195
ha rossz kezekbe kerül?
  • Fbn Lx
    azt én nem láttam, hanem olvastam róla

de lehet valami a dologban, ha ilyen sok helyről hallani róla :p
  • Gaborkik #74
    kb minden évben leadnak 20 órányi anyagot a témáról ... :D
  • autoszimulator
    te is nézted azt a háromrészes doksifilmet? :D
  • utgyuru
    #69-nem azt mondtam, hogy igaz, csak hogy ismeritek-e
    #70-azon én is gondolkoztam már, hogy mi értelmbe van uralkodni egy roncshalmaz fölött.
    Amúgy én nem tarton feltétlen terroristának az arabok. Ha minket szivatnának az amcsik, én is tuti szórnám rájuk a molotovot...
  • Gaborkik #71
    amúgy meg ha valami "terrorista" a pincében atombombát építene azt hamar megtudnák ugyanis ha nehézvizet állítanak elő azt műholdakon látni lehet .....
  • autoszimulator
    terrorista terrorista terrorista

mást nem lehet hallani, csak ezt... De ez tipikusan hiszem ha látom eset, hogy mit követnek el "terroristák". Egyáltalán ki mondja meg, hogy ki a terrorista? Nekünk pl az arabok, nekik meg mi.

Atomfegyverek nagy körű bevetésének meg sok értelme nincs, mert ha valaki ezt beveti, akkor annak az érdeke valószínűleg valaki felett uralkodni, esetleg a világ felett. Na most amit elpusztítasz, a felett már többet nem kell, nem lehet uralkodni...
  • Gaborkik #69
    írd be a google-ba és rájössz hogy kamu !!!!!!!!!
  • utgyuru
    jaja, érdekes, hogy ezek előkerültek, amit leírtál, de a gép bazi turbinája úgy ahogy volt eltűnt. Na de kezdünk eltérni a topiktól! Bár nem tom mit lehet azonkívül beszélni az atombombáról, azonkívül h mindenki fél tőle, meg titokba minden nagyhatalomnak van
  • Fbn Lx
    akkor te is benyaltad rendesen, amit nyújorki média produkált neked.
    ugye ha becsapódik egy torony felső szintjeinek egyikébe a gép, az a toronynak max az érintett szintjeit zúzza szét. A torony összedőlését azzal magyarázták, hogy ugye robbanáskor a kerozintól "megolvadt" a tartópillér, és összedőlt.
    Csak hogy a kerozin égéshője, c. 800 fok, a tartópillér anyagáé meg 1200 körüli.
    továbbá a kimenekülő emberek nagy része, akik alsóbb szinteken dolgoztak, több kisebb-nagyobb robbanásról is beszámoltak, a torony különböző szintjein. a gép becsapódását érezni sem lehetett az alsó szinteken, ők teljesen mást, robbanásokat hallottak.
    ezt ugye nem adták le a tévében, csak azt, hogy titkosszolgálatisok a kimenekülő emberek nagy részét, akit csak tudtak, elvezettek oldalra.
    valamint a cég, aki az épület romjait eltakarította, valamért villámgyorsan kiérkezett, és nem hagytak időt a szakértőknek hogy megvizsgálják a romokat.
    továbbá a 4 érintett gép - amit állítólag terroristák térítettek el - valami oknál fogva abban az időben csupán 1/4-es telítettséggel indultak útnak, a légitársaság nem tenne ilyet, mivel nyilvánvalóan veszteséges lenni elindítani így egy járatot. Ezt a 4-et azonban mégis elindították.

az utólagos idióta "bizonyítékgyűjtésekről" már nem is beszéve, hogy találtak egy koránt, meg a "romok között" megtalálták egy körözött arab terrorista útlevelét... pfff. na azt bezzeg nem olvasztotta meg a kerozin!
    a gépre meg felengedték a körözött arab terroristát, aki ezt az útlevelet használtak. nem elgondolkodtató? -.-
    és ez még csak kis része a dolognak.
    nem is beszélve a titkosította, de nyilvánosságra jutott Bush - Blair telefonos beszélgetésről, avagy "nem tudom, miylen okkal menjek háborúba irak ellen".
  • utgyuru
    annyira, mint az Erős Pista a nutellához képest.
  • Super Saiyan
    +fav
  • Super Saiyan
    a hidrogén bomba mennyire erős az atombombához képest?
  • utgyuru
    Nem mondtam hogy feltétlen igaz, de ezt én is hallottam már. De azt is az amcsik provokálták ki maguknak, pontosabban a politikai vezetés, sajnos a civilen csattant... De ha már itt tartunk, a 'Q33-NY'-t gondolom ismeritek
  • Molnibalage
    És akkor a halott rokonok hol vannak a nem becsapódott gépről he? És ez csak egy bibi...
  • utgyuru
    erről én is hallottam. az egyik gép ami állítólag ott becsapódott sértetlenül leszállt tök máshol. Meg azt is mondták hogy belülről a tartófalakat robbantották fel, és azér dőlt össze.
  • Glpetyus

