Kiszivárgott a Windows 7 RC

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hát....irni már tudsz,nem késõ megtanulni olvasni sem...Kiváncsiságból rákattinttottam a linkedre,hogy megnézzem miért olyan nehéz kiválasztani a 4 féle képfileból a megfelelõt...nem nehéz,ha 20-nál nagyobb iq-d van..
Lásd:2 server és 2 desktop..ha vki itt elakad,annak kéretik ismerõst,hozzáértõbb személyt hivni,ezek alapfogalmak...tovább nézve a desktopot:
PC (Intel x86) desktop CD,alatta magyarázó szöveg:
"For almost all PCs. This includes most machines with Intel/AMD/etc type processors and almost all computers that run Microsoft Windows, as well as newer Apple Macintosh systems based on Intel processors. Choose this if you are at all unsure."
amennyiben nem érthetõ mi van ideirva,kéretik angolul tudó és/vagy hozzáértõ személyt hivatni..
illetve a másik:
64-bit PC (AMD64) desktop CD
alatta a magyarázat:
"Choose this to take full advantage of computers based on the AMD64 or EM64T architecture (e.g., Athlon64, Opteron, EM64T Xeon, Core 2). If you have a non-64-bit processor made by AMD, or if you need full support for 32-bit code, use the Intel x86 images instead."
Ha ez sem tiszta,akkor javaslom a közelébe se szagolj semminek ami bonyolultabb az 1x1-nél....
asysoft
AMD64 verzió 64 bites processzoron fut csak (még ha Intel is gyártotta), az x86 pedig a 32 biteseken is. Ha nem tudod, mi kell neked, maradj utóbbinál (Adobe Flash miatt amúgy is célszerûbb, ahogy hallom...)
Amúgy ezt pár perc Google-használattal ki lehet deríteni, ha nem sikerült -no offense-, kerüld el messzire a Linuxot, mert bizony anélkül megoldhatatlanok lesznek a problémák (mert hogy lesznek, arra mérget lehet venni).

/*WTF?!*/

Ravkin
Amúgy szerintem te itt kevervsz valamit. Régebben valóban hobbiból irtak programokat a linuxra, de ez manapság nem így mûködik. Vannak disztrubóciók és azon belül programok amelyeket külömbözõ csapatok fejlesztenek lásd pl KDE , és azon belüli programok. Ha hobbiból fejlesztenék õket akkor már sehol nem lenne.

A disztibútorok is komoly munkát végeznek valamint saját programokat írnak.

Windows 7

Ravkin
Egyébként én vágom hogy mirõl beszélsz, szerintem minden user aki vett magának egy valamire való számítógépett végigesett ezen a tortúrán. Én pl ameddig nem volt internetem elég sok programot telepítettem, de például vírus irtót nem, amikor meg lett internet hamar rájöttem hogy egy valamire való vírusirtót is kellene telepítenem. Elõször a bitdefendert használtam csak azért hogy legyen, de aztán hamar megtanultam azt, hogyha stabil rendszert akarok kell hozzá egy jó vírusirtó meg az hogy csak olyan programokat telepítsek fel a gépre amelyeket használom és amikben megbízom.

A te eseted véleményem szerint nagyon tipikus, használod a gépedet nap mint nap de igazából nem dolgozol vele és nem is pusztán kikapcsolódásra használod, így szinte minden user eljut egyszer arra a pontra hogy unja a rendszert amit nap mint nap néz és alternatív megoldást keres. Megmondom neked õszintén én is szívesen veszem górcsõ alá az egyes linux disztribúciókat mert érdekesek, de nekem például hasznavehetetlen a midnennapi használatban. A lényeg az ha olyan környezetet tudsz létrehozni linux alatt, ami persze a hozzáértésedtõl is nagymértékben függ, hogy a mindenapi géphasználatodat ki tudja elégíteni akkor azt mondom ok, de még ebben az esetben is falakba fogsz ütközni ha valami olyasmit akarsz csinálni amit azelõtt nem. Egyébként szerintem nem sok értelme van a linuxnak, ahogy te is írtad, nem törölted le a windowst a gépedrõl, csak kevesebszer bootolod be és ez a varázsszó. Minden amit linux felett látunk azt a windowsról koppintották, de ne haragudj lehet gyorsabb szebb, ami nem is feltétlenül igaz, de még ha igaz is lenne nincs szükségünk egy második windowsra, amit az oprendszer alatt találsz az természetesen egy teljenes más világ amit windows alatt lehet találni. Ez az én véleményem lehet vele egyet érteni vagy ellenezni, mindenesetre szerintem a linuxozás, meg az alternatív böngészõzés valójában egy vallás, mindenki örül várja az új verziót és reméli hogy majd... majd a jövõben egyszer olyan jó lesz az alternatív rendszer hogy majd mindenki azt fogja használni, és persze nézik hogy milyen gyorsan bootol a rendszer vagy hogy milyen gyorsan hozza be az adott böngészõ a weblapot. Szerintem ez már az a pont amikor inkább jobb lenne ha kikapcsolnátok a gépet, mert nem dolgoztok rajta szórakoztatni már nem szórakoztat annyira így hát olyasmikkel töltitek az idõtöket amivel nem kellene. Amit egy ingyenes program meg tud csinálni azt egy fizetõs program is 100% meg fog tudni csinálni sõt ez sokszor inkább fordítva mûködik és általában a fizetõs programok lesznek jobban támogatva valamint a minõségük határozottan jobb lesz mint egy ingyenes progié. Ez viszont tény.

