195
ha rossz kezekbe kerül?
  • Molnibalage
    "csak én nem tudom elképzelni mit keresnének éghető gázok a wtc-ben"

Megint csak hiányos tudásod. Égettél már műanyagot? Érezted már szagát? Lehetőleg ne szippants sokat belőle... Az égés közben tudod MINDEBŐL gázok szabadulnak fel te zseni. Ez is elsőéves anyag jobb helyeken. A fa is úgy ég, hogy a hő hatására gázosodik és AZ ÉG! Persze te ez sem tudtad. A fenyőfa azért ég jól, mert magas gyantatartalma miatt jól gázosodik. Minden egyes postoddal csak saját tudatlanságodat bizonyítod...
    -----

"amik akár fel is robbanhatnak? mondj már egy példát hasonló helyzetre"

A legtöbb gáznak van alsó és FELSŐ kritikus robbanási koncentrációja. Ezen tartományon belül a legkisebb szükséges behatásra is robbannak. Műszaki kémiából anno felsorolt jópárat a tanár, de most nem túrom elő jegyezetemet. Nem tudom halottál róla, de szénpor, a kakaó por és liszt is robbanhat! Nem, tudom mitől, de így van! Gondolom ezt sen tudtad.
    -----

"Meg mi az, hogy sajátos áramlási viszony? Az alsóbb szinteken, ahová lényegében semmi nem jutott a becsapódásból?"

1. A felhőkarcolókban alapvetően szintek vannak, ezek viszonylag jólelhatárolt áramlási terek. Fel tud gyűlni sok gáz adott esetben egy helyen, szintem, teremben vagy sarkában.

2. Viszont vannak liftaknák amik bezavarnak, mert ezek jól vezetik az égészgázokat az egész épületben (nagy magasság miatt kemény statikus huzatuk van). Tűz esetén nem véletlenül zárják ke őket.

3. Az épület kapott egy szép nagy lyukat. Ez számomra ismeretlen tényező. Ehhez jön még az, hogy aznak milyen irányból fújt a szél.

A pontos modellezéshez numerikus szimuláció szükséges.
    -----

"Az összecsuklásos dologra visszatérve: ha instabillá vált volna a szerkezet a becsapódás után, az épület összezuhanása maximum néhány percet vett volna igénybe.a torony ennek ellenére még nagyon hosszú ideig állt. Szemtanúk 10-15 perces szünetekkel hallottak robbanásokat."

De nem vált instabillá azonnal te zseni. Ez mutatja a tervezők zsenialitását. Kibírta a becsapódás erjét. A túz X idő alatt átmelegítette a szerkezetet és ettől zuhan össze. Kurva nehéz a felfogásod?
  • Molnibalage
    "és én még mindig nem tudom elképzelni ezt a tartópillér-megolvadásos dolgot. Az egy dolog, hogy a kerozin valóban 1000 foknál nagyobb hőmérsékleten ég, de a széntartalmától függően az acél olvadáspontja megközelítheti az 1500 fokot is, főleg, mert gondolom nem a legfosabb tartópilléreket építettek a WTC-nek."

1. Nehéz a felfogásod? NEM kell megolvadnia semminek. 450 fokon külsőre nincs különbség szemre az acélon, csak a szilárdságának elveszti kb. a felét. Érdted? FELÉT!!! 600 fok környékén már csak 1/3-a 1/4-e van meg! NEHÉZ EZ FELFOGNI?

2. A WTC a '70-es években épült. Az akkori acélok ma már túlhaladottak...
    -----

"Na de ettől függetlenül is. Ha egy 1méteres acélrúdnak megolvasztom a felső 10 centiméterét, a többi még épen marad. Ennek következtében a torony szintjei csak az adott pontig szakadtak volna be."

Úgy látom fingod sincs sem a hőátadásről sem a hővezetésről. Tudod az acél kurva jó hővezető, ilyet nem tudsz csinálni és nem is így égett az épület. A másik, hogy mechanikáról sincs fogalmad semmi.
    -----

"A gyufaszálas meg téglás hasonlatod azért volt hülyeség, mert ebben az esetben kb. a tartópillér a tégla, a szintek meg gyufaszálak."

