195
ha rossz kezekbe kerül?
  • Kepek
    #195
  • OKkultist
    #194
    Az ötlet valószínű Bobtól származik, készül egy film is róla, ha igaz, de mindenképpen ő az első, aki ezzel a 115-ös elemmel előjött 1989-ben.

    MÁRMINT, hogy üzemanyagnak lenne jó ez az elem. (az hogy szupernehéz, nem jó semmire, csak ha ki tudják használni az extra tulajdonságait.)
  • [NST]Cifu
    #193
    Tényleg gáz az egész, ha igaz, akkor nagyon gáz, hogy a degenerált Military Industrial Complex ennyit tud, ha nem igaz, akkor is gáz, mert a fekete költségvetés összegei sajnos igazak. (azt a pénzt elköltik, így is-úgy is)

    Szerintem ezt a lehetőséget ne zárd ki. :)

    Az én kedvencem az, amikor a Boeing egy kémműholdat nem tudott időre elkészíteni, ezért felmondták a szerződését. Erre a Boeing egy 500 millió dolláros kártérítést követelt, mondván, hogy ez jár neki a szerződés szerint, ha felmondják. :)

    Az ötlet valószínű Bobtól származik, készül egy film is róla, ha igaz, de mindenképpen ő az első, aki ezzel a 115-ös elemmel előjött 1989-ben.

    Azt, hogy létezik 115-ös elem, nem Bob Lazar találta ki, a periodikus táblában a szupernehéz elemek egy jó része feltételezhető, a kibővített periodiukus táblát 1969-ben állították fel, és a 218-as elemig van betáblázva. Seaborg-féle kibővített periodikus táblázat.
  • OKkultist
    #192
    Az ötlet valószínű Bobtól származik, készül egy film is róla, ha igaz, de mindenképpen ő az első, aki ezzel a 115-ös elemmel előjött 1989-ben.
  • OKkultist
    #191
    Szerinted nem kapna a tudományos világ két kézzel egy ilyen lehetőség után
    De igen, ha megngednék neki, de KATONÁÉKNÁL NEM ÍGY MENNEK A DOLGOK, pont ezt mondta Bob is, hogy MAGA a TITKOSSÁG FENNTARTÁSA is vagyonokba kerül, és gátolja a munkát. (nem hívhatja fel a kollégákat, hogy van-e valami ötletük, stb... Tényleg gáz az egész, ha igaz, akkor nagyon gáz, hogy a degenerált Military Industrial Complex ennyit tud, ha nem igaz, akkor is gáz, mert a fekete költségvetés összegei sajnos igazak. (azt a pénzt elköltik, így is-úgy is)
  • [NST]Cifu
    #190
    A jelenlegi ismereteink szerint valóban valószínűtlen, hogy szupernehéz elemek stabilak legyenek, amire Okkultist hivatkozik, az a Stabilitás Szigete (Island of stability), ahol a neutronok és protonok megfelelő száma esetén az izotóp stabilabb lesz, mint az adott elem korábban előállított izotópjai. Az elmélet bizonyítása ugyanakkor nagyon nehéz, hiszen az ilyen 'ideálisabb' izotópok előállítása nem könnyű.

    A 115-ös elem környékén amúgy leghosszabb felezési idő is már másodpercekben mérhető, még az elmélet sikeres alkalmazása esetén is inkább csak órákban, mint években lenne mérni (az én tudásom szerint) az új izotóp felezési idejét. A Stabilitás Szigete ugyanis nem azt jelenti, hogy stabil anyag születik, hanem azt, hogy a többi izotóphoz képest jóval hosszabb a felezési ideje.
  • dronkZero
    #189
    Elerium 115
  • dronkZero
    #188
    115-ös elem... Üzemanyag...

    UFO - Enemy Unknown, Elerium 115? Ott mentek azzal az ufók... :P
  • Molnibalage
    #187
    "Nocsak, bizonyos tudományos elméletek elfogadhatóak (amik a számodra hitelesnek tűnő dolgokat támasztják vagy támaszthatják alá), mások meg nem? Hol itt a következetesség?"

