113
-
ivanova36 #73 Gondolom feltünt sokaknak az, ami a kedves cikkírónak nem, hogy nem mindegy hogy fejezel be egy fázist.
Lássuk mire is gondolok:
az egész célja az, hogy kiérj az űrbe. Kint 5 képességet kapsz, amit az elöző négy fázisban szedhetsz össze. Az ötödik az a már öszeszedettek will wright-féle eredője lesz.
B: békés megoldás
K: középút
H: harcos megoldás
B-B-B-B-> sámán: instant teleport haza
K-B-K-K.> kereskedő: amely rendszerrel kereskedsz, azonnal fel is vásárolhatod a tőkeinjekció képességed révén.
H-H-B-B-> hitttérítő: a kiszemelt kolónia csatlakozik hozzád azonnal
K-B-H-H-> lovag: az űrhajód mini másolatát idézheted meg kis ideig. segít a harcokban
H-B-B-B-> most csinálom, még nem tudom mi lesz a végeredmény
az mindegy aogy én tapasztaltam, hogy HHBB vagy BBHH módon haladsz, a lényeg, hogy a megoldások száma és nem a sorrendje.
azért itt is van jó pár lehetőség.
És most személyes vélemény:
Tény, hogy félHC RTS rajongóként hiányoltam a szélesebb egységpalettát, az alakzatokat, utánpótlást, taktikázási lehetőséget (pedig a városi hadvielésnek meg van ez az előnye/hátránya)illetve hogy az űrfázisban már gyakran időm sincs minden kolóniám fűszerkészletét felszedni, mert mire végigmegyek rajtuk, addigra a legelső ismét megtermelte a maximumát.
Ok hogy nem HC gamereknek készült, még is jó lett volna bele egy HC mód :D
A fenti dolgok kijavításával szerintem élvezhetőbb lenne a játék.
Ha már civilizációs fejlődös RTSt akarunk, ott van a Rise of Nations. pár ezerért már meg lehet venni és nem annyira kiegyensúlyozatlan és béna megoldású, mint az empire earth bármely része. :D -
ez a játék epic fail
a labor része jópofa, rosszabbnál rosszabb, az űrfázis egyszerűen nanyira pocsék, hogy ott feladtam
pedig nem lett volna nehéz, millióan megcsinálták már ezt a stílust
populus, civ, empire earth, black and white
csak jól kellett volna nyúlni.
ehhez képest pont szaroktól nyúltak pont szar dolgokat
kár érte -
mondok ilyet: Empire Earth
jó nem volt benne editor
de az a játék rts-ként jobb mint ez
és tudod mit, mondok régebbit: 1992, Civilization
ősembertől - űrkorszakig
jobb volt mint ez
az felnőtteknek készült
ez meg 10-12 éveseknek -
ja és bocs kedves fank, de 2008-ban ebebn a programban nincs hálózatos játék!
nem tudsz játszani LAN-on sem amit ma már a legprimitivebb rts is támogat
tudom letölthetek Vuk alakú házat, meg Országház kinézetü központi épületet, de attól az még egy szimpla ház marad -
"1,134,726 főépület
1,080,780 ház
962,873 szórakozóhely
és 971,045 gyár"
ezzel együtt rém primitiv hogy van ház, gyár, meg szórakozóhely, aztán szevasz
kis kerek helyeken, a lá Gyűrük ura
de mint mondtam a lénylabor, az építés jópofa, kreativ
de ennyi, és nem több
-
Fbn Lx #68 3,670,037 ?
ja bocs, számold már bele az összes olyan esetet is, amikor x pixellel arrébb tolsz y számú elemet az editorban.
Több milliárd lehetőség! jajj, de boldog lettem tőle.
röviden: ki nem szarja le hányféleképpen nézhet ki, ha funkcióból csak néhány darab van. Ráadásul onnantól hogy megalkottad, nem fog számítani, mert azzal fogod végigtolni. kivéve, ha van kedved újralegózni megint.
