Torvalds: elavulhat a Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Látom te se láttál még Vistat. Tudod gyorskeresés az új Start Menû alján, a classikusban a megszokott helyen van.
Abba kéne hagyni ezt a az-idomítsuk-a-felhasználót-a-rendszerhez-és-ne-a-rendszert-a-felhasználóhoz dikatorikus nézetet.
nem érdekelhet mindenkit annyira az informatika, hogy ilyenekbe energiát fektessen, ami nem baj, ezért perkálnak ki pár százezret winesek az informatikusoknak, meg a kürtnek, hogy segítsen megoldani a problémáikat
de, a cmd az a command promt (parancssor), csak hiába írod be a futtatásnál a comm-ot, olyan file-t nem talál, cmd-t viszont igen (C:\WINDOWS\system32\cmd.exe)
\"Software is like sex, it\'s better when it\'s free.\"
És így sem sokkal jobb a helyzet.
Ferrer-nek teljesen igaza van.
Átalg felhasználó számára önszopatás a Linux.
Nyárvan, jó idõ van és munka után inkább úszok egyet mint hogy a standby üzemmód mûködésre bírásával elb*szarintsak 2 hónapot az életembõl.
/ja és azt még nem is említettük, hogy a felhasználók 80%-a még a windows-hoz is analfabéta/
De miért nem lesz? A számítógépeket nem pont azért találták ki? 😄
LZ forever
Debiant felraktam, mert sokan dícsérik. Tetszett meg minden, bár nvdia driverrel volt gubanc, felraktam konzolból, mire felraktam a drivert találtam némi infót az Envyrõl, de akkora már nem kellett.
Szerettem volna legújabb programokat használni, debian apt csomagkezelõje nagyon tetszett, de a stabil változatban csak régebbi programokat telepít. Ha kell az új, akkor le kell fordítanod õket, a Debian sid (beta) alól lehet telepíteni a legújabb programokat (fordítás nélkül), de ahhoz meg nem jár biztonsági frissítés.
"Timeo Danaos et dona ferentes."
Ez nem az a rendszer ami kinyalja a segged, és nem is lesz az.
Aki lusta megtanulni használni, az nyilván azt mondja nem mûködik.
Pontosan az a baj, amit te is mondasz. Olvass el ehhez 3 oldalt, ahhoz meg még kettõt és már megy is. De miért nem lehet ezt úgy megcsinálni, hogy ne keljen 3 oldalt olvasni hozzá. Mert meg lehetne. Lehet hogy fasszentos a Linux, de a készítõinek nem sok fogalma van az ergonómiáról és arról, hogy hogy lehet egy átlagjúzernek is könnyen kezelhetõ rendszert készíteni.
És ami még durvább, az az, hogy ott van elõttük a példa vindóz és a mac-es op-k személyében..
Miért ? A command promt az nem a cmd ? Egyébként tök mindegy, mert nekem még sohasem kellett használni, pedig nem csak internetezek a gépen..
https://twitter.com/foodlfg
Na jó. Aztán kedvesek voltak, és átportolták az egészet winre. Majd felrakom onnan. Telepítési útmutató: töltsem le a 10-féle fordítót, csináljak végig mindent és a végén talán kapok egy exe fájlt. Na, talán itt kezdõdnek a bajok.
De engem a rendes telepítõfájloknál is irritált, hogy szinte mindennek van vagy 50-féle függõsége, és mire felrakok 3 programot, vagy 200-300-400 másik csomag is felmegy a gépemre, amiknek se a nevébõl, se a leírásából nem tudok rájönni, mi a fene is az. Ha meg egyszercsak eltörik az állományom, és nem tudok vele mit kezdeni, az persze user error.
Na aztán itt van az az eset, amikor nincs elég hely a lemezen. (Pedig pár mega még volt!)
kde nem enged be, mert nincs hely a lemezen
nem mûködik a kurva SU parancs, így mindig sudo-zni kell, ha meg nem, akkor kérdezgeti, hogy are you root?????
synaptic csomagkezelõ - jelszó?? már megint
firefox - csak egyféle betûtípust ismer böngészésnél,
nem mûködik ugyanitt az egérgörgõ kattintása
a bluetooth nem tudja párosítani a gépet a telefonnal..