Windows 7

B0nFire
Nem haragszom; lehet, hogy béna vagyok. Ellenben választ nem kaptam. Mi az hogy "a megfelelõ iso-t"? Nem nagyon értekezem kisiskolásokkal, mert én már régen voltam az; nekünk még nem volt tantárgy az informatika. De holnap okvetlenül megkérdezem az unokahúgomat; õ 8 éves, tehát kisiskolás, hogy szerinte a listáról melyiket válasszam. Bizonyára fog tudni segíteni nekem, hiszen az ön kritériumának megfelel (ti. kisiskolás).

Nem kételkedem az ön 76 éves édesanyjának szakértelmében; ha volna ennyire hozzáértõ személy az én családomban is, bizonyára rám is ragadt volna már ennyi hasznos tudás.

Mindazonáltal a feltett kérdésekre választ nem kaptam. Nem baj, úgyis költõi kérdések voltak; nem vártam rájuk választ.

És még mindig nem tudom, hogy mi az a 64bit AMD64, meg x86! Pontosan úgy reflektált az én felvetésemre, hogy egyben meg is erõsített abban a hitemben, hogy önök szeretik a felsõbbrendûségüket hangsúlyozni, de segítõkészségbõl kettes alára vizsgáznak. Ez ilyen programozói mizéria. Úgy kotlanak a tudáson, hogy beavatatlanok nehogy hozzáférjenek, mintha minimum a szent Grált õriznék. Akár a bûvészek.

A szenvedés az az, amitől az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.

Ne haragudj, de nagyon béna lehetsz.
A hozzászólásodat elolvastam majd kíváncsiságból végigmentem azon az úton amin te.
Lehúztam a megfelelõ iso-t (hogy az x86 a 32 bites, az AMD64 meg a 64 bites, azt még egy kisiskolás is tudja, de ha nem, akkor a Vistánál és a Sevennél is gondjai lesznek, mert ott is ez a jelölés van).
Kiírtam egy újraírható CD-re.
Beraktam a gépbe egy üres vinyót.
Bebootoltam a CD-rõl és ha jól számoltam 8 next, és a nevem és jelszóm megadása után fent volt a gépen, minden hardvert felismerve és használva.

Szóval nem tudom mit rontottál el, de ezt még a 76 éves édesanyám is meg tudná csinálni egyedül.

<#eljen>

passatgt
szvsz ez nem igaz

B0nFire
És mondjuk egy mezei halandónak honnan kéne beszereznie azt a híres Linuxot??? Ingyenesen letölteni az internetrõl??? De most komolyan, ezek közül melyik fájlt kellene letölteni? Honnan lehet tudni ezt? Mi aza 64bit PC AMD64??? Honnan a vérvörös rákból kéne egy egyszerû felhasználónak tudni ezeket? Kísérletezzen? Töltse le ez, aztán amazt, hátha valamelyik mûködik? Mert én az éjjel letöltöttem a Linuxot, mert kíváncsi voltam már rá, hogy mi ez a felhajtás, amire ennyien verik a faszukat; kiírtam lemezre és meg se nyikkant. Pedig a lemezírás sikeres volt, mivel a CD behelyezésekor megjelent az üdvözlõképernyõ, hogy Próbálja ki telepítés nélkül, mer az mi király! Csak éppen nem tudott róla bebootolni.