Csak ez hiányzik a játékból igazán számomra.
ha az elérhető funkciók száma nagyobb lenne, tényleg látnám értelmét annak, hogy sajátot építsünk benne, ami idomul a játékstílusunkhoz.
mivel mindenféle taktikai elemből és változatosságból hiányt szenved, így mindenki ugyanúgy játssza le, csak máshogy kinéző lényekkel. Igen nagy eséllyel pályázhatna "a világ első lineáris stratégiája" címre. -
funkciójában egyféle
és bizony egy startégiában nem az adja a változatosságot, hogy funkciójában tökegyforma, de különbözően kinéző egységek vannak, hanem amikor van 150 féle egység mint a Total Annihilationban
az nem startégia, hogy minden kurrens várost lebombázok egy gombnyomással -
a fanatikusai szerint ez a világ legjobb játéka, az elmúlt 20 év termése közül biztosan, szerintem meg ahogy Tamás is írja: nagyot markol és keeset fog tipikus esete
a lénylabor fenomenális, de ennyi
a többi része a futottak még kategória
primitiv, leegyzserűsített és cseppet sem változatos
a törzsfázis, civ fázsi kiritikn aluli
a űrfázis rémesen kezdetleges, még az ascendency is jobb volt, 95-ben -
A funkciójukra gondoltam. Remlélem így már számodra is világos.
Ez meg kegyetlen szar érvelés, 'főleg egyes kockáknak'. :D Szerinted ez a játék kötelezően tetszik mindenkinek, vagy mi? Magam sem játszom olyan sokat, mégis üresnek találom.
Persze megértem, ha valakinek tetszik, de szerintem ebből is csak Sims-féle ipar kiegészítő dömping lesz. -
meteoreső #64 Az első 4 rész igazán sok érdekes és sok fantáziával van megáldva.
Az 5. rész tulajdonképpen a játék amivel nem birok.
Elindulnék az univerzumba de 5 percenként megtámadják a bázisom ami viszont nagyon idegesítő.
Ha stratégia lenne azt mondanám hol vannak a fejleszthető védelmi egységek hogy valami védje már a bázisom...
csak egy úrhajóm van igencsak gyenge fegyverekkel nagyjából 8 másodperc alatt szétszed az ellenség ha áll a hajó.
Mindaddig szenvedtem amíg az erés földi lézert meg nem vettem ami a leírással ellenkezően tökéletesen szétkapja a nagy hajókat is.
Nem érdemes fejlesztgetni a kolóniákat mert bazi drága és csak úgyis gyorsan szétkapják.
Ha meg sok a bázisod másból se áll a játék csak védekeésből.
Szóval szerintem stratégiailag elszúrták és ez a rész gyerekeknek nagyon nehéz !!!!
Felnőtteknek meg a grafika elég gyerekes...
De mivel ez nem igazi stratégia elnézzük nekimert végre sokan ha csúsztatásokkal is de megértik picit az élet fogalmát
az gerinces egysejtűek picit mókásak de szerintem ez a játék kb annyi újdonságot tartalmaz mint az összes red alert és diabló klón összesen...
Most már csak azért is végig szenvedem :) A Fallout 3 ig pont jó lesz. -
xAlterego #63 És mi a "lényegük"?
Már megint ott tartunk, hogy pár embernek, (főleg egyes kockáknak), csak az az érdekes, ha minden jármű tök egyedi animációkat produkál, és speckó starcraft-szerű képességei vannak, más meg borzalmasan büszke rá hogy fél perc alatt összedobott egy profi minőségű 3D modellt, és azzal önmagában órákra elvan.
Azt például ne mondd hogy ha csak úgy játszod a civ. fázist, és az egyik ellenfél épületei a mostani konzolgeneráció tagjaiból állnak, a központban egy PC-vel, a repülőgépeik pedíg bicikliző kisfiúk E.T.-vel az első kosárban, akkor csak annyit mondasz hogy "á, kit érdekel, ez csak a kinézete..."
-
Lehet ezerféle kinézet, ha egyszer a lényegük ugyanaz.
Összeségében Fbn Lx véleményével értek egyet.
