homeopatia

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Rosszul tudod, mert tulajdonképpen egyikben sincs jelen kimutatható módon a "hatóanyag". Sok ezerszeresen (milliószorosan) higítják, és gyakran erõsebb hatása van a higítottabbnak, mint a kevésbé higítottnak.
A placebó hatásnál -ami szintén tudományosan mérhetõ- viszont jóval erõsebb hatása van, ez is tény.
A gond az, hogy senki nem érti, hogy miért és a még nagyobb gond, hogy sok esetben mégsem mûködik. Erre szokták mondani, hogy rossz volt a diagnózis, ugye.

Emiatt a megbízhatatlansága miatt soha nem lesz a hivatalos orvostudomány része, de a véletlennél és a placebóhatásnál erõsebb eredményei miatt mégis érdemes foglalkozni a témával, és kombinálni más, tradicionális technikákkal.
Hatalmas elõnye viszont, hogy nincs ismert mellékhatása.
PJack
nekem használ, szoktam szedni ha beteg vagyok.
ja és DE.

Pain is inevitable. Suffering is optional.

Ha jól tudom, van olyan amiben semmi sincs, jó öreg placebo =]

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

sz4bolcs
Citromfû teának akár még élvezeti értéke is van. Meglepõdtem rajta.

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

sz4bolcs
Amúgy az legtöbb rágó homeopátiás készítmény hasmenés ellen, rájuk is van írva, hogy nagy mennyiségben hashajtó hatásúak.

sz4bolcs
Számomra az a furcsa, hogy csomó cucc kap homeopátiás besorolást, miközben nem a "hasonló hasonlót gyógyít" elven mûködik. Ha van egy sima nyugtató hatású gyógynövénybõl készült tea, akkor az mitõl homeopátiás?

Fabio Capello
a szacharóz nem okoz hasmenést túladagolás esetén, a szorbit viszont igen :) nemmindegy, de persze ezt csak a tapasztalt cukorbetegek tudhatják :D

ZS90
Mindennap nem szedem, mert az a 20 perc amit a buszon töltök nem visel meg(bár volt már rá példa, de nagyon régen), Nálam ez hosszabb utakon jelenik meg amikor órákat kell utazással tölteni. Ez a Cocculine elvileg úgy mûködik hogy utazás elõtt 1 nappal már 2-3-at be kell venni aztán utazáskor amennyire szüksége van rá az embernek, én már paranoiás vagyok ilyen szempontból így óránként egyet elszopogattam de akár 2-3-at is lehet óránként. Elvileg van szacharóz benne amire azt mondják nagyobb mennyiségben hasmenést tud okozni, de én ezt nem tapasztaltam egyáltalán. Nekem nagyon bevált! Viszont Daedalonnal ellentétben ez nem jó gyomorrontásos vagy egyéb hányós betegség enyhítésére, csak az utazóra.

\"At the end of this day, one shall stand, one shall fall\"

tenkenorman
szerintem isteni. a nyárfalevéltõl rossz lehet. de a hárs, meg a csalám meg ezek nagyonfinomak. a tejleves meg szem gyerekétel.

http://www.tenke.hu

tigeroo
na ez jó!:) tejleves...úristen ember ez vmi undorító! kajak inkább moslék mint az a SZAR<#idiota>

amugy ma énis kaptam vmi alkoholos gyógynövényt reggel, mert kis hõemelkedésem/lázam van péntek óta.

suliban kaptam vmi erõs fájdalomcsillapítót, azóta rendben vagyok =)

amúgy vesevédõ teát énis szoktam inni (cickafarkfû, nyarfalevél, csalán stb.)

megszokja az ember, emlékszem elõször..fú kortyonként ki akartam hányni...mamár egybe lemegy 1 bögrével:D
<#vomit>
ahogy végigolvastam ezt a tejlevest, kicsit megfordult a gyomrom..
homeopátia info

ezt most találtam, csomó érdekes dolgot írnak homeós szerekkel kapcsolatban!