Ennyi. Mondjátok, ó Nagy Linux-guruk, hány disztribet kell letölteni egy közönséges felhasználónak, hány CD-t kell elbaszni, hogy egyszer végre kipróbálhassa, egyáltalán kell-e ez neki???

Mondjátok, ó Nagy Linux-fanok, ha oly tökéletes a rendszer, akkor miért sírnak annyian az ubuntu.hu-n, hogy ugyanúgy összeomlik, akár a vindóz, ugyanolyan bugos, és egyáltalán ugyanazokat a betegségeket produkálja?

Mondjátok, ó Nagy Linux-mesterek, miért kell minden áldott Windows-topicot teleszemetelni a Linux Über Alles dumákkal? Úgy érzitek, hogy itt lehet bizonyítani a felsõbbrendûségeteket? Itt az SG-n is van elég Linux-topic; miért kell minden áldott Win topicot széjjeloffolni? Kíváncs lennék, mi történne fordított esetben, ha Linux-topicot szemetelnénk tele hasonló okoskodásokkal Winnel kapcsolatban!!!

A szenvedés az az, amitől az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.

mousee
Igazad van, tényleg picit élesen húztam meg a dolgot. Akkor picit egyszerûbben fogalmazok, és ezzel nagyjából szeretném is zárni a beszélgetést.

Amit én észrevettem: Régen XP-t használtam (nem annyira legálisat), tömve voltam csomó programmal (azok sem éppen voltak eredetik), és volt egy gépem, amit kb évente nem ártott újrahúzni, mert vagy valami spywaret kaptam (favorit a virtumonde volt :S), vagy csak használhatatlanul lassú lett egy idõ után, ha sok progit pakoltam fel-le rajta. Elkezdtem nézelõdni ezután a linuxos hókamóka után, aztán kipróbáltam. Szépen lassan azt vettem észre, hogy XP-t egyre kevesebbszer bootolom be, mindenre találok alternatív programot, és a játékaim is mennek (nem sok van, az is igaz, de azok profin futnak).

Most hol tartok?
Van egy teljesen legális oprendszerem, tömve legális programmal. Nem lassul, hasít mint állat, kényelmes, nem fagy, nincs drivermizéria. Jó, ettõl függetlenül megy a torrent, és szedem le a zenéket, de már itt is van javuló tendencia, megvettem magamnak az összes KoRn CD-t eredetiben 😊

Azért szerintem van difi, nem is kevés. Ennyivel be is fejezném, mert nem vagyok szakértõ, se pávõrjúzer, csak leírtam a saját véleményemet.

Még azért egy apróság, és tényleg vége: Anno amikor kijött, teszteltem rengeteget a vistát, az volt belõve main rendszernek ubi mellé. Miután kitéptem miatta az összes hajamat, utána visszaraktam ubit main-re, vistát formatcékettõspont. Suliból jövök haza, anyám ül a gép elõtt, és közli velem, hogy "végre hogy letörölted azt a szart". Ennyit a felhasználóbarátságról 😊

Tényleg befejeztem. Jóéjt 😊

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

Azért én nem húznék ilyen éles határvonalat. Windowsra is létezik számtalan ingyenes alkalmazás, amit "hobbiprogramozók, szabadidejükben" fejlesztenek, és mégis nagyon jók (pl. ImgBurn, Foobar, amiket használok). Másfelõl a nyílt forrásúak is képviseltetik magukat Win-en (SMplayer, Mplayer, Miranda, Firefox). Szóval ezeket sem illene tiztán Linux programoknak elkönyvelni. És tudtommal Linuxra is vannak fizetõs programok, Windowsra mondjuk kicsit több, de általában a minõségen is meglátszik (CAD programokra és hasonlókra gondolok itt most).

mousee
Akkor bocsánat, de kezdünk elfajulni picit, és szerintem el is beszélünk egymás mellett. A linux alapvetõen tényleg egy kernel, az "egész rendszert" pedig disztribúció néven szokták emlegetni. Ebbõl van egy pár, de gondolom ezt tudod.

Az igaz, hogy a "kernel hekkerek" tényleg busásan meg vannak fizetve, és tényleg nem csak jóindulatból dolgoznak, de ettõl függetlenül a disztribek nagy része rengeteg programot tartalmaz, ami ugyebár az ingyenmelós jófej emberkék gyártmánya.

