35802
IWimv2m.jpg
  • G_ArchAngel #6341
    Ez nem ugy kezdodott, hogy Apple visszautott...
    Kisebb cegek kezdek a piszkalodast, aztan a Nokia beperelte az Apple-t (jogosan!), majd az Apple a Nokiat (szinten jogosan).
    A jatek unalmasa valt, ezert bevettek a HTC-t is, akik kozben felmasztak a legjobban fogyo okostelefonok piacan 20%-ra a 60%-os iPhone melle, tehat Steve Jobs szerint ideje a tokukre lepni.
    Android/Google open platform kit erdekel? Kb. 100.000 mobiltelefon felhasznalobol egy olyan kocka van, aki erti, hogy ez mit jelent es mire jo, a tobbiek inkabb megveszik az App-okat a - mostanra kicsit elGestaposodott - iTunes AppStore-bol.

Durva lenne, ha autokat ugy gyartananak, hogy csak az autoszerelok tudjak igazan ertekleni es nem aki hasznalja...
  • Cat 02 #6340
    "Steve Ballmer didn't seem too Hungary." au
  • G_ArchAngel #6339
    Igaz is meg nem is...
    Azert az Apple vasarloi 3 kategoriabol allnak:
    - egyszeru userek, akiknek van penzuk a tetszetos, jol mukodo dolgokat megfizetni, de nem akarnak szenvedni akarcsak egy OS konfiguralasaval sem (ugyanezek megveszik a Dell vagy Sony formatervezett gepeit is)
    - fanboyok - koztuk vannak ujgazdagok, akiknek csak a legujabb, legdragabb, legszebb kell (videokat toltenek fel egy MBP kicsomagolasarol a TeCso-re, illetve akik rajonganak az Apple-ert es bologatos iMac-tol kezdve Newton-ig minden van a szobajukban, de ha kell, akkor melyebben beletudnak maszni az oprendszerukbe is...
    - harmadik kategoria, akik azt veszik meg, ami a munkajukhoz a legjobb - ugye ezek az emberek sem szoktak sporolni, mert szeretik, ha be tudjak fejezni, amit elkezdtek (nekem anno a szoftverek nelkuli HP nx9420 600e HUF-ba kerult, a mai napig mukodik XP-vel, 4 eves elmult, az MBP-m csak kicsit volt dragabb, 2 eves, oprendszer meg az van rajta, amivel szallitottak...)

En pl. sokaig hulyenek neztem azt, aki Apple-t hasznal, iPhone 1G-m sem volt, a Nokia N volt az isten. Mielott megvettem volna az elso almas gepet, soha nem probaltam, nem is lattam eloben egyet sem. Egyszeruen mindenki azt mondta, hogyha kreativ ember vagy es nem akarod erteni mi tortenik a wallpaper mogott, akkor ez a legjobb valasztas. Egyetlen egy dolgot bantam meg csak azota, miota valtottam: hogy evekig mestersegesen gyuloltem/leneztem az Apple-t es nem valtottam korabban.
    A parhuzam kicsit durva, de az Apple 'Think Different' szlogenje pont arra mutat ra, hogy nem vagyunk egyformak. Magyarorszagon Apple usernek lenni olyan, mint a kozepkorban filozofusnak vagy tudosnak - a katolikus egyhaz es az inkvizicio tuzzel-vassal irtja es megbelyegzi azt, aki mas utat valaszt (buzi, sznob, gazdag kocsog...). Pedig csak gondolkodni kellene, mert 1., arban nem dragabb egy minosegi WinPC-hez viszonyitva, 2., tudni kell megvalasztani, hogy melyik platform az idealis szamunkra.
  • morcosqtya

erről van szó.
    Csak az említett perelés kb annyira jogos mint a Linuxot támadni a nyilt forráskód miatt (ez nem poén, hanem valós eset)...
    na ennyi.
  • Hegi90
    Amit meg a Google-el szemben csinál "fedetten" az Android op. és a HTC szabadalmi jogi támadásán keresztül az meg egyszerűen kisstílű és nevetséges.

Az is csak arról szól, hogy menjen a hype meg beszéljenek róla az emberek. Nem vetted még észre? Amiről beszélnek az emberek, az fogy.
  • Hegi90
    Érdekesség:

egy barátomnak segítettem kicsit a (marketing) házidogájába, és körülnézegettem neten néhány dologról, amikor beleakadtam ebbe.
    Igen, a hír az régi, de érdemes elolvasni a hozzászólásokat... Meg megnézni, hogy hány digg-et kapott...
  • Solten
    Az Apple vigan megel ezekbol a sotet jenkikbol, azt hiszem kell vennem par alma reszvenyt... Mivel a Foxconn keptelen eleget gyartani nekik, bejelentik hogy kesik, par orszagban lesz csak eloszor kaphato, erre emelkednek a reszvenyek..?

