Spore
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Már megint ott tartunk, hogy pár embernek, (fõleg egyes kockáknak), csak az az érdekes, ha minden jármû tök egyedi animációkat produkál, és speckó starcraft-szerû képességei vannak, más meg borzalmasan büszke rá hogy fél perc alatt összedobott egy profi minõségû 3D modellt, és azzal önmagában órákra elvan.
Azt például ne mondd hogy ha csak úgy játszod a civ. fázist, és az egyik ellenfél épületei a mostani konzolgeneráció tagjaiból állnak, a központban egy PC-vel, a repülõgépeik pedíg biciklizõ kisfiúk E.T.-vel az elsõ kosárban, akkor csak annyit mondasz hogy "á, kit érdekel, ez csak a kinézete..."
Összeségében Fbn Lx véleményével értek egyet.
Föld:
http://img54.imageshack.us/img54/492/foldeq1.jpg
Jupiter:
http://img265.imageshack.us/img265/7236/jupiterhw3.jpg
repülõ meg hajó. mindenhová egyféle egység... tényleg változatos."
Egyféle???
3,670,037!
Ennyi féle jármû közül választhatsz. Csak gyõzzed. 😛
"-az épületek változatosságának teljes hiánya. Civilizációs stádiumban amid van: fõépület, ház, szórakozóhely meg gyár.
Egészen pontosan:
1,134,726 fõépület
1,080,780 ház
962,873 szórakozóhely
és 971,045 gyár
Gondolom ezek a nembolti verzióban nem tûntek föl. 😛
Ha valaki akar "csatlakozni" hozzám, a weblapomon van az e.mail-om, azzal szólhat nekem, és akkor "összeszövetkezünk".
http://www.tradeximp.com/
Az a baj, hogy aki a stratégiai játékok palettájának teljes ismeretében ül le pl. a törzsi fázis elé, az bezony nem fogja végiggondolni hogy ez igazából a játéknak mekkora szegmense, csak ösztönösen a Warcrafthoz hasonlítja, miközben a normális átlagember csak egy fejezetet lát, amiben õsember-lények csépelik egymást, a cselekmény adott szakaszától elvárhatóan, és ez szórakosztató. (fõleg ha saját, nagy gonddal kialakított lényed van saját történelemmel)
A másik baj az hogy az emberek, ha csak tesztelés céljából ülnek le egy játékhoz, azonosítják az egyszerûséget a primitivitással, és a túlbonyolítottságot a tartalmas fejlettséggel.
Nagyon szórakoztató lehet egy játék úgy hogy nem próbál belefojtani a milliónyi ficsõrbe, és van hogy egy játék legnagyobb hibája éppen az hogy nem tudod hova kapkodj a sok menü, zsúfolásig tömött inventory, és raklapnyi támadástípus között.
Nagyon jól megcsinálták.
A holdról pl. látni a földet, és a többi bolygóra is le lehet szállni.
A Merkur és a Vénusz rendesen forró, ahogy kell.
A földön kivehetõek a kontinensek.
Ha meg akarjátok találni, egy Nap nevû csillagot keressetek.
Egyrészt a grafikával semmi bajom.
másrészt a mélység nem egyenlõ azzal, hogy elszáll feletted az ûrrepülõ amikor törzsi fázisban vagy.
Amire gondolok:
-ruha/páncél nem ad védelmi értéket.
-rendkívül kicsi az egységek változatossága. kõbaltás és dárdás, késõbb autó, repülõ meg hajó. mindenhová egyféle egység... tényleg változatos.
-az épületek változatosságának teljes hiánya. Civilizációs stádiumban amid van: fõépület, ház, szórakozóhely meg gyár. ez egyrészt így nagyon lapos, másrészt visszaveti a hangulatot, hogy ezek a dolgok azon kívül hogy bónuszt adnak egy értékhez, semmire nem szolgálnak, olyan mintha csak úgy állnának és csak lennének.