Alapvetõen én az egésznek a hozzáállásbeli különbségére akartam utalni. Mert pl ha lenne egy darab kernelem, azzal én semmit sem tudnék kezdeni (lévén átlag user vagyok, aki szereti kicsit elásni magát a rendszerben, és ennyi). Viszont kernel nélkül meg a többi program nem mûködne, lévén hiányzik az alap. Ha már konkrét összehasonlítást nézünk:

Kernelhekkerek jó pénzért dolgoznak. Ms szakemberek is jópénzért dolgoznak. De valahogy ha a windows csak egy darab kernel lenne, és semmi más, akkor valahogy mégsem úgy menne a bolt, mint ahogy azt szeretnénk. Oda is kellenek mások, akik megírják a rendszer többi részét. MS-nél ugye ez cégen belül folyik, linuxosdinál meg.... õõõ....szóval úgy mindenütt szerte a világon. Remélem így már érthetõ a dolog, és most már nem tereltem a választ.

És csak még egy kis kukacoskodás a végére: Végül is osztálytársamnál hasznos volt a support. A probléma megoldódott az õ általuk adott megoldással 😉

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

Az a terelés, hogy linux az igen kényelmes módon vagy csak a kernel, vagy az egész rendszer, mikor melyik hangzik jobban. Az is terelés, hogy rámutattam a kernel-hackerek igencsak bérbõl és fizetésbõl elõ módjára, erre te a többi alkalmazással jössz (ja, mert ott nyilván más az arány az ingyendolgozók javára, mi?)

MS support meg érdekes dolog, nekem eddig összesen 1x kellett velük beszélnem, bár eredetileg nem is járt volna a támogatás az OEM XP-hez. Nyomatékos telefonomra azért csak kaptam egy támogató-arcot, bár nyilván nem a vérprofi bandából, idõvel meg is lett a megoldás (kissé nyögvenyelõsen, de legalább nem újratelepítés). Én ezt az ingyenes kategóriába sorolom, felteszem a te haverod is ebbe futott bele, ráadásul hasonló szituban (OEM termék, amihez alapból nem az MS, hanem a forgalmazó nyújtja a supportot).

Azért van olyan is, hogy hobbiból nyomja, majd alkalmazza valamelyik cég, hogy többet tudjon foglalkozni vele.

mousee
Elnézést kérek, ha terelésnek érezted, nem annak szántam. Ha valamire konkrét választ szeretnél, akkor tegyél fel konkrét kérdést, és válaszolok 😊

Linuxnál nem az a support, hogy "besírok a hup-ra, oszt majcsak lesz valami". Van hivatalos support, persze pénzért (pl canonical). Amúgy meg ha fórumon érdeklõdsz, az ingyen van, és csak akkor küldenek el a fenébe, ha olyan kérdést teszel fel, ami az oldalon már 326szor meg van válaszolva részletesen, szájbarágósan. De szerintem az emberi hiba, hogy nem használod a keresõt, még itt SG-n is büntipont jár olyan topikért, amilyen már van.

Az MS support-os eset osztálytársam notijával volt, amin vista home premium volt elõtelepítve (ez a rejtett partíciós okosság). A movie makert használta, és az egyszer csak kifagyott, majd egy kis egérmozgatás után teljesen taccsra vágta a rendszert (kékhalálra). Indulás után jött az üzenet, hogy a rendszer súlyos hiba után állt helyre, bla-bla. Utána megint meg akarta nyitni a movimékert, de egybõl ez a hiba jött, megint fagyi. Erre nem tudtak választ adni, és jött az, hogy telepítse újra. Felrakta újra, és ment.

Ne is haragudj, de ez a válasz terelés...

Egyébként meg ugyan milyen már a linux ingyenes supportja? Jobb esetben nem válaszol senki, rosszabb esetben még az anyádba is elküldenek, 'mehá láma vagy' meg 'RTFM'.