Bar miben kulonbozik toluk a hasonlo agyi kapacitasu europai vasarlo? :)

#6334: igy igaz, egy tonnanyi ceg ugyes marketingben.
  • morcosqtya
    Sok mindenki tudja hogy kell kihúzni a pénzt az emberek zsebéből (a teleshop-októl kezdve a szoftvergyártókon át a tartalomszolgáltatókig) a világ fele ebből él meg sajnos. Ettől én még nem fogok leborulni az Apple előtt.

Amit meg a Google-el szemben csinál "fedetten" az Android op. és a HTC szabadalmi jogi támadásán keresztül az meg egyszerűen kisstílű és nevetséges.

Azt viszont meg kell hagyni hogy az Alma termékei nagyon tetszetősek, stílusosak, dizájnosak, igényesség és gazdagság érzetét keltik, presztizs és hype van körülöttük... pl iPhone is gecijól néz ki..

Aki Apple fan az NE vegye magára a fentieket, senkit nem akarok megbántani, vegye mindenki azt ami mellett elkötelezett. A technikai specifikációk nem mindig objektívek, mindent ki kell próbálni. A jogi/gazdasági háttérnek meg utána lehet olvasni sok helyen...
  • G_ArchAngel #6333
    OFF
    Az iPad fikazo forumozok okosabbak, mint a befektetok? Miutan az Apple bejelentette az iPad szallitasanak hataridejet, az AAPL reszvenyek elertek a rekord ertekuket... Akkor most ki a hulye? Az Apple, aki ujabb aranybanyat nyitott? Az en igenyeimnek nem felel meg az iPad, csalodas, hogy meg PS-t sem lehet rajta futtatni vagy tethering-gel fotozni, de el kell ismerni, tudjak, hogyan kell a penzt kihuzni az emberek zsebebol...
    ON
  • Solten

#6328: egyetertek, bar az ájpadot nem nehez uberelni.
  • geo91
    nem kellett sokat szarakodni a kiolvasással. :DD

• tommygear
    GYALÁZAT!
  • geo91
    aztakurvaélet
  • Hegi90
    szerintem ez sokkal használhatóbb nála....
  • G_ArchAngel #6327
    mi miatt kellene elbujnia?
    ahogy latszik ez is tele van korlatozasokkal - alapvetoen valaszthatsz, hogy melyik szarra dobod ki a penzed, hacsak nem receptek olvasasa a celod a konyhaban WiFI-n keresztul...

szivbol kivanom, hogy bukjon meg mindketto es vegre dobjanak ki egy teljes erteku tablet-et...
  • Hegi90
    Microsoft Courier

azt a picsa
    iPad elbújhat...
  • HöfEE
    Mi az a firefox skin, te úristen :D
  • geo91
    most már tényleg #6302 :DDD
  • MR ME
    idióta vagy :D
  • n3whous3
    na itt is van :D
  • tommygear
    DS?:A:DAS?DSA?DAS?DASDASDas:D?ASDAS
  • morcosqtya
    meg lehetne csinálni, csak lenne vele egy kis meló... :))
  • brodix
    Pont ezt akartam mondani!
    Istenem, mit meg nem adnék egy olyan házért!
  • morcosqtya
    bazzm.. :)))

- Van egy Jaguar X-type-om.
    - Mindegy majd veszel valami normálisat.
  • n3whous3
    Na mert neked ugyan milyen van, gazdagficsúrember. Legjobb telefon volt a kategóriájában.
  • harcu
    Nem baj az, le lehet cserélni valami normálisra :)
  • n3whous3
    jaja, E51
  • Hegi90
    csetfail
  • morcosqtya
    Lol... :))

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    látom Nokiád van... :DDDD
  • n3whous3
    már hatvanmillió trágya personast felraktak este óta a moderátorok, de az enyémet még mindig nem, sebaj addig megmutatom hogy fog kinézni

• morcosqtya
    Utolsó rohadt jó!
  • Beast Machine
    a második kép fake, mert ott csak annyit mond valójában a csóka, ha megkérded, hogy "I am Error"
  • ldavid
    pár kép

• Solten
  • n3whous3
    na kész van, már csak approvalra vár C:::
  • morcosqtya
    azt megnézem... :DDDD
    Én olyat akarok hogy a kádár feje legyen a VISSZA gomb.. Grósz meg az Adblock ikonja... hehe
  • geo91
  • n3whous3
    épp csinálok egy mszmp-set is :D
  • morcosqtya
    puzik-e vagyunk..?
  • geo91
    pofáncsaplak máá :DDD