311803
  • Tinman #308353
    Alapvetően az acsizás nekem is a gaming legvégén van, de komolyan.

Viszont vannak játékok, ahol kényszert érzek rá. Ilyenek azok a címek, amik nagyon betaláltak, pl. Dark Souls I., Snake Pass, vagy azok a címek amik eléggé bejönnek és extra kihívásként élem meg bennük a kimaxolást.

Talán már volt itt téma, de én úgy gondolom, hogy egy játékkészítőnek komoly felelőssége van abban, hogy NE ILYEN 100%-os élményt nyújtson a játékosoknak, hanem legalább olyat, mint a Bloodborne esetében, ahol a dungeonokban levő bossok és a helyzetek azért variálódtak eléggé és nem "kényszerítettek" arra, hogy 30 darab levágott fület összeszedj. És ez nem túlzás, tényleg az egyik legfárasztóbb 30 db. ilyen fület összeszedni.

Nincs azzal baj, hogy a multiban idegenekkel játszva kapsz érte ilyen itemet. A dolgok mikéntjével van a baj. Ez nem jól van megoldva. Elég sok esetben elmegy az időd azzal, hogy 20 perce rejtőzködő embert keresel egy 15 perc alatt bejárható pályán és a végén nyilván nem kapsz érte semmit, holott nem a te hibád, hogy nem harcoltatok, hanem az övé, hogy az idegeiddel szórakozik. Az sem sokkal jobb, amikor 2 sunbroval tolja, majd beidéz és 3 mp alatt tépnek ketté, mozdulni se bírsz. De millió ilyen van és ezért van tele a net azzal, hogy mennyire iszonyat low lvl szint kimaxolni ezt a játékot, mert HIBÁS az achik kérdésköre.

Pl. a +2-es gyűrűk miatt a játékot újra le kell tolnod NG++-ban szinte végig, ami kb. annyi plusz élvezetet fog jelenteni, mint betenni a farkad a satuba és tekerni rajta húszat. Amiben aztán az a legnagyobb fail a From részéről, hogy a DLC-ben sorba ott vannak a +3-as gyűrűk, amiket kényelmesen megszerezhetsz az első végigviteled során! Ergo minek kéne neked +2-es? Úgyse tudod felvenni egyszerre őket. Már csak az ilyenek miatt is bosszúsan távozik az, aki kicsit is komolyan meri venni a játékot.
  • MrAndree
    Szép munka. Nekem eszembe se jutott, pedig kényszeres vagyok sok mindenben de szerencsére az acsizás sose tartozott ezek közé.
    Utoljára szerkesztette: MrAndree, 2019.10.26. 14:42:41
  • Tinman #308351
    Ez azért komoly parasztság volt. Abszolút kényszeresség eredménye, amiben vajmi kevés öröm volt. 1-2 multi meccs jópofa volt, többnyire agyatlan, ÓRÁKON át tartó farmolás, keresés, káromkodás és persze gyak. 3 végigjátszás eredménye.

A Bloodborne Platina Trofijának megszerzése egymilliószor érdekesebb és szórakoztatóbb, ugyanis a Chalice dungeonok bár mocsok önismétlők egy idő után, de legalább változatosság valamilyen szinten, főleg a nehezebb boss harcok.

De ez? Ez teljesen lélekölő. Anor Londo lépcsőin ha !200x! nem futottam fel akkor egyszer sem. Hiába volt rajtam a blue sentinel covenant flag, cirka 5 óra alatt amíg kifarmoltam az itemet, 4x ha beidéztek, akkor sokat mondok, ebből 2 teljes balfaxság volt a host azt se tudta milyen rendezvényen van, egy baromi sokáig tartott, teljesen kitakarította velem a pályát a host, a másik meg egy ilyen össznépi Anal Rodeo volt, ahol agyatlanul mindenki ütött mindenkit. És ez csak egy covanant története -.-

A legdurvább a Vertebra Shackle-ből 30 db. megszerzése volt, ami játékoskarrierem abszolút mélypontjai közé került, pont oda ahol a Demon Souls trofi + farm és a WoW sorban állás található. Ezt ugyanis a rendkívül alacsony droprate miatt (1% alatti!) multiban próbáltam sokáig megoldani. Napok gaming ideje ment el rá és lesújtó tapasztalatokkal távoztam. Az idióták koncentrációja ebben a játékban, multiban elképesztően magas. Korábban írtam róla, hogy mik történtek, így kb. 10 item után elkezdtem farmolni. Olyan 10-12 percenként, mely kb. 40-50 mob leölését jelentette (mindig u.a. a HÁROM!), esett egy ilyen szar, így ki lehet számolni mennyi ideig tartott és akkor a Sunlight Medal, meg a többi item farmjáról inkább már nem is mondok semmit.