Nem tudom milyen lehetett az újratelepítõs MS support, az ingyenes volt (a megvett dobozos, nem(!) OEM oprendszer mellé) vagy a fizetõs premier? Ez utóbbiról valahogy nem hallok rosszat, igaz nem a szomszéd pistikénél, hanem nagyvállalati környezetben dolgozom.

mousee
Üdv, a szabadidõs emberkés példával a programokra gondoltam, amiket használok. Agymosi nincs, és a királyfi másfél hónap múlva 21 😊

Oké, hogy rengeteg cég áll mögötte, de ez hol probléma? Én örülök neki, hogy azért van jó pár támogató, akik anyagilag nyomják elõre a projectet. De nézd meg pl Ubuntu Markot. Õ pl nem lát túl sok hasznot a dologba (jó, azért csurran belõle, pl ubuntu shop, támogatás, etc), de nála nem ez a fõ motiváció. Ubuntu.hu-n írta is egy srác, hogy küldött neki egy ímélt, és személyesen tõle kapott is tõle választ. Ez azért szépen tükrözi szerintem a hozzáállásbeli differenciát pl egy ms supportal szemben, ahol közlik veled, hogy sajnos nem tudjuk mi a probléma, telepítsd újra a rendszert (jelen voltam az esetnél 😛)

A linux egy olyan rendszer, amit hobbiból írnak emberek a szabadidejükben.

Hehe, te ezt el is hiszed? De most komolyan, mennyi agymosi szükséges ahhoz, hogy az ember egy ilyet leírjon...? Vagy inkább: hány éves vagy, királyfi?😊

Alapvetés: a Linux az csak a kernel (ezt szeretitek hangoztatni), szóval beszéljünk a kernelrõl. Néhány adat, akinek vannak frissebb infói, ne tartsa magában. A tendenciát tökéletesen mutatja, nekem ennyi elég, bíró úr:

Who writes the Linux kernel?

By a wide margin, Red Hat remains at the top of the heap (12.7% as measured by lines changed)

Utána következik az IBM, az Oracle, kicsit hátrébb a HP, Novell, Intel... Csupa szeretetbõl, ingyen dolgozó, karitatív vállalat, a tõzsdén is csak azért vannak, mert az szépen mutat. A RedHat 400 millió dolláros bevétele (2007) is biztos csak a munkatársak ingyen munkájából jött össze, a többi meg egyenesen veszteséges, sõt, még õk fizetnek a júzereknek, hogy használják a linuxot.

Szemezgessünk innen is: Individual kernel contributors (3. táblázat)

Elég megkapargatni a listát, és máris látszik, hány céges színekben is induló versenyzõ írja a linuxot...

Aztán biztos itt is elírás az, hogy full time munkára keresnek kernel-fejlesztõket, akár évi 100 ezer dolláros bérért is:

http://kerneltrap.org/jobs

mousee
Ez már egy picit off de:

Nálam azért nyerõ a DVD, és az Xvid, mert alapból Xvid-be csinálom a dolgokat, és így tárolom gépen, családnak meg DVD-n kell, mert nagyszülõknek pl nincs számítógépük, asztalijuk meg nem viszi az xvid-et.

Befejeztem 😊

"Arra akartam célozni, hogy a HW gyártók alapból mind a wint támogatják, ezért megy vele minden hibátlanul. Ha a pingvint is támogatnák, értelemszerûen ezen is menne minden."

Igen, ebben kétségkívül van igazság, például Ubuntu alatt nem tudtam szólásra bírni az X-Fi-t.

"Ettõl függetlenül valljuk be, hogy csakis közösségi támogatással ilyen rendszert létrehozni azért nem is olyan rossz. Ráadásul teljesen ingyen."

Valóban szép tülök, de azért néha áll mögöttük egy Google, Sun vagy éppen Canonical.

"Amúgy meg kinek mi, értelemszerûen ha a wines programjaidat szoktad meg, akkor nem fogod megszeretni a linuxosokat."

Itt vegyes a kép, mert az általam használt programok egy része van Linuxra is, vagy éppen natív Linuxos termék (Opera, Picasa, SMPlayer + Mplayer, VLC Player) A vicc az, hogy ezek nálam Windows alatt kivétel nélkül szebbek, gyorsabbak és problémamentesebbek, mint Linux alatt...

"amik majd mennek ki egy nagy családi DVD-re"

Erre is van elvileg Movie Maker, ami viszont már nincs fenn alapból, meg elég fapados. Mellé van jópár progi az ingyenestõl a fizetõsig. Különösebben nem ástam bele magam, mert lusta vagyok, és én 1-az-1-ben kiírom a felvételeket, nem szórakozom aláfestéssel. Épp elég idõ a katalogizálás is... Így meglesznek a felvételej, ha egyszer mégis valami csicsás bemutató kell, még mindig megcsinálhatom. DVD-vel, mint formátummal meg már pláne nem szenvedek, az Xvid és a fullHD korában.