    Sehol. De ehhez már szeritem hozzászoktunk.
    ----


    A nehezebb elemek instabilitása azért valószínű, mert a peridusos tábla tulajdonásgai erre engednek következtetni, ha extrapolálod a tulajdonságokat. A jelenlegi ismereteink szerint (tudtommal, nekem ezt mondta egy magfizikus) a természeti törvények szabnak gátat annak, hogy nehéz elemek hosszú távon stabilak legyenek.
  • [NST]Cifu
    #186
    Ezt nem tudhatjuk, lehet, hogy valamelyik izotópja a stabil, de ez nem fog kiderülni (ha igaz) mert akkor MEG KELLENE MAGYARÁZNI, hogy honnan van, több kg olyan anyag, ami a Földön nem létezhet.

    Ez az. Ha igaz. De amíg nincs bizonyítva, addig nem igaz.

    Bob szerint is instabil, de ő valami 20-30 évet mond rá, lehet, de ha LÉTEZIK a stabil szupernehéz elemek szigete, akkor ez ott van valahol.

    Nocsak, bizonyos tudományos elméletek elfogadhatóak (amik a számodra hitelesnek tűnő dolgokat támasztják vagy támaszthatják alá), mások meg nem? Hol itt a következetesség? :)

    Alu sem létezik, csak timföld, igazából az arany, ezüst, platina az ami önmagában is megmarad sokáig.

    A Földi körülmények között...

    Ez már a homályzóna innen kívülről, aki meg pontosan tudja, hogy mivan , az nem beszél. (Bob a kivétel) Az is lehet, hogy az anyag amivel dolgozott az a 116-os vagy a 114-es tömegszámú elem volt, csak neki nem azt mondták, mivel az ő szakterülete teljesen más volt, ezzel megtévesztették.

    Elég érdekes feltételezés, hogy akkor ő állít dolgokat, ami nem a szakterülete, nem tud róla megfelelően nyilatkozni, ugyanakkor mégis ő a "hiteles" forrás. Bob Lazar kinyilatkozásainak legnagyobb része éppen ott bukik el, hogy túl általánosítva beszél, megfelelő részletek nélkül. Szerinted nem kapna a tudományos világ két kézzel egy ilyen lehetőség után, ha a legcsekélyebb esély is lenne arra, hogy ezzel új elemeket fedeznének fel, illesztenének be? Egy fenét nem. Amikor azon vitáznak a konkurens tudóscsoportok, hogy egy-egy elem előállítása kinek az érdeme, illetve valóban az történt-e, amit állítanak, addig ennek a lehetősége meglehetősen csekély.
  • OKkultist
    #185
    Ezt nem tudhatjuk, lehet, hogy valamelyik izotópja a stabil, de ez nem fog kiderülni (ha igaz) mert akkor MEG KELLENE MAGYARÁZNI, hogy honnan van, több kg olyan anyag, ami a Földön nem létezhet. Bob szerint is instabil, de ő valami 20-30 évet mond rá, lehet, de ha LÉTEZIK a stabil szupernehéz elemek szigete, akkor ez ott van valahol. Alu sem létezik, csak timföld, igazából az arany, ezüst, platina az ami önmagában is megmarad sokáig. Ez már a homályzóna innen kívülről, aki meg pontosan tudja, hogy mivan , az nem beszél. (Bob a kivétel) Az is lehet, hogy az anyag amivel dolgozott az a 116-os vagy a 114-es tömegszámú elem volt, csak neki nem azt mondták, mivel az ő szakterülete teljesen más volt, ezzel megtévesztették. Need to Know eljárás katonáéknál bevett szokás. (ha igaz a története) Ez kb. olyan, mitha 1943-44-ben valakik az atombombáról vitáztak volna, és nem tudtak Los Alamosról. (akik tudtak, azok ott dolgoztak)
  • [NST]Cifu
    #184
    A #115-ös elem instabil, üzemanyagnak elég nehéz olyas anyagot használni, aminek a felezési ideje másodpercekben mérhető (ie.: pillanatok alatt magától elfogy). Az, hogy van #115-ös elem, nem igényel nagy jóstehetséget. Mondhatom én is, hogy van #118-as elem is a periódikus táblán. Aztán hogy ha 10-20-50-100 év múlva előállítják, akkor henceghetek, hogy én megmondtam. :)
  • OKkultist
    #183
    Bob arról beszélt, hogy a TÉNYLEGESEN energiává alakuló anyag mennyisége mennyi, és ott van ez az 1%. Tehát egy 50kg-os bombánál is grammokat emlegetnek, de nem is lehetne több, mert akkor 1db ilyen bombával az egész Közel-kelet leradírozható lenne. (E=mc2) Az antianyag bombánál meg nincs veszteség, ott 100% a hatásfok, az ÖSSZES anyag energiává alakul. SZERENCSÉRE tényleg annyira drága és problémás antianyagot gyártani, hogy abból nem lesz bomba.
    De igaza lehet Bobnak a gravity-A és gravity-B hullámokkal, amik a gyenge és az erős kölcsönhatásra hasonlítanak? An UUP elem is létezik, már hivatalosan is. Csakhogy Bob erről 1989-ben beszélt , amikor még nem tudhatta, hogy 2004-ben tényleg sikerül előállítani MESTERSÉGESEN is.
  • [NST]Cifu
    #182
    A Physicsforumra bárki beregisztrálhat, nem csak fizikusi PhD-val rendelkezők. :)