-a lakosság menedzselése rendkívül komplex: tudnak lázadni, meg boldogok lenni.
nem hiszem, hogy egy komplexebb városrendszertõl, és jópár egyéb célokat szolgáló egységtõl a játék mérete 20 gigára növekedett volna :/
nekem már az is elég lett volna, ha a törzsi fázisban csinálhatok íjászokat pluszba, és egy kis balanszot belevittek volna, hogy a gyógyítónak értelme is legyen, mert anélkül is rendkívül könnyû lezúzni az ellenséget. vagy hogy a dárdásnak értelme legyen, mert fele olyan erõs mint a baltás, és semmit sem nyerek a távoli támadásával ebben a harcrendszerben.
Így gyorsba ennyi jutott eszembe. Konklúziónak azt vontam le, hogy rohadt sok a választási lehetõség olyan téren, ami kevésbé lényeges, és túlzottan kevés a lehetõség olyan téren, ami tartalmat adna a játéknak. Mindent rohadt egyszerû megoldani.
most hangsúlyozom, hogy számomra, mert én egy játékban azért gondolkodni és kiépítgetni is szeretek, de ha csak egy kis sims móka kell ûrlényekkel, és nulla IQ-val, tényleg jó hosszú távon nekiugrani a játéknak.
most így az ûrfázisban még lehet megint elõveszem, mert nem aknáztam még ki a lehetõségeim, van itt felfedezni való. ez az ûrfûzis legalább - valamilyen szinten - tetszik.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
mélysége egyenlõ a 0-val.
nyilvánvalóan annak a rétegnek készült, akiknek a sims, õk pedig nincsenek otthon a stratégiákban valószínûleg.
ennek ellenére elhiszem, hogy van pár hardkór játékos, akinek bejön, és elszórakozik vele.
nos, sejtfázis: annyira kreatív és aranyos, hogy itt még azt hittem, nagyon jó játék lesz.
amint kikerültem a szárazföldre, valami iszonyú monoton lett a játék.
barátkozz meg minden törzzsel akivel összefutsz, vagy irts ki minden törzset, akivel összefutsz.
ez az elsõ 3 törzsig még élvezetes is volt, de ugyanazt a monoton, rohadt egyszerû dolgot eljátszani hatvankilencszer, hogy végre kikerülj ebbõl a rohadt fázisból!
na ez valami eszméletlen unalmas volt.
jött a törzsi rész. megint örültem magamnak:
-jeee, ennek van hangulata! ez nagyon kreatív!
agresszív törzzsel voltam. jött is a csalódás. Cél: hódítsd meg az összes többi törzset.
oké, te és te gyûjtsetek kaját, lerakom a baltakészítõt, felfegyverzem õket, és végigszaladok rajtuk. Ennyi.
Most lehet azt mondani, hogy jaj nem táncoltál a többi törzsnek, nem ölted meg az óriás dögöket. A lényeg egy marad:
nincs mélysége.
Annak a játéknak, ahol ha háborúzni akarsz, összesen két féle épület áll rendelkezésedre: ahol lándzsát gyártanak, meg ahol dárdát, arra merem azt mondani, hogy: nincs mélysége egyáltalán.
Taktikai érzék lényegében semmi nem kell hozzá. és ez a civilizációs részlegben sem változik.
Nincs olyan hogy ez ellen a fegyver ellen az a jó, ez ellen meg amaz. nem lehet egyszerûen taktikusan játszani. nicnsenek választási lehetõségek.
ha szárazföldön akarsz gyõzni:
építs több autót, mint amennyi az ellennek van.
ha vízen akarsz gyõzni:
építs több hajót, mint amennyi az ellennek van.
ha levegõben akarsz gyõzni:
építs több repülõt, mint amennyi az ellennek van.
ennyi a játék.
a kreativitás sajnos lekorlátozódik ebbõl kifolyólag az editorokra, járgány, lény, öltözet, és épülettervezõkre. (mellesleg az egyenruháknál nem valami széles és átfogó a választék)
Véleményem szerint ez nem több, mint egy kis máz a lénylabor ötlete köré.
