45
  • TOscar
    Nem sajnálod a drága idődet, amikor megállás nélkül ontod itt a hülyeségeidet??? Ha enyire drága az időd, akkor inkább maradj kussban és menj vissza 1970-be!

• gettoharcos2
    nem beszéltem még a visszafele teljes és totális inkompatibilitásáról, hogy a Win98 és DOS programok zöme egyáltalán nem fut,
    nem beszéltem a driver inkompatibilitásról, arról, hogy a másik nagy csoport aki nem használta a Vistát sem , az a kezelőfelület átgondolatlan szarul kidolgozott és megkavart mivolta miatt NEM használta... (10ből 9 ember mondja hogy 100%-ig úgy gondolja, hogy a Vista kezelőfelülete khm.. nem teljesen felel meg az elvárásainak...)

nem beszéltem még arról sem, még Windows XP-re írt programok sem futnak rajta jócskán és dögivel, összességében még azt is megbántam, hogy egyáltalán kipróbáltam, mert a drága időm többet ér, mintsem hogy a Microsoft szarját teszteljem...
  • gettoharcos2
    sajnos az olyan rossz benyomások után, mint a Vista volt anno, eléggé el van látva az emberfia előítéletekkel, különösen egy olyan rendszerrel kapcsolatban, amely egy [URL=http://hirek.oldal.info/hír/számítástechnika/2009/01/26/1905481/Magyarországon%20megbukott%20a%20Windows%20Vista/y2009/m01/d26]idézem "megbukott"[/URL] alapokra épül.
    Nos ahelyett, hogy visszatértek volna a jól bevállt Windows XP-hez és mondjuk annak a kezelőfelületét tették volna bele a legújabb Windows-ba, neeeem , ehelyett a már rosszra sikeredett vasat püfölik tovább.
    De legalább ennyi erővel csinálhattak volna egy tényleg teljesen más , a Vistától gyökeresen eltérő skint, hogy még véletlenül se hasonlítson a MEGBUKOTT Windows Vistára... neeeem hagyták , szinte pixelre ugyanolyanon....
    Emellett, mindenféle híresztelésekkel ELLENTÉTBEN maradt az :

- iszonyat hardwerigény, amely túlnyomórészt és elsősorban a Vista bukásának legfőbb okozója,
    - irtózatosan brutál, több gigabájtos méret,
    - irdatlan hosszú és mindenféle júzer interakciót mellőző telepítési idő, ahol a korábbi -még a Microsoft által írt - operációs rendszerek, amelyek a gépre vannak telepítve rendre ÖSSZEF*SSÁK magukat köszönhetően a régi sz*r, de azért az XP-hez képest már összehányt NTFS-nek, ... ahol a júzernek még azt sincs joga eldönteni, hogy milyen elemeket akar (vagy éppen nem akar) telepíteni sok gigabájtos hányadékból,
    - beszéltek itt összevissza mindenféle gyorsulásról az XP-hez képest, aztán eleve min. 10x olyan erős gépen hajlandó egyáltalán megmoccanni, mint egy XP
    - hadováltok itt mindenféle extrabiztonságról aztán majd ugyis ki fog derülni hogy a Win 7 is ugyanolyan könnyen összevírusozható, mint az eddigi ÖSSZES Windows,
    - dumáltok itt gyorsított memóriakezelésről, mikor az XP-vel ellentétben a Win7nek legalább 512 Megabájt áll ebből rendelkezésére szemben az XP min. 64 megabájtjával,
    és még ezzel is nagyságrendekkel lomhább,
    - nem voltak arra sem hajlandóak, hogy az alapesetben futó, induló folyamatokat lekapcsolják, vagy legalább a júzerre bízzák annak eldöntését, hogy mi induljon, vagy mi nem,
    - püfölik tovább ezt a szar UAC-ot amit egy kiscsoportos ovódás is feltör egy macro programmal, de még a leginkább kötélidegű rendszergazdát is az őrületbe kergeti,

Mindezek után, hogy egyáltalán semmi extra plusszt nem ad sem a Visztához képest, a bevezető animáción kívül, az XPhez képest egy rakás hátránya van, jöttök nekem ide dumálni a nagy semmiről

Ehhez csak gratulálni tudok !
  • FlyingV
    ismét bebizonyosodik, hogy nagoyn bénán fogalmazok :)

szóval egyszerre 15, nagy erőforrásigényű programot bármikor megnyitok Vista alatt is, csak egy azonos, közepes notebook hardveren (MacBook Black 4.1) a Vista natív módban is kihal egy taskváltás közben/hosszú percekkel többet gondolkodik indításkor, mint a Mac OS, ettől függetlenül hülyeség volt idekeverni, elnézést a flémkeltésért.