    Az első atombombák hatásfoka nagyon gyenge volt (a Fat Man bomba 17%-os volt például, a Little Boy, amire te utalsz, valóban csak 1,4%-os, de ha utánanézel a működési elvnek, akkor rögtön egyértelmű, miért is ez a nagy eltérés), de attól már messze vagyunk, ma a kétfázisú (fissziós-fúziós) nukleáris fegyverek hatásfoka 50% körül mozog.

    Az anti-anyag elvű bombánál ott kellene kezdeni, hogy hogy mennyibe is kerül előállítani, és utána hogy is tárolod az anti-anyagot. A jelenlegi szinten egy gramm anti-hidrogén előállítása pár milliárd dollárt felemésztene (eddig összesen nem állítottak elő egy nanogrammnyi (10 a -9-ediken gramm) anti-hidrogént az összes ilyen célú kísérletben). A tárolás terén a rekord emlékeim szerint órákban mérhető...

    Szóval itt grammnyi, sőt kilogrammnyi szintű anti-anyaggal való dobálódzás...

    Nukleáris fegyverekkel kapcsolatos információkhoz kutatási alapnak javaslom a Nuclearweaponarchive.org és a Globalsecurity.org ide vonatkozó részét.
  • mrzool
    #181
    Bármilyen komolyabb műszaki egyetemen lehet ilyesmit tanulni. Lehet most újat mondok, de nem ám csak a kötelező tárgyakat kell bebiflázni, arra jó egy GDF is. Egy egyetemen kiteljesedhetsz, kutathatsz, művelődhetsz HA akarsz, és nem mellesleg bármilyen tárgyat felvehetsz, hallgathatsz.

    Azt pedig mondtam már, hogy nem fizikus, hanem mérnök vagyok.
  • OKkultist
    #180
    Atombomba hatásfokáról tanultál? Melyik egyetemen?
    Az a szerencsétlen John Doe, egy helyen dolgozott Ede bácsival. (Teller Ede) Los Alamosban. (valami köze van a bombához, ott állt egy modell mellett, valahogy innen nézve, te tűnsz Kovács 45. Jánosnak. LOL. Ha atomfizikus vagy, akkor valamit mutass már róla.

    RÉSZLET a physicsforums.com-ról:(te is ott nyomulsz?)

    AlphaNumeric
    Feb27-07, 10:29 AM
    I'm trying to compare energy released..Isn't that a bit like asking "Which is heavier, a ton of lead or a ton of feather?". The energy output of a GT explosion will be the same, no matter what the mechanism which produces the explosion. The difference is the mass of material before hand. You'd need a billion tons of TNT if it's chemical or ~23kg of antimatter.

    You know from your calculations that you need about 46kg of mass to turn into energy, so find out what percentage of U235 turns into energy when it goes supercritical and then you can work out how much total U235 you'd need.

    For instance, if it's 1%, then you'd need 100*23kg. If it's 0.5%, 200*23kg. Etc

    DaveFaz
    Mar3-07, 02:25 PM
    Interestingly, in parctical terms, it would require a huge amount of Uranium. The high figure is because Atomic bombs are not very efficient. In the first atomic bomb which had more than 50Kg of Uranium, only 0.7g was converted to energy. So a 50Kg Uranium bomb releases the same energy as a 3.5g anti-matter bomb. So one answer would be around 14,000 times as much Uranium as anti-matter. Course, that was not really the question you asked, but there you go...

