• hottold
    Először is szeretném leszögezni, hogy nekem nem a Microsofttal van bajom, még csak nem is Windowssal, hanem a Windows Vista és alapú OS-ekkel. Windows XP-ig még nem volt kellőképpen kihegyezve a beépített trójai megfigyelőrendszer, pontosan ezért küzdenek most tűzzel-vassal, fórumozós windowshuszárokkal, ravkinokkal, hogy a lehető legtöbb emberke gépén a beépített trójais Visztájuk és Windows 7esük fusson.

Azután pedig válaszolok a kérdesedre: létezik linuxra videóvágó is , ebben biztos vagyok, bár jómagam soha nem használtam ilyesmire. 3D modellezésre viszont használtam , a BLENDER nevű programmal , ami mindössze cirka 10 mega, és néhol ráver a 3DS MAX tudására. Igaz meg kell szokni a kezelését, mert teljesen másképp működik mint ez utóbbi.

De ahogy írtam, linux-okra mindig több program van az egyes feladatokra mert több ezer ember fejleszti csak azt az egy konkrét programot a világ minden tájáról, bármikor bárki beleírhat és mindig csak a legjobb verzió marad életben.

A linuxos programok a számítástechnika felgyorsított evolúciójának élő példája.

Ezenfelül visszatérve a Windows 7-re :

[b]Semmilyen gépen , se dupla se akárhány magos gépen NEM fut gyorsabban a Windows 7 , akárhány mega rammal sem , mint az XP. Ezzel senkit sem fox megetetni kedves rolika. Lehet (!) hogy duplamagos gépeken már nem akkora a sebességkülönbség, de gyorsabban ott sem fut, legfejjebb nem annyival lassabban , mint egy minimál gépigény környéki gépen. Pontosan ezt garantálja a 8x akkora ramigénye és a 10x akkora processzorigénye !!!!!!