Gamer pokol ez, amit az ember saját magának teremt. Mert ki kényszerít rá, hogy megtedd? SENKI. Ki várja el tőled? Senki! Ki ne szarja le, az eredményed? Mindenki leszarja. Akkor miért? Kényszeresség. Meg a perverzió, hogy a From játékok nehezek, hát nehogymá' én legyek pont az, aki nem maxolja ki a DaS 3-at, amikor a többi From játék már rég betérdelt, nem egy több platformon is.

Most lehetne róla olyan professzionális végigjátszást csinálni, amilyen a neten sehol sincs, azt garantálom, de minek? 60-80 embernek? Full free, mert a YT-nak 1000 sub kell és minden fillért ők tesznek el a munkád után? Hát nem. Ott rohadjon meg a köcsög YT ahol van!

Ja és: Ne. Maxold. Ki. Soha. Komolyan. Legyen eszed. Csinálj bármi mást, milliószor több értelme van.

• darkSectorxxx #308350
    Nem dezinformáció, mert nekem szükség volt programokra. hogy használni tudjam.
  • darkSectorxxx #308349
    Ja limitáltan, az más.
  • Zóanagyvarázsló
    Ha kérdésed van, kérdezz, de állításokkal nem kéne dezinformálni másokat.
  • Zóanagyvarázsló
    Be kell menni a beállításokba, hogy kerestesd BT-eszközt, automatice nem romantikáznak. A Google is segít benne. Nem agysebészet.

A DS4 Windows ajánlott, de valamelyest limitáltabban használható nélküle a kontroller. Még azt is leírtam, hogy hogyan.
  • darkSectorxxx #308346
    Lehet párosítani, akkor nem tudom nekem mirét nem sikerült, egy fat 40GB-ossal.

Meg nekem PC-n pl kellett a xbox driver ami alapon van egy ideje a windows-ban meg az a DS4 szoftver...
    Valszeg nálam nem volt akkor valami jól beállítva.
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2019.10.26. 12:36:24
  • Zóanagyvarázsló
    Tényleg nem tudod. Müködik vezeték nélkül PS3-on, csak párosítsni kell vele. És ahogy írtam, Steammel már plusz appok nélkül is játszható a legtöbb játék vele, bizonyos játékok meg teljrsen hivatalosan támogatják.

Egyébként egy DInputot használó kontrollerröl van szó, nem valami egyedi szabványról.
  • darkSectorxxx #308344
    Működik PC-n 2 appot kell letölteni.
    PS3-on nem tudom müködik-e de ha igen akkor csak vezetékesen.
  • El Gigante
    Köszi a kimerítő választ, akkor beruházok egyre!
  • Zóanagyvarázsló
    Régebben használtam PC-vel, akkoriban külső programmal (DS4Windows) elég jól megoldható volt, de azóta már a Steam is rá tudja erőszakolni szinte mindenre. Arra figyelni kell, hogy vezeték nélküliként használva a Bluetooth instabil tud lenni 3 méteren túl, és a CSR chipsetes adaptereket nem szereti, broadcomos kell. A tapipadjával lehet egerészni, de ebben a Steam Controller természetesen sokkal jobb. Win 10-en nem használtam, csak 8.1-en. Személy szerint kielégítőnek találtam PC-hez, de végül vettem Xbox One-kontrollert is.