Pont fordítva te zseni.
    -----

"Néhány rázuhanó szinttől nem csuklott volna így össze alapjainál fogva a torony, mint egy kártyavár, mint ahogy láthattuk."

Te még mindig nem vágod. A torony nem a legaljánál omlott össze, hanem a terhelés fokozatosan rakódott rá a szerkezetre és mindig csak az adott kevés szintet terhele le. Persze a végén már nem teljesen függőlegesen zuhant, ha megnézed a felvételeket.

No offense, de műszaki témában inkább ne szóljón hozzá akinek se affinitása se tudása nincs hozzá.
  • ba32107
    De most te tényleg úgy gondolod, ha egy ilyen toronyba becsapódik egy utasszállító repülőgép, akkor azt a torony egész meg sem érzi, csak az érintett szintek?
  • ba32107
    Most igazából még mindig nem értem, mit akarsz kihozni ebből. Szerinted a kormány tette az egészet, hogy legyen ürügyük az iraki háborúra? Ennél azért valamivel finomabb módot is találhattak volna...

A cikk amúgy szokásos szőrszálhasogatós összeesküvéselmélet dolog. Végén a sárga mondat: "Ne azt gondold, amit megmondanak neked!" De ez a cikk is pontosan azt próbálja tenni...

Az 5-ös pont egyébként, ami a filmfelvételekről szól, na az nem is igaz. Én láttam azt az amatőr filmet (bár ki tudja, lehet több is van), és egyáltalán nem a tornyot veszik, hanem egy útépítő munkást, ahogy dolgozik, majd amikor meghallják a repülőt, ráirányítják a kamerát, és követik, amíg be nem csapódik.

Szerintem teljesen egyértelmű, hogy minden részletet nem tesznek közzé a támadással kapcsolatban, és ez érthető is. Biztosan voltak mindenféle csavarok a dologban, ami nem publikus. Szerintem ezeknek tudhatók be a cikkben szereplő "bizonyítékok".
  • Fbn Lx
    ejha.
  • Fbn Lx
    "Tudod egy ilyen ház teli van éghető anyagokkal és ezek égésekor újabb éghető gázok jönnek létra ami a sajátos áramlási viszonok miatt sűrűsödhet és így nem ég hanem robban."

csak én nem tudom elképzelni mit keresnének éghető gázok a wtc-ben, amik akár fel is robbanhatnak? mondj már egy példát hasonló helyzetre.
    Meg mi az, hogy sajátos áramlási viszony? Az alsóbb szinteken, ahová lényegében semmi nem jutott a becsapódásból?

Az összecsuklásos dologra visszatérve: ha instabillá vált volna a szerkezet a becsapódás után, az épület összezuhanása maximum néhány percet vett volna igénybe.
    a torony ennek ellenére még nagyon hosszú ideig állt. Szemtanúk 10-15 perces szünetekkel hallottak robbanásokat.

Ha nem hiszel nekem, nézd meg ezt.
    erős angoltudás szükséges.

ha valaki nem érti a szöveget csak olvasás utén, meg őgy egyébként is, kiemeltem egy szövegrészletet.

"That area has just been evacuated, because the police have found - what they described, as - a suspicious device. And they fear that it might be something that could lead to another explosion. Obviously, there's a real sense of caution here, on the front of police. I spoke with some police officials moments ago this, and they told me they have reason to believe that one of the explosions at the World Trade Center, aside from the ones that may have been caused by the impact of the plane with the building, may have been caused by a van, that was parked in the building that may have had some type of explosive device in it. So, their theory is that there may have been explosive devices planted in the building, or in the adjacent area, and that's why they are being cautious."