"Nincs elég hely a lemezen a fájl mentéséhez. Szabadítson fel egy kis helyet és próbálja meg újra." - Mi ez, Windows 3.1? 😄
Kellemes szívást a "lesz egy kész rendszered" marhasággal.
LZ forever
miért jók a szegedi csajok???
mert nem azt mondják még egyszer, hanem hogy még öccö 😄
Holnap jön egy újabb kernel és már nem is jó a tegnap elkészült driver. "
pl?
érdekes, hogy neked a comm-ra behozott valamit a win, nekem max a cmd-re szokta 😉
azzal, hogy nem voltál képes elolvasni 3 oldalt, hogy megmentsd az adataidat, inkább ellened szól, nem a linux ellen.
azon kéne elgondolkodni, hogy miért van az, hogy a win a saját zárt file system-ét nem tudja lekezelni, amikor a linux egy kis beállítással igen
Pl webszervernek, vagy biztonsági megfigyelõ rendszernek, egyéb szervernek."
Na, én tudok még egyet! Nálunk Szegeden a trolikon vannak képújságok, amik nem mások, mint linuxos gépek. Mi szabad város vagyunk szabad szoftverrel, jee! xd
LZ forever
egyébbként vali néni gépe: 900MHz AMD,256MB SD, S3 vga, 40GB HDD, CD-ROM, Realtech LAN, via chip
Holnap jön egy újabb kernel és már nem is jó a tegnap elkészült driver.
Csak az ezeréves eszközök mûködnek vele rendesen.
Laptopmon még mindig nem mûködik rendesen a készenléti üzemmód.
Az M-Audio FireWire410-es hangkártyám használhatatlan linux-on miközben Windowson tökéletesen megy."
Mintha a hardware támogatás a Linuxon múlna. LOL Ez a hardware gyátok feladata de mind1. Azért mert van pár szánalmas hardware gyártó aki, egy dolog hogy nem ad ki akár zárt forrásu drivert a szutykához, még driver megirásához szükséges hardware specifikációt sem képes kiadni a linuxos fejlesztõknek, az _nem_ a Linux hibája.
Múltkor meghalt a HDD-m (SSD foreva) és gondoltam, akkor benyomom a friss Ubuntu lájv CD-t, hogy hátha az látja. Odáig jutottam, hogy megvolt a HDD ikonja (a vindóz már ennél a résznél lefagyott, szóval kezdtem örülni). Pontosan nem emlékszem, de a lényegen nem változtat. Nyomtam neki egy dupla klikket, erre feljön, hogy NTFS és azt nem komálja, és hogy akkor próbáljak egy "force mountot" -vagy mit- és kiírt 2-3 sor parancsot példának, hogy mit írjak be a consolba -vagy mi- . Hámondom: anyád! Miazhogy majd én másolgassak consolba.. o.O Ahelyett, hogy feldobna egy ablakot: "force mount? igen nem beállít" De neeem LOÁL.
Najó, azért sikerült megtalálnom a consolt. Megjegyzem, hogy ez vistában nem 6 perc, hanem egy vindózgomb, "comm" beír, enter....
Bemásoltam a consolba, és akkor meg kiad nekem 3 oldalnyi helpet kapcsolókkal. Na, ezen a ponton kapcsoltam ki. Köszönjük.