-
Bocs, képet nem sikerült beszúrnom, itt a link:
Föld:
http://img54.imageshack.us/img54/492/foldeq1.jpg
Jupiter:
http://img265.imageshack.us/img265/7236/jupiterhw3.jpg -
xAlterego #60 "-rendkívül kicsi az egységek változatossága. kőbaltás és dárdás, később autó,
repülő meg hajó. mindenhová egyféle egység... tényleg változatos."
Egyféle???
3,670,037!
Ennyi féle jármű közül választhatsz. Csak győzzed. :P
"-az épületek változatosságának teljes hiánya. Civilizációs stádiumban amid van: főépület, ház, szórakozóhely meg gyár.
Egészen pontosan:
1,134,726 főépület
1,080,780 ház
962,873 szórakozóhely
és 971,045 gyár
Gondolom ezek a nembolti verzióban nem tűntek föl. :P -
Bocs, lemaradt....
http://www.sunny-globe.com
-
Nekem nincsen senki ismerősöm, aki a Spore-val játszik. Állítólag lehet ismerősöket bevonni, és akkor a két játékos dolgai "vegyülnek".....
Ha valaki akar "csatlakozni" hozzám, a weblapomon van az e.mail-om, azzal szólhat nekem, és akkor "összeszövetkezünk". -
-
xAlterego #56 Ez nagyon igaz, az editorokkal még technológiag is olyat tesz le az asztalra mint semmi más, az "egysejtűtől galaktikus birodalomig" körítés is az egyik legepikusabb amit el lehet képzelni, és még erre jön rá az az ötféle játékmenet.
Az a baj, hogy aki a stratégiai játékok palettájának teljes ismeretében ül le pl. a törzsi fázis elé, az bezony nem fogja végiggondolni hogy ez igazából a játéknak mekkora szegmense, csak ösztönösen a Warcrafthoz hasonlítja, miközben a normális átlagember csak egy fejezetet lát, amiben ősember-lények csépelik egymást, a cselekmény adott szakaszától elvárhatóan, és ez szórakosztató. (főleg ha saját, nagy gonddal kialakított lényed van saját történelemmel)
A másik baj az hogy az emberek, ha csak tesztelés céljából ülnek le egy játékhoz, azonosítják az egyszerűséget a primitivitással, és a túlbonyolítottságot a tartalmas fejlettséggel.
Nagyon szórakoztató lehet egy játék úgy hogy nem próbál belefojtani a milliónyi ficsőrbe, és van hogy egy játék legnagyobb hibája éppen az hogy nem tudod hova kapkodj a sok menü, zsúfolásig tömött inventory, és raklapnyi támadástípus között.
-
Megnéztem jobban a naprendszert.
Nagyon jól megcsinálták.
A holdról pl. látni a földet, és a többi bolygóra is le lehet szállni.
A Merkur és a Vénusz rendesen forró, ahogy kell.
A földön kivehetőek a kontinensek.
Ha meg akarjátok találni, egy Nap nevű csillagot keressetek. -
Fbn Lx #54 te nem vágod.
Egyrészt a grafikával semmi bajom.
másrészt a mélység nem egyenlő azzal, hogy elszáll feletted az űrrepülő amikor törzsi fázisban vagy.
Amire gondolok:
-ruha/páncél nem ad védelmi értéket.
-rendkívül kicsi az egységek változatossága. kőbaltás és dárdás, később autó, repülő meg hajó. mindenhová egyféle egység... tényleg változatos.
-az épületek változatosságának teljes hiánya. Civilizációs stádiumban amid van: főépület, ház, szórakozóhely meg gyár. ez egyrészt így nagyon lapos, másrészt visszaveti a hangulatot, hogy ezek a dolgok azon kívül hogy bónuszt adnak egy értékhez, semmire nem szolgálnak, olyan mintha csak úgy állnának és csak lennének.
