Ja szorosan összeköthető az oprendszerrel a webböngészés, végülis a böngésző az oprendszeren fut.
Karakterkódolással nincs semmi gondja, max akkor ha az os és a böngésző 2 különböző kódolásra van állítva, ami elég ritka, és rövid guglival át lehet állítani (mellesleg ez a hiba vindóznál is ugyanúgy fennálhat...)... megint csak a hozzá nem értés, és 0 utánajárás.
"2: Szabadulnál de nem tudsz, mert a Linux pár dologra nem képes erről vartyogok wazze!" De képes, fejlett 3d -re is képes opengl-el, ugyan olyanra mint a vindóz. Csak ugye az m$ elterjesztette a dx-et, amit nem adott ki linuxra, és olyan zárttá tette amit nem is tudnak egy könnyen visszafejteni, így az emulálás lassabb. De opengl-es wines programnál nincs gond ezzel sem.
A következő esély a dx-től megszabaduláshoz, és ahhoz hogy linuxon elterjedhessenek a játékok, az lesz amikor pár év múlva visszatérünk szoftver renderre, ugyanis ekkor elhárul az egyetlen akadály a dx, gondolom parázik is ettől az m$ ugyanis az ügyes árukapcsolása köti csak a játékosokat a kíndózhoz.
Amelyik gépen meg nem játszom, ott bizony linux fut, és a vindózt csak a játékos gépen használom.
"3: CSS-be tegyél egy absulote és egy relative pozíciót és fix méreteket aztán beszélgethetünk, kinél hogy jelenik meg." Ugyanúgy jelenik meg operában és firefoxon is.
"A silverlight és WPF a jövő szórakoztató és üzleti platformja, XAML alapú vektorgrafikus 3D támogatású..ha ez neked nem mond semmit akkor neked tényleg nem való semmire."
De mond valamit. Azt hogy az ms álmodozik, és hogy egy újabb szart próbál ráerőltetni a világra, amivel megint magához láncolhat pár felhasználót, és milyen érdekes a wpf pont a vindóz felületére épül, hogy véletlenül se lehessen kompatibilis más oprendszerrel.
"Jóember! Ha a szigorú XHTML szabványokat nem követed, és kihagyogatsz tag-eket, a windows naná, hogy beszól, hogy nem vagy szabványos! Ezt magyaráztam az előbb, hogy elképzelhető, hogy nem a win meg MS szabványokkal van a gond..." JUJ ez fájt... igazából látom nem jött le, de példát írtam. Nem tűnt fel, hogy az ie az ami NEM követi a szigorú szabványokat? Meg az ms próbálta meg a javat szabványtalanítani?
Az m$ szabványokkal az állandó gond az, hogy NEM AKARJÁK MEGMUTATNI SENKINEK. Akkor mégis hogy a lófaszba legyenek vele mások kompatibilisek te észlény? Na meg az is gond, hogy szabványtalan is kissé, hiszen az ms programok se kompatibilisek a saját szabványaikkal :D
"Szerinted egyszerű júzer fog függőségeket telepíteni, meg kernelt forgatni, meg tökölni? Elárulom, hogy nem! Egyszerűen a Linux nem felhasználóbarát."
Nem. Egyszerű usernek az egyszerű ~10000 előre fordított alkalmazás elég, amit a csomagkezelővel 1 kattintással (értsd kevesebbel mint vindózon feltelepít) függőséges, ha más igényei vannak, akkor majd ért hozzá, kernellel nagyon ritkán kell szórakozni, csak speciális igények esetén, ami egyszeri usernél nem áll fenn.
Vagy egyszerű user megtalálja a vindózon a programjához szükséges dll-eket dependency walkerrel? Jaaa hogy te arról se tudsz hogy vindózon is van függőség? Sőt még a kezelése is egy 0 a linuxéhoz képest? Múlt héten bizony a futtatható exéhez dependency walkerrel vadásztam össze a függőségeket, VINDÓZON! És ez még telepítős program is volt...
"eraksz egy bluray lemezt? Semmi gond, ott van a H264-es kódek alapban és a HD audio támogatás...alapban frissen telepítve tökölés nélkül mindenre használható valóban!"
Beraksz egy blu ray lemezt? Néz a vindóz bambán, miez? Fogalma sincs. Telepítsünk hozzá egy lejátszót, amiben jó eseben van h264 codec (nem a vindózban, a lejátszóban). Jééé ezt linuxon annyival el lehet érni hogy csomagkezelő keresés mplayer/vlc és voila megy minden video lejátszása, vindózban meg még kell kodek(vagy azon is mplayert vagy vlc-t vagy mpc-hc-t használsz, és akkor nem kell)? Ejha.
Mindezt úgy hogy nem nyitottam terminált. Bár én inkább szoktam, mert gyorsabb mint kattingatni a menükben.
0 a hozzáértésed mert hülyeségeket írsz, és mert azt hiszed a linux ugyan az mint a vindóz, és minden ugyanott van. Bár rohadt egyszerű a kezelése, de neked nem megy mert nem pontosan ott van minden ami vindózon. Az érzéked a számtechez is 0 mert logikusan se tudsz gondolkodni, egy egyszerű ubuntuval se boldogulsz.
7mit nézzek a profilodon? Van mindenkinek. Bár bátor voltál hogy odaírtad hogy rendszergazda, hiszen még a vindózhoz se értesz igazán, programozó az még ok. Annak nem kell annyira ismerni a rendszert.