95
ki mit tud a homeopatiaról?
-
szanna #55 igen, valóban volt egy kavarodás a gyógyteákkal, stb.
hát elég szomorú ez a történet amit írtál, főleg hogy egy ismerősöd ajánlotta annak ellenére, hogy cukorbetegek kifejezetten nem ihatják..
Én nem gondolom úgy, hogy a hp-s készítmények mindig mindenre jók, egyáltalán nem. de ma már sokszor írnak fel egyszerűbb megbetegedésekre is antibiotikumot, ami viszont nagy baj szerintem, mert ilyenek miatt lesznek az emberek olyan betegesek mint amilyen én is vagyok..
és ha a hp-s készítmények működnek, amit nem tartok kizártnak (annak ellenére, hogy még nem próbáltam) akkor ez egy tökjó alternatíva.
de semmiben sem szabad feltétel nélkül hinni... -
#54 Nézd másik oldalról is a dolgot, a homeopátia nem jelent megoldást mindenre!
egy apró történet, ám ebből a szempontból mégis lényeges. Aki ismer, azok között ismert, hogy 12. éve vagyok I. tipusú diabéteszes, tehát mindennap inzulininjekciókra szorulok. Még tavaly szeptemberben az egyik ismerősöm ajánlott egy teát, amit az a cég gyárt ahol ő dolgozik, és neki teljesen elmulasztotta a cukorbetegséget, már inzulin se kell, stb. Már többször futottam bele ilyesmibe, de biológusként elmondhatom: 1000000% hogy egy teától nem gyógyulhat meg egy olyan diabéteszes, akinek létfontosságú hormonra van szüksége nap mint nap, hisz saját maga ezt nem termeli meg... Lényeg ami lényeg, adott egy dobozzal promócióként, elmondta hogy a boltokban nyolcezer forint, stb... A vicces dolog az volt, hogy elolvastam az összetevőket, használati utasítás, és vajon mi volt a lap alján: "Cukorbetegek számára tilos a fogyasztás X és Y összetevők miatt". Ezt szerencsére többen is észrevették, és ki is sült, hogy a termék valójában illegálisan van a polcon, hiszen egyetlen ellenőrzésen nem ment át...
A tanulság az, hogy valamit ki lehet kiáltani jónak, és "csodaszernek", de vannak olyan esetek, amikor a többezer forintos gyógyszerek jelentik a megoldást, nem a homeopátia.
Valamint egy nagyon fontos dolog: nagyon sokat összekeverték a homeopátiát a természetgyógyászattal. A homeopátia egy hatásos szer hígitott keverékének alkalmazása, az adag belövése előzetes felméréssel.
A természetgyógyászat, amikor semmi ilyen szert nem alkalmaznak, pusztán gyógyteákat, gyógyfüveket - bíznak a természeet gyógyító erejében. -
jaszmin76 #53 sziasztok!
én már többször szedtem hp-s szereket, nem mindegyik annyira olcsó, de szanna igazat mond hogy köztudottan olcsóbbak! én utoljára coryzaliát szedtem a nyári allergiámra! ti amúgy mennyire ismeritek a hp-s készítményeket? -
szanna #52 ez nagyon igaz... nagy biznisz a gyógyszeripar, sajnos szerintem fel sem fogjuk mennyire.. a hp-s szerek meg köztudottan olcsóbbak, mint a többi.. -
#51 Persze, hogy nem, mert ha alátámasztanák, szép lassan átszoknának az emberek a homeopátiás cuccokra, és senki nem venné a "jól bevált", ezresekkel drágább gyógyszereket. Vannak azért elég nagy cégek a gyógyszeriparban, szóval azok a kutatások biztos meg lettek bundázva...
Amúgy meg ki kell próbálni, baja nem lesz tőle az embernek. Ha meg nem válik be, akkor használjon mást, ennyi. -
szanna #50 általában amikor valamilyen szabvány által elfogadott vizsgálattal kell hitelesíteni valamit, az annyira bonyolult és sok megkötést tartalmazó eljárás, hogy ha valami nem megy át rajta, az egyáltalán nem biztos, hogy nem működőképes dolog. (huh ez de tudományos lett...)
ezt tapasztalatból tudom..:) -
#49 Már csak az a kérdés, hogy az 4 kutatásból miért nem mutatta ki egy sem, hogy lenne bármi más hatása. Rossz volt a mintavétel? -
#48 Nyilván. Mi másért létezhetne valami? :-)
Szeretem az ilyen evidencia alapú érveléseket. -
#47 Szerintem nem mond ellent a wikipediás idézet az állítással. Semilyen vizsgálat nem mutatja ki, hogy placebohatáson kívül bármi más hatása lenne, de nyilván amiért még létezik az az, hogy mégis hatékonyabb, mint ha csak placebo lenne. -
#46 "A placebó hatásnál -ami szintén tudományosan mérhető- viszont jóval erősebb hatása van, ez is tény."
wikipedián ezt olvastam: "A homeopátia placebohatáson túli hatásosságát a tudományos és klinikai tények nem támasztják alá."
