-
G_ArchAngel #6339 Igaz is meg nem is...
Azert az Apple vasarloi 3 kategoriabol allnak:
- egyszeru userek, akiknek van penzuk a tetszetos, jol mukodo dolgokat megfizetni, de nem akarnak szenvedni akarcsak egy OS konfiguralasaval sem (ugyanezek megveszik a Dell vagy Sony formatervezett gepeit is)
- fanboyok - koztuk vannak ujgazdagok, akiknek csak a legujabb, legdragabb, legszebb kell (videokat toltenek fel egy MBP kicsomagolasarol a TeCso-re, illetve akik rajonganak az Apple-ert es bologatos iMac-tol kezdve Newton-ig minden van a szobajukban, de ha kell, akkor melyebben beletudnak maszni az oprendszerukbe is...
- harmadik kategoria, akik azt veszik meg, ami a munkajukhoz a legjobb - ugye ezek az emberek sem szoktak sporolni, mert szeretik, ha be tudjak fejezni, amit elkezdtek (nekem anno a szoftverek nelkuli HP nx9420 600e HUF-ba kerult, a mai napig mukodik XP-vel, 4 eves elmult, az MBP-m csak kicsit volt dragabb, 2 eves, oprendszer meg az van rajta, amivel szallitottak...)
En pl. sokaig hulyenek neztem azt, aki Apple-t hasznal, iPhone 1G-m sem volt, a Nokia N volt az isten. Mielott megvettem volna az elso almas gepet, soha nem probaltam, nem is lattam eloben egyet sem. Egyszeruen mindenki azt mondta, hogyha kreativ ember vagy es nem akarod erteni mi tortenik a wallpaper mogott, akkor ez a legjobb valasztas. Egyetlen egy dolgot bantam meg csak azota, miota valtottam: hogy evekig mestersegesen gyuloltem/leneztem az Apple-t es nem valtottam korabban.
A parhuzam kicsit durva, de az Apple 'Think Different' szlogenje pont arra mutat ra, hogy nem vagyunk egyformak. Magyarorszagon Apple usernek lenni olyan, mint a kozepkorban filozofusnak vagy tudosnak - a katolikus egyhaz es az inkvizicio tuzzel-vassal irtja es megbelyegzi azt, aki mas utat valaszt (buzi, sznob, gazdag kocsog...). Pedig csak gondolkodni kellene, mert 1., arban nem dragabb egy minosegi WinPC-hez viszonyitva, 2., tudni kell megvalasztani, hogy melyik platform az idealis szamunkra.