-a lakosság menedzselése rendkívül komplex: tudnak lázadni, meg boldogok lenni.
nem hiszem, hogy egy komplexebb városrendszertől, és jópár egyéb célokat szolgáló egységtől a játék mérete 20 gigára növekedett volna :/
nekem már az is elég lett volna, ha a törzsi fázisban csinálhatok íjászokat pluszba, és egy kis balanszot belevittek volna, hogy a gyógyítónak értelme is legyen, mert anélkül is rendkívül könnyű lezúzni az ellenséget. vagy hogy a dárdásnak értelme legyen, mert fele olyan erős mint a baltás, és semmit sem nyerek a távoli támadásával ebben a harcrendszerben.
Így gyorsba ennyi jutott eszembe. Konklúziónak azt vontam le, hogy rohadt sok a választási lehetőség olyan téren, ami kevésbé lényeges, és túlzottan kevés a lehetőség olyan téren, ami tartalmat adna a játéknak. Mindent rohadt egyszerű megoldani.
most hangsúlyozom, hogy számomra, mert én egy játékban azért gondolkodni és kiépítgetni is szeretek, de ha csak egy kis sims móka kell űrlényekkel, és nulla IQ-val, tényleg jó hosszú távon nekiugrani a játéknak.
most így az űrfázisban még lehet megint előveszem, mert nem aknáztam még ki a lehetőségeim, van itt felfedezni való. ez az űrfűzis legalább - valamilyen szinten - tetszik. -
Jössz vissza, de rögtön! 
-
Pares #52 Sajnos te alapból nem vágod ennek a játéknak a célját/értelmét... Ez nem spéci stratégia, mint a WIC vagy mittomén, ezt nem is lehet hasonlitgatni vele, mert 5 műfaj egyvelege. És hogy mélysége nulla? Hah! Pont hogy ennél érdekesebb "mélyebb" játékkal még nem jáccottam. Gondolok itt olyanra, hogy lényzfázisban ufokkal találkozol, stb... De ehez nem elég 1-2 óra gameelés, ehez legalább 1-2 napig kell nyúznod. A lény, törzs és civ. fázisban meg mi mást vársz, minthogy nyomd le a másikat?! Ha minden tökéletesre csináltak volna, a grafikát egy World in Conflictra húzták volna, és a tökélyig aprólékositják, akkor nyomott volna jó 20-30 GB-t és a géped se vitte volna Ez igy tökéletes. Akinek nem teccik ne jácca, de akkor ne mondjon róla olyanokat, amiket még meg sem tapasztalhatott... -
Teljesen egyetértek. Nekem bejön nagyon a játék, egy fillért sem sajnálok, amit kiadtam érte. A grafikája meg szerintem nem hogy nem egyszerű, hanem zseniálisan ötletes. Aki meg a CoD-hoz hasonlítja, annak nincs ki a négy kereke. -
Fbn Lx #50 egyetlen bajom van a spore-ral:
mélysége egyenlő a 0-val.
nyilvánvalóan annak a rétegnek készült, akiknek a sims, ők pedig nincsenek otthon a stratégiákban valószínűleg.
ennek ellenére elhiszem, hogy van pár hardkór játékos, akinek bejön, és elszórakozik vele.
nos, sejtfázis: annyira kreatív és aranyos, hogy itt még azt hittem, nagyon jó játék lesz.
amint kikerültem a szárazföldre, valami iszonyú monoton lett a játék.
barátkozz meg minden törzzsel akivel összefutsz, vagy irts ki minden törzset, akivel összefutsz.
ez az első 3 törzsig még élvezetes is volt, de ugyanazt a monoton, rohadt egyszerű dolgot eljátszani hatvankilencszer, hogy végre kikerülj ebből a rohadt fázisból!
na ez valami eszméletlen unalmas volt.
jött a törzsi rész. megint örültem magamnak:
-jeee, ennek van hangulata! ez nagyon kreatív!
agresszív törzzsel voltam. jött is a csalódás. Cél: hódítsd meg az összes többi törzset.
oké, te és te gyűjtsetek kaját, lerakom a baltakészítőt, felfegyverzem őket, és végigszaladok rajtuk. Ennyi.