khmmm.....
    (remélem nem linkvédett)
  • Molnibalage
    Ez úgy baromság ahogy van. Van bármiféle műszaki végzettséged?
  • Fbn Lx
    ja. ne nekem mondd, hogy az amcsik az agresszor terroristák, mert én is így gondolom.
    a WTC felrobbantásához meg semmi közük nem volt az állítólagos terroristáknak, csak nem gyengén bemocskolták őket az amcsik. arról nem is beszélve, hogy a wtc tartópillérei alulról lettek felrobbantva. de ebbe most nem érdemes belemenni :c
  • leho94
    nálunk pont van 1 az udvarba
  • Grove4
    Már van 7 részes(csonka)
  • MaxPayne
    Jah... Jericho, télleg annak lessz 2. évad?
  • ToCsEk
    Jericho :)
  • Molnibalage
    Ez írtam ide.

A Patriot akkori verziója nem is ballisztikus rakéták ellen készült, nem is lehet felróni, hogy nem ment nekik a dolog. További gond volt, hogy az ócska Al-Husszein rakéták a leszálló ágban darabokra esetek és a rakéta a legynagyobb részt vette célba, az üzemanyagtartályt. Ekkora bejövő tömeget amúgy sem lehet elpusztítani valami mindeképpen leesik. A réták robbanófeje szánalmas 80 kg körül volt asszem. Egyetlen 2000 fontos bombában több robbanóanyag volt, mint amit Izraelre küldtek. Az más tészta lett volna, ha vegyitöltet lett volna benne. Ez esetben ma Bagdad helyén nem biztos, hogy egy nagyváros lenne...

A Patriot inkább civil közvéleménynek szólt, mint afféle nyugtató, hogy izrael ne lépjen akcióban Irak ellen. Politikia húzás volt, katonailag előrelátható volt, hogy értelme nem sok van (a kívánt célt elérték vele). Ez esetben a koalícióból páran kiléptek volna és Irán csatlakozott volna Irak oldalán (akivel 8 évig ölték egymást és alig 2 éve hagyták abba!) Ezért repültek at az iraki légerő gépei Irában. Ott biztonsában vannak és ha Irán belép akkor majd újra repülhetnek velük. Izrael nem lépett be, a gépek ottmaradtak.

Az cikk AEGIS cikrálókat teljesen kifelejtette a képből. Ez nagy hiba. Eredetileg nem ballisztikus rakéták ellen tervezték a rendszert. A US NAVY rephordozóinak védelmét szolgálta / szolgálja tömeges rakétatámadás ellen melyet a szovjet haditengerészet és haditengerészeti légierő hajtana végre. Az idők folyamán az SM2 rakéta képességei és a rendszer elektronikai elemei odáig lettek fejlesztve, hogy már ballisztikus rakétaelhárításra is képes. Idén leszedtek vele egy műholdat. Az új SM3 rakétával kb. 1000 km-es surgarú körben lesz képes célleküzdésre. Két ilyen hajó (egy Északi-tengeren és egy a Földközin) lefedi gyakorlatilg egséz Európát. A radarra továbbra is szükség van, mert hamarabb előrejelzi a közeledő fenyegetést, de a rakéták már lehetnek a hajón. A hajó nemzetközi vizeken meg oda megy ahova akar és nem lehet ellen tiltakozni. Mivel egyetlen ilyen hajón akár 80-100 SM3 rakéta is lehet még alacsony találati arány esetén is elég potens védelem "kósza" robbanófejek ellen. Tömeges atomtámadás ellen reménytelen bármit is tenni még ma is.

Na most jön egy hosszabb gondolatmenet, de érdemes végigolvasni.

Régen tényleg kicsit túl sok atomfegyert halmoztak fel, de ennek oka is volt. A kölcsönös elrettentésre való képességet akkor is meg kell őrizni, ha valamiért az ellenfél első meglepetésszerű csapása sikerülne is. Tehát egy támadást TÚLÉLVE is képesnek kell lenni az ellenfélnek olyan veszteséget okozni, hogy még akkor se érje meg neki. Ehhez kell egysmás.

