177
-
FlyingV #17 ahamm és az első létező baktérium legelső gondolata is ez volt: MAGYAR VAGYOK!
Szerintem Atlantisz itthon van. Egy szépreményű, jó adottságokkal rendelkező, valaha gazdag ország, süllyedőben a politikai elit és a lakói butasága miatt :) -
Turdus #16 :-)ott a pont -
NeoExDeath #15 Vagy megkaparintották a gonosz kommunisták a Lófej csillagködből :) -
Librarian #14 LoL Rossz helyen keresik, köztudomású, hogy Atlantisz a Pegazus Galaxisban van, és már nagyon rég nem a Földön. :-))))))))))) -
Miér már megvan Atlantisz?
Ahová a Magna Hungária van írva az inkább az etelköz. Ezt a térképet tuti valami nagymagyar csinálta aki a magyar-sumér-atlantiszi rokonsákot akarja ezzel bízonyítani. -
Turdus #12 Az emberek mindig rákattannak az Atlantisz témára, pedig már réges-rég megtalálták. (Na jó, pontosítok, az Atlantisz mítosz alapjául szolgáló, fejlett kereskedelmi hálózattal rendelkező, vulkanikus szigetre épült mükénei előörsről van szó, ami vulkánkitörés miatt elsüllyedt. A sziget neve: Santorini, és jelenleg túristalátványosság). Aki nem hiszi, olvasson utánna, milyen régészeti ásatások voltak az elmúlt 10 évben arrafelé, és miket találtak.
google map -
gettoharcos2 #11 ... Atlantisz a Fekete tengerben volt, a Sumér Ősmagyarok lakta területen és mintegy Krisztus előtt 5500 évvel süllyedt el a "nagy özönvíz"-nek emlegetett esemény alkalmával, amikoris a mai Boszporusz szoroson keresztül, viszonylag hirtelen - mindössze néhány hét leforgása alatt - elöntötte az interglaciáis időszakban, hirtelen felolvadt jég...
-
szasz85 #10 Elsüllyedt város, persze, szabályos 170*120 km-es. Nevetséges az egész. 
Ha megnézitek tele van az óceán ilyen vonalakkal. A Kanári szigetektől DNY felé indul egy, Brazília partjai előtt is van egy több 1000 Km-es észak-déli. -
Én elhiszem, hogy nem atlantis, de hogy adatgyűjtő vonalak? Azért ez elég agyament magyarázat. A szonár mitől hagyna ilyen vonalakat? felkavarja az aljzatot vagy mi? És miért ilyen pontosan négyzethálós? Ha több hajó hagyta, akkor azok mind egyeztettek egymással, hogy egy négyzetháló mentén szkennelnek?
Ez több mint fura. Van ott valami - valszeg nem atlantisz -, csak valakik nem akarják, hogy arra figyeljen is a világ. -
bermuda3 #8 az előző cikkben írták h akkora mint wales... ha jól emlékszem mert lehet h feleakkorát írtak. am kicsit sem lep meg h "mégse" atlantisz -
O4kl3Y #7 Egy kicsi dolgot megfigyelve egyből rá lehetett jönni, h ez bizony tuti nem az "elsüllyedt város". Méghozzá a mérete :) Ellenőriztem, és nagyjából akkor mint Magyarország... amire pedig esély sincs.
-
eto demerzel #6 ami az indiai oceanban volt az MU es nem ATLANTIS. -
A szakértők szerint?
Annyi elmélet van már Atlantisszal kapcsolatban, mint a macskát szarni!
Pillanatnyilag a legépkézlábabb szerint nem is az Atlanti-óceánon van, bár a neve ezt sugallná, hanem az Indiai-n.
Volt anno egy hatalmas földrész vagy sziget ha úgy tetszik az Indiai-óceánon, aminek a felszínen maradt nyugati csücske a mai Madagaszkár, az északi csücske meg Sri-Lanka. Ez az említett két sziget teljesen egyforma növény és állatvilágnak ad otthont és mindkét helyen olyan növények őshonosak, ami bizonyítja az egykori (márpedig egyáltalán nem régi) kapcsolatukat.
Indiában és Sri-Lankán van egy népcsoport, ha úgy tetszik etnikum, akiket ma talimoknak hívnak, régen hatalmas nép voltak, a legtöbb indiai építészeti remekmű tőlük maradt fent, és régen ez az elsüllyedt földrész volt az otthonuk. A körülöttük élő népek a következő nevekkel is illették őket: atalinu, otalin, otalimu, otlim, és a legérdekesebb az otalisu vagy atalisu!
Az atlanti szó eredetileg a görög Atlas szóból ered, ami az egyik istenük neve, viszont sok nyelvész azon a véleményen van, hogy ez a szó eredetileg az atalisu szó egy változata.
Így hát csak azért az Atlanti-óceánon keresni Atlantis-t, mert ugyanaz a neve máris megbukni látszik. -
Nem gondoltam volna, hogy egy adatkocka ekkora és hogy ebből a képből valaki azt szűri le, hogy Ez Atlantisz. A vonalak szebbek, mint a hegyecskék. Vicces :) -
Epikurosz #3 Szerint megvan, csak most a Google el akarja titkolni, mert csak ők akarják megkaparintani a kincseket. -
És még mindig nem értem, mi az az adatvonal. -
LOL, cseppet sem volt elvakult az ürge. Képes a Google Earth egész óceánját átnyálazni. Mindenesetre türelmes ember.