Szamurájok,nindzsák
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én kb. 3 éve hagytam abba, de 1-1,5 évnél nem tudtam többet járni, de az a kevéske idõ is nagyon élménygazdag volt számomra.
Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!
facebook.com/dolgap - ambient, downtempo, trip-hop
Az egyik a The Hidden Blade, a másik pedig a The Twilight Samurai címû, egyik sem a harcról és a vagdalkozásról(nem kell megijedni, van benne az is😊) szól, de szép és elgondolkodtató filmek, neves japán színészekkel.
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
Conlan, Thomas D.: Szamurájok - Fegyverek és harci technikák 1200-1877
Ventus Libro Kiadó, 2010
http://bookline.hu/
De azért utánakérdezõsködöm,csak nincs értelme...😞
De szerintem ímélben nyugodtan kérhetsz infót, és biztos azt is megengedik, hogy megnézz egy edzést. 😊
Én nem teszek úgy, mintha az emberiség barátja volnék.
Egyéb:szívesen beszélgetnék MSN-en a szamuráj életmódról,a busidóról,címem a profilomban,leginkább olyanokkal szeretném felvenni a kapcsolatot,akik jártasabbak nálam a témában.
\"Gondoltál már valaha arra, hogy egyszer egy olyan emberrel fogsz találkozni, akivel nem kellene baszakodni?\" -Clint Eastwood- TRABANT-VOLVO-ZSIGULI
Köszönjük!
\"Gondoltál már valaha arra, hogy egyszer egy olyan emberrel fogsz találkozni, akivel nem kellene baszakodni?\" -Clint Eastwood- TRABANT-VOLVO-ZSIGULI
nem tudjátok ott hogy mûködik?
csak beállítok egy edzésre az adott idõpontban mondjuk egy szabadidõben és fehér pólóban? És elsõ alkalom ingyenes?
Mert pusztakezes harcmûvészetek mellett a kardokat imádtam mindig, viszont soha nem volt rá alkalmam, és nem is tartottam fontosnak megtanulni forgatni (ugye nem egy modern fegyver, ami csak úgy elõkapsz az utcán), de számos egyéb készséget is fejleszthet. Ha meg kipróbálom, és nem jön be, nem vesztek vele semmit 😊
Budapest Fõnix Kendo & Iaido Klub
Aka Tonbo Kendo Klub
Altinum Kendo Klub
Arrabona Kendo Klub, Gyõr
Bakony Kendo és Iaido Klub
Magyar Japán Kendo Klub
Musin Kendo Klub, Miskolc
Pécsi Iaido és Kendo Klub
Szeged Kendo Klub
Szigetközi Junior Kendo Klub
Soproni Harcmûvészeti Klub - KENDO szakág
Székesfehérvári Kendo Klub
Hátööö... A barátomat most nem tudom elérni jövõ hét elejéig, de ezeket a dojokat találtam. Ezekrõl biztosan tudni, hogy megbízhatóak, mert a Magyar-Japán Kendo Klub fejével nagyon jóban vagyok, és õ mondta ezeket. 😊 Remélem, valamelyest azért tudtam segíteni. 😊
Én nem teszek úgy, mintha az emberiség barátja volnék.
Ez arról beszél, hogy aminek a pengéje hosszabb mint ez a 3 shaku, az ilyen.
Szóval igenis hosszú.
az nemis hosszú. Én azt hittem minden katana van annyi 😄
Vagyis a pengéjének kellett hosszúnak lennie.
A Sógunban is írva vagyon,hogy Jabu daimjó is örökölte a kardját.Több hónapig készítettek egy ilyen kardot, a mester sokszor nem is véste a pengébe a monogramját, mert szerinte a minõsége elárulja, hogy ki készítette a kardot.
\"There\'s a time for training, and a time for talking - and contrary to popular opinion, they\'re two different times.\"-Brooks Kubik
Amikor kisebbek voltunk szomszédommal sokszor mászkáltunk így az utcán és néztük az embereket, és menõcsávóknak éreztük magunkat <#idiota>#idiota>
Igazából ennél jobb trükk nem is kell, ilyen beöltözéshez egy magunkfajtának.