Namármost három fő fegyvernem képes startégiai atomcsapásra. Légierő interkontinentális bombázói, ICBM-ek silókban és atomtengeralattjárókról indított rakéták. Namármost még Robert McNamara idején úgy alakították ki ezt az erőtriászt, hogy bármelyik fegyvernem képes legyen elpusztítani s SZU iparának, lakosságának és fegyveres erejének legalább 50%-át. Ehhezelég decens számú robbanófej kell. (Tudni kell még, hogy egy város pl. hatékonyabban pusztítható 3 db 300 kt-ás robbanófejjel, mint 1 db 1 Mt-sal. Itt jó a MIRV, lásd később)

1. Tengók.

Ez utóbiak kezdetben "csak" 3000-4000 km-re tudtak ellőni, viszonylag közel kellett menni a céponthoz. Ma már ez sem kell, azok is elröppennek 8-9 ezer km-re. Gyakorlatilag azonnal indíthatók kihajózás után. A tengók alapvetően a hazai vizek környékén (Barnets-tenger és Mexikói-öböl és Barmudák környéke) vagy az Északi-sark jege alatt őrjáratoznak. Ezek biztonságos vizek és igen jól elrejthetőek a tengók. Igazából ezek a legnagyobb elrettentő erővel bíró hordozóeszközök. Ennek megfelelően kiemelten kezelik őket, még ma is titkosak a rendszerek valós képességei. Még ma a US NAVY sem tudja po tosan, hogy adott pillanatban hol van a saját hajója. (ezt most nem fejtem ki bővebben). A vadász tengeralattjárk száma kb. kétszeresen múlta felül az ellenfél rakétahordozóiét. Folyamatosan követik az ellent váltásban és egy részük meg óvja a sajátokat.

2. Bombázók

A bombázóerők kezdetben B-36, B-47 és B-52 gépek voltak ('50-es évek). Az 60-es évektől már csak B-52. Ekkor még csak gravitációs bombákkal mértek volna csapást. A '60-as években a rakétás légvédelmi rendszerek (SA-2, SA-5) és nagy sebsségű elfogóvadászok miatt (Szu-15, MiG-25, Yak-28) szükségessé vált már valamiféle hosszabb kard ezekre is. Ilyen volt szuperszonikus a Hound Dog rakéta vagy angol gépeken a Blue Steel és Blue Danube. Még ezeken is Mt nagyságrenű töltet volt, de ez már 200-300 km-ről indítható volt. Első lépésnek jó volt. A '70-es évek végén '80-as évek elején már ez sem volt elég. A nagy magassában repülő bombázók sebezhetőek voltak. Ennek eredménye lett a B-1 Lancer, ez alacsonyan (30 m!)közelítette volna meg a SZU-t a sarkivédken kereszetül ahogy többi gép is. (Nézzétek meg Google Earth-tel vagy földgömbön, hogy mi a legrövidebb út a USA-ból a SZU fele!) A támadófegyverzete is más volt. Szubszonikus, de alacsonyan repülő manőverező szárnyabombák, BGM-109 Tomahawk, AGM-86, stb. (Ezt szokták "robotrepülőnek" vagy "cirkáló rakétának" hívni tévesen. Nem repülő mert egyszer használatos és nem raktéták, mert gázturbinás hajóművűk van, mint a repülőgépeknek. Angol kifejezés a "cruise missile"). Na ezekből vittek / visznek forgótárban a B-1-es gépek asszem 12 db-ot, de a régebbi B-52 is vihet ilyen természetesen. Ezek már 1500 km-ről is indíthatók és 2500 km-ert is képesek repülni akár tehát nem kell nyílegyenes repülniük, bújkálhatnak a domborzat segítségével. Nehéz levadászni őket, ezek ellen lett a MiG-31 létrehozva.

3. ICBM

Az első ICBM-ek körkörös szórása még 8 km (!) volt, tehát ennyivel is mellémehett a célnak. Ezért akkor még elég masszív hatóerejű robbanófejek voltak, megatonnás kategória és 1 db volt egy raktétán. A körkörös szórás a '80-as évek óta már 80 méter környékén van! Ilyen közelről már rakétasilók sem nyújtanak kellő védelmet...A '70-es évek közepe óta már a MIRV-ök korát érjük. Egy rakétában több robbanófej van (ajkár 6-12 db is!). Az ilyen rakétával csak viszonylag közeli célok támadhatóak (500-600 km). Előny viszont, hogy egyetlen támadórakétával az ellenfél arzenáljának töredékét el lehet pusztítnai. Ha ez ellenfél rakétái is MIRV-vel rendelkeznek ez az jelenti, hogy egyetlen támadórakéta feláldozásával az ellenfél igen tekinytélyes számú tobbanófeje pusztítható el. Bátorít az első csapásra.