És ezt élő adásban nyomta le az NBC, aztán el is felejtődött.
  • Fbn Lx
    és én még mindig nem tudom elképzelni ezt a tartópillér-megolvadásos dolgot.
    az egy dolog, hogy a kerozin valóban 1000 foknál nagyobb hőmérsékleten ég, de a széntartalmától függően az acél olvadáspontja megközelítheti az 1500 fokot is, főleg, mert gondolom nem a legfosabb tartópilléreket építettek a WTC-nek.
    Na de ettől függetlenül is. Ha egy 1méteres acélrúdnak megolvasztom a felső 10 centiméterét, a többi még épen marad. Ennek következtében a torony szintjei csak az adott pontig szakadtak volna be. A gyufaszálas meg téglás hasonlatod azért volt hülyeség, mert ebben az esetben kb. a tartópillér a tégla, a szintek meg gyufaszálak. Néhány rázuhanó szinttől nem csuklott volna így össze alapjainál fogva a torony, mint egy kártyavár, mint ahogy láthattuk.
  • utgyuru
    elhúztam aludni, majd du. megírom
  • Fbn Lx
    Olvasd el ezt, végig.
    minden elismerésem a tiéd, ha az adott pontokra full logikus ellenérveket tudsz adni.
  • Molnibalage
    Azt mégis hogyan? Fegyvert tartott a fejükhöz és megparancsolta, hogy szálljanak fel? Azt hogyan garantálta, hogy éppen arra járjon egy német U-boat és olyan kaptiány legyen rajta aki támad is? Kik voltak azok a "nagykutyák?

Bocs, de ezen csak röhögni tudok...
  • utgyuru
    amikor a Churchill úgy intézte hogy a Lusitania-t megtórpedózzák a németek, amikor tele van amerikai nagykutyákkal
  • Molnibalage
    Melyik esetről is beszélsz? Pontosan miről is?
  • utgyuru
    ahol én olvastam, ott voltak konkrét tények, nevek, de messziről jött ember azt mond ugye ...
  • Molnibalage
    Ahogy mondod. A belinkelt oldalon is vannak sületlenségek rendesen. Az is tök jó, hogy mindig csak célozgatnak a zsenik, te tényeket azt már nem írnak le. Szánalom az egész.
  • utgyuru
    mért gondolod, hogy ez a forrás a szavahihető, és nem az ahol én mondjuk az ellenkezőjét olvastam? Te írtad hogy tele van a net önjelölt szakértőkkel
  • Molnibalage
    Tudod mi volt a valós indok? Ez.
  • utgyuru
    ne gyere már állandóan a korommal. Ehhez te is fiatal vagy
  • Molnibalage
    Fiatal korod miatt írsz hülyeségeket. Mikor süllyedt el? 1915. Mikor lépett ve USA? 1917. Hej, de lassú észjárásúak...
  • bardocz
    Ne nézz annyi filmet,mert ahogy nézem,neked bizony megárt.
  • utgyuru
    tudod hogy hogy vonták be az USA-t az első világháborúba? Egy kis segíség: Lusitania
  • Molnibalage
    "Jó eséllyel megrendezték, de arabok télleg eltérítettétk a 4 gépet, de azt a CIA könnyen elintézi"

Aha. Azért kellett külső civil tolmácsokat alkalmazni, mert 2001-ben senki nem beszélte az irodában az Afganisztában és környéken beszélt nyelveket. Kurvára elegem van már az összeeskövés elméletekből. A CIA sokkal kisebb akciói (bukásai) is kiderültek. Majd pont egy ilyen nem. Mellesleg hol találsz olyan elmebeteg alakot aki képes lenne ilyen megszervezni hazája ellen? Az USA az nem SZU, hogy Gulagokat tartson fent. Ez ahhoz hasonló lépés lenne...
  • Molnibalage
    A szerkezetéből adódik. A felső kb. 20 szint elindut lefele. Próbálok egy analógiát modani, közel sem lesz pontos, de érthető lesz.

Képzel el, hogy gyufaszálakkal (vagy hasonló méretű fadarabokkal) támasztasz alá egy téglát. Akkor így építs egy tornyot. Egy sor támasztó elem (gyufaszálak) egy tégla rá. Fel lehet így építeni egy olyan rendszert ami kibírja a statikus terhelést és egyéb dinamikus terheléseket normál helyzetben. Akkor gújts meg egy sor elemet fent egyszerre. Az elégett (el sem kell égni teljesen) gyufaszálak feletti rész(ek) leesik / leesnek az alsóra és összetöri(k). Ez viszi magával a többit szépen lefele és ismétlődik újra meg újra. Érthető? Valami ilyesmi zajlott le ott is.
  • utgyuru
    vagy épp Bush megbízott utászai...
    Jó eséllyel megrendezték, de arabok télleg eltérítettétk a 4 gépet, de azt a CIA könnyen elintézi. Ha anno hatalomra tudták juttatni a Husszeint, akkor ez nem tétel nekik...
  • ZS90
    Én csak azt nem értem hogy, hogy dőlhetett ilyen pontosan össze. Bár elég rég láttam emlékeim szerint mind a két torony összedőlése olyan volt mint amikor precíziós robbanószerekkel robbantanak föl épületet úgyhogy a környező épületekben minimális kár keletkezzen. Semmi összeesküvés elmélet, de tényleg kíváncsi vagyok hogy ez minek volt köszönhető? vagy talán vak "szerencse"?
  • Molnibalage
    Van eg jó vicc a témáról.

