ki mit tud a homeopatiaról?
-
A homeopátiás készítmények gyártóinak ugyanúgy az az érdekük, hogy alá tudják támasztani a szer hatását. Vagyőőőő... elképzelhető, hogy tévedek.
Mindenesetre ha találnék bármi működőt, én azonnal elkezdeném akár saját zsebből is a kutatását. Eddig nagyon úgy néz ki, hogy a homeopátiás szerek gyártóit ez valamiért annyira nem foglalkoztatja.
De ha belegondolsz, ha tényleg működne, nem ugranának rá azonnal a gyógyszergyártó cégek? Annyi lenne a különbség, hogy tömény vegyszerek helyett higított vegyszereket gyártanának. Az áruk is megemelkedne, mert egy csomó kutatást indítanának, amivel igazolni tudják a hatásosságukat, meg tudják ismerni a működésüket. (Szerintem a hagyományos gyógyszerek árának is csak egy kis része az előállítási költség, a nagyobb része a kutatási költség, a legnagyobb része pedig haszon).
Hogy a homeopátiás cuccoknál az ár hogyan áll össze, arra még csak tippelni sem tudok, de ha valaki képben van, az leírhatná a véleményét.
Egy olyan kultúrában, ahol ilyeneket engednek legálisan működni, és ahol az adófizetők pénzét jósdákban költik el, ahol legálisan működhet egy provident, ott én már azon sem lepődnék meg, ha az egész gyógyászat homeopátiástul, mindenestül egy nagy humbug lenne.