Namármost egy meglepetésszerű támadás esetén pesszimista szemlélettel az egyes fegyvernemek indítás előtti vesztesége akár 90% is lehet. Tehát ennyi hordozóeszköz elpusztul (vagy robbanófej). Na akkor a legyártott robbanófejeből amik STRATÉGIAI rakétákon vagy ilyen hordozóeszközökön van. 10'000 esetén marad 900 db. Első hallásra még ez is sok. Viszont van ellentevékenység és műszaki hiba is. USA becslése szerint a hordozóezköz már SIKERESEN elhagyó robbanófejek cirka 25%-a nem ért volna célba, vagy nem detonált volna a robbanófej (ennek is érdekes műszaki okai vannak és emiatt volt sok kísérleti robbantás részben). Az indításkor is előfordulhat bármi műszaki hiba. Ezek után cirka 500 robbanófej, ha célbaér. Ennek kellene elpusztítani amit már írtam. Nehéz elhinni, de ez pont határeset. Ennyi kell.

Így már világos miről is van szó? A legtöbb ember nem látja ezt át és nem is tud erről.
  • Molnibalage
    Mert akkor már rég nyilvánvalóvá vált, hogy nem azonos mennyiségű fegyver hanem azonos elrettentésre való képesség a lényeg. Ahhoz meg nem kellett annyi. Az MX raktéátból is alig gyártottak már. Kapszkodj meg, de a mai atomarzenál az oroszoknál és a jenkiknél is a '70-es és '80-as évek elejéről származik.

Az USA silókban levő ICBM állományának gerince még mindig a Minuteman III. A rakéták asszem aligl lettek korszerűsítve még mindig az eredetiek! A vezérlés és robbanófej változott. Tengón ugyanez. Polaris van már majd 30 éve. Oroszoknál dettó ugyanez.

Van elég indíásra készen még a START egyezmények után is..
  • utgyuru
    Korom ellen nem vitatkozhatok. De ne mond már meg nekem hogy nem volt szükség a Hidegháború alatt, hogy ott legyen indításkészen az USA-ba az atomrakéta, hiszen tudták jól hogy az oroszoknak megvan a technika, és lépést kellett velük tartniuk. Mit gondolsz melyik hatalom ellenőzi a világ legnagyobb katonai erejű országát? (USA-ra gondolok) Az a hatalom, amit gond nélkül lehallgat, manipulál az NSU, és amelyiket az USA fenyíti?
  • Molnibalage
    1. Nincs rá szükség. Már akkor sem volt.

2. Nem sok olyan létesítmény van akik erre képesek és keményen ellenőrzi őket a hatalom.

Miért hisz mindenki itt mindenféle összeesküvés elméletben. Korodból fakadóen meg nem sok mindent tudhatsz ezekről egyszerűen túl fiatal vagy.
  • Molnibalage
    "hogy támogassanak egy USA ellenes merényletet, és atomtechnikát ők is adnhatnak"

Ez szimplán nonszensz feltételezés. Atomfegyver feletti ellenőrzést SOHA SENKI nem adott ki a kezéből és nem is fog. Ellened is használhatják és mellesleg lenyomozható, hogy honnan van a hasadóanyag. Ennyi erővel ki is írhatá az orosz, hogy "én voltam".
  • utgyuru
    miből veszed te hogy nem gyártottak 20 éve ? olyanokat sumákolnak mint az állat. szted világgákürtőlnék, hogy megszegtek egy nemzetközi egyezményT? ne röhögtess. Papíron béke van, de USA, Oroszország, Kína, Japán, Németo., Franciao. Irán-mindenhol ott van a piros gomb, ami csak arra vár hogy megnyomják.
  • Molnibalage
    MINDEZT figyelembe véve NEM kiumtatható pont. Komolyan mondom az atomenergiához való hozzállás még a XXI. században is olyan, mint a boszorkányüldözések anno.
  • Molnibalage
    "sztem mindenki sejti, hogy amerikának is vannak eltitkolt dolgai mint pl atombombák gyártása vagy tárolása"

