137
-
JL666 #57 csak nehogy terroristák kezébe keróljön -
Justil #56 A sok kockafejű linux buzinak nagyon fáj most, hogy MSék végre összeraktak egy használható, jó kis OS-t. Ezért sír a szájuk.
Akinek nem inge........ -
Ahoy #55 Tenyleg, hadd kerdezzem meg, nalad megy a jaunty hibernaloja? mert a 8.4 es ubi hibernaloja mindig kivagodott nekem errorral... hiaba frissitettem, hiaba tettem fel ujra :( lehet csak en vagyok gyoker. pedig minden particiot direkt nagyobbra szabta.
Ezt elfelejtettem megnezni jauntyba, most toroltem ki vboxbol. Alternativ rendszernek mindenkepp jo az ubi, ezert akarom nagyba beloni a 9est... -
codylcran #54 2szer indult újra a gépem az RC telepítésekor és a Libraryk miatt pakolgatnom sem kellett a cuccaim, emellett 2 óra alatt fenn volt mindenem és a telepítés 15 perc volt az 1525-s DELL Inspiron notimon.
Gyors, stabil, nincsenek érzékelhető bugok, azonnal ébred sleepből és max 20 mp alatt bootol, hibernacióból meg 12-t mértem az előbb. Kell ennél több manapság ? -
codylcran #53 Na az Ms kivételesen okasan oldotta meg a kompatibilitást ! Korábban volt szó, hogy az RC megjelenésével vmi nagy bejelntésre is készülnek. Közben kiderült, hogy ez 100% os XP kompatibilás lenne, ami virtuálisan futtatott Xpnek köszönhető. Természetesen nem otthonra van kitalálva, hanem cégeknek. A gond csak az, hogy hardwares virtualzációt igényel, bár asszem ezt a core 2 duok már tudják.
Ubuntus dolog ! Nézelődtem mostanában és egy rakás ember írja, hogy már le is dúrta a 9.04 et mert egy hd filmet nem tudott megnézni olyan trágya volt a video "driver" támogatása.
Amúgy elismerem, hogy szépen fejlődik a linux, de nekem akkor is kell Office 2007ből Onenote és sztm sokkal jobban használható, mint a az OpenOffice. Emellett kell a Zune software is stb. És aki a compizra élvezkedik annak azt mondom, hogy a win alatt dolgozó DWMmel körbe lehetne röhögni a compizt, de felmerül a kérdés, hogy minek, mi a jó abban, hogy 500 féleképp tűnik el az ablakod meg hullámzik miközben húzgálod ? Amikor még a Vistát fejlesztették benne volt az a hullámzó ablak izé, amit linuxon ma kapsz, ha mozgatod az ablakot, de kivették, mert rohadtul felesleges volt. -
#52 Ez oké, de ettől függetlenül azt mondtad, hogy nem tekinted OS-nek. Nekem ez nem tetszett, és ezért kapaszkodtam bele abba a példába, amit felhoztál. Ha pl Linux-ra hoznák ki az AfterEffects-et, akkor linuxon futna, windowson meg max emulálva.
Azért nézd meg: A linux egy olyan rendszer, amit hobbiból írnak emberek a szabadidejükben. És nálam meg pl sokkal gyorsabb, stabilabb, és kevésbé idegesítő, mint egy win, amit komoly szakemberek írnak. Tudom hogy senkit nem érdekel de azért leírom azt is hogy most váltottam át 32bites 8.04-ről 64bites 9.04-re. Gondoltam hogy rászánok legalább 2-3 órát, hogy újraépítsem az egész gépet, visszaállítsam olyanra, mint amilyet megszoktam, bla-bla, szokásos rendszertelepítés mizéria.
64 bites 9.04 CD letölt, kiír. Leharaptam 10 gigát az egyik partíciómból, megjelöltem neki, hogy tegye oda a rendszert, a régi home-omat meg csatolja vissza /home alá. Az egész rendszer 20 perc alatt felmászott, átköltöztette a régiről az összes beállításomat. Csomagkezelőből feldobáltam az összes megszokott programomat, kodekeket, miegymást. És kész. Driver nem kell neki semmihez, minden pöccre megy (webcam, tv tuner, wifi, blútút). Ennyi. Azóta restart nélkül megy a gép. Minden ugyanolyan, mint régen, csak sokkal gyorsabb :)
Win alatt jönne a driverek, vírusírtó, tűzfal, antispyware, a programok telepítése, tonna restart.
Azért ez néhány hobbikódertől nem rossz :) -
Ahoy #51 hopp, szabad am ott fent hasznalni azt a par agysejtet, mielott hulyeseget irsz.
