Szamuráj,nindzsa harcművészet,életmód
-
én is tanultam ninjutsut :)
amúgy én úgy hallottam, hogy a shinobik (ninják) és a szamurájok lényegében "zsoldosok" voltak, csak amíg a szamurájnak általában egy nemes ura volt, aki eltartotta, s annak engedelmeskedett, addig a shinobik bárkinek dolgoztak, aki megfizette
a szamurájok nem voltak azok a nemes harcosok, melyeket a filmekből megismerünk, pl simán joguk volt megölni bármilyen alacsonyabb származásu egyént..megtörténhetett, hogy egy szamuráj kiment a kovácstól a vadiúj kardjával, s letesztelte az első arra járó paraszton, s a kutya nem szólhatott érte.. a ma "közismert" becsületes szamurájok inkább a roninok, a gazda nélküli vándorszamurájok voltak
a shinobik meg nemcsak orgyilkossággal foglalkoztak és kémkedéssel, hanem akár testőrködtek is, s volt, hogy nagyobb csatákhoz szamurájokéhoz hasonló vértezetet öltöttek...és nem mindig csak fekete hacukát hordtak, hanem olyan ruhát, ami a környezetében jól elrejtette
a filmekben látott ninják 99%-a baromság, nem volt rikíkító piros hacukájuk, nem nunchakut használtak, mert az kínai fegyver (hanem ahhoz hasonló un tizezer erő láncát, avagy a kuszari-fundo -t), s a legtöbb filmben mégcsak nem is hasonlít a harci stílusuk a valódi ninjákéra