Valószínûleg nem gondolta végig hogy a japán rajzfilmek ötletet, ihletet merítenek a történelembõl.
Logikus az is, hogy a nindzsák hajlamosak voltak a gyûjtögetésre.
study, work, live, and understand the true quality of your mind \"I\'m not a soldier. A soldier follows orders, but a warrior, follows his heart!\"
A penge tesztelését a fegyvermester, egy erre szakosodott szamuráj végezte a klánon belül. Általában a halálra ítélt rabokat használták fel erre a célra. A rab így legalább részben javíthatott a karmáján azzal, hogy halálával egy nemesebb célt szolgált. Néha több rabot is összekötöttek és a pengére rá is írták késõbb, hogy hány testet szelt ketté.
Tény, hogy a szamurájnak joga volt bárkit levágni, aki megsértette a becsületét, de ettõl még felelõségre vonható maradt. Lehet, hogy az az egyszerû paraszt rangban alatta volt, de ettõl a klán szempontjából igen is számított az élete, lévén õ termelte meg azt az élelmet, ami a klánt eltartotta. Szóval az ilyen önkényeskedõ szamurájok elõbb-utóbb megüthették a bokájukat. Márpedig a becsületvesztés egy szégyen alapú társadalomban nem túl szerencsés dolog.
Az is tévhit, hogy a szamurájok mindegyike díszes, egységes páncélzatban vonult harcba. Egy személyre szabott páncélszett elkészíttetése igen költséges mulatságnak számított. Sokszor csak a gazdagabb, magasabb rangú szamuráj engedhette meg magának. A többségnek a páncélzata innen-onnan összeszedet és koránt sem teljesen összeillõ darabokból állt. Mint ahogy az alacsonyabb rangúak közül némelyiknek még hiányos is lehetett a harci öltözéke. Így az is elég valószínûtlen, hogy nindzsák ilyen páncélzatban harcolhattak volna. Pláne nem szamurájokkal együtt vagy azok mellett.
A roninok becsületessége is erõsen kétséges. Milyen társadalmi megbecsülése lehetett volna egy olyan harcosnak, aki nem halt meg a klánúrát védve, vagy akit kitagadtak a klánból? Leginkább semmi. Nem véletlen, hogy amelyik tehette inkább felmetszette a saját hasát, minthogy tovább terhelje a karmáját. Többségük annak adta bérbe a kardját, aki megfizette és általában a legveszélyesebb, legalantasabb fegyveres munkákat bízták rájuk. (Egyes feltevések szerint közülük kerültek ki az elsõ nindzsák is.) De a magasabb társadalmi körbe tartozók nagyon ügyeltek arra, hogy még véletlenül se hozzáhassák összefüggésbe õket ilyen alakokkal. Szóval a "becsületes" ronin ritka volt, mint a fehér holló.
Õ nagyon otthon van a témában. Javaslom a vele való információ cserét.
Nem fiatal már, de tényleg jó arc. Fordulj hozzá bizalommal.
Ne etesd a trollt!
Valójában fiktív regény, de valós történelmi alapokon. Két nagy daimyo-t tetteit mossa össze egy emberbe, meg a szereplõk személyiségei naqgy valószínûséggel fiktívek, de igazából a könyv végén összeírja, hogy mi volt adat, mi fikció.
Emellett nagyon olvasmányos, érdekes, és jó a sztori. Kicsit vaskos, két nagy kötet, de még így is hamar a végére lehet érni.
Ha még nem olvastátok, tegyétek meg!
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../
A szamurájok számára a legfõbb az volt hogy az urát szolgálja a lehetõ legjobb módon, a nindzsák számára az volt a legfontosabb hogy elvégezze a feladatot illetve védje a társait.
Plusz én úgy tudom az elsõ nindzsák értelemszerûen a szamurájok közül kerültek ki. Szerintem ez elég sok köz. <#idiota>#idiota>
study, work, live, and understand the true quality of your mind \"I\'m not a soldier. A soldier follows orders, but a warrior, follows his heart!\"