Nem foglalkoztam 1-2 hétnél többet a Win7-tel, nincs is fent most a gépemen és megszokásból azt a részt nem 'teszteltem', de valaki legyen kedves megmondani, a sleep funkció még mindig használhatatlan? Pl egy hónapig nem restart/nem kikapcs, hanem csak pl noti kijelzője lehajt, majd ha kell felhajt módon használva a gépet röccenésre indul, nem gondolkozik, visszatölt mindent úgy ahogy volt?? Mert még ez a másik, amit nagyon várnék a kíndóztól (gonosz mód off:) )

gettoharcos2: amennyiben képes vagy rá, szerintem sokunk kíváncsi lenne a mélyreható szakmai elemzésedre.. Mivel ez egy régebbi hír, nem járnak ide annyian, valszeg erre a hsz-emre sem fog érkezni válasz, szóval akár ide is jöhet :) Mert valahogy mindig csak mellébeszélsz :P
  • gettoharcos2
    gettoharcos2: mindig örömmel olvassuk a szakmailag megalapozott, tényfeltáró, intellektuális orgazmust okozó hozzászólásaidat.
    mit gondolsz miért nem írtam én se többet róla ? csak ennyit tömören :

[i]Amúgy mókás, hogy egy lényegében 'átszkinelt', egy-két plusz feature-rel megtámogatott Vistától várja minden olyan a megváltást, aki rühellte a Vistát :)

na látod, drága barátom pont ezért nem írtam róla liturgiát, és "szakmai orgazmust" okozó kritikát ...
  • BlackRose
    A Vista Development Reset egyáltalán nem érdekli a nagyközönséget, az amit a piac lát az 5 év az MS Internal gondokal a piac nem foglalkozik.

Amit viszont fontos megjegyezni, hogy ez a reset miatt van az, hogy ma az MS sokkal de sokkal jobb fejlesztői folyamattal rendelkezik mint előtte, ezért van az, hogy általában 1 béta van és az már tökéletesebb mint régen a béta3 volt aztán még egy vagy két RC (általában 1) és jön az RTM, a Vista Reset előtt ez elképzelhetetlen volt és még úgy is sokkal bugosabbak voltak az MS termékek mint amilyenek most. És akkor még jött néhány SP (volt amikor 6 is), ma már általában 1 vagy 2 és vége.
  • BlackRose
    32 bites "obsolete_wristwatch_edition" verzió igen, a 64 bites verzió viszont 128GB-ot támogat...

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa366778.aspx

Cefet:

Próbáld meg boot-ol e Safe Mode-ban (F8 boot előtt) és ha igen akkor valószínűleg driver gond amit az RTM-ig biztos rendezni fognak, lehet a Live!5.1 :)
  • DjDano
    Azért egy dologban tévedsz, valóban 5 év telt el az XP és a Vista megjelenése között, de a Vista-t kb 2004 májusától az alapoktól kezdték el újra írni, tehát ebből kiszámolható, kb 2,5 évig készült maga a rendszer. Ha a Windows 7 év végén jön akkor az 3 év fejlesztési időt jelent ami több mint a Vista-nal
  • roliika
    :))) 8 giga ram??? :DDD Gratulálok. A Vista is 4-ig használja..lehet ettől fordult be szegény win7.
  • strogg
    Köszi a tesztet. Nem hiszem, hogy át fogok állni winre, de biztosan lesz olyan gépem, amin a w7 -nek van több értelme. Ha más nem a linuxom mellett :) (desktopra használok ubuntut) Ugyanis tervezek új gépet beszerezni, és gyanítom ha wint is akarok rá, az xp nem nyerő már :)
  • asddsa0147
    szóval nekem személy szerint gyorsabb a win7. Direkt lemértem a boot idejét, vistán 2perc, míg win7-nél kb 1 perc alatt telesen betöltött a rendszer, ja és a vista tiszta, plusz programok nélküli install volt, a win7-en meg már volt fenn néhány hülyeség. és a gépemben egy 1.7GHz-es celeron van 512MB rammal, meg egy 6200-as geforce. Nekem az xp-től rosszabb játékok terén, de ez már egy régi gép... szal ha váltokm, akkor WINDOWS 7
  • passatgt
    túl jó jozzá:)
  • Cefet
    Szívesen feltettem volna én is a win7-et, de sajna nem ment föl a gépemre.
    P5K, Q6600, 8 GB RAM, 88GTS, PCI SATA Raid, Live!5.1 .
    Igaz a 64 biteset próbáltam, de ez elvben nem lehet baj.
    A Vista-s drivereket elfogadta, a Raid tömböt is látta, mégis fekete
    képernyő volt a vége az installnak, apró Win7 felirattal.
    Nem tudom mi lehetett a baj?
  • roliika
    Szia! Nézd meg!