Most lehet azt mondani, hogy jaj nem táncoltál a többi törzsnek, nem ölted meg az óriás dögöket. A lényeg egy marad:
nincs mélysége.
Annak a játéknak, ahol ha háborúzni akarsz, összesen két féle épület áll rendelkezésedre: ahol lándzsát gyártanak, meg ahol dárdát, arra merem azt mondani, hogy: nincs mélysége egyáltalán.
Taktikai érzék lényegében semmi nem kell hozzá. és ez a civilizációs részlegben sem változik.
Nincs olyan hogy ez ellen a fegyver ellen az a jó, ez ellen meg amaz. nem lehet egyszerűen taktikusan játszani. nicnsenek választási lehetőségek.
ha szárazföldön akarsz győzni:
építs több autót, mint amennyi az ellennek van.
ha vízen akarsz győzni:
építs több hajót, mint amennyi az ellennek van.
ha levegőben akarsz győzni:
építs több repülőt, mint amennyi az ellennek van.
ennyi a játék.
a kreativitás sajnos lekorlátozódik ebből kifolyólag az editorokra, járgány, lény, öltözet, és épülettervezőkre. (mellesleg az egyenruháknál nem valami széles és átfogó a választék)
Véleményem szerint ez nem több, mint egy kis máz a lénylabor ötlete köré. -
Pares #49 Egyébként megmondaná nekem vki, hogy ezek a képek milyen platformról vannak? Mert nekem PC-n szebb a grafika és a kezelőfelölet is teljesen más. JAh, és a város körüli fal: ilyet se láttam még seho la játékban, esetleg vki megmondaná, hogy hogyan lehet azt is megváltoztatni? Ha lehet? -
aDannyBoy #48 :)
sweet :P
szokj hozzá, hogy már nem itt csinálom :) -
Etinger #47 Will Wright megint nagyot alkotott, és sztem spec nem esik bele abba a hibába amibe Peter Molyneux a "The Movie"-val....... :) -
Pares #46 Egyetértek, én is ezt fejtegettem előző hsz.-eimben. Ráadásul nem is warcrafthoz, hanem call of dutyhoz hasonlitgatják...
-
Azért kell lehúzni, mert semmiről nem szól. Ez egy rövid fázisismertetés, nem játékteszt. Ennél a kézikönyv első oldalán többet írnak. Plusz azért is mert az "egyszerű" szót pajzsként maga előtt tartva a cikkíró rossznak kiált ki egy olyan játékot, aminek ez nem hibája, sőt talán előnye is. Minek kiemelni hogy egyszerű a grafika, a zene, a játékmenet, ha már egyszer milliószor leírák mindenhol, és milliószor leírták azt is hogy "azért nézzük csak meg mit is kapunk a pénzünkét".
Azért mégegyszer leírom, mert látom sokan nem értik(és ez a rész már nem neked szól Muki100). Kapunk egy egyszerű kis bevezető casual játékot(cell), kapunk egy mászkálós, felfedezős, gyűjtögetős akciórpg-t(creature), kapunk egy emberközpontú rts-t(tribe), egy technológiaközpontú rts-t, némi városépítéssel(civ), és egy űrstratégiát(space). Emellé kapunk lény, jármű, épület, zeneszerkesztőket. Mindezt gyakorlatilag végtelen újrajátszhatósággal, de legalább 20-30 óra egyszeri végigjátszásal. MINEK HASONLÍTGATJÁTOK AKKOR MÁS JÁTÉKOKKAL? EZ 5 JÁTÉK 1BE GYÚRVA. PERSZE H NEM LESZ OLYAN BONYOLULT PL A CIV FÁZIS MINT A WARCRAFT 3. Ezt értsétek meg könyörgöm. Jó valakinek nem jön be ez vagy az miatt. De ne jöjjön senki azzal hogy "egyszerű" mert agygörcsöt kapok. -
Én meg pár hónap és 30 ^^ -
Pares #43 toyotakacsa01, hol találtad meg a napot? bár igy nehéz megmondani, az igaz... fenébe, esetleg tudnál képet feltölteni. Kiváncsi vok naon!
