Szamurájok,nindzsák

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Angol wikibõl: Az elsõ írások nindzsák mûködésérõl a XV. századi feudális japánban készültek. <..> A damiyok között dúló harcok alatt kezdték alkalmazni õket, hiszen a szamurájok bushidoja elítéli azokat a módszereket, amelyeket a nindzsák pénzért alkalmaztak, sokszor egyszerûbb volt felbérelni egy nindzsát, mint nagy seregeket egymásnak ereszteni. <..> Inkább késõbb alakult ki maga a ninjutsu mûvészete, melynek segítségével családokat és falvakat vettek védelmükbe alkalmazói. <..> A fekete ruha eredete a kabuki-színház-hoz köthetõ, ahol a díszleteket feketébe öltözött emberek mozgatták, elõsegítve a nehezen láthatóságot (igazából a mostani japán youtubeos videók nagy részében ugyanez van 😊).

Amúgy itt van a szócikk, én csak szemezgettem.

study, work, live, and understand the true quality of your mind \"I\'m not a soldier. A soldier follows orders, but a warrior, follows his heart!\"

Szvsz meg rohadtul sok, de inkább elõbb elõkeresek pár írást...

study, work, live, and understand the true quality of your mind \"I\'m not a soldier. A soldier follows orders, but a warrior, follows his heart!\"

A nindzsa és a szamuráj is japán...

minigirl
Úgy tudom, ninjutsu edzések vannak Salgótarjánban, közelebb biztos nem. Aztán van még Debrecenben, és Pesten pl. rengeteg. De nézz szét itt. 😊 Részemrõl ebbe a dojoba járok ninjutsuzni, már több, mint egy éve, és nagyon élvezem. 😊

Én nem teszek úgy, mintha az emberiség barátja volnék.

highlander15
Megtehette!Ugyanis a szamurájokat mindenki köteles volt a legnagyobb tisztelettel övezni,és ha valaki nem hajtott fejet a szamurájnak,simán elveszthette azt!De szerintem volt a szamurájoknak annyi eszük,hogy ezt nem csinálták,mert azzal szégyent hoztak volna az urukra,hogy ártatlan embereket öldösnek.

\"Gondoltál már valaha arra, hogy egyszer egy olyan emberrel fogsz találkozni, akivel nem kellene baszakodni?\" -Clint Eastwood- TRABANT-VOLVO-ZSIGULI

láttam egy dokumentumfilmet, amiben arról volt szó, hogy a nindzsákat elsõsorban arra képezték, hogy hogyan küzdjenek effektíven a szamurájuk harci stílusa ellen. Bemutattak egy rakás különbözõ fegyvert/eszközt, ami kifejezetten a szamurájok fegyverzete ellen lett megalkotva.

amúgy a ninjutsu érdekel, szívesen megnéznék egy edzést. De talán mégjobban az iaido. Szeretem a kardokat.
lehet egyáltalán borsodban ilyesmit tanulni? 😄
Aquir
Shirt ninja 😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Shiwo
én is tanultam ninjutsut 😊

amúgy én úgy hallottam, hogy a shinobik (ninják) és a szamurájok lényegében "zsoldosok" voltak, csak amíg a szamurájnak általában egy nemes ura volt, aki eltartotta, s annak engedelmeskedett, addig a shinobik bárkinek dolgoztak, aki megfizette

a szamurájok nem voltak azok a nemes harcosok, melyeket a filmekbõl megismerünk, pl simán joguk volt megölni bármilyen alacsonyabb származásu egyént..megtörténhetett, hogy egy szamuráj kiment a kovácstól a vadiúj kardjával, s letesztelte az elsõ arra járó paraszton, s a kutya nem szólhatott érte.. a ma "közismert" becsületes szamurájok inkább a roninok, a gazda nélküli vándorszamurájok voltak

a shinobik meg nemcsak orgyilkossággal foglalkoztak és kémkedéssel, hanem akár testõrködtek is, s volt, hogy nagyobb csatákhoz szamurájokéhoz hasonló vértezetet öltöttek...és nem mindig csak fekete hacukát hordtak, hanem olyan ruhát, ami a környezetében jól elrejtette

a filmekben látott ninják 99%-a baromság, nem volt rikíkító piros hacukájuk, nem nunchakut használtak, mert az kínai fegyver (hanem ahhoz hasonló un tizezer erõ láncát, avagy a kuszari-fundo -t), s a legtöbb filmben mégcsak nem is hasonlít a harci stílusuk a valódi ninjákéra

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

kijaza csikospólós lány?😄

a muszasi nagyon jó =) bár én még csak az elsõ könyvet olvastam, többi nincs meg. majd szépen sorban. évente megveszek egyet :p
schrank
az álcázás nagymestere <#hehe>

schrank[HUN] \"kiakirály\" \"jobb ha az okos hülyéskedik mint ha a ....\"

schrank
<#hehe>

TitaniumRR
Hitelesnek mondható magyar nyelvû könyv a nindzsákról: Gy. Horváth László - Nindzsák (antikvárium)