http://www.metacafe.com/watch/yt-UminBNfJ9cY/windows_7_on_my_asus_eee_pc_901_12g/

Eee PC 901-es tipus..tehát nem izomgép, és akkor még finoman fejeztem ki magam.

Win7 szuperül fut rajta... jobban mint a duplamagos másfél giga ramos notimon az XP.

Amint meglesz az RC1 Win7 azonnal tolom a gépemre. Igazából már a bétát akartam ezen a héten, de hallottam hogy köv hóban jön a Win7 azt megvárom azért.

Sőt már most megvenném. Tényleg szuper oprendszer...linuxos haverok is kicsit kétségbe vannak esve, mert mutogatták, hogy hűűű a linuxos gépük minden progit gyorsan nyit meg, meg gyorsan bootol, gyorsan áll le....no ezt a win7 is már teljesíti, viszont bár nem ingyenes de lényegesen több alkalmazás elérhető hozzá már most, mint linuxokhoz összesen.

Egyébként szeretem a linuxot is..de inkább célhardverre, és szervernek való az.

Az mondom..azt hiszem nyugodt szívvel, hogy ha van 1-2 éves gépetek, 1 giga rammal, nyugodtan próbáljátok ki a win7et..aki meg most vesz gépet, annak kötelező (ha linuxxal nem akar szívni...1eseknek..új gép tulajoknak még a win kattingatós megoldásai is iszonyat problémákat tudnak okozni).
  • jaspercry
    Hát igen ,sorolhatnám naphosszat a játékok listáit ,hogy vista alatt mennyire kakin fut ,sajna ......Csak jöjjön már az a Win7,azt hiszem sok problémát megoldana az Xp-vista leváltásával
  • BlackRose
    Nállam 15 program vagy annál kevesebb csak abban a 3 percben van nyitva amikor a gépet újraindítottam (kb. 2 hetente egyszer) és még nem indult el minden ami egyébként nyitva szokott lenni. Adobe csomagok nem annyira de PhotoShop és Illustrator néha néha, ezenkívül Visual Studio, Expression Web, Firefox, 2-3 Remote Desktop, néhány Adobe Reader, Enterprise Architect, Word, Excel, SQL Server Management Studio, Perforce, Skype, néha NetBeans, SCVMM és még néhány apróság szinte 99% időben fut... inkább 30 mint 15 program :) és minden jól működik, gyorsan és használhatóan. Ja Firefoxból néha 2 mert már 50 nyitott tab után nem praktikus egyel vacakolni :)

Szóval Windows, Linux és MacOSX között nincs ma ilyen féle különbség, ha a hardver elég akkor ugyanazt a munkaterhelést képesek megbízhatóan elviselni szinte ZERO közeli performance különbségel (egymás között), ma az OS_ek közötti különbség a biztonság és a felhasználófelület valamint a rendelkezésre álló alkalmazásállomány között van csak, a többi mese nagyon naív kis mese.
  • BlackRose
    A Vista azért nem tetszett az embereknek mert sokkal többet vártak (5+ év után azt gondolom jogos volt), és mert elég nagy változásokat hozott olyan helyeken amelyeken a változásokat nem volt könnyű elfogadni (az embereknek nem tetszik a változás és kell nekik némi hozzászokási idő). A Widows 7 esetében már kevesebbet várnak és többé kevésbé már megszokták a Vista által hozott változásokat is. Egyébként a Vista jobb mint az XP az nem kétséges, csak éppen nem "5 év fejlesztés jobb". És persze nem szabad elfelejteni, hogy a médiák nagyon ellenezték a Vistát ez biztos sokat elfordított, a WIndows 7 pedig szeretik a médiák. Még egy dolog a Windows Server 2008 amely a Vista alapokon épült szerver verzió esetében ez az ellenállás nem tapasztalható, az OS tarol a szerverpiacon pedig kb. annyira jobb a Server 2003 R2-nél mint a Vista az XP-től, a szervereknél ez elég a desktopon viszont úgy látszik nem volt elég.

