95
ki mit tud a homeopatiaról?
-
hogycsinalmedve #95 sirályos...na elég a dumából, megyek, kiprobálom... köszöntem -
kirde #94 Én is adtam a gyermekemnek,gond nélkül adható,nincsen mellékhatása..... -
baltexa #93 Adható gyerekeknek,terheseknek is aggodalom nélkül. -
hogycsinalmedve #92 kössz...ezalapján csak kiprobálni tom...nem, egyébként még az érdekelne, és mintha nem lett volna szo, h a kölyöknek adhatom e? -
baltexa #91 Ki kell próbálni,és akkor megtudod.Menj el orvoshoz,hogy összeállítsátok az egyéni szered,mert azzal fog igazán hatni. -
#90 Valakinek bejön, valakinek nem. Már megbeszéltük. Konkrétat nem lehet mondani. :D -
hogycsinalmedve #89 igenis!
mos egy másik forumon is ajánlották a coryzaliat...vki vmi konkrétat tudna róla mondani? -
Mikoto #88 én is szeretem a kinderszeletet:)),de azért kanyarodjunk vissza az eredeti témához a homeopátiához....... -
hogycsinalmedve #87 basszus, jo h irod :) nekem is -
baltexa #86 hát kinek hogya kinder tejszeletet imádom speckó én isde a kefír nekem savanyú
viszont abban egyetértünk,hogy nem vok híve én se a mesterséges dologknak.(A hajszínem is természetes) -
hogycsinalmedve #85 uhh, pedig az a világ legjobb tejterméke a kinder tejsszelet után
amuyg ja, télleg, már a tudat egészségesebb, hogy nem ilyen szintetikus vegyület-tömkeleget szed az ember -
baltexa #84 hát igen,egyetértek.Nincs kedvem a testem egy részét helyrehozni( kiütni a fájdalmat),a másik részét meg ezzel tönkretenni:S (nem szeretem a kefírt,de vannak joghurtok is:)) -
cybabassluck #83 Hát én az antibiotikumokkal nagyon nem vagyok kibékülve,annyi mellékhatása van,ráadásul már tapasztaltam is egyet,ami elég csúnya volt,inkább szedek olyat ami növényi és ásványi eredetű alapanyagokból áll,és nincsen mellékhatása..... -
hogycsinalmedve #82 nem rossz állitolag a normaflore, a bélflorádat állítja helyre többek között, de mondjuk ilyenkor antibiotikum után leginkább kaukázusi kefírt tok ajánlani, fincsi, és helyreteszi a gyomrodat -
baltexa #81 jézus ez nagyon durva,szedsz vmit a fájdalom ellen,a gyógyszer ellen meg megint valamit.hát ezzel nagyon nem szimpatizálok.Én a normaflore-ról sem hallottam jókat,egészségügyben dolgozó ismerősöm nagyon lebeszélt róla,mert hogy azt már gyomorrákosoknak meg hasonlóaknak adják és nagyon nem ajánlja egészséges embernek..nem is mertem azóta használni,szerencsére nem is kellett. -
#80 sajnos... de már ennek helyreállítására is vannak cuccok, mint pl. a Normaflore... Specifikus antibiotikumot szinte lehetetlen létrehozni, pedig mennyivel könnyebb lenne úgy a világ... -
baltexa #79 hát azért mindent nem kellene kisöpörni,akkor nem marad semmi -
hogycsinalmedve #78 jo csak, az antibiotikum a joindulatu baktériomokat is kisöpri, elég önkényesen -
#77 az antibiotikumnak pont ez a célja, mindent kisöpörni... :) -
hogycsinalmedve #76 az van, de a legtöbb immunrendszerre ható gyógyszernek, vagy szernek van, lévén működése aktivan kihat a nyirokkkeringésre, és a nyálkatermelésre...de ettol nem kell aggódni, ez csak jót tesz:) -
baltexa #75 hát a homeos szerekre gondolta "ennek" alatt.Én azt hallottam h minimális mellékhatása van,nyálfolyás formájában.Mondjuk ezt nem tudom milyen formában,de ha nem őrült mértékben akkor nem olyan gáz,ezzel nem károsítok semmit.Csak kíváncsi voltam hogy van e más is.Nektek is volt nyálfolyás? -
hogycsinalmedve #74 ennek... mmint minek? -
bobo22 #73 Én azért tudom elviselni ezeket a hp-s szereket,mert nincsen mellékhatása,meg nem okoz hozzászokást!nem úgy mint a sok antibiotikum,azoknál annyi mellékhatás van,és a szervezetedet igencsak roncsolja..... -
baltexa #72 és tudtok ennek vmilyen mellékhatásáról? -
hogycsinalmedve #71 sztem azt értik alatta, amit már szanna is pedzegetett, hogy a cucc szedésének dinamikáját te választod meg, attól függően h jobban vagy e vagy nem, és mondjuk Mittayén ha jobban vagy a hps cuccból, már kétóránként csak egyet nyomsz -
szanna #70 szerintem azt értik alatta, hogy pl. van olyan hp-s szer, amiből óránként el kell szopogatni egyet... kevés ilyen gyógyszert ismerek... (a szopogatós tabikon kívül) meg fokozatosan lehet csökkenteni a szedését. az antibiotikumoknál meg napi 2X1, amíg van benne, és hajrá.
vagy nem?