Ha bírod az angolt egy elég hitelesnek tûnõ novella: Katsumi Toda - Shadow of the Ninja

A középkori japán: Google

A modern világra kivetített Szamuráj lét: Bill Diffenderfer - Szamuráj Kódex

Captain Sonar 2024 Remake

nan76
igen tudom,mi is azon nyomtuk😊

Ha már egy embernek tetszik amit alkottam az maga a sikerélmény.Még ha Én vagyok az az egy valaki is

nandorb
türelem rózsát teremt ez esetben kard forgatást

\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life

Nekem megvan a Muszasi sorozat régi kiadásban😊
Szamuráj témában ajánlom Eiji Yoshikawa könyveit, a Muszasi sorozatot, szerencsére nemrég megjelent új kiadásban, valamint Mijamoto Muszasi a nyughatatlan géniusz - Az öt elem könyvét

Davidus

V9ykn8_TZL0

Tabu
highlander15
Láttam már,egyik kedvenc filmem.Én valami régebbire gondoltam.

\"Gondoltál már valaha arra, hogy egyszer egy olyan emberrel fogsz találkozni, akivel nem kellene baszakodni?\" -Clint Eastwood- TRABANT-VOLVO-ZSIGULI

Az utolsó szamuráj ? Elég jó film, bár nem tudom h ilyesmire gondoltál-e.

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

highlander15
Vannak olyan szamurájfilmek,amiket érdemes lenne megnézni és könnyen beszerezhetõek?

schrank
Tények és tévhitek
Leszögezhetjük, hogy a nindzsa harcmûvészetek (is) az õsi Kínából származnak, amit Szun-Cu szintén említett a „Háború Mûvészete” címû mûvében, melyet az i.e. V. század körül írt. Ez a mû tartalmaz egy fejezetet a kémkedés fontosságáról, amit a nindzsák esetleg felhasználhattak. Emiatt tudományukat kínai eredetûnek tartották. Ez a közismert könyv a háborús taktikák, fortélyok gyüjteménye és Japánba úgy a VII. vagy a VIII. században kerülhetett. A kínaiak gyakran hivatkoznak többek között erre a könyvre, amikor hadviselést terveznek, vagy haditaktikát tanulnak. Japánban is használták a könyvet, de nem csak a kémkedésrõl szóló fejezetet. A szamurájok ütközetben is alkalmazták a „Háború Mûvészeté”-ben kidolgozott taktikákat. Viszont azt még senki sem vetette fel, hogy a szamurájok mûvészete Kínából ered… Ez valami olyasmi, mint azt állítani, hogy a mormon vallás (ami nagyon amerikai) évezredekkel ez elõtt Izraelbõl indult ki. Ez igaz a keresztényekre, de mormonokra már nem. A nindzsa-iskola alapgondolata Kínából indulhatott Szun-Cu mûvével, és ennek alapján teremtették meg a rendszert a japánok. Ennek ellenére elfogadhatjuk, hogy a nindzsák kizárólagosan Japán teremtményei.

schrank
<#hehe>

highlander15
A nindzsák általában egyedül dolgoztak,egy olyan társaság részei voltak,ahol senki sem ismerte a másikat,így ki lehetett küszöbölni,hogy áruló kerüljön be közéjük.A kiképzõtáboraik nehezen megközelíthetõ helyeken voltak,ahova életveszélyes volt bemenni.És nagyon ritkán hibáztak,ritkán buktak le.Szintén olyan halálmegvetõ bátorsággal küzdöttek,mint a szamurájok.
Az igaz hogy nehéz a mai világban a busidót követve élni.Bizonyos helyzetekben az ember nagyon nehezen bírja visszafogni a benne felgyülemlett agressziót.Mert ugye a busidó tiszteletet ír elõ másokkal szemben,még az ellenséggel szemben is.Én igyekszem általában hideg fejjel gondolkodni,nyugodtnak lenni,csak hát úgy nem megy könnyen ha olyan emberek vannak a környezetedben,akik ezt megnehezítik,és hülyének néznek.

smith09
Én pár éve megvettem DAIDÓDZSI JÚZAN: A BUSIDÓ ALAPJAI c könyvét. Mindenkinek ajánlom, bár ebben a meocskos világban szerintem képtelenség aszerint élni. Gyermekkorom kedvenc filmjei a ninja filmek. Bár abban azért van némi mese is mikor a shurikent beledobják az ellenfél homlokába.
ejha. megtanítod?
Atkamon
Én is tai chiztam, de az kínai, az teljesen más világ😊

Fenrir
Most azt elmondom neked, hogy én ezt az osztálytársam c64-én játszottam kb 15 éve ami egy magnós egységen volt amin félóránként kellett fejet állítani 😊