Aztán még az is fontos, hogy a Windows 7 amely optimizált Vista 2 ével későbbi hardverterepre érkezik, optimizáltabb és gyorsabb átlaggépre jön több átlagmemóriával, szóval a Vista kicsit magas hardverigénye is hibázható részben a gyengébb elfogadásért főleg a cégeknél amelyek nem akartak milliókat költeni egy látszolagosan hasonló képeségű rendszerért mint amilyennel már rendelkeztek. A Windows 7 sem nyújt sokkal többet mint a Vista de most már mindenképpen kell cserélni a rendszereket mert öreg rendszernek gyorsan csökken a megbízhatósága, a nanómétereken készült GHz-ken működő szilícium nem tart örökké, új géppel meg új OS-is jöhet.
  • LMNO
    "nálam egyszerre 15 program van megnyitva, köztük Adobe * CS3, ezt nem tudnám Windows alatt megcsinálni :)"
    Miért is?
  • FlyingV
    nálam egyszerre 15 program van megnyitva, köztük Adobe * CS3, ezt nem tudnám Windows alatt megcsinálni :)

Az Aero kihasználja bizony, viszont mondjuk egy Adobe Photoshop alatti renderelés nem, vagy nem is tudom, tehát egy tök általánosan megírt program, amelyik nem tartalmaz a GPU-ra vonatkozó kódot, nem fog profitálni a GPU teljesítményéből, holott lehet, hogy tudna. Igaz, ez még Leo-n is így van, de Snow Leo érdekes lesz ebből a szempontból.

A 64 bit- 32 bit driveres dolog is egyértelmű, nem tudok fogalmazni úgy látszik, én arra gondoltam, hogy (bár így visszaolvasva tényleg nem ez jött le :) ), ez egy elmozdulás abba az irányba, hogy ellenőrizetlen dzsunka kódhalmaz ne barmolhassa szét a rendszert és CSAKIS ellenőrzött drivert lehessen telepíteni - és ezt a rendszert ne kerülhesse meg semmilyen módon (legalábbis legális módon) senki. És erre mondtam azt, hogy talán a Win8-ra fogunk ebből ténylegesen profitálni :)

Annyira régen használtam Win-t, hogy tegnap másfél órát cs:s-eztem, afféle hétvégi sziesztaként :P

Mellesleg én is ezt is akartam mondani, sokan vannak úgy, hogy a Vistát utálják és félnek tőle, mint a tűztöl, míg a lényegében 'befejezett' (bár ez nagyon rossz fogalmazás) Vista, azaz a Windows Seven az ugyanezek fejében afféle csodaként van számon tartva.
  • TH448
    Tudom, miért nem tetszett sok embernek a vista, csak azt nem értem, miért szeretik annyival jobban a 7-et. (Én nem játszok, ennyit hozzátennék.)
    És igen, történt annó a Vistánál, hogy WGF, WDF meg hasonlók bevezetése, ez kellett, de amit mondasz, hogy csak ms-es jóváhagyott driver megy fel, az csak a 64-bitesre igaz, a 32-esre fel lehet rakni, csak szól...
    No offense, de sztem kicsit régen használtál win-t. :) Aero már kihasználja a monvez-t, bár tényleg inkább csicsa, WGF-ben vannak nagy lehetőségek.
    A másik dolog meg, hogy ha raksz alá elég ramot, akkor megy több dolog egyszerre. Szinte no laggal taskváltás, meg minden. Én legalábbis ezt tapasztalom, csak kell legalább 2 giga memória.
  • FlyingV
    .. amit még hiányolok, az az OS szinten támogatott videokártyának a kihasználása, nevezetesen hasonló, amit a Linuxban/Mac OS SL-ben találhatunk meg.