Ez a mondat önmmagában így semmit sem jelent. Nem gyárottak atomfegyvert az USA-ban vagy 20 éve és ez a gond. Kezd elöregedni az állomány. Nem korlátlan a fegyverek élettartma, mert a bennük levő hasadóanyag bizony hasad tovább + hőt is fejleszt. Percíziós részeik szép lassan tönkremennek. Most tervezeik feltámasztani ezt az ipar részt, hogy élettartamot hosszabítsanak.
  • utgyuru
    Az, hogy statisztikaliag nincs kimutatható növekedés, nem jelenti azt, hogy nem okoz. Okoz az atom is, csak nem nagyobb mértékben mint a többi anyag (nem vagyok biológus, nem tudok példákat mondani). Csak elég baj, hogy plusz még egy anyag okoz, nem mintha nem lenne elég nélküle is.
    Továbbá: az hogy statisztikailag nincs kimutatható, az nem jelent semmit.
    A statisztika mindig egy átlag, és az átlag nem fog növekedni, csak az átlagtól való szórás. És máris megvan a hasadó anyag okozta torzulás
  • utgyuru
    az, hogy a terroristákat egyből az arabokkal azonosítjuk már nem helyes. kinek mi a terrorista ugye? alapvetően terrorizmusnak nevezzük azt, ha valaki a céljai eléréhez megfélemlítést használ. Mire is használja az USA az atombombát? #39...
    Sok arabot terroristák tartanak nyugaton, mert az pokolgépet robbant. De megnézzük-e az előzményeit? Hogy a nyugatiak lerohanták az ő hazáját, és csak így tud valamit tenni? Az egy dolog, hogy nem a civil célpontokat kellene támadni (gondolok itt WTC, metróállomások, stb...), de akkor is, nagy részük akik arabok, azokat előtte az USA letámadta.
    Továbbá: az egy dolog, hogy arabok esetleg atombombához folyamodnának (Iránnak megvan a technikája hozzá) De ha el tudják intézni, hogy mondjuk egy amerikai támaszpontról elhozzanak egy atombombát, amit nem lehet a farzsebbe kicsempészni, akkor akkora nagy tétel lenne egy repülőt is hozni hozzá, plusz a pilótát? Sok ember lefizethető, szarolható, stb... Amúgy meg, hiába hogy vége a hidegháborúnak, sztem az oroszokat nem sokáig kellene győzködni, hogy támogassanak egy USA ellenes merényletet, és atomtechnikát ők is adnhatnak. Amerika az olajért háborúzik ennyit a Közel-Keleten. Előbb utúbb Iránba is szembekerül, de ha azt meg is ússzuk világháború nélkül, elfogy a közel-keleti olajtartalék, és akkor a következő hely ahol olaj van: Szibéria. Tehát az oroszokkal fog szembekerülni az USA. Az oroszok valszeg olyan áron adnának nekik olajat, amibe az usa nem megy bele, és ott is van a 3. V.H.
  • MaxPayne
    sztem mindenki sejti, hogy amerikának is vannak eltitkolt dolgai mint pl atombombák gyártása vagy tárolása, de mivel bizalmas dolgok és még semmien hír nem szivárgott ki egy darabig nem fogjuk megtudni hogy létezik amerikának ilyen jellegű project-je vagy nem.
  • Molnibalage
    "De hogy torzulást okoz az tuti, láttam azokat a fotókat, megpróbálom megkeresni."

Tudod atom előtt is voltak torzszülöttek... A statisztikák megmutatják, hogy NINCS statisztikailag kimutatahóság a születései rendellenességek növekedésében! Mindenki egyből atomra mutat. Tudod a múltban és most is ezertonnaszám nyomatnak minden szart a természetbe. Németorszában is atomra gyankodtak egyszer azt kideült, hogy benzolmérgezés...
  • Molnibalage
    Meg kicsit vagy hülye. 60 éve van és 60 éve nem volt atomháború. Ez elég jó arány.
  • Gando
    hát lehet félni az nukleáris robbanóanyagoktól de azért vannak más kellemetlen dolgok is, pl.: az ideggáz, mustárgáz és társaik....
  • Fbn Lx
    na most kezdjük ott, hogy az atombomba alapból nem tud jó kezekbe kerülni, csak rosszba.
    másrészről meg terroristák nem fognak ledobni atombombát senkire, mert a legtöbb arab országnak se megfelelő bombázója, se megfelelő kiképzést kapott pilótája nincsen a feladatra, úgyhogy ettől kell a legkevésbé tartani.
    az atom alapvetően az amcsik hatalomfenntartó eszköze. mire képes egy olyan ország, ami kísérleti céllal szó nélkül letarolt két várost?
    a magyar vezetés meg persze most a zusának nyal segget, mindig az épp feltörekvő nagyhatalomnak. Ugyanolyan szar helyen leszünk a harmadik világháborúban is, mint az első kettőben :)
  • Grove4
    CÁR
  • joebacsi
    2. hogy mindig legyen nálunk gumi? :)
  • utgyuru
    megtaláltam.
    na kíváncsi vagyok mi ez, ha nem torz.