    De azért szép, hogy aggódsz, hátha még ennyit sem tud pontosan egy Bob Lazar szerű figura. (vagy az zavar, hogy hol dolgozott? -Area51-S4-
    Arról nem tehet senki, vagy elfogadod, vagy nem, ez sem őt nem érdekli, sem engem. É csak a látványos példa miatt tettem be.)
  • mrzool
    #179
    Honnan, honnan... A régi egyetemi jegyzeteimből. De ha megerőlteted magad és elmész egy könyvtárba vagy használod a netes keresőket, akkor te is utánajárhatsz.

    Ráadásul ez az egész annyira nevetséges. Ma a Földön aki akar tud atomot robbantani. Még ha el is hisszük, hogy az amcsik-franciák-britek-zsidók elhallgatják előlünk a pontos számokat, akkor miért tennék ezt az oroszok és a kínaiak? Főleg miért tennék az indiaiak és az arabok?

    Erre jön egy John Doe, előad egy szép mesét, te meg kritika nélkül benyeled. LOL.:)
  • OKkultist
    #178
    Honnan az info? Azért hiszem el Bob meséjét, (a hatásfokról) mert Los Alamosban dolgozott, van ott is egy részecskegyorsító, te meg hol is?
    Mellékesen Ede bácsi (Teller) szerezte neki a munkát, hahaha, még egy interjú is van az öreggel, de EG&G-ről nem akar beszélni. (nanáhogynem az a cég ugyanolyan nyilvános , mint a Skunk Works)
  • Molnibalage
    #177
    Képtelen normálisat írni szegény. Mindik vagy két lépéssel le van maradva. Nagyon bölcset akar mondani, csak valahogy soha nem sikerül...
  • mrzool
    #176
    És ezt a Zeta Reticuli lakói mondták Bobnak? Te meg megint benyelted...

    Az általad megadott adatokkal szemben egy sima atombomba 'hatékonysága' kb. 25% (a hirosimai ~1.5%-os volt, a Nagaszakira dobott pedig 17%), míg a fúziós bombák 40% felett járnak.
  • OKkultist
    #175
    Egy kis összeállítás, hogy miből mennyi energia szabadul fel:
    -fisszió (atombomba) az anyag kevesebb , mint 1% (EGY%) alakul át energiává
    -fúzió (hidrogénbomba, Ede bácsi ajándéka) itt is kevesebb, mint 1% alakul át, de ez nagyobbat pukkan.
    -totál annihiláció, anyag-antianyag : 100% átalakul, ez a fél világot romba döntené.
    itt az elemzés
  • qaíwsyedx
    #174
    Egy magyarázat a fénnyomásra:

    A fény elektromágneses sugárzás, ha valamely test elnyeli annak megnő a hőmérséklete->A test atomjainak egyelenyésző része légneművé válik(ha nem hűti vmi vissza) és a megvilágított oldalon nyomást fejt ki.

    Köszönöm a meglátásokat, tudom, hogy Einstein okosabb volt nálam és ne kötözködjek.De ez így is logikus nem?
  • leonforce
    #173
    Mi nem vilagos..?
    Ha nekem szolt kedves megkeresesed.. :)
    Ez mar lefutott dolog es a dijakat evtizedekkel ezelott kiosztottak erte... :))
  • Albertus
    #172
    Kedves Pet0330!
    Ez úgy van, hogy a fotont "nem tehetjük a mérlegre".
    Nem vonz bennünket, nem is taszít. Ha elnyeli a felszínünkön lévő valamelyik elektronunk, akkor mozgékonyabb lesz.
    Az egy más kérdés, hogy a mozgékonyság okozta I=m*v impulzus növekményben az m az elektron tömegét és a v a sebességének növekedését jelenti és nem a foton tömegét.
    Az igaz, hogy Lebegyev 1902-ben Koppenhágában publikált művében a foton energiáját levezetve, impulzusát I= E/c^2 * c alakban felírva kapta meg. Ebből lett a híres E=m*c^2
    Szóval a fotonnak számunkra nincs tömege.. számunkra.. azaz lehet, hogy van tömege a saját rendszerében, de mivel a sebesége c, ez a tömeg láthatatlan számunkra.
  • leonforce
    #171
    nyilatkozat pl.az egyik gruz "illetekes"-tol...kinek is legyen atomfegyvere..:"..- Sajnos nincs atombombánk, pedig ha ledobnánk, biztos nem bánna így velünk Oroszország - mondta lapunknak a grúziai Stratégiai és Nemzetközi Elemzések Alapítványának (GFSIS) munkatársa. Alekszandr Rondeli szerint Moszkva egyszerűen lerohanta Grúziát, amely csupán válaszcsapásként indította meg csapatait Dél-Oszétiában, és nem volt az augusztus 8-i fegyveres konfliktus kirobbantója..."
    Az esz megall...!!!


