• Árnyvadász
    Szerintem egy alapvetően single játékhoz bőven jó a stabil 60 fps. Ha több van (és mellette még van Freesync, GSync) nyilván érződik és jobb, de nem feltétlenül szükséges. Tapasztalatom alapján, bár játék függő is, de szerintem az első mondatommal magam sem vitatkoznék. Multi esetében viszont egyértelműen jobb a 100-120-144 Hz. Visszamenni 60 Hz-re utána. Nos az nagyjából olyasmi, amit mondtam még a monitorom megvásárlása után: SSD-ről HDD-re váltani. Meg lehetne szokni, de inkább ne.

Magasabb frekvencián sokkal simább a futás, irányítás, célzás és leginkább a dolgok lereagálása, ami ilyen játékoknál nagyon számít. De ez is olyan, hogy mennyire vagy elhivatott azzal a játékkal szemben. Ha tapasztalt vagy és ésszel csinálod, akkor 60 Hz-en is jó leszel. Nagyjából olyan ez mint amikor az egykori volt magyar pingpongos egy szelet kemény száraz kenyérrel is elverte az ellenfeleit, gyakorlásnál. Szóval a tudás, tapasztalat az sokat tud nyomni a latba, nem mindig a technika visz mindent.

4K is nyilván sokkal részletesebb és a nagyobb képernyő is növeli az élményt. Ehhez nem fér kétség. Ahogy a 144 Hz is jó dolog és igazából már egész megfizethető áron elérhető a 24-27 colos monitorok körében, 1080p mellett. De idővel ez a két dolog úgyis kéz a kézben fog járni és ha nem is gyorsan, de tippre 5 év múlva már mindenkinek elérhető lesz.