És négy kutatást is jelöl, ami ezzel foglalkozott. -
cherubim06 #45 Rosszul tudod, mert tulajdonképpen egyikben sincs jelen kimutatható módon a "hatóanyag". Sok ezerszeresen (milliószorosan) higítják, és gyakran erősebb hatása van a higítottabbnak, mint a kevésbé higítottnak.
A placebó hatásnál -ami szintén tudományosan mérhető- viszont jóval erősebb hatása van, ez is tény.
A gond az, hogy senki nem érti, hogy miért és a még nagyobb gond, hogy sok esetben mégsem működik. Erre szokták mondani, hogy rossz volt a diagnózis, ugye.
Emiatt a megbízhatatlansága miatt soha nem lesz a hivatalos orvostudomány része, de a véletlennél és a placebóhatásnál erősebb eredményei miatt mégis érdemes foglalkozni a témával, és kombinálni más, tradicionális technikákkal.
Hatalmas előnye viszont, hogy nincs ismert mellékhatása. -
#44 nekem használ, szoktam szedni ha beteg vagyok.
ja és DE. -
Cat 02 #43 Ha jól tudom, van olyan amiben semmi sincs, jó öreg placebo =] -
#42 Citromfű teának akár még élvezeti értéke is van. Meglepődtem rajta. -
#41 Amúgy az legtöbb rágó homeopátiás készítmény hasmenés ellen, rájuk is van írva, hogy nagy mennyiségben hashajtó hatásúak. -
#40 Számomra az a furcsa, hogy csomó cucc kap homeopátiás besorolást, miközben nem a "hasonló hasonlót gyógyít" elven működik. Ha van egy sima nyugtató hatású gyógynövényből készült tea, akkor az mitől homeopátiás? -
#39 a szacharóz nem okoz hasmenést túladagolás esetén, a szorbit viszont igen :) nemmindegy, de persze ezt csak a tapasztalt cukorbetegek tudhatják :D -
#38 Mindennap nem szedem, mert az a 20 perc amit a buszon töltök nem visel meg(bár volt már rá példa, de nagyon régen), Nálam ez hosszabb utakon jelenik meg amikor órákat kell utazással tölteni. Ez a Cocculine elvileg úgy működik hogy utazás előtt 1 nappal már 2-3-at be kell venni aztán utazáskor amennyire szüksége van rá az embernek, én már paranoiás vagyok ilyen szempontból így óránként egyet elszopogattam de akár 2-3-at is lehet óránként. Elvileg van szacharóz benne amire azt mondják nagyobb mennyiségben hasmenést tud okozni, de én ezt nem tapasztaltam egyáltalán. Nekem nagyon bevált! Viszont Daedalonnal ellentétben ez nem jó gyomorrontásos vagy egyéb hányós betegség enyhítésére, csak az utazóra. -
#37 szerintem isteni. a nyárfalevéltől rossz lehet. de a hárs, meg a csalám meg ezek nagyonfinomak. a tejleves meg szem gyerekétel. -
#36 na ez jó!:) tejleves...úristen ember ez vmi undorító! kajak inkább moslék mint az a SZAR
amugy ma énis kaptam vmi alkoholos gyógynövényt reggel, mert kis hőemelkedésem/lázam van péntek óta.
suliban kaptam vmi erős fájdalomcsillapítót, azóta rendben vagyok =)
amúgy vesevédő teát énis szoktam inni (cickafarkfű, nyarfalevél, csalán stb.)
megszokja az ember, emlékszem először..fú kortyonként ki akartam hányni...mamár egybe lemegy 1 bögrével:D -
szanna #35
ahogy végigolvastam ezt a tejlevest, kicsit megfordult a gyomrom.. -
szakiszabi #34 homeopátia info
ezt most találtam, csomó érdekes dolgot írnak homeós szerekkel kapcsolatban!
