311803
  • IMYke2.0.0.0
    Nem egy RPG-ben, de még a Borderlands 1-2-ben is, azért jól mutat, amikor a tétlen karakter tesz vagy mond valamit.
    De, a Saints Row 2-3-4-ben, és a GTA 4-ben is történik ilyenkor valami.
    Ezek valóban hangulat elemek.
  • zorrobomber
    Nem baj, én inkább csak arra próbáltam rámutatni, hogy ne úgy állítsuk be az ilyen dolgokat, mint a tökéletes játék felé vezető fényes sugárutat :)
  • Zóanagyvarázsló
    Ez számomra Super Mario vs Prince of Persia (vagy 3D-ben Super Mario 64 vs Tomb Raider). Az előbbi ugye azonnal reagál, az utóbbinál tervezned kell a reálisabb animációs fázisokat, és ennek megfelelően időzíteni. Mindkettőt szeretem. Az Unchartedban meg a faltapogatást észre sem veszed, ha nem akarod, nem akasztja meg a játékmenetet.

Talán az sem baj, ha a Doom és az ArmA is más, ahogy az Asetto Corsa és az Outrun is.
  • Rapid81
    Én konkrétan észre sem veszem az ilyet, mert nem a karakterem kicsike kacsóját figyelem, hanem a környezetet és az ellenfelet, valamint az előttem álló küldetésre koncentrálok. Nekem semmit nem ad ez hozzá a játékhoz, mert én nem rácsodálkozni akarok egy játékra és ott hagyni, hagy tördelje a kezét a karakterem, amikor nem csinálok semmit, hanem játszani...

A rombolhatóság meg egy teljesen más tészta, főleg a Red Faction-ök esetében, mert az a motor és a játék szerves része...
  • zorrobomber
    Spintires - £10.05
    kód: OCTOBE-R25OFF-GMGXXX
  • IMYke2.0.0.0
    És írhattad volna az Utolsó közülünk-et is. :)
  • zorrobomber
    Nem olyan egyszerű kérdés ez, mert animációnak kell lennie. Úgy kell megalkotni az egész irányítást, hogy konzisztens legyen. A Dark Souls-ban is viszonylag lassan csap le a karakter a karddal, de kiszámítható, és ezt a rendszert kell kijátszanod. Játék :) Nem fogja a kezedet, csak megtanít pár alapszabályra, és hajrá. Nem kardinális kérdés a faltapogatás, én is elviselem, de ha sok ilyen dolog történik egyszerre a képernyőn, az szerintem már inkább zavaró, mert a játékélmény kárára megy a sok vizuális inger. Persze ha fogja a kezedet a játék és irányítja a célkeresztet, akkor tök mindegy hogy rossz az irányítás, csak így akkor már inkább mozit nézünk mint játszunk. #reddeadredemption
  • genndy
    Szerintem meg ami nem zavarja a játékmenetet, az jöhet (tps-ben faltapogatás tetszik, nekem növeli a beleélést), de ha már hatása van a játékmenetre (egérgombra nem csak simán üt hanem valami animáció történik, ami késlelteti a dolgot, közben esetleg még az ellenfél is reagál, és én sebződöm, stb.) akkor az zavaró.

Rombolhatósághoz: RF-ekben a rombolás központi elem, mindegyik játék arra épül, tehát ez nem csak opció, hanem a játék szerves része. Az megint más ha van egy játékban rombolhatóság, amivel viszont akár a továbbjutást is ellehetetleníti - ez egy rossz játéktervezői megoldás, akkor az olyanokat csinálják nem rombolhatóra, vagy legyen alternatív útvonal.
  • zorrobomber
    Nem más, mert a faltapogatás is egy szkript, csak az ráadásképp nem a te utasításodra történik, hanem pusztán azért mert ott egy fal.
    Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2014.10.03. 10:44:25
  • DarkSector
    Jó a focis játékokban én sem értem a labdakezelést, az más amit irsz, te azt mondod miért vannak olyanok hogy te cselekedsz a játék meg lejátszik egy scriptet, de az illuzió attól még megvan, és még így is jobb egy labdát nézni miknt egy pixelt ami aa labda szerepét töltené be. :)
  • DarkSector
    Azért mert nincs különbség....az hogy lenyomod a enter-t és arra ugrik elő egy fícsör az mennyiben különb, mint mikor ezért cserébe nekimegyek az analóg karral egy falnak? :)
    én máskép látom ezt, nincs is ezzel gond.
    Izlések ugye. :D
  • zorrobomber
    Egy csomó mindent különválasztottam, miért egy kupacban az összesre válaszolsz? :) Van külön játékélmény és vizuális élmény. Az egyetlen dolog amiről azt állítottam, hogy szerintem nem ez az irány az amibe haladni kellene, az a túl sok animáció. Szép-szép, de eltávolít a játéktól.A lehető legjobb példa erre egy óriási FIFA parti amin felváltva ordibálnak az emberek, hogy HÁ DE ÉN MÁR RÉG MEGNYOMTAM A GOMBOT miért nem lövi el??? Azért nem, mert elindított egy animációs fázist a lövés gomb, de a játékos lába megakadt egy fűben, a labda odább gurult, aztán meg a vízcseppeken megcsusszant még tovább a fűben és ennyi. Tök jó, részletes a Fifa meg minden, csak nem mindig te irányítod. A tökéletes focijáték:

Ebben nem volt 8000 animációs fázis, cserében mindig azt csinálta amit utasítottál neki.
    Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2014.10.03. 10:39:06
  • DarkSector
    Meg ám. :)
    Az Alan Wake, ami amúgy középszerű játéknak mondhatnánk, mégis a kis apróságok teszik különlegessé, nálam.
    Vagy Red Dead Redemption-ban is azért fogott meg a sok kis amúgy jelentéktelennek tűnő baromság miatt.
    Utoljára szerkesztette: DarkSector, 2014.10.03. 10:35:48
  • DarkSector
    Bocs, de eléggé sajnálom ha neked ezek nem adnak hozzá a játékélményhez.
    Ebből látszik, eltérő izléssel rendelkezünk.
    Neked, vagy nektek full mindegy ezekszerint ez a sok kis apróság, nekem egy játék ettől SOKKALTA jobbá válik.

Én most a saját véleményemet írtam le.
    Akkor ennyi erővel semmi nem ad a játékélményhez, mert te csak gombokat nyomogatsz.
    Minek a jobb technika? mobiltelós oldalazós causal játékok kellenek.
    nem?

A Mordorban meg hogy egymást kergetik az orkok nem mindegy neked? Az számít? te ugyanazt a monoton gyilkolászást csinálod. ez csak illúzió. ;)

Ha a Mordor-ban lehuzogatom ezeket a kis apróságokat.
    Marad:
    - snasz kopár fantáziátlan környezet, 200000 egyforma ork.
    - meg a monoton gyilkolászás

ez a 5/10-es kategória
    Utoljára szerkesztette: DarkSector, 2014.10.03. 10:33:39
  • DarkSector
    Jó csak a TLOU-nál emelték ki, mert ugye nem csak ez hanem az egész karakterrek mozgása, ahogy vislekednek elég valósan hat sok játékhoz képest.
    Nekem ezek tetszenek nagyon.
    Minnél robotosabb a mozgás annál jobb.

Meg pár FPS-ben.
    The Darkness (lehet csak az első részben), Killzone Crysis sorozat jut hirtelen eszembe, aminél tetszett hogy a fegyót nem lógatja a falba.

Naughty játékokban meg Gears of War-ban pl az a jó hogy a felszerelések nem egy láthatatlan puttonyban vannak. Csak hirtelen ezek ugrottak be , amúgy van még ezeken kívül hálisten.
    Utoljára szerkesztette: DarkSector, 2014.10.03. 10:27:00
  • zorrobomber
    Kevered a dolgokat, de nagyon.

Karakter letapogatja a fedezéket: az ilyen dolgok eltávolítanak a játéktól, úgymond input lagot generálnak. Nincs 8 kar amivel irányítod a karakter minden egyes testrészét, akkor meg nem mindegy hogy mit csinál a játék a te ráhatásod nélkül? Látod hogy mozog a karakter keze összevissza a képernyőn miközben te nem csinálsz semmit a kontrollerrel. Nincs semmi baj ezekkel a dolgokkal, csak ezek nem játékelemek, hanem a mozi felé kanyarítják a történetet.

Vizes ruha: esztétikai élmény, nincs köze a játékmenethez, jó ha van.

Környezet rombolás: ez is teljesen jó dolog, viszont nagyon nehezen összeegyeztethető sok más játékelemmel, nehéz a megvalósítása. Pl ugrálós játék ahol ha szétlövöd a platformot, elakadsz.

20 fegyver a zsebben:
    Nem lesz attól jobb egy játék, hogy csak 2 fegyver lehet nálad(sőt), de ha a játékmenettel, a játék hangulatával szinkronban van, és pótolják más játékmenet elemekkel a hiányzó plusz ingert, élményt, akkor oké. Egyébként semmi bajom az olyan játékokkal ahol 20 fegyver lehet a zsebedben, sőt.
    Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2014.10.03. 10:25:44
  • DarkSector
    Ebbe ne menjünk bele hogy ki mit nem szar le.
    Én is sokmindent leszarok, a gta5-ben is a szaros gatyát, ps2őn volt egy primal nevű játék. Abba láttam először vizes rucit.

"Sok apró részletből áll össze az egész...."

Igenis minden fontos, ahogy te számolgatod a pixeleket vagy fps-t nekem az ilyen dolgok fontosak.