-
#69 Mi az a sajátos terápiás indikáció? -
szanna #68 "Így tehát a meta-analízist végző kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy az ebben az áttekintésben bemutatott „bizonyíték elégséges lehet annak megállapításához, hogy a homeopátia megalapozott terápiás módszer, sajátos terápiás indikációkkal”."
az elég durva, hogy az aspirinnek sem ismert a hatásmechanizmusa, meg bizonyos antibiotikumoknak....
bocs a névelő miatt, félreértelmeztem.. -
#67 (az alább linkelt cikk említ is ilyet). - mit hogy említ, tele van velük. :D
Azért én javaslom azoknak, akik a hagyományos gyógyászat kutatásait megkérdőjelezik bundára hivatkozva, azok fejtsék ki, hogy miért lágyul meg a szívük ezekre az adatokra. (Már ha van itt olyan, aki inkább a homeopátiával rokonszenvezik) -
#66 Nekem elégséges lenne a hatásosság vizsgálata is (az alább linkelt cikk említ is ilyet).
Épp most olvastam, hogy az algopyrinnek sem ismert teljes egészében a működési mechanizmusa, mégis milyen népszerű. -
#65 "szerintem ilyenkor nem 1 vagy 2, hanem 100 vagy 1000 tesztet is elvégeznek.. nem egy sima kettős vaktesztet..."
-Én is így gondoltam. Az "egy" szót nem számnévként, hanem határozatlan névelőként használtam.
Közben találtam egy cikket. -
szanna #64 hát arról nekem sincs fogalmam sem hogy hogyan állnak össze a gyógyszerek árai, és igen, ha valaki képben van, akkor szólaljon meg. de az arányokkal (előállítás-kutatás-haszon) nem hiszem hogy nagyon tévedtél volna. nem akarok hülyeséget mondani, de szerintem egy hp-s szert nem lehetne ugyanúgy tesztelni, mint egy hagyományos gyógyszert, mivel teljesen máshogy áll össze. nyilván tudják vizsgálni a hatásait (durva lenne ha nem így lenne...) de nem biztos, hogy van hitelesített módszer a bevizsgálására..
új anyagok használatánál új szabványokra is szükség van..
-
#63 A homeopátiás készítmények gyártóinak ugyanúgy az az érdekük, hogy alá tudják támasztani a szer hatását. Vagyőőőő... elképzelhető, hogy tévedek. Mindenesetre ha találnék bármi működőt, én azonnal elkezdeném akár saját zsebből is a kutatását. Eddig nagyon úgy néz ki, hogy a homeopátiás szerek gyártóit ez valamiért annyira nem foglalkoztatja.
De ha belegondolsz, ha tényleg működne, nem ugranának rá azonnal a gyógyszergyártó cégek? Annyi lenne a különbség, hogy tömény vegyszerek helyett higított vegyszereket gyártanának. Az áruk is megemelkedne, mert egy csomó kutatást indítanának, amivel igazolni tudják a hatásosságukat, meg tudják ismerni a működésüket. (Szerintem a hagyományos gyógyszerek árának is csak egy kis része az előállítási költség, a nagyobb része a kutatási költség, a legnagyobb része pedig haszon).
Hogy a homeopátiás cuccoknál az ár hogyan áll össze, arra még csak tippelni sem tudok, de ha valaki képben van, az leírhatná a véleményét.
Egy olyan kultúrában, ahol ilyeneket engednek legálisan működni, és ahol az adófizetők pénzét jósdákban költik el, ahol legálisan működhet egy provident, ott én már azon sem lepődnék meg, ha az egész gyógyászat homeopátiástul, mindenestül egy nagy humbug lenne. -
jaszmin76 #62 sz4bolcs, tényleg nagyon sok tesztet elvégeznek ilyen készítményeknél! állatokon is tesztelik mielőtt elkezdenék forgalmazni! én amint már írtam coryzaliat szedtem, és állatokon is kísérleteztek vele, és nekik is bevált :) így mertem elkezdeni én is szedni, és nem volt mellékhatás -
szanna #61 sz4bolcs, szerintem ilyenkor nem 1 vagy 2, hanem 100 vagy 1000 tesztet is elvégeznek.. nem egy sima kettős vaktesztet... az eléggé leegyszerűsítené a dolgokat. meg az a baj, hogy pl. az algopyrin is olyan, hogy van, aki felet szed belőle (pl én) fejfájásra, van aki 3masával szedi, van, akinek meg egyáltalán nem használ..
szóval azért ez nem ilyen egyszerű.. -
#60 Egy kettős vak teszt nem annyira bonyolult, hogy ne lehessen vele megállapítani vele, hogy működik-e egy szer, vagy sem. -
jaszmin76 #59 nagyon sokszor még én sem használtam,de igazad van abban hogy tényleg jó! én még régebben megfázás alatt orrduguláshoz hagyományos orrsprayt használtam, ami jó és segít is de iszonyatosan gyorsan rá lehet szokni és nyálkahártyagyulladást okoz ha rászoksz egy ilyenre! aztán ekkor próbáltam ki először a coryzaliát és leszoktam az orrsprayről és még az orrdugulásom is elmúlt! :) coryzalia 4ever :) -
#58 az volt, ott a pont. Sőt, 2 pont, mert úgy is rájöttél, hogy csak kiejtve kezdődik k-val:) Szóval az egy nagyon jó szer, mondjuk szerencsémre sokszor nem voltam még rászorulva. -
jaszmin76 #57 szia trigonometrikus! nem coryzalia volt az amit szedtél? én is azt szedtem egyszer, és valóban bevált! sok mindenre jó pl nátha , megfázás, orrdugulás és ehhez hasonlók! -
#56 Hát igen, komolyabb betegségekre én se szednék homeopátiás szereket. Viszont szerintem náthára meg hasonlókra simán alkalmazhatók. Nekem bevált, és akikkel eddig beszéltem ilyesmiről, mindenki azt mondta, hogy hamarabb meggyógyult tőle. Azt ne kérdezzétek, mi volt a gyógyszer neve, valami k betűs rémlik, de nem biztos. Mondjuk felismerném, ha írná vki.