- Mikor lesz Magyarországnak atomfegyvere?
    - Mikor bevetik ellenünk.
    - És mi lesz az eredménye?
    - Eltűnik a vidék a főváros közti különbség.
  • autoszimulator
    ezek mind olyan dolgok, hogy akárhogy lehet a mondatok csavarni, faragni, alakítani, éppen attól függően, hogy a "szakértő" mi célt akar vele elérni a normál, mindezekről értelemszerűen nem sokat tudó olvasóban/nézőben... Mert ezeket aztán senkinek sem kell tudnia, hogy mi mekkora hőfokon ég, stb...
    Az egyszer egy szemtanú ezt látta dolgokra sem lehet alapozni, gondoljunk csak az UFO-s dolgokra...
    Az igazság sose fog kiderülni, hogy ez most terroristák, arabok műve, vagy megrendezett volt-e az egész, mindig lesz pro és kontra, az egyes csoportoktól, az amerika-utálóktól és az amerika-pártiaktól.

Azon meg aztán végképp felesleges nekünk gondolkodni, hogy mi lesz ha rossz kezekbe kerül. Ha ellenünk akarja valaki bevetni, sok mindent nem tehetünk, bízni kell abban, hogy erre sosem kerül sor, és nem kerülnek olyan diktátorok hatalomra az atombomba gyártásra képes országokban, akik ezt használnák is...
  • utgyuru
    tuti tipp: kiszel tünde eddig megjelent naptárait daráld fel, csomagold úgy hogy fojtva legyen, márcsak a gyújtószerkezet kell hozzá
  • Molnibalage
    Valami komolyabb?
  • utgyuru
    ez sajnos igaz, de sztem jó eséllyel igaz az is hogy megrendezték
  • Molnibalage
    A stílus nem a BME-ről jön, ez én vagyok ha eldurran az agyam.

Milyen "forrásból" írod. Biztos azt az oldald "szakértők" írják. A net tele van önjelölt szakértőkkel akik még egy villanykörtét sem tudnak kicserélni...
  • Fbn Lx
    és a diplomádhoz kaptál akkora arcot, amivel már ilyet is lehet? -.-
    Nabazz, ha tudtam volna, hogy belőlem is ilyen művelt fiatalembert faragnak, inkább a BME-re megyek. Hát, késő bánat :/
    Ezeket a dolgokat FORRÁSBÓL írtam, nem saját magam által végzett kutatómunka. Ha azon az oldalon írtak le rosszul valamit, az nem az én hibám, mert nem vagyok fizika szakos :| ha én emlékeztem rosszul a megfogalmazásra, akkor az én hibám.
    A koránt meg állítólag az egyik utazó arab poggyászában találták meg, amit állítólag elhagyott. Meg egy arab nyelvű turista útmutatót egy taxiban... én ezt akkor sem veszem be.
  • Super Saiyan
    hogy tudok teveszarból bombát csinálni? :3
  • Molnibalage
    Pendrive robbanófej?
  • utgyuru
    pedig pont az különböztetne meg az 'idióta barmoktól', hogy nem veszed át a stílusukat. Off vége, maradjunk az atomkérdésnél. Bár miután tudjuk hogy működik, meg mindenki tudja mire képes, nem tom mit lehetne még beszélni róla... Írja le mindneki a kedvenc típusát, és használati tapasztalatait?
  • Molnibalage
    Hol? Nem büszkeség, hanem tény hogy ott végeztem. Aki ennyire alap dolgokkal nincs tisztában és veri az asztalt akkor átveszem a stílusát. Tudok és normálisan is írni (lásd hosszú posztom), de idióta barmokkal hogyan bánjon az ember. Annyi "szakértő" meg okstojás írkál mérnöki témákban akiknek FINGJUK sincs semmiről. Látod nem? EGYETLEN mondatban annyi tévedést írt le amiért egy hallgatót szó néljül kivágnak a vizsgán...
  • Molnibalage
    Első körben olvasd el ezt.