A blender tényleg jó, sok jó ötletet láttam benne, fõleg a felhasználói felülettel kapcsolatban <#eljen>#eljen>
Az más kérdés, hogy az integrált intel grafon néha eltûnt a kép... :/
https://twitter.com/foodlfg
ja és a game-ereknek: ha én játszani akarok, akkor beteszem a játékot a ps3-ba és játszom. nem fogok azért gépet építeni több százezerért, hogy aztán csak játszak vele. erre vannak a konzolok. nem kell telepíteni a játékokat (ami hozzátenném nagyban hozzájárul a win féléves újratelepítéséhez, mivel nem szedi ki mindenhonnan a programhoz tartozó registry kulcsokat, és isten tudja még mit hagy fenn, ami egyre jobban lassítja a gépet)
amúgy én csak azért használok windows-t (is), mert ingyen kaptam egyetemen, és flash-ez kellett (de flex óta már ez sem él, most már csak maradvány a win xp, és az is biztos, hogy vista-m nem lesz :p )
Viszont azóta a linux van fent a gépemen, valahogy a win nem igazán hiánycikk. Az ADSL konfigurálása kb. 1 perc volt. A driverekrõl meg csak annyit hogy alapból volt vala hang, meg minden földi jó. Gondom mindössze a vidkari, monitor és az infraport környékén adódott. Mivel fel akartam hányni a vakujjparaszt interfészt (compiz), így nem ártott volna valami hardveres gyorsítás sem, de azt a kubuntuhoz mellékelt driver nem igazán támogatta (az nvidia üzleti modellje miatt nem lehet a drivert mellékelni😊). Ezért le kellett rántani az nvidia kártyához a kacatot. Ezt körülbelül öt perc alatt elintézte a gép - saját magától, mihelyest ki lett választva a megfelelõ csomag. Bár megvallom az õszintét, kellett vagy keresgetni és olvasni majd' 5 percet. A monitort nem ismerte fel elsõre, így csak 800x600-ban szaladt a megjelenítés. Két perc olvasgatás és már meg is volt hogy mit kell átállítani.
Az infraport már egy kissé gázosabb volt, mert ott kééét csomagot is le kellett tölteni, illetve a parancssorba is be kellett írni vagy három utasítást. Erre ment el a legtöbb idõ, kb. fél óra - keresgéléssel és pötyögtetéssel együtt.
Az õszintét megvallva, a telepítéssel, partícionálással, mindenféle beállítgatással együtt elment vagy kettõ-három óra a linux telepítéssel (a nekem kellõ programok telepítését is beleszámoltam, illetve a codecek meg a többiek lehúzását is) és beállítással. Mindezek közben csak kétszer kellett a parancssorban matatni - részletes leírás a neten volt megtalálható. A windóz alatt erre egy kissé több idõt kellett volna szánni. S most hogy van net, van minden szemszáj ingere, médialejátszós izés mianeve, sõt még a kedvenc játékom is csont nélkül elindul alatta... Már nem is kisérletezek a win életrekeltésével. Valahogy nem hiányzik - legfõképpen a csomagkezelõnek és a vakujjparaszt GUInak köszönhetõen.
Bár több mint 3 éve hogy volt fent nálam lnx, azóta döbbenetesen sokat fejlõdött a desktop irányába is. Kényelmesebb és használhatóbb lett, majdhogynem az XP-nél is jobban használható - egységsugarú júzer szemével nézve. Anyámnak sem okozott fennakadást a használata (nem igazán geek), bár kellett neki tartani vagy három perces tanfolyamot...
Hogy a témához is hozzászóljak, szvsz Linus szó szerint értette amit mondott. Amilyen oprendszerekkel manapság találkozhatunk, azoknak az alapjait már lefektették olyan 50-60 éve, azóta csak csiszolgatva lettek a dolgok. Kivétel ezen megállapítás alól (ha emlékeim nem csalnak) akkor talán csak a BeOS volt - sajnálatos módon kihalt az az OS. Na mentem betonozni.
Minden amit hallunk, vélemény, nem tény. És minden amit látunk, nézőpont, nem a valóság. - Marcus Aurelius
Csak az ezeréves eszközök mûködnek vele rendesen.
Laptopmon még mindig nem mûködik rendesen a készenléti üzemmód.
Az M-Audio FireWire410-es hangkártyám használhatatlan linux-on miközben Windowson tökéletesen megy.
A linux addig jó ameddig az ember egy bizonyos célra veti be.
