8043

A TOPIK TÉMÁJÁHOZ NEM KAPCSOLÓDÓ HSZ-EK TÖRÖLVE LESZNEK!
  • NessieGraf
    Bocsáss meg érte, de nem a velem kapcsolatos megjegyzései alapján mondom ezt, hanem az alapján, ahogy a szerelméről és várható kapcsolatáról ír!

Amit velem kapcsolatban ír, annál figyelembe veszek nagyon sok dolgot, sőt, fel se tűnt. Szabad vélemény, ennyi.
  • Dick Riddick
    Akkor egy kis történelem:

#2001:/NessiGraf/De ha a világ egészét nézzük, azért többnejűség és többférjűség is létezik. Ez az egy férfi, egy nő kapcsolat kizárólag a katolikus világra igaz. És a többiektől való megkülönböztetés, meg a vagyoni viszonyok áttekinthetősége volt az alapja. Hozzátartozik még: a jó Isten, aki csak büntet. Mindenért, ami a papoknak nem tetszett.Bár véleményem szerintIsten nem tehet az egészről. Ráadásul ha a maga képére teremtett minket ...
    #2008:/Nandusz/(Nessiegraf te nem véletlenül fiú vagy biológiailag, csak lánynak érzed magad?...bocs, csak elkezdtem gyanakodni...ami ugye nem személyeskedés, csak jogos kérdés.)
    #2011:/NessiGraf/Én a magam részéről Dick Riddick, Salsoul típusú partnerekre szavazok. Ők a valóságot látják, rózsaszín ködökbe burkolt agymosás helyett. Sir Quno Jedi hozzáállását nagy csalódás következményének érzem, de őt biztosíthatom arról: nőből is sokféle van. Még nincs veszve semmi.
    #2012:/Nandusz/Páran itt jóformán degradáljátok és szektásítjátok a házasság intézményét mintha az kizárólag egyfajta autentikus katolikus kinyilatkoztatás lenne....Ez a baj. Holott a világon az összes ideológiában alaptétel, mely nem egyfajta katolikus szellemi diaszpóra következtében manifesztálódott volna. Szinte az összes kultúrában megtalálható ez a társulási forma, mint a szerelem beteljesülése.
    #2013:/Nandusz/Mi, akik meg házasságra törekszünk, az a véleményünk, hogy a ti gondolkodásotok a beteges és szélsőséges. Ráadásul kevesebben is vagytok (leszámítva a buzzancsokat persze), hála istennek.

Akkor ki is szítja a flame-et?
  • Sir Quno Jedi
    Örülj neki, hogy foglalkoznak veled! Ritka alkalom! :DDD
  • Rita79
    Kedves Nessi!
    Te sem vagy egy angyal!
    Eddig 2 üzenetben degradáltad le Nanduszt és kapcsolatát!2148,2020#
    Elég durván azt hozzá kell tennem!
    Tehát ne csodálkozz rajta, ha ő ugyanebben a stílusban védi meg magát és fejti ki a véleményét veled szemben.
  • Nandusz
    Oké...így lesz. Csak valahogy le kéne már pattanni rólam :D [kedvesen mosolyog]
  • NessieGraf
    Megadtad a választ. Nandorb az itteni hsz-ei alapján nagyon önző és nagyon erős a tulajdonlási vágya. Ilyen ember nehezen fogja megérteni, hogy a másik is az.

Egy kapcsolat akkor jó, ha mindkét fél jelen van benne. Mindegy, mi a formája.
  • Sir Quno Jedi
    Talán nem kéne hirtelen felindulásból írogatni! Lenyugszol, aztán válaszolsz. Hideg fejjel, nem pedig vagdalkozva. Férfiaknak jó tanács amúgyis (nőknél meg nem ér semmit ez sem).
  • Nandusz
    Te most végül is miről beszélsz?...Elkezdtél engem analizálgatni, vagy mi a szent szar? Nem vagy te Jedi....Egy emberbe csak egy Jedi képes belelátni.
  • Rita79
    Ezt igazából én sem értem.
    Annyira szereti majd a feleségét, hogy a falba fogja verni a fejét a nő, hogy miért ment hozzá egy olyanhoz, aki imádja?
    Ezt kifejthetnéd bővebben is, hogy ebben mi olyan rossz?
    Vagy talán a túlzott birtoklási vágyra gondolsz?
    Hát igen, az már tényleg zavaró lehet, ha rá akarja a nőre erőltetni a saját akaratát.
  • Sir Quno Jedi
    Jelzem, biztos büszke vagy rá "így a te korodban", hogy nálad idősebb hölgyeket sértegetsz. Gratulálok mindenesetre...