uhh,ez a tejleves elég ütõs lehet:D

a gyógyteák nem kifejezetten a homeopátiához tartoznak, de tény, hogy nagyon jók szerintem is, én mostanában citromfüvet iszok, hogy ne álmodjak idiótaságokat, meg hársfateát (asszem) egyéb felfázásos problémákra..
idézném: vírusos eredetû náthára, szénanáthára, megfázásra,orrdugulásra,orrnyálkahártya-gyulladásra,felsõ légúti hurutra.<#wink>
tenkenorman
Nem tudom hogy ez ide tartozik-e de a nagymamám rengeteg gyógynövényt rak el télre pl.: Hárs, Menta, Csalán, Citromfû és isteni tea készül belõle.

tenkenorman
Régebben volt hogy ebédre tejlevest ettem :S... Nem tudom ki ismeri, Tej, Spagettitésztával és sós... Kisgyerekkoromban imádtam, ma már meg nem enném! Nos egy hétvégén elmentem keresztapámmal horgászni és edem egy adaggal. Életem legborzalmasabb napja volt. Egész nap görcsölt a hasam. Nagyon rosszul éreztem magam... Nap végén hazajöttünk anya adott egy kanál homeopátiás készítményt, vagy nem is tudom minek hívjam. Egy erõs gyógyövényes lötty volt. Mint egy baromi erõs mentolos rágó, és pálinka összekeverve. 1 óra múlva semmi bajom nem volt, az ezelõtti 10-12 órában meg szenvedtem. A nõvérem sokat hányt gyermekkorában, mi ajánlottuk a háziorvosnak,azóta ír fel mindenkinek. szal ha valaki tatabányai, és a sárbereki háziorvosa homeopátiás gyógyszert ír fel, és használ: Csak írjon nekem...

majd szólok a nagymaminak akkor.. egyébként azért lényegtelen, mivel a tünetek ugyanazok, és mivel egyik gyógyszer se betegségeket,hanem tüneteket gyógyít..

de ugye hogy nem hülyeség akkor..:)

Coryzalia nem megfázásra van, hanem náthára. Akár megfázásból, akár allergiából eredõ.

Egyébként nekem is sok szer bevált allergiára, meg erre arra. Abszolút nem hülyeség ez.
Na látom értelmes hozzászólások is érkeznek. Engem is érdekelne a téma,ugyanis a nagymamám nagy szakértõje a dolognak. Télen egy bizonyos coryzalia nevû szert szedett szinte végig,azt mondta megfázásra nincs ennél jobb. Most, hogy elõjött a tavaszi náthám nekem is ezt mondja, dehát nem tudom, hogy higgyek e az öreglánynak :)

Örülök,hogy neked bevált és már nem kell szenvedned ettõl.El tudom képzelni milyen rossz lehetett.Ha ilyen betegségen is segít,akkor most már elhiszem hogy érdemes kipróbálni.A gyógyszertõl én is mindig kábult leszek,majd elalszok.de ha ebbe semmi ilyesmi nincs,akkor fõleg támogatom.Köszi az infókat!
figyi zsola, akkor mindig, amikor mész valahova (tömegközlekedés, bármi) be kell venned ebbõl a gyógyszerbõl? vagy meg is szüntette a betegségedet?
ZS90
Sziasztok!

Én szerintem apróbb betegségekre tökéletesek ezek a homeopátiás szerek, saját tapasztalatból, nekem elég durva utazó betegségem szokott lenni(más néven tengeri betegség, csak minden mozgó jármûvön). Na most erre a bevett módszer a Daedelon ami ugye nyugtató alapú gyógyszer, ebbõl átlagban felet szoktak bevenni utazás elõtt, én kettõt is nem biztos a siker. És persze sok a hátránya, mert altat, kábult lesz tõle az ember, és egy-két sör már szóba se jöhet. Na én találtam egy homeopátiás cuccot, amibe semmi ilyesmi sincs, jóformán nincs adagolása, annyit vesz be az ember amennyire szüksége van és nincs mellékhatása, semmi. Nálam már kétszer is bevált, utoljára Sepsiszentgyörgyre mentem busszal ahol azért sok a szerpentin ami pláne kikészíti az embert és semmi bajom nem volt.(Pedig már az Alföldön menve sikerült buszon hánynom<#zavart1>) Szóval jók ezek a cuccok csak ki kell fogni!