PS3-on változó, sok játékban tökéletesen működik (nyilván rezgés és mozgásérzékelés nincs, ahogy a PS-gomb se megy), de másokban nem vesz be bizonyos gombokat (pl. Castelevania: Harmony of Despair, DS4-gyel nem lehet srégan ütni, ami nagy hátrány) vagy egyet sem (pl. Scott Pilgrim vs the World). Mivel úgyis ott a DS3, ez nem annyira nagy probléma, ami működik vele jól, az jobb DS4-gyel, mert az jobb kontroller. Ez és ez a lista kiindulópontnak jó, de egyik sem szentírás, egy-két apróságban tévedhetnek. Például a Ratchet & Clank: Going Commando HD valóban megy vele, de az egyik minijáték sokkal nehezebb vele, mint DS3-mal (a többi Ratchetnél nem volt ilyen gondom, de azokban nincs is ez a gömbforgatós minijáték).
  • grebber
    Ők sehogy :(
  • Fpocok
    Aki most regelne az nem lesz lvl2, hogy csapjon le rá?
  • grebber
    Ingyen game pass Alienware Arena 2-es szint kell hozzá. Aki korábban már kért nem fog kapni, de aki lemaradt gyorsan csapjon le!
    Utoljára szerkesztette: grebber, 2019.10.25. 20:51:42
  • Andule
    7 napos ajcsi xbox-os gamepass erdekel vkit? (yep, csak xbox szal ezert nem en hasznalom fel. elm ezzel tesztelheto siman az Outer Worlds, pl. )
  • MrAndree
    Sose próbáltam de úgy tudom működik PC-n és PS 3-on is a Dualshock 4.
  • El Gigante
    Sziasztok! PS4 controller működik pc-vel és ps3-al? Mert a jövőben tervbe ban egy ps4pro, de a ps3-at is megtartom, plusz jó lenne ha pc-hez is tudnám használni! Lényeg hogy nem akarok mindenhez +1 játékvezérlőt venni!
  • Atisz #308335
    Tanultam marketinget, ennek ellenére gáznak tartom ezt a kétirányú elnevezést (ezek azok amik joggal járatják le a reklámszakmát), nem a kötekedés volt a célom (legalábbis nem a fórum tagjaival... az elnevezés kiötlőivel viszont szívesen vitatkoznék erről - is :))
    Utoljára szerkesztette: Atisz, 2019.10.25. 18:29:05
  • Moby
    Ha a 2K használatban lenne, rajta is maradt volna a fullhd-n, ahogy a 4K is egy ragadvány az UHD-n, és inkább az került köznyelvi használatban, nem az UHD.
    De igen, lehet mondani, hogy ha az UHD-nak megengedjük a 4K-t, a fullhd is is lehet 2K.
    Utoljára szerkesztette: Moby, 2019.10.25. 11:57:13
  • Atisz #308333
    Igen, de ugye az 1080p 1920x1080, tehát ilyen értelemben vagy az a 2k, vagy akkor a 4k "csak" 2k valójában ;)
  • Árnyvadász
    Nagyjából én is ennyiért vettem igaz nem az XXL verziót. Szerintem megéri, én 25-30 óra környékére emlékszem, ennyit tettem bele, aztán meguntam. De nem bántam meg, mert jó volt. (Önismétlő egy idő után, ezért lett vége.) Grafikailag még ma sincs semmi szégyenkezni valója. 16 GB viszont kell neki, anélkül rosszabb az élmény. (Nálad látom megvan, duplája is, inkább csak azért írtam, mert ha mást is érdekelne, erre készüljön fel.)

A negyedik részről csak rosszat olvastam, így nem is foglalkoztam vele. Azt mondják az interneten az emberek, a harmadik jobb. Elhiszem nekik.
  • Scooter
    Dehogynem. Ennyiért simán veszem, főleg mert ez a fullos. A 3-ról még jókat hallottam. Kíváncsi vagyok azért más véleményére is. Viszont a 4-ről már nem.
  • grebber
    Miért, nem neked kell? Megéri jó cucc. Már a 4et várom ilyen áron
  • Scooter
    Egész jó ára van steam-en a Just Cause 3 XXL-nek. Nekem 4.11€-t mutat. Szerintetek megéri?
  • Voltan
    Ez zseniális :D:D:D:D:D
  • Dzsini
    A Fallout 76-hoz meghirdettek egy előfizetéses rendszert, Fallout First néven - évi 100 petákért privát szerver meg mindenféle móka...

egy dolgot felejtettek el, lefoglalni időben a falloutfirst.com-ot :)
  • darkSectorxxx #308326
    Én halál szempontból ezeknél cseszekedtem: Dancer, Champion, Dragonslayer, Nameless, végső boss.
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2019.10.24. 00:41:41
  • darkSectorxxx #308325
    :)

Azért némelyik meg tud lepni de ja amikor begyakoroltad akkor easy ahogy minden más.

Sekiro stb.

