843
A világ legérdekesebb dolgai
-
A Tyrranosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.
A világtörténelem leghosszabb műsormegszakítását a BBC követte el. Egy Miki egér rajzfilmet szakítottak félbe azzal a hírrel, hogy kitört a második világháború. 6 év múlva aztán akkurátusan folytatták a félbeszakadt rajzfilmet, pontosan attól a ponttól, ahol abbahagyták. -
Én már előző életemben se hittem a reinkarnációban :D -
A "Happy Birthday" is Jakóé :D -
lolz nekem meg már nemtom mi bajom volt álmomba csak felriadtam és mivel emeltes ágyon aludtam megfejeltem a plafont és KO :D -
Egy pár érdekesség:
1938-ban a Time magazin "Az év embere" választásán a győztes: Adolf Hitler.
500 millió évvel ezelőtt egy nap csak 20.6 órából állt.
A kacsahápogás nem visszhangzik - senki sem tudja miért.
A kaméleon testhosszúságának másfélszeresét teszi ki nyelvének hossza.
Leonardo da Vinci képes volt egyik kezével írni, a másik kezével pedig rajzolni - egyszerre.
A Mount Everestet megmászni próbáló alpinisták közül minden negyedik belehalt a kísérletbe.
A patkányok hosszabb ideig bírják víz nélkül, mint a tevék.
A Pentagon híres ötszögletű épületében kétszer annyi mellékhelyiség van, mint amennyit a dolgozói létszám indokolna. Ennek oka az, hogy a 40-es években, amikor épült, még érvényben volt egy viriginai törvény, amely szerint külön WC-t kellett építeni a fekete és a fehér alkalmazottaknak.
A pókháló egy hihetetlenül erős anyag: a vastagságához viszonyítva jóval erősebb, mint az acél. Szakértők szerint egy ceruzavastagságú pókháló kötél meg tudna állítani egy Boeing 747 óriásgépet repülés közben.
A sakkban használt "Sakk-matt" kifejezés alapja a perzsa "Shah Mat", aminek jelentése: "a király halott".
A testen belül a fájdalom kb. 110 m/s sebességgel terjed.
A Titanic katasztrófáját két kutya is túlélte.
A történelem legrövidebb háborúja Anglia és Zanzibár között dúlt,
1896-ban. Zanzibár letette a fegyvert 38 perc után. -
Régebben olvastam egy reinkarnációról szóló könyvben, hogy előző életbeli emlékek sokszor álmokban jelentkeznek. Szerintem lehet hogy ez állhat sok ilyen meghalós/majdnem meghalós álom mögött. -
xD maradjon az oldal inkongnitója.
Arra gondolsz ameik címében a bunkó szó szinonímája van? :D -
Régen zuhantam eleget álmomban, de mindig talpra estem/érkeztem és bár nem volt kellemes, de túléltem.
Egyszer meg azt, hogy valami elcseszett csatatéren kúszás közben fejbekúrt egy lövedék (belső nézetben). Még a csont roppanása is elég élethű lett (már amennyire ezt igazi fejlövés nélkül ki lehet jelenteni), utána sötét és csönd lett és csak valami tompa nyomást éreztem a fejemben.
Eztán rögtön felkeltem és csak pislogtam pár percig.
Szép álmok power. :) -
Te Razor, sztem mi ugyanonnan másolgatjuk ezeket, mert ezeket amiket te beírtál, mindet olvastam már énis :D -
Ott is láttam, meg mostis rákerestem a neten :P
Amúgy nem, nem olyat amit belinkeltél z999999 -
namég! :D
Egy gyorsulási versenyeken használt "top-fuel" dragster versenyautó teljes gázon annyi üzemanyagot fogyaszt, mint egy Boeing 747-es repülőgép.
A Coca-Cola Afrika legnagyobb magántulajdonú munkaadója.
A "kutya" szó angolul "dog". Érdekes módon az ausztrál őslakosok Mbabaran nyelvén ez szintén "dog". -
valami ijest?