Mert úgy ténylegesen, minden helyzetben ki lehetne használni a gép összes komponensének erejét. Ez a Chris által feldobott témáról jutott eszembe, ugyanis A1274815-nek igaza van, nem feltétlen egy játék az ami mindent kihasznál. Pl egy 'OpenCL-es' Windowson elindított videotömörítés/renderelés jobb mérce lehetne.. Mert a Win7/Vista alatt így megy ez a játék dolog lehet, hogy sokkal inkább DirectX/driver frissítésének a kérdése, mint az egyik/másik rendszer lassúságának hibája..
  • A1274815
    "de a játék az, amely a számítógép minden komponensét "megmozgatja", szóval reprezentatív."

Ez így nem teljesen igaz, ha csak nincs folyton ultra brutál fizika, akkor inkább csak a D3D/OpenGL->videókártya driver->GPU vonalat terheli.
  • Chris05
    Még valami. Havernál Grid Vistán a 25-ös álomhatár közelében van (alulról közelíti azt), 7-nél 35 FPS alá nem megy. Ez iszonyatos különbség. Tudom, hogy a játékteszt csak egy dolog, valamint nem ez a legfontosabb pl. egy IT cég számára, de a játék az, amely a számítógép minden komponensét "megmozgatja", szóval reprezentatív.
  • Chris05
    F1 Challenge:
    Windows XP: 120-240 FPS
    Vista: 15-35 FPS
    7: 95-210 FPS

Minden más játék hasonló módon fut, egyedül az F1 Challenge (amivel izomból játszok) megy kakiul Vistán. A seven szerintem nagyon jól optimalizált, sokkal gyorsabb már most, mint a Vista.
  • FlyingV
    A Vistát sokan amiatt nem szerették, mert történt egy hosszú távon(szerintem röviden is) nagyon jó és szükséges elmozdulás olyan irányba, hogy csak a Microsoft ellenőrzése után lehet feltenni drivert. Így talán csökkenteni lehet a rendszer stabilitására káros programokat - az Apple OS-ek pl azért olyan stabilok, mert ott már régen ez a rendszer megy. Talán a következő Win (nem a 7-es, a nyolcas!), amelyiknél már jól kipróbált lesz ez a rendszer, valami teljesen újat fog mutatni, és a Microsoft talán tényleg meg tudja csinálni az első ténylegesen jó operációs rendszerét.

Az eddigi 2 hsz-em mind személyes vélemények csokra, kéretik így értékelni/lefikázni.
  • FlyingV
    amúgy tök jó a cím: elözetese helyet e l337 zetese van xD ENNYI KOCKÁT! :D

gettoharcos2: mindig örömmel olvassuk a szakmailag megalapozott, tényfeltáró, intellektuális orgazmust okozó hozzászólásaidat.

Amúgy mókás, hogy egy lényegében 'átszkinelt', egy-két plusz feature-rel megtámogatott Vistától várja minden olyan a megváltást, aki rühellte a Vistát :) Én Mac-es vagyok, de szeretem :P Nekem a Win7 az inkább, amelyik nem jön be.

Az meg, hogy gyorsabb lesz-e vagy lasabb: MS-nél sohasem lehet tudni, értem én mit akarsz mondani Ravkin, csak valahogy ez az ok-okozat, hogy az MS azt mondta, hogy a Win7 gyorsabb lesz, mint a Vista=tényleg gyorsabb lesz, ez kb az, amit a nagy Win/Lin fanok szoktak mondani az epölösökre ~ amit sztívi bácsi mond, azt szó szerint be is vesszük ..