uhh,ez a tejleves elég ütős lehet:D -
szanna #33 a gyógyteák nem kifejezetten a homeopátiához tartoznak, de tény, hogy nagyon jók szerintem is, én mostanában citromfüvet iszok, hogy ne álmodjak idiótaságokat, meg hársfateát (asszem) egyéb felfázásos problémákra.. -
annittaa #32 idézném: vírusos eredetű náthára, szénanáthára, megfázásra,orrdugulásra,orrnyálkahártya-gyulladásra,felső légúti hurutra. -
#31 Nem tudom hogy ez ide tartozik-e de a nagymamám rengeteg gyógynövényt rak el télre pl.: Hárs, Menta, Csalán, Citromfű és isteni tea készül belőle. -
#30 Régebben volt hogy ebédre tejlevest ettem :S... Nem tudom ki ismeri, Tej, Spagettitésztával és sós... Kisgyerekkoromban imádtam, ma már meg nem enném! Nos egy hétvégén elmentem keresztapámmal horgászni és edem egy adaggal. Életem legborzalmasabb napja volt. Egész nap görcsölt a hasam. Nagyon rosszul éreztem magam... Nap végén hazajöttünk anya adott egy kanál homeopátiás készítményt, vagy nem is tudom minek hívjam. Egy erős gyógyövényes lötty volt. Mint egy baromi erős mentolos rágó, és pálinka összekeverve. 1 óra múlva semmi bajom nem volt, az ezelőtti 10-12 órában meg szenvedtem. A nővérem sokat hányt gyermekkorában, mi ajánlottuk a háziorvosnak,azóta ír fel mindenkinek. szal ha valaki tatabányai, és a sárbereki háziorvosa homeopátiás gyógyszert ír fel, és használ: Csak írjon nekem... -
szakiszabi #29 majd szólok a nagymaminak akkor.. egyébként azért lényegtelen, mivel a tünetek ugyanazok, és mivel egyik gyógyszer se betegségeket,hanem tüneteket gyógyít..
de ugye hogy nem hülyeség akkor..:) -
Borg #28 Coryzalia nem megfázásra van, hanem náthára. Akár megfázásból, akár allergiából eredő.
Egyébként nekem is sok szer bevált allergiára, meg erre arra. Abszolút nem hülyeség ez. -
szakiszabi #27 Na látom értelmes hozzászólások is érkeznek. Engem is érdekelne a téma,ugyanis a nagymamám nagy szakértője a dolognak. Télen egy bizonyos coryzalia nevű szert szedett szinte végig,azt mondta megfázásra nincs ennél jobb. Most, hogy előjött a tavaszi náthám nekem is ezt mondja, dehát nem tudom, hogy higgyek e az öreglánynak :) -
annittaa #26 Örülök,hogy neked bevált és már nem kell szenvedned ettől.El tudom képzelni milyen rossz lehetett.Ha ilyen betegségen is segít,akkor most már elhiszem hogy érdemes kipróbálni.A gyógyszertől én is mindig kábult leszek,majd elalszok.de ha ebbe semmi ilyesmi nincs,akkor főleg támogatom.Köszi az infókat! -
szanna #25 figyi zsola, akkor mindig, amikor mész valahova (tömegközlekedés, bármi) be kell venned ebből a gyógyszerből? vagy meg is szüntette a betegségedet? -
#24 Sziasztok!
Én szerintem apróbb betegségekre tökéletesek ezek a homeopátiás szerek, saját tapasztalatból, nekem elég durva utazó betegségem szokott lenni(más néven tengeri betegség, csak minden mozgó járművön). Na most erre a bevett módszer a Daedelon ami ugye nyugtató alapú gyógyszer, ebből átlagban felet szoktak bevenni utazás előtt, én kettőt is nem biztos a siker. És persze sok a hátránya, mert altat, kábult lesz tőle az ember, és egy-két sör már szóba se jöhet. Na én találtam egy homeopátiás cuccot, amibe semmi ilyesmi sincs, jóformán nincs adagolása, annyit vesz be az ember amennyire szüksége van és nincs mellékhatása, semmi. Nálam már kétszer is bevált, utoljára Sepsiszentgyörgyre mentem busszal ahol azért sok a szerpentin ami pláne kikészíti az embert és semmi bajom nem volt.(Pedig már az Alföldön menve sikerült buszon hánynom) Szóval jók ezek a cuccok csak ki kell fogni! -
#23 IGEN :D -
#22 marihuánás homeopátia :D -
#21 véleményt nem mondok, csak linkelek az érdeklődőknek:
elég nagy lélegzetvételű cikk - kontra
erre válasz, pro természetesen
viszontválasz, egész jó érvekkel
ezek alapján azért elég komoly fenntartásokkal érdemes hozzáállni az ilyen cuucokhoz... -
annittaa #20 Mesélj,milyen csomó jót olvastál? -
moncsics2 #19 köszi szanna!
a pálinkát amúgy se szeretem, de ezekről a homeós szerekről csomó jót olvastam!
amúgy meg nem értem miért kötekednek egyesek, de ez már nem az én bajom... -
szanna #18 attól még hogy infó és tudomány még nem kell nyomoronc gyíknak lenni. vagy küzdj ellene.... -
#17 amilyen a mosdó, olyan a türölköző (#1-ből: -
#16 NEM