Csak nezd meg hogy barmilyen emuacio, sokszorta t0bb procit zabal, mintha rendes gepen futtatnad a programot... Pontosan jol tudom mivel, van Vista alatt Jaunty-m meg Intrepidem is. Masik gepen meg Intrepid alatt XP. Ubuntus 2,8 ghz es cerka ala belott XP/n meg egy szaros jutub video is beszaggat...
Na most kepzelj el egy 20 oras HD video rendert egy professzionalis vago programban... emulacioban.
Amugy meg, mondj professzionalis filmvagasra a "szaros" kis linuxodban, jo alternativat nagyokos....
Masreszt pedig nincs mindenkinek penze a szaros mac-re...
mivel en nem vagyok paraszt, nem szidom a linuxot,de hozzateszem ugyan nekem nemjott be igazan... Intrepid elegge bugos nehol, pl nagygepet nem szereti nagyon, masik gepen gond nelkul fut. Masik ami bosszant kicsit, hogy gyakran nem mukodnek a dolgok elsore... mindennek utana kell nezni neten, es vegul parancssorban kell kijavitgatni a hibakat, drivereket stb... Win altalaban elsore veszi az ilyen akadalyokat.
Vegul, a dizajnra vered magad... ki nem szarja le? Most a gepemen egy 99 megas Micro XP van... totalisan miniaturizalva. kb 2-3 sec alatt bootol be, kezdokeptol szamitva. minden megy rajta.
Ezt ubereld barmilyen Linuxxal!
nesze -
#50 Senki nem mondta, hogy gyökeresen új oprendszer a Windows 7! Annál is inkább mert 6.1 a verziószáma, a Vistaé 6.0 volt... Viszont azért van benne jó pár újítás, finomítás, kezelőfelület egyszerűsítés, biztonsági fejlesztés stb. Nekem a Vistával se volt semmi bajom, de a Win7 sokkal jobban tetszik! -
hottold #49 1. Kit érdekel az Adobe Aftereffects ??? Photoshop pl. natívban Mac-re lett fejlesztve és azon kb. 10x gyorsabban fut mint akármilyen Winfoson.
Linuxon pofátlanul ABLAKBAN (window) fut a szaros Windows 7-esed komplett a szaros Adobe Aftereffectseddel együtt , nesze : :
-
WoodrowWilson #48 Nem az a szar, de ha nekem olyan játékaim vannak/olyanokat tervezek venni amik PC-n futnak akkor nem veszek boxot mer nem kell, s fordítva. -
#47 Ebben az a szar, hogy winre írták. Ja hogy azért nem megy? Akkor az oprendszer a szar. Igaz, ha veszek egy PS3 vagy egy Xbox játékot, és az nem fut pöccre a windózhéten, akkor a windózhét szar. Értem én. -
#46 Nekem az most lényegtelen, ami számít az az, hogy gyorsabb a gépem, mint 2-3 órával korábban XP-vel. -
#45 Ki a retket érdekel a compiz? Ha valaki emiatt használ linuxot akkor az már rég rossz... pff... -
#44 Majd ha az ubuntudon futni fog a #39-ben a képeken látható szoftver (win emulátor és más hókuszpókusz nélkül), akkor hajlandó leszek oprendszernek tekinteni... -
Justil #43 ülj le fiam, egyes! -
nedudu #42 Ahham 32 bit a 64 bit ellen, értem. -
hottold #41 Ennyit a Windows 7-ről.
-
hottold #40 Feltétlenül. Épp' a megvásárlásán gondolkodtam. -
#39 Felraktam, és rögtön meg is nyúztam egy kicsit a Windows 7-et egy háromdimenziós After Effect kompozíció renderelésével. Azt hiszem, a számok magukért beszélnek :)
-
Inquisitor #38 A W2000 soha nem volt desktop OS szerinetem, kőkeményen NT4 pótléknak jött ki, ezért nem volt olyan elterjedt, no meg annyiba is került. -
#37 Eggyetértek.
Nekem az a véleményem, hogy a Vistának olyannak kellett volna lennie, mint most nálam!
De ilyen szempontból az XP-n is legalább ennyit kellett csuklózni, amíg használható lett.
Az XP-re is kigyótbékát mondtak a megjelenéskor. Ott is előőb volt a W2000, arra meg pláne. Rá rövidesen jött az XP, ami mondjuk csak a SP2 körül tért igazán észhez. Most meg már kiskedvenc.
Szal itt is ugyan az a móka, be van ez már járatva kérem. Az M$-nél lehet, hogy nem tudnak olyan jól programozni, de a marketing a vérükben van!
-
#36 Figyelj, végül is ha a vistának kellett volna olyannak lennie, mint a win7-nek. Alapvetően szerintem nincs semmi baj a windowsokkal, egész szépen fejlődnek. Csak a biztonság (ami ugye köszönhető a nagy elterjedtségnek, és a sok hozzáértő júzernek) az ami nem az igazi. De előbb vagy utóbb erre is találnak majd megoldást.