Gerygrey
Photoshop pl. natívban Mac-re lett fejlesztve és azon kb. 10x gyorsabban fut mint akármilyen Winfoson.

Lol. No komment 😊
gothmog
Ez sajna hardverfüggõ, a notin (core2/centrino duo) jól megy, az asztali gépen (amd/nvidia) meg error. Viszont mindent összevéve újabban a reboot kicsit gyorsabb, mint a wake up. 😊 Szóval nem olyan nagy gáz.

mousee
Arra akartam célozni, hogy a HW gyártók alapból mind a wint támogatják, ezért megy vele minden hibátlanul. Ha a pingvint is támogatnák, értelemszerûen ezen is menne minden. Ettõl függetlenül valljuk be, hogy csakis közösségi támogatással ilyen rendszert létrehozni azért nem is olyan rossz. Ráadásul teljesen ingyen.

Amúgy meg kinek mi, értelemszerûen ha a wines programjaidat szoktad meg, akkor nem fogod megszeretni a linuxosokat. Én már ott vagyok, hogy ha rugdosnának, akkor se tennék fel windowst a gépemre. Megszokás. Elkényelmesedtem 😄 Amúgy a programok telepítésével nekem a gépem képes szintén képes az alapokra, amit írtál, de pluszba még: hangot, videót, képet szerkesztek vele, amik majd mennek ki egy nagy családi DVD-re (kirándulás, arról fotók és videók készítése egy montázsba, plusz alá a megfelelõ zenei aláfestés, utána meg dvd author, gondolom aki ismeri, annak nem kell bemutatni 😛)

"szerintem a win7-en se megy a készenléti, vagy a hibernálás, amíg nem teszed rá a gyári drivereket"

Szerintem meg megy 😊. Én egyébiránt Win7-hez feltettem egy vírusírtót, túzfal, antispyware van benne. Win install 2x restart, vírusírtó +1 restart. Így már elég használható a rendszer alap dolgokra. A saját programjaimon kívül még egy ATI Catalyst (nem kell restart), egy audio driver (X-Fi, az alaplapi menne alapból) (+1 restart) és nagyjából meg is vagyunk. Így a gép képes video és zenelejátszásra, képnézegetésre, böngészésre, egyszóval alap dolgokra. Nekem mindenre megvannak a jól bevált programjaim, ezeket természetesen fel szoktam még tenni, de mivel egyik sem nagy, nem tart sokáig...

Elvileg korábbi windowsból lehetne is migrálni programokat, beállításokat, de én jobb szeretem a tiszta telepítést.

200000 programozó lenne alkalmazható folyamatosan, ha csak erre költenének.

mousee
Amúgy annyi a trükk, hogy nem kell foglalkozni vele. Hülye szegény. Van tonna alregje, és azokkal is arckodik. De a legrosszabb az az, hogy az irtózatosan sok marhaságával az egész opensource társadalmat leégeti...

LOÁL! A Photoshop Windowson sokkal jobban fut mint a szaros meken, ezt beszoptad.

Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC

Nyilván...

Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC

mousee
Nem megy, de most a próba kedvéért, nyomtam egy restartot. 24sec alatt butul be a gép a boot managertõl (ebben benne van a torrent, meg a firefox is). Ennyi szerintem belefér, de amúgy kétségkívül probléma, hogy nem megy.
Viszont azt hozzátenném, hogy szerintem a win7-en se megy a készenléti, vagy a hibernálás, amíg nem teszed rá a gyári drivereket. Ha linuxra gyártanának, akkor menne ott is 😊

#56 Én kifejezetten örülök neki, hogy jó lesz a win7 (kopp-kopp-kopp). Az XP-t már ideje lenne leváltani. A vista ötletei is tetszettek nekem nagyon, csak a megvalósítás volt pocsék.

Havi 5 milliárd dolláros bevételért cserébe illik valamit letenni az asztalra.

Szvsz ha a felhasználó érdeke lenne az elsõdleges, akkor nem lenne már biztonsági lik, egy 5-10 éves gépen is teljesen megfelelõ teljesítményt adna, és nem lenne szükség semmilyen kiegészítõ program telepítésére.

csak nehogy terroristák kezébe keróljön
A sok kockafejû linux buzinak nagyon fáj most, hogy MSék végre összeraktak egy használható, jó kis OS-t. Ezért sír a szájuk.