Mindegyik easy ilyenkor.
    Csak elsőre gáz.

Pontiff-nél az első körben jobb körülötte maradni ahogy néztem, a 2 menetben én parry-zni szoktam.

Aldrich is alaktomos, mert easy-nek tűnik, de jah meglephet.

Mondjuk NG+ a legkönnyebb szerintem.
    Viszont én sárkány alakba mentem, olyan érzésem mintha védelem szempontból egy full meztelen karival lenne egyelő.
  • Tinman #308324
    Még toltam 40 percet. Yhorm, Dancer elsőre feküdtek, Aldrichnál viszont 2 halált is begyűjtöttem, elfelejtettem elsőre a záporozó támadását, másodikra meg beszorultam, jött a zápor. -.-
  • Tinman #308323
    NG+. Pontiffig nyomtam, minden boss megölve, elsőre addig, 0 halállal.

2x viszont haltam. 1x a Firelink Shrine előtt (LOL!) belegurultam véletlenül a mélybe, sok invaderem volt, mind levertem, Pontiff után még élt a 2 gépi NPC mob + jött kettő invader! Levertem a 2 gépit, levertem 1 invadert, a másikat üres potiig, de kifogytam. Meglett volna az a gci is, de már nem tudtam healelni. Szóval, kettő halál eddig. Kettő. NG+-ban. Ennyire könnyűek a bossok.

Eddig Pontiff izzasztott meg picit egyedül, mert itt már jóval nagyobbat csap, egy rossz evade és akár one hitel. De lenyomtam ennek ellenére elsőre.
  • darkSectorxxx #308322
    Tinman:

Most az alapjáték kitakarítva.

~5:50 perc (pisikakival együtt)
    40-41 halál (remélem nem számoltam el magam)
    Nagy része liftbezuhanás meg kisebb minibossok...

Összes boss, miniboss, a fontosabbak.

Holnap reggel marad a 2 DLC.

Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2019.10.23. 19:32:08
  • darkSectorxxx #308321
    Valóba a Chalice maxolás brutális, BB sokkal nehezebb szerintem, de nekem Cinder sajna még mindig okoz meglepetést, ellenben a 2. fázisa az nekem már easy egy jó ideje, de az elsőben a dárdás alakja, pffff.
    Amúgy ha megtanulsz jol dodge-olni akkor nem vészes, de nekem a kardjánál annyi fajta időzítéssel vannak külön mozdulatai, hogy vagy korán akarok kitérni vagy későn....

Most NG+ ba kezdtem egy All Boss Run-t kíváncsi vagyok meddig tudok elmenni és mennyi idő alatt
    :)

Eddig 2:40 perc (13 halál eddig)
    akiket megöltem:
    - Gundyr
    - Fa
    - Crystal Sage
    - Papok
    - Abbys Watchers
    - Old Demon King
    - King
    - Giant
    - Pontiff
    - Aldrich
    - Dancer
    - Oceriot
    - Champion Gundyr

meg ezek mellett öltem sok miniboss-t, 3 krokodil, hunterek, a szürke kis pocakos sárkány, egy tüzes sárkány...ilyenek.

Holnap a maradékot.
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2019.10.23. 04:01:25
  • Voltan
    Bizonyára remek lehet a 4k, meg minden, de nálunk ez logisztikailag nehezen megoldható. Van egy nagy szoba, ahol van egy 1080p tévé, meg az én szintén 1080-as monitorom. Feleségem tévézik, dolgozik, a nagy tévé ki van használva. Persze együtt is tévézünk, meg sorozatokat nézünk estébé, de a nagy kijelző folyamatosan megy. Én azon nem tudok játszani. Marad tehát a kis sarkom a monitorral, és a géppel. A 4k monitor az LOL, még egy böszme kijelzőt pedig nem lehet betenni. Sajnos a Zasszonyt végtelenül taszítják a játékok, szóval maradok az amúgy fasza 1080p monitor társaságában. Ebben a logisztikai felosztásban nem érdemes 4k kijelzőt vennem.

