SAJÁT MAGADON kívül. Az egyetlen ember aki bukik azzal, hogy nem használ Linuxot (és nem Linuxot használ !) az TE magad vagy !

Erre szokták azt mondani, hogy nem erőszak a disznóTOR.
  • hottold
    Azért példálózom a Linuxxal, mert PC-re a Windows-on kívül az egyetlen létező alternatív operációs rendszer - másik operációs-rendszerfejlesztő cég hiányában és a monopol microsoft legnagyobb örömére - az a néhány-ezer linux disztribúció amely még verziónként is ( nemhogy disztrónként) eltér egymástól, mégis mindegyik valahol kompatibilis a többivel.

A Linuxtól nem lehet elvárni semmit sem. A Linuxot az emberek fejlesztik SAJÁT MAGUKNAK ! És végül engedélyezik, hogy mások is használják, módosítsák az általuk írt programokat.
    Ha bármilyen speciális elvárásod van a Linuxtól akkor szépen veszed rá a fáradtságot és :

Ad1: megírod, vagy
    AD2: utánanézel a neten , és először azt hiszed majd, hogy még senki nem írt ilyet, aztán további mazsolázgatással rájössz, hogy már kb. alsóhangon is vagy ezer ember foglalkozott a kérdéssel széles-e világon, majd további keresgéléssel találsz vagy 10 már létező szoftvert rá, és legalább eggyet, ami MINDENBEN többet tud, mint bármelyik FIZETŐS operációs rendszerre megírt ZÁRT FORRÁSKÓDÚ SZOFTVER, kisebb, gyorsabb, és ab ovo : ODAB*SZ !
  • A1274815
    "A másik meg, hogy 64 bites xp vel kompatibilitási gondok vannak egy csomó progival. daemon tools stb, régi win api-t használó programok stb.. inkább kikerülném a 64 bites dolgokat és ha van valami memória átlapolós megoldás mint linuxra akkor mondjatok valamit. Ki próbálnám."

- 64bites Vista sokkal kevesebb kompatibilitási probléma, mint a 64 bit XP-vel
    - 32bit Server 2003 Standard Edition minimum
  • codylcran
    Nekem érezhetően gyorsabban bootol és a programok is gyorsabban indulnak, még a 7077-nél is.
  • Frayer
    A másik meg, hogy 64 bites xp vel kompatibilitási gondok vannak egy csomó progival. daemon tools stb, régi win api-t használó programok stb.. inkább kikerülném a 64 bites dolgokat és ha van valami memória átlapolós megoldás mint linuxra akkor mondjatok valamit. Ki próbálnám.
  • Frayer
    Arra én is gondoltam.
    De van e 64 bites XP-nek magyar verziója?
    Amit torrenten, vagy máshogy le is tölthetek.
  • who am I 7
    Miben gyorsabb az RC, és mennyivel?
  • who am I 7
    Szerintem IKSZPÉ -t még a lelkem....hiába, van akinek elég a trabant is
  • codylcran
    Egy kérdésem van. Aki azzal példálózik, hogy a 7 lassú, az vette valaha a fáradtságot, hogy kipróbálja? Legalább a bétát... Bár az RC érezhetően gyorsabb annál is.

Mellesleg az NTFS-t minden windows verzióval frissítik és nem ugyan az mint 12 éve.
  • gothmog
    Találtam egy jó alapelvet, én innentől ehhez tartom magam. Legalábbis ebben a kérdésben.:
    "Ne állj le hülyékkel vitatkozni, mert messziről teljesen úgy néz ki, mintha közéjük tartoznál."
  • LMNO
    64 bites xp-re cseréld akkor...
  • Frayer
    azt mondjátok már meg, hogy nincs e valami buher cucc XP-re, hogy a gépem lássa az össz memóriát?
    8 giga ramból csak 3 és felet lát. A másik fél meg a vid kari ramja.
    Nem e lehet valamit tenni, hogy elérhető legyen az össz 8 giga ram?
    Nem akarom xp-t lecserélni, batárabb, lasabb, nagyobb winekre. Semmi újat nem adnak nekem, és még lassabbak is.