A legroszabb dolog, ami miatt csalódott vagyok a Win7-tel kapcsolatban az az amúgy, hogy még mindig nem szempont az, hogy egyszerre 4-5+ programot egy 'közepes' gép elbírjon röccenésmentesen.. Vagy lehet csak én vagyok kancsal, de ezirányú törekvéseket még mindig nem látok.. Meg benne lehetne a Linux/Mac OS-hez hasonló (bár ez utóbbiban egyetértek, elég égő módon jó későn jelent meg) több virtuális asztalos (vagy képernyős) rendszer. Ja és szívesen látnék, egy az Exposé-hez hasonlóan jó ablakrendszerező megoldást, ez az Aero inkább csicsa (minthogy a Win7 amiatt sem tetszik, mert a Vistához képest is sokkal csicsásabb, pedig ez előbbi is már kezdett átesni a ló túloldalára), mint használható. És ugyan nem feltétlen a külső a fő ismérve a jó operációs rendszernek, de munka közben/az első nagy 'álleejtés' után (már akinek ilyentől le esik az álla) eléggé zavaró tud lenni szerintem.
  • TH448
    Komolyan nem értem, mit istenítenek annyira benne...
    Alapvetően Win párti vagyok, Vistánál újraírták az egész oprendszert, de itt nem sok a változás. Egy-két csicsa effekt, és mellesleg nálam a Vista gyorsabban bootol, mint Win7. Csak minden driverből fel kell rakni az aktuálisat, meg be kell állítani. Utána meg annyi, hogy nem közvetlen kezdi teleszemetelni a memóriát (prefetch), hanem vár egy percet. De teljes egészében Vista, és már most ugrott néhány drivernél a kompatibilitás...
  • strogg
    tesztelt már valaki egy w7-et egy eeepc-n, vagy valamilyen netbook-on? Hogyan szerepelt rajta? Tudja valaki?
  • gettoharcos2
    "...De a Win7 úgytűnik belopta már magát a szívekbe!..."

Beeeeeeee
  • gettoharcos2
  • gettoharcos2
    "Áprilisban jön a Windows 7 utolsó előzetese"

Hajrá alig várjuk !
    Windows Vista
    Windows 7

• NEXUS6
    Így is van!

Na megyek nyomok egy CivIV-et!
  • NEXUS6
    Szerintem kicsit tunningolt Vistát is elbírna a gép!
    De a Win7 úgytűnik belopta már magát a szívekbe!:)))

Ha a Vista SP2-t adnák ki egy az egyben, némileg módosított kezelőfelülettel, akkor az emberek azt is benyelnék! Márpedig ahogy közeledik a kiadás egyre kevesebb különbség tűnik ki a Vista és a W7 között.:)
  • Narxis
    "játékra konzolok valók"

• zola2000
    Még mielőtt beszólna hogy milyen xar gép: játékon kívül mindenre jó, megbízhatóan működik, és játékra konzolok valók, ez így jobb és olcsóbb.
  • zola2000
    Az én otthoni nagygépem egy athlon1200as, 1,5giga ram, 128megás geforce fx 5600 és meglepően gyors volt a windows7, még az aeroval is, tehát ha lesz normálisan törve magyarul, akkor win7re váltok, az eddigi win2000ről. Eddig úgy voltam vele, hogy xpre minek váltsak, vistára meg nem lett volna érdemes, maradt a win7 :)
  • BlackRose
    Ami azt illeti... garancia soha sincs, minden állomásnál el lehet szúrni :)
  • BlackRose
    Ha valami nagy "strukturális" változás van a béta és a végleges verzió között (vagy a béták között), ha nincs akkor szinte nincs semmi esély, hogy a későbbi verzió lasabb legyen. Ha jól tudom már az utolsó béta feature complete volt ami azt jelenti, hogy valószínűleg nem lesznek már "strukturális" változások.
  • pedrohsi
    a Beta 1 lassabb, mint a korábbi béták

nincs rá garancia, hogy az RC gyorsabb lesz, mint a béta - elég sokszor előfordult már, hogy a béták gyorsabbak voltak mint a kész verziók (játékoknál főleg)
  • BlackRose
    Virtuális 100% esetben a béta lasabb mint a végleges verzió egyszerűen mert az optimizáció később jön (premature optimization is the mother of all fuckup). Az RC (Release CANDIDATE) viszont a végleges verzió (ha nem találnak benne hibát) persze általában egy újabb buildot készítenek el, hogy kerek szám legyen és, hogy kivegyék az RC-re utaló jeleket, de az RC az csak akkor változik ha baj van vele ha nincs akkor az RC lesz az RTM egy újrafordításal amelyben csak az RC-re utaló jegyeket veszik ki. Tehát az RC azt mondja, hogy a Win7 kész, lehetséges bugfixekel ez az amit RTM-ként fogunk kapni.