Zóanagyvarázsló#308342
Régebben használtam PC-vel, akkoriban külső programmal (DS4Windows) elég jól megoldható volt, de azóta már a Steam is rá tudja erőszakolni szinte mindenre. Arra figyelni kell, hogy vezeték nélküliként használva a Bluetooth instabil tud lenni 3 méteren túl, és a CSR chipsetes adaptereket nem szereti, broadcomos kell. A tapipadjával lehet egerészni, de ebben a Steam Controller természetesen sokkal jobb. Win 10-en nem használtam, csak 8.1-en. Személy szerint kielégítőnek találtam PC-hez, de végül vettem Xbox One-kontrollert is.
PS3-on változó, sok játékban tökéletesen működik (nyilván rezgés és mozgásérzékelés nincs, ahogy a PS-gomb se megy), de másokban nem vesz be bizonyos gombokat (pl. Castelevania: Harmony of Despair, DS4-gyel nem lehet srégan ütni, ami nagy hátrány) vagy egyet sem (pl. Scott Pilgrim vs the World). Mivel úgyis ott a DS3, ez nem annyira nagy probléma, ami működik vele jól, az jobb DS4-gyel, mert az jobb kontroller. Ez és ez a lista kiindulópontnak jó, de egyik sem szentírás, egy-két apróságban tévedhetnek. Például a Ratchet & Clank: Going Commando HD valóban megy vele, de az egyik minijáték sokkal nehezebb vele, mint DS3-mal (a többi Ratchetnél nem volt ilyen gondom, de azokban nincs is ez a gömbforgatós minijáték).