Pl webszervernek, vagy biztonsági megfigyelõ rendszernek, egyéb szervernek.
Abban a pillanatban viszont mikor egy álatlánosan használható rendszerre van szükség a Windows-ra esik a választás.
Egy sima átlag felhasználó inkább használ windózt és 2 perc alatt feltelpíti a vga és wlan drivereket aztán fogalkozik a családdal.
A linuxos meg 2 hónapot küzd csak azzal, hogy életre keljen a rendszer.
Sok linux hívõvel beszélgettem, és a sok-sok érv után kiderült, hogy valójában mindannyian Windows-t használnának ha azt ugyan úgy ingyen megkaphatnák.
A linux elõnye a nyíltság mely egyben rögtön a hátránya is. Mindenki össze-vissza fejleszt. Nincs szabványosság.
A windows elõnye a zártság mely egyben rögtön a hátránya is. Szemellenzõsen csak egy vonalon halad a fejlesztés.
szerintem ez igaz a windowsra is 😉
alap progikkal kár dobálózni, hogy nincs linuxon, mert van. és többnyire jobbak mint win-es társaik. mivan, ha náncsi néni meg akar nézni egy filmet, és nincs hozzá codec? kezdjen keresgélni? mplayer visz mindent, még ha félig van meg akkor is (ha az nem játsza le, akkor semmi, kivéve persze, ha win media player-es licence van a file-on, de azok meg kapják be, nem fogok egy olyan zenét megvenni, amit csak egy gépen tudok lejátszani, egy programmal, mi van ha veszek egy új gépet magamnak? vegyem meg még egyszer a zenét is???)
amúgy nem tudom hogy jön ide a blender, mert az fut win-en és linuxon is, de tényleg ígéretes. maxot alapból veri, amióta pedig felvásárolta autodesk a maya-t is, gondolom hogy elbasszanak még egy alkalmazást, azóta én már csak blender-ben látom a jövõt, és nem csak azért, mert úgy másfél milkával olcsóbb mint maya 😊 de már most elég kemény a folyadék szimulációja, nyílt, és nagyon gyorsan fejlõdik. // cinema4D kicsit másra való, és közel sem tud annyit, lightwave meg szóra sem méltó, amíg nincs benne parametria, meg history. bár a legújabba ígérték hogy lesz, nem tudom kijött-e már, de miért csak a 9-10es verziónál jut eszükbe.
stabilitásra pedig maya a legjobb (én 7-essel rendereltem, hiába volt meg a legfrissebb verzió, a 7-es a legstabilabb. egy p3-ason 256 ram-al elindítottam egy rendert (már az is kemény, hogy fut rajta), futott 3 napig, és láss csodát csak megcsinálta. többi megy fagyogat elég rendesen. dolgoztak már mellettem más software-ekkel, öröm volt nézni, ahogy szopnak 😄
ui: ott van még houdini, de az egy más dimenzó 😉
Igen, sokan ezért váltanak linuxra hogy beálhassanak a fasiszták táborába és hülyézhessék minden alap nélkül azokat akik windowst használnak. Ilyen alapon csak egy félnótás idiótának érheti meg egy szaros driver miatt hetekig kutakodni - ha a te hülyézésedbõl indulunk ki.
Napi tapasztalataim vannak nem kis anyázásokkal, hogy a linux mesze nem olyan jó rendszer mint amilyennek hirdeti magát. Rábeszélni azt igen, aztán az elsõ gond esetén lelép a "mester", és ott marad egy használhatatlan rendszer (meg az anyázás).
Persze vannak normális értelmes linux felhasználók is, csak éppen kevéssel találkozom. Fogalmazhatok úgyis hogy a linux egyik legfõbb baja a beképzelt, öntömjénezõ, kritikát el nem fogadó, teljesen idióta felhasználói.