Tök mind1, mi a véleménye, vagy milyen idegesítő, akkor sem illik így viselkedni, de ezt talán nem nekem kellett volna elmagyaráznom neked, hanem sokkal régebben valaki másnak (pl. szülők, ilyesmi). Most már annyi, mint halottnak a szenteltvíz.
  • NessieGraf
    Még nem élted át! Most nevetsz, de nem fog sokáig tartani. Ideje lenne jobban tiszteletben tartanod azt, akit feleségül kívánsz venni! Ideje lenne elkezdeni megismerned és szeretned őt, saját magad helyett.
  • Nandusz
    Ha tüzetesen visszaolvasol, akkor nessigraf kezdte el ezzel "párom majd meglátja milyen szar lesz velem" stílusával. Még jó, hogy ugrottam erre a balfaszságra. Ugyan ő az 55 évével és a baromi nagy tapasztalatával (ami mint tudjuk ugye az elválásával kudarcba fulladt élet) honnan tudja megállapítani 2-3 hsz után, hogy én mennyire akarok bárkit is birtokolni, meg hasonlók?
  • Dick Riddick
    Jedi pedig egyvalamit mond, a házigazda feladata a topic rendbentartása, megvannak az eszközei hozzá. A megnyitása némi felelősséggel is jár.
  • Dick Riddick
    Szítod a flame-et, azután pedig röhögsz rajta egy jót. Gratulálok.

Az a gond hogy nem vita vagy beszélgetés megy, hanem személyeskedés és sértegetés.
  • Jacky
    Szerintem egy párkapcsolatban erősen jelen van a birtoklási vágy is.

Vagy eleve szabadságpárti az ember, vagy nagyon sokat kell ahhoz gyakorolni (nem tudok jobb szót hirtelen), hogy ne akarja birtokolni vki a párját. Sokaknak ezt meg kell tanulnia.
    Akár csalódásokon keresztül is.
    És szerintem van olyan is, aki elfogadja vagy igényli is ezt a birtoklást.
  • NessieGraf
    Megtaláltam. Kérlek olvasd el a válaszod úgy, mintha más írta volna.
  • Nandusz
    Gondoltam, hogy kirinyálja magát a topik, a tőlem kapott hihetetlen kemény sokk hatása folytán, ezért is inkább csak olvasgattam.
    De mostmár részemről eljött az eksztatikus (ki)röhögés ideje:DDDD
    Ezen kezdtem el vinnyogni:
    hogy a szerelme mihamarabb fogja a fejét falba verdesni naponta, ha hozzámegy. (NessiGraf tollából)

Megjegyzés ehhez: még jó, hogy itt ilyen sok a kiváló emberismerettel bíró egyén.
  • Jacky
    Nandusz egyszer szállt el csak, egymást pár perccel követő 2-3 hsz-ében. Ez lehet bármitől, éppen ideges volt, stb.
    Ettől még nem kell azt hinni, hogy nem lesz, vagy nem jó a párkapcsolata.
    És ha olyan a párja, aki pont ezt igényli?
    Ugyanis mások vagyunk, hál istennek.
  • Sir Quno Jedi
    Senkinek a semmilyen véleményéről nincs szó, én másról beszéltem. De hagyjuk.
  • Daffit
    Hozzászólásaidból inkább úgy fogalmaznék, hogy idős vagy nem öreg
    Pontosan e miatt mondom, hogy igazad van, mert van tapasztalatod. Ugyanakkor véleményed nem sablon, ami mindenkire igaznak kell lennie. Rita hisz a házasságban, lehet, hogy neki be fog vállni.
  • Jacky
    Ha valaki - akár moderátor, akár nem - beszáll egy beszélgetésbe, készüljön fel rá, hogy nem fognak mindenben egyetérteni vele.
  • NessieGraf
    Bocs, tényleg nem olvastam. Igen, nő vagyok. Igen, Nandusznak csak az fontos, hogy birtokolja a szerelmét, és olyan stílusban nyilatkozik erről - amit te gyönyörűnek tartasz - hogy a szerelme mihamarabb fogja a fejét falba verdesni naponta, ha hozzámegy.