Sajnos vannak benne pontatlanságok és slendrián megfogalmazások. Ha van még kérdésed ezután írj.
  • utgyuru
    kommentjeiben látom naon büszke vagy a BME-s tanulmányaidra, de látom ott a megfelelő hangnemet azért nem tanították meg ;)
  • Molnibalage
    "torony összedőlését azzal magyarázták, hogy ugye robbanáskor a kerozintól "megolvadt" a tartópillér, és összedőlt. Csak hogy a kerozin égéshője, c. 800 fok, a tartópillér anyagáé meg 1200 körüli."

Ezzel az egy modattal bebizonyítod hogy SZART sem értesz semmihez te szerncsétlen marha.

1. A Kerozin 2000 fok környékén ég. Ez közvetlenül az égés környéki hőmérséklet ami a hővezetés miatt gyorsan csökken. A hajtóművekben a turbina fokozat előtt így is bőven 1000 fok feletti hőmérséklet van ma.

2. Az acélnak nem kell megolvadni te idióta. Igen az vagy. Tudod az anyag szilárdsága és merevsége hőmérsékletfüggő. Ezt még gimáziumban is oktatják, de bármilyen mérnöki szakon elsőéves anyag. Az acél szilárdsága már jó, ha fele az eredetinek 450 fokon. Fejből pontosan nem tudom, de az arány ilyesmi. Ha csak ennyire átmelegedett a szerekezet már ez is rég rossz.

"továbbá a kimenekülő emberek nagy része, akik alsóbb szinteken dolgoztak, több kisebb-nagyobb robbanásról is beszámoltak, a torony különböző szintjein."

Tudod egy ilyen ház teli van éghető anyagokkal és ezek égésekor újabb éghető gázok jönnek létra ami a sajátos áramlási viszonok miatt sűrűsödhet és így nem ég hanem robban.

"a gép becsapódását érezni sem lehetett az alsó szinteken, ők teljesen mást, robbanásokat hallottak."

A két gép nekiment a két háznak. Ez tuti. Ezt is tagadod? És akkor mi van, ha nem érezték? Ez a tervezők zsenialitását mutatja, ennyire masszív szerkezet.

"továbbá a 4 érintett gép - amit állítólag terroristák térítettek el - valami oknál fogva abban az időben csupán 1/4-es telítettséggel indultak útnak, a légitársaság nem tenne ilyet, mivel nyilvánvalóan veszteséges lenni elindítani így egy járatot. Ezt a 4-et azonban mégis elindították."

Tudod a menetrendszerű járat az megy akár van utas akár nem. Tudod a busz, vonat, mertó és villamos is alacsony kihaszáltsággal megy időnként.

"az utólagos idióta "bizonyítékgyűjtésekről" már nem is beszéve, hogy találtak egy koránt, meg a "romok között" megtalálták egy körözött arab terrorista útlevelét... pfff. na azt bezzeg nem olvasztotta meg a kerozin"!

Muszlim nem is dolgozhat a WTC-ben? Más Koránja is lehetett. 30 ezer emberből előfordil ott is muszlim. Az élet produkált ennél durávbb véletlen dolgokat is.

Szimplán hülye vagy. Nem gondolkozol és nem is tudsz semmit.
  • utgyuru
    a szerény tudásom szerint: az adott hasadó anyagok atomjai elkezdenek hasadni, ami által engergia szabadul fel, ez csinálja a robbanást. De mivel hasadó anyagról van szó, rákos megbetegést, fertőzéseket okoz. A hasadó anyag lehet hidrogén, plutónium. Nagyon nagy vonalakban ilyesmi, javítsatok ki
  • Super Saiyan
    vki elmagyarázná az atom/hidrogén bomba működési elvét? :D plss XD