Terjedni pedig a játékok, konkrétabban a directx miatt nem terjed. A szabadalmak meg tényleg faszságok.
ja persze gui nélküli debian összerakásához kell érteni... dehát az nem átlagfelhasználónak készült.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Valoszinuleg szo szerint ertette es a linux kernelrol beszelt. A mai fejlesztesek iranya alapjan jo esely van ra, hogy a jovoben egyszerubb hardveres architekturak legyenek, programozasi nyelvre alapozott folyamat vedelemmel. Egy ilyen rendszeren a linuxbol csak az mmu nelkuli valtozat fut, ami a dos stabilitasaval es biztonsagi funkcioival vetekszik. Ezzel szemben egy java vagy c# alapu kernel tokeletesen mukodik rajtuk, sot olcsobban jobb teljesitmenyt ad mint a mai rendszerek. (lasd: minix vs linux vita sok-sok eve)
A linux kernel egy monolitikus rendszer ingyenes valtozata, ami meg a 60-as evekbol maradt rank. Igaz, hogy elmegy mindenen, amit 1960 ota gyartottak, de eppen ezert eleg elavultnak is szamit, sot mar akkor az volt, amikor keszult. Az egyetlen elonye annyi volt, hogy ment a vadiuj 386-osokon, amikre akkoriban meg nem volt mas 32 bites unix. Mara nagyon elavult, annak ellenere hogy mar sokadszor szedtek szet a driver architekturat es meg mindig nem igazan plug and play. A winnt kernel sokkal jobban meg lett tervezve es meglepo modon stabilabb is mint a linux. (persze a regi bsd-ket egyik sem veri stabilitasban, de azok meg a linux-hoz kepest is osiek)
"Azért nem hasonlítanám õket össze. Linus Torvalds programozó, Bill Gates üzletember, Steve Jobs pedig designer."
Es a regi hacker-eket mindenki elfelejti? (pl. Ken Thompson, Dennis Ritchie, Steve Wozniak, Andy Bechtolsheim, Charles Thacker) Ok mind valami eredetit keszitettek, nem meglevo otleteket hasznaltak fel.
1. naprakész internet security szoftverrel
Azért nem hasonlítanám õket össze. Linus Torvalds programozó, Bill Gates üzletember, Steve Jobs pedig designer.
Ki nem szarja le a Visztát?
A Linux nem vész el, csak átalakul !
Ki nem szarja le a Visztát?
Hagyjuk a mellé dumát. Vista tökéletes választás, pláne ha többmagos processzor van a gépben. Persze tudom, PH-n meg a fasz tudja hol nem kedvelik, nem ajánlják, de miért a gyökereknek kell hinni?
mousee: honnét tudod hogy lemaradt a gyerek (kbupdate)? Ez olyan mellé duma volt részedrõl. Amúgy igazat írt a hozzászólása elsõ részében!
Eddig mindig kitalált problémákkal fikázták a Vistát. Nem megy a Heroes 5, aztán öcsém Vista alatt éppen avval játszott, ezen nevettem a legtöbbet. Meg a többi baromság (nem csak játékkal kapcsolatos). Egy komoly hibát tudok mondani a Vistának, de az tényleg az: felhasználóváltásnál a billentyûzetkiosztást angolra teszi (nuku ékezet pl, meg a többi). Ha nincs ékezet a másik fiókban akkor nem baj, ellenkezõ esetben a restart segít csak.
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
Lesûllyedtem? Hát... Mond te tényleg hülye vagy? 😊
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Azt hiszem már a live is fel akarja tenni, de lehet hog cska telepítás után? javítson ki aki most telepít
openofisz hivatalosan is MS kompatibilis, szal no problem.
Hálózati beállítás nem nagy durr, kb ugyanaz a beállítóablak mint win alatt, anniy, hogy az óra mellett hálózat ikonra jobbkatt kézi beállítás, és szépen bepötyögöd a dolgokoat. Azt, hogy hogy van a hálózattal, arról fogalmam nincs, mert nálunk csak 1 gép van... de neten rengeteg fórum van ami segíthet.