  • Molnibalage
    #170
    Második film.

    Az elsőt megnézte már valaki?
  • pet0330
    #169
    I is
  • pet0330
    #168
    De most mondtad h nincs tömege akkor m=0 és akk az Iis =0-val.

    Nem??
  • Albertus
    #167
    Szia!
    A fotonnak energiája van. Számunkra tömege nincs.

    Viszont az energiáját átadja pl. egy elektronunknak, akkor I=mv
    impulzust ad neki. Amitől az elektron tömege nagyobb lessssz..
  • pet0330
    #166
    De a fotonnak van tömege, nem??
    Nyugalmi tömege nincs, de amikor fénysebességgel megy van tömege, ezért van a fénnyomás is. És az ott keletkezett fotonok össztömege nemn annyi mint az anyag és antianyag tömgee együtt??

    Bocs ha hülyeséget beszélek :D
  • Molnibalage
    #165
    Is is. Látod, sokan benyelik a kamu dumát amit ráadásul csúsztatva is szolgálnak. A kemény Hidegháborúban az ilyen odamondások mindennaposak voltak. Sok újat vízonálnak. Ami most van az fényévekre van a régi fagyos légkörtől az '50-'60-as évektől és a Reagan éra elejétől.
  • adeex7
    #164
    neked a tudatlan civil azokat jelenti,aki vagy nem lát még a dolgok mélyére(fiatal),vagy eleve csak az ujságokból tud ilyen dolgokról??
  • utgyuru
    #163
    na médiát végképp ne hozzuk ide, bolha-elefántos közhelyhez lehet hasonlítani amit csinálnak. Ha az oroszok fejével megnézed, az a szitu ami #161-be van, nem több. Ha már valós atomfenyegtés lenne, akkor is sztem USA-ra lőnék inkább mint Lengyelországra
  • leonforce
    #162
    Gondolj arra ha sokat sportolsz es nincs meg a megfelelo bevitt energia tobblet...konnyebb leszel..Nem..?Es igy a tomeged is kisebb...(az oxidacios metabolizmus peldajaval elve..)
    Jo ez csak VICC volt..!! :)
    pl.1 reszecske es 1 antireszecske utkozik a teljes tomeguk szetsugarzodik nagyenergiaju fotonok formajaban..(annihilacio)
    A reszecskek megszunnek letezni...ami marad:kulonbozo hullamhosszusagu fenyhullamok...
  • leonforce
    #161
    Sose fenyegettek oket ilyesmivel..
    Arrol van szo hogy a tervezett lengyelo-i telepitesi tervekre valaszul a jovoben(egy erosen esetleges)NATO-orosz kialakulo konfliktus eseten,lengyelo.-i celpontok is felkerulnek a celpontok listajara...
    Ez katonailag tokeletesen elfogadhato allaspont...
    Szo sem volt soha egy megtorlo elsocsapasrol,vagy ilyesmirol.!!!
    A mediak(szinte kivetel nelkul) persze teljesen mashogy talaljak,szokas szerint..... :))
  • Molnibalage
    #160
    Semmi komoly csak a szokásos orosz hőzöngés a nagy semmire. A tudatlan civileknek szól ez inkább.
  • adeex7
    #159
    http://szentkoronaradio.com/kulfold/2008_08_16_atomtamadassal-fenyegetik-az-oroszok-lengyelorszagot
  • Albertus
    #158
    Szia!

    Ez nem egészen korrekt!

    Pl. 100 kg antracit elégetésekor a tömegdefektus 136 mikrogram.

    Minden energia-anyag folyamatra érvényes a E=m*c^2

  • Molnibalage
    #157
    Tömegdefektus nincs kémiai reakcióknál.
  • esztyopa
    #156
    Pajtas!
    Ha ezt ertened,es meg ala is tudnad tamasztani,akkor az osszes jovobeni Nobel-dijjat azonnal megkapnad!
    Legy szerenyebb!