A halál csupán a kezdet...

nandorb
en tudom hogyan😄

\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life

na végre egy értelmes topik 😊 már elég régóta szeretnék belekóstolni, hogy hogyan forgatták a szamurájok a kardot...
Ja de.
Nippooooon😊
A szamurájoknak meg a nindzsáknak nem sok közük van egymáshoz.
nan76
Sziasztok.Amikor megláttam a topick címet rögtön ez ugrott be😊:

Gyerekkoromban imádtam a ninjás filmeket,szinte habszoltm õket.Megragadott a technikájuk,a fegyvereik a mozgásuk a kultúrájuk.Aztán ahogy idõsödtem úgy tüntek egyre viccesebnek azek a dolgok.Ma már csak nosztalgiával gondolok rájuk.A szamurájok viszont a mai napig le tudnak nyûgözni!?Hát dióhéjban ennyi😊..sziasztok

Ha már egy embernek tetszik amit alkottam az maga a sikerélmény.Még ha Én vagyok az az egy valaki is

hát én régen tai chi-t mûveltem,ami azért volt jó mert letisztult és könnyed...másrészrõl a feles energiáid nemigazán bírta levezetni,

Nagyrészt tényleg orgyilkosokként tevékenykedtek, meg szabotázs akciókat hajtottak végre. De olvastam, hogy volt mikor szamurájok seregei "ostromolták" õket úgymond. A sógun kicsit haragudott rájuk, és kifüstölte a nagyját. De az igaz, hogy bár elsõsorban gyilkosok voltak, azért harcban is megállták a helyüket.

\"There\'s a time for training, and a time for talking - and contrary to popular opinion, they\'re two different times.\"-Brooks Kubik

Én tanultam ninjutsut, elég brutál harcmûvészet...és szerintem az egyik legjobban használható. Arról szól, hogy "csomagolj össze egy embert"😊 pl. az se akadály ha bizonyos szögben nem hajlik a könyöke...

Mindig így kezdődik, aztán jön a futás meg a sikítás...

Ha a Róninnak fizettek, õ is ölt, szóval ez nem volt máshogy japánban sem.

#12: nem könnyû, fõleg ezekben az idõkben, Magyarországon, ahol a nindzsákat összekeverik a szamurájokkal, akik kínaiak vagy talán koreaiak lehettek? <#idiota>

Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!

Sadist
A nindzsák inkább amolyan bérgyilkosok, szabotõrök, felderítõk. Ha szemtõl szemben kellett harcolnia, akkor elcseszett valamit.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Calver
Alien-ek viccesebbek. esetleg zombik. sõt, az tuti hogy õk a leglazábbak.

on:
Ninjutsu mint harcmûvészet (küzdõsport?) nem pont errõl szól?

"The trees move. Do you not see it?"

Nekem nem jött be az a film.
A néger bérgyilkos a Hagakurét követve öl. Remek.

highlander15
A film megnézése tervbe van véve.Én törekszem a busidó szerint élni kisebb-nagyobb sikerrel.

Nagyon ajánlom a Szellemkutya címû filmet. Az pont errõl szól. Szamurájnak lenni a mai világban.

Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!

Pistike 007
Vesszõ után szóközt raknak a nindzsák is.

A szamuráj erények, a bushido gyakorolhatók a mai világban is. De szerintem se lehet csak ezen a módon élni sajnos. Azért sajnálatos ez, mert például én a közelmúltig totál úgy viselkedtem. Legalábbis ha a történelem hitelesen õrizte meg a dolgokat,nagyon hajlottam rá.Én is rajongója vagyok a témának, gondolom ezek után nem csoda😊 A harcmûvészetek szempontjából nézve a dolgot, a szamurájok az egyenes, becsületes küzdelemre fektettek nagy hangsúlyt. A nindzsák meg inkább a hatékonyságot, gyakorlatiasságot vették alapul. Mondjuk szükségük is volt a trükkjeikre, ha belegondolunk, sokszor hányszoros túlerõ ellen harcoltak.

#7: Bizony, az animék nem megvetendõk😊

\"There\'s a time for training, and a time for talking - and contrary to popular opinion, they\'re two different times.\"-Brooks Kubik

Atkamon
Hát ööh... azokból jött az ötlet, hogy tanuljam😄 De igen, szeretem nagyon az animéket, emg az egész japán kultúrát.

MR ME
animékhoz kell mi? 😄

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

MR ME
😄DDDD

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

Atkamon
Hát teljesen a bushido szerint nem lehet élni szerintem a mai világban, de törekedni lehet rá, illetve hobbiként nagyon jók a japán harcmûvészetek, én aikidoztam és nagyon jó volt. Nem is igazán rtem miért hagytam abba, fõleg lustaság miatt xD Majd valamikor újrakezdem biztosan, most egyenlõre japánul tanulok😊

Punker

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"