Na télleg jóccakát
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
Elõször is jó lenne tudni, hogy vali néninek milyen gépe van. Felhasználóbarát szempontból -anyámból kiindulva- az ubuntu egészen korrekten teljesíti ezt az akadályt. Telepíteni neked nem lesz megerõltetõ, a legdurvább dolog a particionálás. Ha ez megy, akkor onnantól kezdve semmi probléma, szépen lefrissíti magát a rendszer két kattintásért cserébe install után. MSN helyett én az emesene nevezetû progit használom, még kinézetre is passzol a wines msn-el, még rezgetni is lehet vele a beszélgetõpartnert 😊
Firefox alapból a rendszer része, minden ugyanaz mint xp alatt. Winamp klónból dunát lehet rekeszteni annyi van az alap tárolókban. Mindegyik tökjól megy. De nagyon extrém esetben ha nem akarsz szenvedni, akkor felrakod a wine-doors nevü progit, amivel akár még IE7 is varázsolható két kattintással linux alá (kicsit bûzlött is itt a dolog anno a bécsi hepaj miatt). Filmlejátszónak VLC, vagy mplayer, esetleg a beépített totem. Teljesen jól használható bármelyik.
Fless java és egyéb nyalánkságok:
Alkalmazások --> Programok hozzáadása/eltávolítása alatt megjelenítés menüt lenyitod, és átrakod minden programra. rákeresel a restricted szóra, és felrakod az ubuntuhoz való csomagot. Két kattintás az egész, a többit a rendszer intézi.
Na, én mentem, további kellemes jóccakát mindenkinek.
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
"Timeo Danaos et dona ferentes."
http://muse-sequencer.org/wiki/index.php/Screenshots
Szerintem ha ezt továbbfejlesztették volna, most egész király lenne 😊 De így..
LZ forever
Nehany ismertebb multimedias alkalmazas:
ardour, PiTiVi, Kino, Cinepaint, Blender, xara
Linux nem Win: http://www.unixlab.hu/LNW/index.html gentoo : http://www.gentoo.org/main/hu/philosophy.xml
másrészt Gaim-al pl meg lehet oldani az MSN-t, winamp meg hát Windows-ra is vannak 1210231245252363246234z7356-szer jobb médiaplayerek. Linuxra meg pláne. Sok kis kocka ám olyanokat tékol (igaz soxor túl csiricsárit), hogy leesel a székbõl. Ms Office-t meg viszi (khm... xD) az OpenOffice, vagy StarOffice (bár nemtom az fizetõs-é már). Helyi hálózatról nem tudok nyilatkozni, nekem internet belövésével (mindent elolvastam pedig már xD) akadtak Ubuntun olyan gondjaim, hogy minden egyes indításnál újra kellett konfigurálni és kétszámjegyû próbálkozás után néha sikerült 😊
Szerintem mondjuk pont ezért olyan imádnivaló a Linux, mert az ilyen cuccokat remekül kezeli 😊 Legalábbis a KDE 3-ban. Windows-userként én is a nyálamat csorgattam szinte, amikor megláttam azokat a képernyõképeket, amik a KDE saját alkalmazásairól készültek... Itt legyen pár személyes megjegyzés:
#1: Szerintem az új KDE 4 eléggé hát.. fúj. 😮 Fõleg az iphone-stil startmenüjével, váá.
#2: Én nem használnék addig linuxot, ameddig a 2 kedvenc programom (MSN, Cubase4) nincs rajta.
Ha én a linux kezelhetõségét és a fenti programokat akarom, inkább építek egy (most már) legális Hackintosh rendszert, és Mari néninek is ajánlanám, hogy tegyen így.
LZ forever
Ez a másik amit nagyon nem szeretek a Linuxban 😞
azonkívül én, aki eddig csak windowst bütyköltem fel tudjam rakni és be tudjam lõni rajta a helyi hálózatot, azonkívül hogy IP-n, maszkon, átjárón és dns-en kívül ne kelljen mást beállítani és ne kelljen mindenféle kódokat beírogatnunk az oda-vissza megosztásokhoz xp-vel és vistaval.