Akinek nem inge........

Tenyleg, hadd kerdezzem meg, nalad megy a jaunty hibernaloja? mert a 8.4 es ubi hibernaloja mindig kivagodott nekem errorral... hiaba frissitettem, hiaba tettem fel ujra 😞 lehet csak en vagyok gyoker. pedig minden particiot direkt nagyobbra szabta.

Ezt elfelejtettem megnezni jauntyba, most toroltem ki vboxbol. Alternativ rendszernek mindenkepp jo az ubi, ezert akarom nagyba beloni a 9est...
2szer indult újra a gépem az RC telepítésekor és a Libraryk miatt pakolgatnom sem kellett a cuccaim, emellett 2 óra alatt fenn volt mindenem és a telepítés 15 perc volt az 1525-s DELL Inspiron notimon.

Gyors, stabil, nincsenek érzékelhetõ bugok, azonnal ébred sleepbõl és max 20 mp alatt bootol, hibernacióból meg 12-t mértem az elõbb. Kell ennél több manapság ?
Na az Ms kivételesen okasan oldotta meg a kompatibilitást ! Korábban volt szó, hogy az RC megjelenésével vmi nagy bejelntésre is készülnek. Közben kiderült, hogy ez 100% os XP kompatibilás lenne, ami virtuálisan futtatott Xpnek köszönhetõ. Természetesen nem otthonra van kitalálva, hanem cégeknek. A gond csak az, hogy hardwares virtualzációt igényel, bár asszem ezt a core 2 duok már tudják.

Ubuntus dolog ! Nézelõdtem mostanában és egy rakás ember írja, hogy már le is dúrta a 9.04 et mert egy hd filmet nem tudott megnézni olyan trágya volt a video "driver" támogatása.

Amúgy elismerem, hogy szépen fejlõdik a linux, de nekem akkor is kell Office 2007bõl Onenote és sztm sokkal jobban használható, mint a az OpenOffice. Emellett kell a Zune software is stb. És aki a compizra élvezkedik annak azt mondom, hogy a win alatt dolgozó DWMmel körbe lehetne röhögni a compizt, de felmerül a kérdés, hogy minek, mi a jó abban, hogy 500 féleképp tûnik el az ablakod meg hullámzik miközben húzgálod ? Amikor még a Vistát fejlesztették benne volt az a hullámzó ablak izé, amit linuxon ma kapsz, ha mozgatod az ablakot, de kivették, mert rohadtul felesleges volt.
mousee
Ez oké, de ettõl függetlenül azt mondtad, hogy nem tekinted OS-nek. Nekem ez nem tetszett, és ezért kapaszkodtam bele abba a példába, amit felhoztál. Ha pl Linux-ra hoznák ki az AfterEffects-et, akkor linuxon futna, windowson meg max emulálva.

Azért nézd meg: A linux egy olyan rendszer, amit hobbiból írnak emberek a szabadidejükben. És nálam meg pl sokkal gyorsabb, stabilabb, és kevésbé idegesítõ, mint egy win, amit komoly szakemberek írnak. Tudom hogy senkit nem érdekel de azért leírom azt is hogy most váltottam át 32bites 8.04-rõl 64bites 9.04-re. Gondoltam hogy rászánok legalább 2-3 órát, hogy újraépítsem az egész gépet, visszaállítsam olyanra, mint amilyet megszoktam, bla-bla, szokásos rendszertelepítés mizéria.
64 bites 9.04 CD letölt, kiír. Leharaptam 10 gigát az egyik partíciómból, megjelöltem neki, hogy tegye oda a rendszert, a régi home-omat meg csatolja vissza /home alá. Az egész rendszer 20 perc alatt felmászott, átköltöztette a régirõl az összes beállításomat. Csomagkezelõbõl feldobáltam az összes megszokott programomat, kodekeket, miegymást. És kész. Driver nem kell neki semmihez, minden pöccre megy (webcam, tv tuner, wifi, blútút). Ennyi. Azóta restart nélkül megy a gép. Minden ugyanolyan, mint régen, csak sokkal gyorsabb 😊

Win alatt jönne a driverek, vírusírtó, tûzfal, antispyware, a programok telepítése, tonna restart.