Valamit mondjatok...
  • Pares
    Azért az nagyot baxna, ha kiderülne, hogy hottold is Vistát használ...
  • tomcsa4
    Ha hiszed, ha nem, van. exFat a neve és Vista SP1-ben van benne. Jaa hogy ahhoz fel kéne rakni a Vistát? Bocs, akkor lemaradsz róla. Egyes mérések alapján eddig a leggyorsabb. Ezt elméletileg mobil eszközökhöz találták ki.

Ez a 64 bit, amit látsz, a 32 bites architektúrának a kiegészített változata. Nem teljes 64 bit, evvel nem sokra mész.

Milyen hardver alapok mások? Mesélj. Attól ,hogy valami ki van egészítve, az nem azt jelenti, hogy teljesen más. Ja és a visszafele kompatibilitás szükséges.

Nem azt várod el, hogy linuxot csináljanak, de állandóan avval példálozol. Hogy van ez? Ja és ráadásul miért csak a MS-től várod el a teljes változtatást, maikor a Linux is az ezeréves szarokkal operál? Ezt a pár kérdést ha megválaszolnád, mindjárt helyben lennénk.
  • mousee
    kajak a wines híreknél le kéne tiltani a hozzászólásokat. hottold szerintem idegrohamot kapna :D
  • Rexhawk
    "telepítsenek egy trójai erődítményt a számítógépükre,"
    Mondj egy trójait nekem és elhiszem. Najó ketttőt :D
  • Narxis
    Fejezd be vagy kapod a ban-t.
  • Danecay
    Kezdődhetne már a Windows vs. Linux vs. MAC OS harc újabb felvonása :)
  • ScarY MAN
    szerintem sokan nem is foglalkoznak vele
  • hottold
    A másik esélye az lenne a Májkroszoftnak ha előáll egy totál másik operációs rendszerrel , ami még véletlenül sem kompatibilis a Windows(ok)-al (esetleg véletlenül) attól gyökeresen eltér... mint pl. a FreeBSD-re épülő tervezett oprendszer amely még a fájl fogalmát sem ismeri (!) vagy valami ilyesmire gondolok....magyarán el kéne már végre felejteni a múltat és visszafele való kompatilibilitáshoz való csökönyös ragaszkodást mert ma már mások a hardware alapok... Ugyanúgy, mint anno 15 éve is: szép lassan kezdtek elterjedni a 32 bites processzorok és régi DOS alapú Windows 95 és Windows 98 a maga 2x16 bites trükközésével már nem nagyon állta meg a helyét , így jöttek ki a máig szinte egyeduralkodó Windows NT alapokkal. Itt lenne az idő átállni a 64 bitre és lecserélni pl. a jó öreg NTFS-t is valami manapság korszerű , SSD-ket megfelelően kezelő és támogató fájlrendszerre, esetleg támogtást kaphatna magának a fájlrendszernek a lecserélése is (bármilyen tetszőlegesre) mint pl. linux-on (reiser, ext3, ext2 stb...)

Nem mondom hogy egy linux disztrót kéne csinálniuk, de valami hasonló , teljesen új, újragondolt dolgot.... Ennyit akartam mondani.
  • Pares
    Amint láthatjuk hottentotta Hottoldunknak megy a saját magával való beszélgetés...
  • hottold
    A Windows 7 az XPnél se nem kisebb, se nem gyorsabb, többet se tud, ugyanúgy , mint a Viszta (hiszen arra is épül) akkor meg miért telepítené föl bárki is ?

Leszámítva persze egy-két buzgómócsing fizetett Mikroszoftos huszárt...

pfff...
  • hottold
    [b]Nem rossz. Még egy piros pontot is kapnak tőlem... ... de ilyen rossz dumával nem fogják rávenni az embereket, hogy telepítsenek egy trójai erődítményt a számítógépükre, még úgy sem, hogy az újonnan eladott laptopokra (kivéve a Netbookok, amire mostanság igazán igény lessz) már eleve preinstallálva lesz.