"persze nem azt mondom, hogy a linux nem lenne elég internetezésre, zene, videó, dvd írás, csak hát itt ki is merül..😊"
Épp az elõzõ postomban írtam, hogy milyen tempóban fejlõdnek a dolgok. Régen egy audiókodekkel szenvedtem napokat (hobbiból), ma meg már videót vagdosok, minden megerõltetés nélkül. És mondjuk fele annyi erõforrásból mint anno. Régen premiere elemens 2-vel vágtam win alatt, meg is kajálta az 1 giga ramom nagyrészét, és nem volt annyira iszonyat gyorsnak mondható a dolog. Most ubuntu alatt cinelerra-val vagy avidemux-al ugyanazt megcsinálom úgy, hogy soha nem memóriahasználat 4-500 mega fölé, a swaphoz meg hozzá se szagol jóformán (najó, ki szokott írni rá 36 megát).
Amúgy tudom, hogy az XP-t is be lehet lõni, anno én is XP-t használtam.
Amúgy meg épp emiatt a gyors fejlõdés miatt van az, hogy a te szakmai tudásod linux szempontból nulla. Ez a sokszor asszem pont te is emlegetted, hogy mindenki úgy fikázza a vistát, hogy csak valami régi beta-t használt, és hogy azóta mennyit fejlõdött... Gondolom te is így vagy linux ügyben.
Én anno azér fikáztam a vistát, mert használtam több verzióját, 32/64bitest is, sp1-el, meg anélkül. szóval van alapom. De az régen volt, mostanában már nincs idõm ilyesmire.
üdv öcsi 😊
Bárcsak nálunk is annyiba kerülne, mint a nagy vízen túlonnan. mert 160kért ha azt nézzük kapsz 1 fullos gépet 13 colosat, szép is, de a Mac OS hát akárki akármit is mond a legjobb alternatíva. Felhasználóbarát, egyszerû, biztonságos, gyors. Valamelyik hiányzik a másik kettõbõl. Mindegy, szubjektív vélemény, de szerintem a legjobb választás MA egy mac.
Ravkin ez már csak azért is szûklátókörû megjegyzés, mert mindenkinek jó, hogy van Linux. Egyrészt mert csórnak ötleteket tõlük, másrészt ugye verseny.
Uberalles: ha nem is élõ isten, a számítástechnikában mindenképpen egy szinten áll Bill Gates-el és Steve Jobs-al.
Sanyix: szokásos.. 😊 Lesüllyedtél a szintjére (vagy még az alá), grat <#mf1>#mf1>
mousee: alapvetõen szomorú vagyok, hogy lényegében a játék kompatibilitás a mozgatórugója az OS piacnak. viszont én a Linuxos közösség iránt ellenszenvemen kívül (és beállítási problémákon kívül) azért hagytam abba a 'linuxozást', mert nem voltak profi programok rá.
Tudnál segíteni? Hang vágásra (stúdiózás, esetleg szoftveres hangszerek a fõ szempont), film vágásra kellene valami. Illetve GimP-en kívül nincs alternatíva? Mert akkor lehet megpróbálkozok még egyszer a dologgal. Elõre is ksözi a helpet!
cikkhez: kíváncsi vagyok, ha tényleg ennyire meg van gyõzõdve (bár nekem nem derült ki, mennyire xD) meg van gyõzõdve a Linux kifáradásáról Torvalds úr, akkor ennek lesz-é valami foganatja. MS felõl szállingóznak olyan hírek, hogy a Midori kódnév alatt futó project valami újabb szemléletû OS-en való munkát fedi. Apple-nél ilyet nem tudok. Kíváncsi vagyok, képes-e Torvalds megújulni és alkotni még egy olyan nagyot, mint amit a Linux-al tett. hajrá!<#worship>#worship><#wave>#wave>
Linux nem Win: http://www.unixlab.hu/LNW/index.html gentoo : http://www.gentoo.org/main/hu/philosophy.xml
Teszem hozzá: szerver fronton is."
Hajrá MS!!!link(van mit behozni)