-
Nekem az űrfázisban az nem tetszett, hogy egyszerre 3-4 küldetést is bead, aztán hiába van mindegyik bolygómon 500k ért védelmi műhold, ha betámadnak. Ja és csak 1 saját+ a szövetséges hajók lehetnek az egyetlen flottámban. Én valami Sins of Solar Empire-, vagy IG-szerű űrharcot, flotta menedzselést vártam volna el. (elég durva lett volna így a játékidő, mire mind a 50-100 ezer bolygót elfoglalom a galaxisban)
A zoomolás viszont tetszik. -
Korrekt cikk ahol nem a hype alapján értékel hanem a realitásoknál marad...nem tudom miért kell lehúzni. -
Nekem nagyon tetszik a játék.
Most azon fáradozok, hogy a piszok Groxokat kiírtsam.
Másodszor futok neki a játéknak, az elsőt félbehagytam a Groxokkal való találkozás után. Tényleg érdemes többször nekifutni más-más taktikával más képességekhez jutunk a következő fázisban.
Amúgy megtaláltam a nap nevű csillagot is, van Föld, Mars, stb. bolygója. -
Pares #39 Jah, és ha túl mesésnek tánik akár egy jármű vagy ház, azokat mind kilehet javitani, és csinálhatsz akár egy Star wars kinézetű akármit is. Jah, hogy alig jáccottatok vele? akkor minek mondjátok el minden szarnak? Én nem mondok véleményt egy játékról, ha még csak a legelején vagyok. Má vagy 1 hónapja megvan a Spore, már jáccottam az űrfázissal is, és az azé nem olyan mesés. NAgyon szépen meg van csinálva az a sok csillag meg a galaxis meg a külömböző feketelyukak meg kettőscsillagok, stb... -
Pares #38 Ráadásul akik lehúzzák, azok olyanokat irnak hogy inkább cod4, na ez a lol... -
Pares #37 Nana, azért hogy csak 10-éveseket tud lekötni, az kicsit botorság. Én 17 vok és igenis ha unom magam akkor le tud kötni a Szpór. Azt nem értem, hogy miért húzza le ennyire mindenki, és azt meg végképp, hogy mi a xarért hasonlitgassátok össze a COD4-el meg ilyenekkel... abszurd. Külömben sem kimondottan stratégia, inkább ilyen 2-3 műfaj + pár uj dolog keveréke. Azokat meg egyáltalán nem értem, akik jáccottak vele egy kicsit, oszt megunták. Hát gyerekek, ezt nem lehet 1-2 óra alatt kijátszani, ez csak a törzsfázistól kezd érdekes lenni. A grafika meg sztem ugy jó ahogy van, mert szép és nincs nagy gépigénye. Most akartok olyan grafikát, mint mondjuk a World in Conflictnak van, oszt meg az lenne a baj, hogy tűl nagy a gépigény. Folyton csak rinyálni tudtok, semmi se jó... Ott a COD4 oszt gyilkoljátok egymást, az való nektek. 

-
tarBubbles #36 Úgy öltem meg, hogy 2gigász csatázott és last hit:D Én meguntam, számomra nagyon unalmas volt. -
Rexhawk #35 nah akkor én nekem ezért nem sikerült legyőzni:)
nekem az volt a tatikám hogy egy erősebb lényfészekhez odacsaltam(előtte szövetséget kötöttem velük),hívtam segítséget (ehhez a képességhez sejtfázist mindenevőként kell befejezned),3 fajtásat magamhoz csatoltam, és mindenből a legjobbat raktam rám, és frontális támadás:)
majd kipróbálom a köpködös-repülős taktikát is:)
amúgy meddig jutottál az űrfázisba? -
Nem lehetetlen egy gigászt legyőzni, de szerencse jó adag kell hozzá... én pl. 10 percen át repkedtem körülötte és köpködtem, de egy repülő dögöt is sikerült már legyűrni, mert valamiért elfelejtett leszállni, így támadni se nagyon tudott.