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
sweet 😛
szokj hozzá, hogy már nem itt csinálom 😊
Azért mégegyszer leírom, mert látom sokan nem értik(és ez a rész már nem neked szól Muki100). Kapunk egy egyszerû kis bevezetõ casual játékot(cell), kapunk egy mászkálós, felfedezõs, gyûjtögetõs akciórpg-t(creature), kapunk egy emberközpontú rts-t(tribe), egy technológiaközpontú rts-t, némi városépítéssel(civ), és egy ûrstratégiát(space). Emellé kapunk lény, jármû, épület, zeneszerkesztõket. Mindezt gyakorlatilag végtelen újrajátszhatósággal, de legalább 20-30 óra egyszeri végigjátszásal. MINEK HASONLÍTGATJÁTOK AKKOR MÁS JÁTÉKOKKAL? EZ 5 JÁTÉK 1BE GYÚRVA. PERSZE H NEM LESZ OLYAN BONYOLULT PL A CIV FÁZIS MINT A WARCRAFT 3. Ezt értsétek meg könyörgöm. Jó valakinek nem jön be ez vagy az miatt. De ne jöjjön senki azzal hogy "egyszerû" mert agygörcsöt kapok.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
A zoomolás viszont tetszik.
\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"
Most azon fáradozok, hogy a piszok Groxokat kiírtsam.
Másodszor futok neki a játéknak, az elsõt félbehagytam a Groxokkal való találkozás után. Tényleg érdemes többször nekifutni más-más taktikával más képességekhez jutunk a következõ fázisban.
Amúgy megtaláltam a nap nevû csillagot is, van Föld, Mars, stb. bolygója.
nekem az volt a tatikám hogy egy erõsebb lényfészekhez odacsaltam(elõtte szövetséget kötöttem velük),hívtam segítséget (ehhez a képességhez sejtfázist mindenevõként kell befejezned),3 fajtásat magamhoz csatoltam, és mindenbõl a legjobbat raktam rám, és frontális támadás😊
majd kipróbálom a köpködös-repülõs taktikát is😊
amúgy meddig jutottál az ûrfázisba?
Just avoid to falling into the hands of terrorists.
mert engem lazán szétcsaptak a groxok😊
amúgy a nehézség relatív mert hapl törzsfázisban nincs karod, akkor igazán már igazán nehéz a játék.Vagy pl még sosem tudtam legyözni le gigászt lényfázisban ( lehetetlen?:S )
én kedd óta jáccok a jaték még mindig nyujt meglepetést: volt olyan amikor saját korábbi lényemet láttam viszont.meg sok felfedezni való apróság van a világban
Just avoid to falling into the hands of terrorists.
amúgy engem sem gyõzött meg a Spore, de pl egy CoD4 helyett inkább játszanék ilyennel... mindegy, várok a diablo3-ra, osztán ha az sem lesz jó, marad a poker mindörökké ámen 😊
http://joeperry.blog.hu/
Hát öcsém én könnyû fokozaton nyomom, de még igy is sokszor megizzadok vele. Akkor próbáld ki nehézen... Ráadásul mi ez hogy hardcore gamer? pfff <#wow1>#wow1>
Akko mennyé wowozni vagy mittomén! Elég szánalmas a cikk.
És végül van itt pár naon okos FPS rajongó aki odáig jutott, hogy a COD4-et hasonlitgatja a Spore grafikájával, hát mit mondjak: Nevetséges és szánalmas. A kettõnek semmi köze nincs egymáshoz...
De mondjátok már el - egy multimmilliós cég multimmilliós játékokkal - Hogy a túróba csinálhat olyan ronda és szar weboldalakat mint a SPORE é?
Mintha csak valamelyik Sg.hu s topik FAQ weboldalát nézném.
- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...
pl. a Call of Duty 4 sokkal jobb ennél , a magasabb rendszerkövetelmények ellenére is.
Jogos... tök megszoktam, hogy a kiemelt játék cikkeket Dojcsák Dani csinálja... sorry vagyok.
"És most mi lenne akkor, ha..."
Pl. Több óra után jött elõ lényfázisban az a jelenség, hogy valami repülõszerûre lettem figyelmes. Követtem és látom ám, hogy más törzs tagjait szippantja be egy UFO, elmenekültem... de vajon mi van akkor, ha maradok... pl. ezt sem tudom.
A játék célja a szórakoztatás, kinek hogy.
\"Az internet tiszta gáz lett, amióta felfedezte magának a média, a pénzvilág, meg a sok idióta user. Ameddig a kockák voltak többségben nem volt semmi gond.\" - shenmuedc
De Tin nem azért húzza mert über erõs akar lenni, hanem mert aprólékosan felfedez mindent. Legalábbis ezt vettem ki a szavaiból.