Meg mondjuk egyébként is leszarom :D Nagyon későn váltottam 1080p-re is, a jelenlegi konfig pedig meg fogja enni a következő generációt is röhögve full hd-ban. Pár év múlva meglátjuk. Ha a mostani tévé megadja magát, akkor változhatnak a dolgok.
    Utoljára szerkesztette: Voltan, 2019.10.23. 01:00:12
  • Árnyvadász
    Szerintem egy alapvetően single játékhoz bőven jó a stabil 60 fps. Ha több van (és mellette még van Freesync, GSync) nyilván érződik és jobb, de nem feltétlenül szükséges. Tapasztalatom alapján, bár játék függő is, de szerintem az első mondatommal magam sem vitatkoznék. Multi esetében viszont egyértelműen jobb a 100-120-144 Hz. Visszamenni 60 Hz-re utána. Nos az nagyjából olyasmi, amit mondtam még a monitorom megvásárlása után: SSD-ről HDD-re váltani. Meg lehetne szokni, de inkább ne.

Magasabb frekvencián sokkal simább a futás, irányítás, célzás és leginkább a dolgok lereagálása, ami ilyen játékoknál nagyon számít. De ez is olyan, hogy mennyire vagy elhivatott azzal a játékkal szemben. Ha tapasztalt vagy és ésszel csinálod, akkor 60 Hz-en is jó leszel. Nagyjából olyan ez mint amikor az egykori volt magyar pingpongos egy szelet kemény száraz kenyérrel is elverte az ellenfeleit, gyakorlásnál. Szóval a tudás, tapasztalat az sokat tud nyomni a latba, nem mindig a technika visz mindent.

4K is nyilván sokkal részletesebb és a nagyobb képernyő is növeli az élményt. Ehhez nem fér kétség. Ahogy a 144 Hz is jó dolog és igazából már egész megfizethető áron elérhető a 24-27 colos monitorok körében, 1080p mellett. De idővel ez a két dolog úgyis kéz a kézben fog járni és ha nem is gyorsan, de tippre 5 év múlva már mindenkinek elérhető lesz.
  • Rony94
    Csak legyen tisztességes Switch portja és megveszem.
  • Tinman #308317
    Amúgy lassan átvánszorgok NG+-ba DaS 3-ban. Bementem Cinderhez és egy ideig csak néztem mit művel, elképesztően könnyű evadelni előle. Kb. úgy éreztem magam, mint Neo amikor rádöbben, hogy nincs kanál... pontosabban, hogy úgy hajlítja, ahogy akarja. Cinder belassulva, én meg fél kézzel ásítva néha, csak a poén kedvéért megcsaptam. Aztán meghalt. Azt hittem lesz 3. fázisa is, már nem emlékeztem rá. De nem lett. Vége lett az játéknak. 3 éve küzdöttem vele utoljára. Annyira esélye se volt, hogy final boss-nak szinte értelmezhetetlen. Pont, mint a Bloodborne final boss harca, az is utlrakönnyű.

Nya... megmondom mi van... az van, hogy a Bloodborne Defiled Chalice kihúzta belőlem az állatot. AZ NEHÉZ VOLT! Igen, full opcionális és a végén a Queen az szinte vicc, de az odáig vezető úton 1-2 boss, az megőrjített. Na ezekhez képest ez a DaS 3, ez Hello Kitty Roller Rescue.
  • Tinman #308316
    Az 1080p szerintem egy elég op állapot, de 60 frémmel. Ehhez manapság már nem kellenek egetrengető hardverek, cserébe remek az összhatás.

Nem mondom, hogy nem lenne állat, mindent 144 Hz mellett tolni, de nekem arra nem mostanában lesz megfelelő konfigon. Így is, simán az elit kategóriában játszom ezekkel a hardverekkel, mert baromira nem ez az általános.

A DaS 3, így a kb. ~310 sornyi hibát már kijavítja büszkén odatehető a sorba, főleg a DLC-kkel együtt. Nálam a Bloodborne továbbra is kilóg... méltatlan ahhoz a játékhoz az a techno, amiben az az extrém kínos, hogy elkészíthette volna a From a Pro patchet PS4-re de nem tette. Tosznak ezek mindenre... DeS esetében is egyértelműen tervben lehetett a DLC, de soha nem készült el és nem is nyilatkoztak róla, pedig a törött kőtábla egyértelmű jel volt.
  • darkSectorxxx #308315
    Áh végiglőni az max extra, de alapon az nem játék. :P
    Mi megrakjuk, de kezdésnek gondoltam, tapasztalattal bárkit bárhogy.
  • Dzsini
    4K a vízszintes (közel) 4000 pixelt jelenti (ami a moziban 4096x2160) :)