Őrülni tudok ha egy Red Factionba, apró darabokra hullhat minden.
    Örülök ha pl többekközt egy killzone-ban a fedezéknél nem lógatja a fegyót a tereptárgyakba.
    Ha egy karakter álló helyzetben elvan magával és bizonyos amnimácikkal elszórakoztatja magát.
    Örülök ha egy játékban ottmarad egy hulla nem tűnik el.
    Ha egy karakter nem a varázs zsebébe hord 20 fegyvert.

Had ne soroljam.
  • Troger911
    Köszi! Gyorsan fogynak a kulcsok! Belépés és kulcsigénylés között 3000 felettről 29xx-rement le :)
  • grebber
    Hátha valakit érdekel Arms Dealer alpha key ingyé
  • zorrobomber
    Köröket ver szerintem bármelyik AC-re. Féltem hogy kreténség lesz a történet(a' la AC), de nem, a földtől elrugaszkodott (supernatural) játékmenetbeli skillek-et a LotR univerzumhoz mérve egész hihetően ágyazza meg. Elindítottam egy stoppert hogy mennyi időt kell várnom míg játszhatok, de fel se ocsúdtam a telefon nyomkodásából és már a kezembe adta az irányítást! Bár ez csak a tutorial szegmens volt, az sem tart pár percnél tovább. És végre igazi lopakodás van. Jó lesz ez, de vásárlás majd csak gépbővítés mellé(~november) :) Addig Endless Legend, majd BE.
  • Fpocok
    Nézzétek meg ezt!
  • Shep
    Nyilván de azért írtam ,hogy nem a LoU óta van.
  • ratgab
    Talán azért mert mindkettő Naughty Dog játék...
  • Shep
    Ezzel nem értek egyet, az ilyen apróságok hozzá tudnak adni az élményhez.
  • Shep
    Unchatedben is volt már.
  • ratgab
    Azt mondják jótól lopni nem bűn. Főleg, ha még hozzá raknak néhány saját kreatív új öteltet és az új mix tud olyan jó lenni, mint azok, amikből összelopkodták, akkor még inkább megbocsátható a dolog.
  • ratgab
    Nagyon örülök neki, hogy ebben az esetben tévedtem és úgy néz ki bejön neked a játék.
  • grebber
    Na ez üt azt hittem all time IOS only lesz és soha nem jön droidra erre felnézek egy oldalra:

[Android] Hellraid - The Escape v1.13
  • Rapid81
    Ez olyan, mint a vizes gatya a GTA 5-ben.... Ki nem sz@rja le? A játékélményen 0,00000000000000000000000001%-ban sem változtat.
  • DarkSector
    nevezd aminek jólesik.

Hogy fedezék mögé lapulva leköveti a tárgyakat a kezével, volt azelőtt is ilyen, persze csak elég ritkaságszámba ment.
    És akkor emlegették meg hogy ezt alapvetően kellene a játékba szerepeltetni nem mint a fehér holló.
    Utoljára szerkesztette: DarkSector, 2014.10.03. 06:30:50
  • Fpocok
    Micsoda ficsőr! Beszarok b*zmeg... és volt pofájuk ellopni?
  • DarkSector
    Ha már lopás, ez a ficsör mostanában a The Last of Us-ban tünt fel sok embernek....
  • DarkSector
    ja de ez a ps1-es változat.
  • Shep
    PS2-re is jön?
  • DarkSector
    elég középszerű, vagy csak azé nagy szám mert U4 van alatta, úgy hogy még az U3 átlag szintet sme tudták kisajtolni?
  • grebber
    The Tale of Three UE4-es kalandgame! Tripla ZS meg nem is biztos elérik a célt de egynek jó lenne.
  • DarkSector
    Egyetértek lopnak másoktól.
    De vajon baj a lopás ha JÓ ötleteket lopnak össze??? :D

Nekem is tetszik a játék, nyílt világ de mégsem annyira nagy hogy eltévedj, van mindenféle gyüjthető dolog, perkek stb....nem rossz gém ez.
  • zorrobomber
    Nekem hasonlóan megy Medium-on, lehet rápróbálok én is egy 720p-re. Maga a játék egyébként
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    baromi jó! Tévedett ratgab kolléga :) Lehet hogy az alap dolgokat más játékokból lopja, de ezekre ráépített egy csomó ráadás jó ötletet. Él a világ, veszekednek az orkok, kergetik, verik a rabokat, közben én pedig csendes halálként aprítom őket. Igen, az első dolgom volt rátenyerelni a lopakodás gombra, bár nem bátorít erre a játék, de ezt így kell játszani. Berohanva középre nem hiszem hogy sikerült volna eddig halál nélkül túlélnem.
  • wantonly
    Jó lesz ez...

Shadow of Mordor: 1920x1080 - High settings: Average FPS: 32,43

(Amúgy jó dolog, hogy az újabb játékokban már van beépített benchmark.)
  • grebber
    Nem törölnek semmit mivel ezek nem kézzel fogható kulcsok csak saját magadnak aktiválhatod illetve akinek a steam fiókjával belépsz és persze nincs meg neki!