\"At the end of this day, one shall stand, one shall fall\"

Viktor99
IGEN :D
Lacee
véleményt nem mondok, csak linkelek az érdeklõdõknek:
elég nagy lélegzetvételû cikk - kontra

erre válasz, pro természetesen

viszontválasz, egész jó érvekkel

ezek alapján azért elég komoly fenntartásokkal érdemes hozzáállni az ilyen cuucokhoz...

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Mesélj,milyen csomó jót olvastál?
köszi szanna!
a pálinkát amúgy se szeretem, de ezekrõl a homeós szerekrõl csomó jót olvastam!

amúgy meg nem értem miért kötekednek egyesek, de ez már nem az én bajom...
attól még hogy infó és tudomány még nem kell nyomoronc gyíknak lenni. vagy küzdj ellene.... <#alien2>
tigeroo
amilyen a mosdó, olyan a türölközõ (#1-bõl:
R0zs0máK
NEM

I\'M AWESOME! http://ae86levin.blog.hu

JAG1
Normál témát SG-n felejtsd el.
Csak a nyomoronc gyíkok fasságaival lesz tele a topik...
Itt csak kötekedést, beugatást fogsz kapni, nem választ.

[BF3 0.5K] [FH2 0.5K+1][BF2 133333] [BF2 152K] [BF43 0.2K] [BF43 0.4K] [BF2 155K] Különben kinyomom a szemed, eltöröm a lábad, aztán mehetsz, amerre látsz...

ha nem tetszik a topik,ne nézzzzd<#idiota>
pénzkidobás
Fabio Capello
érdembeli mondanivaló: nem így nyitunk meg egy topikot, hanem tájékoztatjuk az olvasókat, miez, hogyan mûködik, stb...

tuti van rá hp-s cucc (nem házipálinkás... <#miaz>) kb. mindenre van.. háziorvos talán tud neked ajánlani cuccot, de a gugli a barátod jelleggel tuti találsz róla a neten infót..
az aspirin amúgy szerintem nem sokat ér, algopyrin inkább...
aspirin rulz :)

amúgy engem is érdekelne ez a homeopátiás dolog, fõleg mivel allergiás vagyok és közeleg a szezon.. Allergiás tünetekre pl. orrfolyás tüsszögés stb. van egyáltalán homeopátiás szer?

Carlos: IGEN
Kérek szépen mindenkit,hogy csak akkor szóljon hozzá a fórumhoz ha érdembeli mondanivalója van.Nem az unatkozó embereknek készült a topik,hanem azoknak akiket ténylegesen érdekel is a téma....<#mf2>
mibõl gondolod, hogy bullshit? szerintem ez full mûködõ módszer, csak max sokáig tart mire megtalálják a neked való gyógyszert...:)
az aszpirin amúgy pl. náthára nem hiszem hogy jó.....
tigeroo
én pont fordítva vélekedek errõl ....(MEN<#idiota>)
Carlos
NEM.

Þór vígi þessi rúnar

tigeroo
biztos, hogy így kell megnyitni egy topicot...?
már hozzácsaphattad volna az alternatív gyógymódokat is...meg vmi fasza kezdõ hozzászólást amiben részletezed hogy miez a bullshit...

(amúgy szerintem placebó, csak az aszpirinben hiszek!<#idiota>)
szia! nekem nincs tapasztalatom róla (szerencsére), de tudok egy keveset a módszerrõl. az a lényege, hogy pl. ha allergiás vagy valamire, akkor abból az anyagból be kell szedned egy nagyon kis mennyiséget, és a szervezeted képes lesz rá válaszolni, azaz ellenszert termelni..
szóval természetes úton arra bírja rá az immunrendszeredet, hogy "ébredjen fel"..
állítólag nagyon hatásos lehet, én ha allergiás lennék, tuti megpróbálkoznék vele. de nem csak allergiára jó, állítólag csomó mindenre..
esetleg meg tudnád indokolni?mert így nem sokat ér a véleményed számomra...
Sir Quno Jedi
NEM.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Sziasztok!
Várom azokat az embereket,akiknek van tapasztalata homeos szerekkel kapcsolatban,ugyanis most infókat gyûjtök,hogy érdemes-e szedni.Gyertek minél többen<#vigyor2>
← ElőzőOldal 2 / 2