Azért ez néhány hobbikódertõl nem rossz 😊

hopp, szabad am ott fent hasznalni azt a par agysejtet, mielott hulyeseget irsz.

Csak nezd meg hogy barmilyen emuacio, sokszorta t0bb procit zabal, mintha rendes gepen futtatnad a programot... Pontosan jol tudom mivel, van Vista alatt Jaunty-m meg Intrepidem is. Masik gepen meg Intrepid alatt XP. Ubuntus 2,8 ghz es cerka ala belott XP/n meg egy szaros jutub video is beszaggat...

Na most kepzelj el egy 20 oras HD video rendert egy professzionalis vago programban... emulacioban.

Amugy meg, mondj professzionalis filmvagasra a "szaros" kis linuxodban, jo alternativat nagyokos....
Masreszt pedig nincs mindenkinek penze a szaros mac-re...

mivel en nem vagyok paraszt, nem szidom a linuxot,de hozzateszem ugyan nekem nemjott be igazan... Intrepid elegge bugos nehol, pl nagygepet nem szereti nagyon, masik gepen gond nelkul fut. Masik ami bosszant kicsit, hogy gyakran nem mukodnek a dolgok elsore... mindennek utana kell nezni neten, es vegul parancssorban kell kijavitgatni a hibakat, drivereket stb... Win altalaban elsore veszi az ilyen akadalyokat.

Vegul, a dizajnra vered magad... ki nem szarja le? Most a gepemen egy 99 megas Micro XP van... totalisan miniaturizalva. kb 2-3 sec alatt bootol be, kezdokeptol szamitva. minden megy rajta.

Ezt ubereld barmilyen Linuxxal!
nesze<#kocsog>
DjDano
Senki nem mondta, hogy gyökeresen új oprendszer a Windows 7! Annál is inkább mert 6.1 a verziószáma, a Vistaé 6.0 volt... Viszont azért van benne jó pár újítás, finomítás, kezelõfelület egyszerûsítés, biztonsági fejlesztés stb. Nekem a Vistával se volt semmi bajom, de a Win7 sokkal jobban tetszik!

1. Kit érdekel az Adobe Aftereffects ??? Photoshop pl. natívban Mac-re lett fejlesztve és azon kb. 10x gyorsabban fut mint akármilyen Winfoson.

Linuxon pofátlanul ABLAKBAN (window) fut a szaros Windows 7-esed komplett a szaros Adobe Aftereffectseddel együtt , nesze :<#falbav> :

Kellemes kalózkodást: https://torproject.org ; Szabadalmam a trinális ámítógép, amelynek alapja a trit. Ki nem szarja le a Windows 7-et ?

Nem az a szar, de ha nekem olyan játékaim vannak/olyanokat tervezek venni amik PC-n futnak akkor nem veszek boxot mer nem kell, s fordítva.

mousee
Ebben az a szar, hogy winre írták. Ja hogy azért nem megy? Akkor az oprendszer a szar. Igaz, ha veszek egy PS3 vagy egy Xbox játékot, és az nem fut pöccre a windózhéten, akkor a windózhét szar. Értem én.

Gerygrey
Nekem az most lényegtelen, ami számít az az, hogy gyorsabb a gépem, mint 2-3 órával korábban XP-vel.
mousee
Ki a retket érdekel a compiz? Ha valaki emiatt használ linuxot akkor az már rég rossz... pff...

Gerygrey
Majd ha az ubuntudon futni fog a #39-ben a képeken látható szoftver (win emulátor és más hókuszpókusz nélkül), akkor hajlandó leszek oprendszernek tekinteni...
ülj le fiam, egyes!

Ahham 32 bit a 64 bit ellen, értem.

A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!

Ennyit a Windows 7-rõl.

Kellemes kalózkodást: https://torproject.org ; Szabadalmam a trinális ámítógép, amelynek alapja a trit. Ki nem szarja le a Windows 7-et ?

Feltétlenül. Épp' a megvásárlásán gondolkodtam. <#eplus2><#banplz><#unalmas><#szomoru1><#rinya><#sir>

Gerygrey
Felraktam, és rögtön meg is nyúztam egy kicsit a Windows 7-et egy háromdimenziós After Effect kompozíció renderelésével. Azt hiszem, a számok magukért beszélnek 😊

A W2000 soha nem volt desktop OS szerinetem, kõkeményen NT4 pótléknak jött ki, ezért nem volt olyan elterjedt, no meg annyiba is került.