-
ez nem a sziget oldalán volt? :D -
nos, ezt elég nehéz bizonyítani, eléggé lehetetlennek hangzik -
hát felvettem kamival, és határeset. talán icipici rés maradt, de az bizony becsukódik :P és csak az én ellentartásom miatt marad egy negyed milmiter rés. na buktam akkor :D -
pont a te postodra reagáltam vele :) -
A Michael Jacksonos dolgot olvastam énis
Amúgy hallottátok hogy néhány napja a Szigeten találtak egy sörgejzírt? Az Arany Ászok nyerte el a kitermelés jogát, és már folyik a fúrótorony építése. -
#56 -
ez érdekes :D kiskoromban rengeteg álmom úgy végződött, hogy menekültem valaki vagy valami elöl és csak úgy "jöhettem" ki az álmomból ha pl.: lelövettem magam vagy leugrottam egy hídról :D de soha nem haltam meg mindig felébredtem :) érdekes :D -
Ittvan néhány, csak nektek :D
Michael Jackson rendelkezik South Carolina állam (USA) himnuszának szerzői jogai felett.
Skócia homokot exportál Szaud-Arábiába.
A sör volt az első védjeggyel ellátott termék. A brit Bass Pale Ale sör 1876-ban kapta meg a márkavédjegyet. -
Egyes számítások szerint az emberi agy tárolókapacitása 1 trillió bit, vagy 1164153 gigabyte. -
"A Földön minden nap 0.00000002 másodperccel hosszabb az elozonél,a Föld forgási sebességének lassulása miatt." -
felveszem kamerával akkor na :D -
ehhez kapcsolodik: 500 millió évvel ezelott egy nap csak 20.6 órából állt. -
dikkoverin volt ezis mitbusterbe, és valami nagyonokosnak beállított faszi vizsgálta a hangot, és a hullám képénél valóban úgy volt hogy nem látszott, de rájöttek hogy miért, és azért amit leírtam nem vagyok hangtechnikus. de olyan nincs hogy nem visszhangzik. jó kis urban legend. ha egy hanghullám (részecskerezgés) elkezdődik az nem áll csak úgy meg, ez esetben a szemben lévő tárgy elnyelnél minden energiát, és továbbadná hova? sehova? akkormeg felrobban? :D -
a maja naptárak szerint meg 2012ben lesz a világvége -
ebben te tévedzs.bizonyított,hogymindigbescukodik olyankor a szem,de az lehet olyankis idö,amitaz agy nemérzékel,tehátnemveszed észre -
A Földön minden nap 0.00000002 másodperccel hosszabb az elozonél,a Föld forgási sebességének lassulása miatt. -
hunyorítva ment simán. szóval szintén kamu. -
félbehajtani? vidit vagy megse történt -.- -
és a második részével mi van? :D amikor azt kiadja, az is "visszapattanik" valahonnan, nem?
Vagy én értettem valamit félre? :D -
de a második háo utánm ha kussol akkkor hallaccik, nem? -
sztem hunyorogva lehet. próbálkozok, ingerlem az orrom aztán tüsszögök, ha megy felveszem :D -
mert te vagy a KIBASZOTT KOBE BRYANT!!! -
Még1 visszafele olvasható mondat: "Ó sós ó" (Gálvölgyi Showban volt mielőtt vki elkezdene fikázni hogy mekkora baromságot írtam be:D) -
Az ember nem képes nyitott szemmel tüsszenteni. -
figy. a kacsa hápogása amit mi megszoktunk hogy egy " háááp " az valójában kettő gyors egymás után hangképzésből áll neki, és mire kiadja ennek a második felét, pont addigra ér vissza az első fele a hápnak, így nyelődik el...
hangtechnikusok keresték órákon át hogy miért nem hallani... -
Érdekes, akkor nekem miért sikerült?-.-' -
visszafeleis ugyan az,meg semmi ertelme? -
visszafelé is olvasható :)