Azért érdekes, hogy ha egy win-t nem egy szomszéd ödönke tesz fel, hanem egy hivatásos rendszergazda, aki ért is hozzá (tehát nem csak papírja van, hanem tényleg :P), akkor az nem esik szét egy év alatt. -
#35 "A windows7-nek hála kihagyom az életemből a Vista borzadalmait."
Szerintem Te csak azt hiszed!
Eddig nekem nagyon úgy tűnik, hogy amit W7-nek neveznek, az gyakorlatilag a Vista kicsit áramvonalasított verziója.
De látom a M$ marketingesei zseniálisan tudják, hogy kell a néppel megszerettetni a.... amit ők akarnak. Nálad bejött! -
Kicsit már nekem is irtani kéne, jelenleg 38 task, meg 42 service, megy a Vistán. (Monnyuk ebben van már egy opera, meg egy médiapléjer is éppen). Ez jóal több mint aZ XP-nél, de jelen állapotában a Vista is gyorsabb.
Nem rossz amúgy a Vista, csak lehet, hogy kicsit többet kell beállítani, mint a háttérképet, meg a képernyővédőt, ahhoz, hogy jól működjön.
Fikázni monnyuk könnyebb. -
Rexhawk #33 Kedves olvasóink, fizetett Microsoft hirdetésünket olvashatták -
#32 Le bizony:) Win7RC+Ubuntu 9.04 :D -
Inquisitor #31 "A winmo-s PDA-imban ez már sok éve van."
De nem ilyen, és ehhez még csak nem is hasonló. Érdemes megnézni a róla készült videókat.
"Érintőképernyős monitorom nincs, és nem is lesz. A monitoraimra háklis vagyok senki sem nyúlhat hozzájuk, ..."
Szerintem egyikünknek sem lesz, mert én is háklis vagyok a maszatra. Viszont pont a W7 miatt lesz nyáron olcsósított érintőképernyő dönping, meg nem véletlenül erölködik a BenQ, az MSI, meg az Asus is ilyen nettop gépek gyártásával.
"gagyi rajztábláknak szokott lenni gagyi drivere."
Így igaz, van otthon 2 Genius, meg egy AceCat, de a Trust is gagyi ... na most a megfizethetetlen Wacom-on kívűl minek van érdemi drivere? -
mrzool #30 Nekem meg 15... Kit zavar? Ha nagyon érdekel miket futtat:
tasklist /svc /FI "IMAGENAME eq svchost.exe" -
Raziel Anarki #29 mer az svchost exe, az dll-eket is futtat, nincs minden rendszer servicenek saját exéje, az apache meg épp annyi szálon fut (min.2) ahány oldalt épp kiszolgál.
inqusitor: az az alattad lévőnek szólt ;) én épp most fogok 7068->7100x64 menni :D -
roliika #28 Nem értem miért fut 14 példányban az scvhost.exe ... a win 7 7057-esben. Apache.exe is 2 példáyban. -
barii #27 az nem lehet sikeres ember ....
:D -
#26 Tutira megint az lesz az első, hogy szépen végignyálazom a kismilliós service listát és letiltom az a sok felesleges marhaságot, ami már a Vistát is agyonnyomta és használhatatlanná tette.
Win indulása után akinek a tasklistájában 60-nál több tétel van, az nem lehet sikeres ember .... -
#25 Azért ha véletlenül megvásárolnád a windows 7 et, küld már el nekem a kódot e-mailben. Előre is kössz -
willcox #24 "lesz benne pár kunszt érintőképernyőkhöz is a véglegesben." - és? A winmo-s PDA-imban ez már sok éve van. Érintőképernyős monitorom nincs, és nem is lesz. A monitoraimra háklis vagyok senki sem nyúlhat hozzájuk, és én sem taperolnám össze, arról nem is beszélve, hogy kényelmetlen lenne a kezelése.
"legszutyokabb, XP-hez gagyi drivertámogatűsú rajztáblák" - gagyi rajztábláknak szokott lenni gagyi drivere. -
mrzool #23 Le lehet 'cserélni', gondolom a nagy win7 kísérletezésed során nem jutottál el a taskbar properties menüpontig... Te nagy szervizes szaki. -
phoenix1 #22 A taskbar kinézee ugye változtatható, így nem igazán "vonz". -
hottold #21 Mi ez az undormány taskbár amit force le sem lehet cserélni a régire default ??!! -
hottold #20 -
#19 Win Start-Up Sounds. Honnan indult, és mivé lett?! -
#18 Windows 8-ról is kiszivárgott valami :OO
Olvass