Mivel a natív XP-vel szemben még így sincs kézzelfogható valós fícsöre, előnye, viszont hátránya annál inkább...

...mégiscsak az a valószínű, hogy ugyanakkora bukás lessz mint a Windows Vista volt (ha nem nagyobb!) ...

CSAK AZÉRT , MERT NEM HALLGATNAK RÁM ! és nem készítenek végre még mindig egy olyan operációs rendszert, amely az XP-vel 110%-ig kompatibilis , alapjaiban , de annál gyorsabb, jobb, esetleg szebb és többet is tud.

Linuxon is lehet komplett Windows XP-t meg Visztát meg akármit futtatni Guest Machinként , de az őt Hostoló Operációs rendszer legalább tud is valamit (valami extrá(ka)t!)
  • Balumann
    -nem hiszem, hogy olyan egyszerű egy programot átírni, hogy 64 bites legyen, és kihasználja a többmagos rendszereket is...
    -nagyon sokan 32 bites rendszert használnak még, ennek több oka is lehet (hardver hiány, kompatibilitás probllémák, stb.)
  • gothmog
    de milyen érdekes lenne, ha kénytelen lenne magában beszélgetni. Ez már úgyis csak az n+1-edik unalmas w7 cikk. Amit lehetett, már elmondták a témában.
  • tomcsa4
    Inkább vajon kiki (aki gettoharcos, hottold is egyben) inkább ne mondjon semmit. Mondott már eleget, még sokat is.
  • strogg
    Egyszerű. Ha nem figyelnének a lefelé kompatibilitásra, akkor mondjuk a w7-hez újra kéne rendkívül sok szoftvert. A megjelenéskor pedig olyan gyér lenne a szoftver ellátottság, hogy egy linux disztró a bőségszarunak tűnik mellette. Magyarán olyan platformot nem tudsz eladni, amire nincsen szoftver, az m$ pedig nem szociális háló, hanem egy nagyon keményen profit orientált cég. Csak lesd meg, hogy egy sima netbook szegmens mennyibe került nekik, és hamar rájössz, hogy te is a lefelé kompatibilitás mellett döntenél, akárcsak ballmerék.
  • gothmog
    Hagyhatnánk, hogy ezt a topikot az töltse ki, hogy hottold, gettoharcos, vajon kiki, meg b0nfire beszélget egymással.
  • Rexhawk
    "de tény a Windows 7 már most stabilabb mint a Vista volt a megjelenésekor!"
    persze, mert a win7 nem több egy vista sp2, tehát főként hibajvításokat tartalmaz.
  • haxy27
    Nem értem ezt az agyba föbe kompatibilitást. minek. Ez egy Új op rendszer tessenek már ehhez igazítani a szoftvereket. És felejtsük már el a 32 bites szoftvereket Mi a szarnak kell még mindig ragaszkodni a 32 biteshez?
  • Pares
    Ez még nem a végleges verzió, az még lehet szar.
  • Pares
    Hát arra valszeg nem is fogom sose, mire én oda jutok, addigra a vista már rég újra lesz hasznositva.
  • DjDano
    Nem vagyok fanatikus, de tény a Windows 7 már most stabilabb mint a Vista volt a megjelenésekor!
  • Rexhawk
    "már kiszivárgott a világhálóra, a fanatikusok nagy örömére."
    Djdano?:D
  • Anomaly
    Akkor ne próbáld meg zeneírásra használni mert utána már nem ez lesz a véleményed :)
  • Sanyix
    csak nehogy terroristák kezébe kerüljön! Ejha.
  • Pares
    Most nem védeni akarom a Pistát vagy ilyesmi, de saját tapasztalatból mondom, hogy eddig szerencsére semilyen kompatibilitás gondom nem volt. Vagyis pontosabban fogalmazva a tulajdonságokban beállitott XP kompatibilitás mindent megoldott. Eddig. XP-re tervezett programok meg minden megy szépen. Persze ez nem azt jelenti, hogy nincs olyan progi, ami nem indul el . Biztos vannak páran, akik tapasztaltak gondokat. Ez csak az én személyes vélemyényem, nem kell érte lehurrogni...