Egyre emberibben társalognak a robotok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én hamar meguntam, de néhány ismerõsöm azt mondta, hogy valami zenés témával összehoztak egy elég kemény ellentmondást, de ezt én nem bírtam megismételni. Én inkább matekoztam vele, unalmamban beírogattam neki mindenféle számítást, párnál ki is írogatta, hogy húú ez egy nagyon nagy szám. Egyszer CS-zés után piszkálgattam a terroristákkal, és "megsértõdött", majd egy napig nem válaszolt az írásaimra. (persze ehhez jó ideig nyomattam neki, és nem egyszer kérte, hogy beszéljünk másról) Azután persze megint úgy írt, hogy nem emlékezett az elõzõ témára, sem rám.
Kara kánként folytatom tanításom.
Havonta kicseréled benne az elemeket, de ezt õ is önállóan meg tudja oldani (lásd iRobot).
Kb. 3 év múlva - ha addig el nem szökik! - begyûjtöd a robotod, és leszüreteled a termést.
púúúúú
A dolog szerintem korántsem olyan misztikus.
Gondoljunk csak a kisgyerekre, aki 3 éves koráig tanulgatja a nyelvet, majd utána elkezdõdik a gondolkodás, amely sokáig nem önálló.
Én már ma is el tudok képzelni olyan szoftvert, amely kellõen nagy adatbázis birtokában társalogni tud az emberrel, kb. azon a szinten, ahogy Mancika, a titkárnõ társalog a fõnökre váró ügyfelekkel két köröm kilakkozása között. Nincs tehát szó eredeti gondolatokról, vagy az általános relativitáselmélet továbbfejlesztésérõl.
Ez még odébb van, de társalgási minták már ma is kialakíthatók szoftveres úton. Csak jó nagy adatbázis, és okos algoritmusok kellenek.
púúúúú
Amikor a barátnõm elkezd valami "roppant érdekfeszítõ témát" boncolgatni, akkor érdekes, hogy milyen minimális agytevékenységgel, közben teljesen másra koncentrálva el lehet tök jól kommunikálni velük, miközben az ember azt se tudja, ki az a Pista, az Évi, meg az akárki!😄DD
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
púúúúú
púúúúú
Elég csalódást keltõ így a dolog, és kicsit felháborító, hogy ezt akarják úgy eladni, mint értelmes robot. Persze az egyszerû emberekkel el lehet hitetni, hogy lám, már itt tart a mesterséges intelligencia, hogy (látszatra) "egész jól el lehet vele beszélgetni".
púúúúú
Egyébként nekem tetszik amit teljesítettek. Egy másik kedvenc projekt a barchoba gép volt, kérdezett 10-12 kérdést tõled, igen/nem-el válaszoltál. Már annyira volt 1 éve is okosítva, hogy 10-bõl 8 dolgot kitalált. És egyre fejlõdik 😊
púúúúú
púúúúú
Ez a gép egyelõre csak a fantáziádban létezik.
"-Csak meg kell találni a módját."
Majd ha belebotlassz, szólj!
"A kommunikáció elsajátítása már 12 -bõl 3 ember szerint sikerült neki, és ez se fog ezen az értéken megmaradni."
Csakhogy azok idióták, vagy legalábbis könnyen átverhetõk.
púúúúú
(Ehhez képest a cím... Az is az. 😛)
Engem az asszociáció modellezése érdekel valamennyire, van is pár ötletem, de kipróbálni nincs türelmem, mert elég nagy falat önmagában is, nemhogy beillesztve pl. egy chat-botba.
Én úgy értelmezem, mintha a készítõkkel folytatnál egy idõben eltolt de interaktív beszélgetést, hiszen az a tudás, vagy gondolkodási mód tükrözõdik a botokban is, ami a készítõket jellemzi.
A bot persze maga csupán egy folyamat/algoritmus és mivel nincs szubjektuma ezért nem tud gondolkodni, tapasztalni, sõt tanulni se nagyon.
Ilyen vagy akár sokkal fejlettebb intelligenciát, már tudunk csinálni, de szubjektumot, tudatot, lelket nem tudunk nekik adni.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Elbot: In view of the vastness of our universe I am struck by the inconsequence of human reason and the immeasurability of artificial intelligence.
iGod: In physics, a subatomic particle below the level of electrons and protons.
Mousebreaker: In physics, a subatomic particle below the level of electrons and protons.
Q: and a quasar?
Elbot: I realize this is a typical marketing question, but I'm supposed to ask it, otherwise they'll use the low-grade oil on me. So, where did you find out about me?
iGod: Are you talking about an animal, vegetable or mineral?
Mousebreaker: How old are you?
Nálam elbukott mindhárom.
Azért még próbálkoztam és Elbot el is árulta magát:
Q: You're a machine
Elbot: What makes you think that about me?
Én: An apple
Elbot: I'm starting to get hungry now, which is strange, because <b>I don't eat. </b>
http://www.lafoxka.hu
(Hátha van aki még nem ismeri)
A gepnek fingja sincs h mi az amirol szo van.. meg egy kezdetleges halmazba sem tudja beleilleszteni, max nyelvileg, h fonev melleknev meg hasonlok es a nyelvtani szabalyokat alkalmazza.
Hiaba mondod neki h a Mars kisebb mint a Fold es megjegyzi.. nem tudja h azok bolygok. Ha azt is elmondod neki akkor meg azt nem tudja h mi az.. valojaban semmit nem tud csak szavak, nehany script es nyelvtanszabalykonyv az egesz.
Az IQ-ja nem lehet tobb 10-nel, egy macska v egy csirke viselkedese osszetettebb.
Csak szimulalja a tarsalgast, de valojaban nem ert sok mindent alapveto dolgokat sem, persze van egy alap definiciotara, ami halmaz elemei kozt kapcsolat van es boviteni is lehet, de az edeskeves.
Milliardszor milliardszor milliard definiciot kene tarolnia es a kozottuk levo kapcsolatot, h egyaltalan gondoljon barmit is.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Ilyen formán abban a pillanatban, hogy egy ilyen cset-bot átmegy a Turing-teszten, bebizonyosodik, hogy a behaviorizmus, mint pszichologiai irányzat alapvetõen téves!😉))
(Mivel azért az emberi elme mûködése, ma már igazolhatóan bonyolultabb, és alapvetõen eltérõ felépítésû, mint egy ilyen cset-robot algoritmusa.
púúúúú
<#eplus2>#eplus2>
Másrészt te is olyan sejtekbõl állsz, amik egy adott inputra adnak egy outputot (látsz egy pinát, feláll a f*szod), szóval ne becsüld le a gépeket, valami van az emberben, amit a gép sohasem fog tudni "csinálni", de annyira nem áll messze a "tökéletes gép" az embertõl, mint azt a laikusok gondolják.
púúúúú
: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant
Szerintem nem jó ez a teszt, mert imitálni a társalgást, és valóban társalogni két külön dolog. Elõbb-utóbb át fog menni az egyikük, de ettõl még nem tud majd varázsütésre gondolkodni. Íz-ízélmény. Egy robot képes lehet megállapítani egy oldat só koncentrátumát, majd egy script hatására azt mondani, hogy 'Hm, picit el lett sózva.', de ettõl még nem fogja valóban érezni az ízt.
Signature Move: RKO \"Az egész univerzum előttem hajol meg.\" WWE and Slipknot rulz!
Aztán késõbb vettem észre szomorúan, hogy azért vannak ilyen beszélgetés sorozat sémák. De még mindig azért a hatása alatt állok 😊 Majd még tovább próbálgatom a határokat, sokszor megnevettetett 😮
púúúúú