Mert lehet, hogy öreg vagyok, de ez bizony nem kevés élettapasztalattal jár. És mivel kizárólag hosszútávú kapcsolataim voltak bátran állítom, hogy egy kapcsolatnak ezeknél a gyönyörű szlogeneknél nagyobb gyilkosa nincs.
  • Jacky
    Mindenki mondja itt a magáét és nagyon nem figyel/nem érdekli más véleménye. Esetleg akkor ha nagyon b..a a csőrét.
    Úgyse fogjátok/fogjuk meggyőzni a másikat!
    Nem lehet ezt végre megérteni?
  • Dick Riddick
    Úgy látom nehéz lesz itt zöldágra vergődnöd...
  • Sir Quno Jedi
    Akár, de nem erről van szó megintcsak! :D
  • Rita79
    Szeretjük egymást!
    Igaz, hogy csak 2 szó, de minden benne van.
  • NessieGraf
    Keresem.
  • NessieGraf
    A tudatlanság valóban nem azonos a sértéssel. Még Nandusznak jó pár éve van hátra, hogy felismerje, mit írt itt le, annak mennyi értelme volt. Én nem sértődtem meg, sőt, ha nem hívjátok fel a figyelmemet a mondatra észre se veszem.

Mindemellett szeretném, ha végre részleteznéd, mi a normális kapcsolat. Lehetőleg úgy, hogy a sztereotípiák kimaradnak belőle. Érdekelne, mit teszel a kapcsolatért azon felül, hogy férjhez mész és gyereket szülsz? Mit tesz a párod azon felül, hogy elvesz és a gyereked apja lesz?
  • Jacky
    Persze, a nagy ember tud mindent felfogni ugye?
  • Jacky
    Nem igaz! Én is és más is válaszolt már. Tessék először olvasni!
  • BEAST #2139
    Szomoru amit itt muveltek :(
  • Sir Quno Jedi
    Én nem. Már felesleges. Mindamellett módosítani is lehet a hzsz.-eket a kritikus részen (csak illik odaírni szögletes zárójelben mellé, hogy módosítva van a házigazda által), így a lényegi tartalom megmaradhat, de a durvaság megy.
  • Rita79
    Én, mint házigazda nem látom úgy, hogy sértő lett volna a hozzászólás.
    Ha ez alapján válogatnék, minden 2. hsz-t törölni lehetne.
    De ha téged nagyon zavar Nandusz hsz-e, ugye ki tudod törölni te is?
  • Sir Quno Jedi
    Szvsz. az embernek sosincs rendben a magánélete (már ha van), maximum ezt hiszi, vagy hazudja magának. :D Ha eleget szívsz az életben, rájösz, hogy álomvilágban éltél és kialakítasz magadnak egy újabbat... és így tovább...
  • Sir Quno Jedi
    Jelzem senki sem akarja elvenni tőled a házigazdaságot, ez felesleges is lenne. Mindössze segíteni akarok, hogy jobban megértsd, valójában MI is a feladata egy házigazdának és hogyan tudja kezelni a kialakuló éles helyzeteket. MÁRPEDIG etéren van még mit tanulnod, node senki sem születik házigazdinak. Tudom nem könnyű eltalálni, hogy hol a határ a valódi, már nem kívánatos durvaság terén, de idővel rá lehet érezni.
  • Rita79
    Nem akadok én ki semmin, csak max. csodálkozom, hogy ilyen is van?
    Nekem rendben van a magánéletem, rendben is volt mindig, mert az ember saját magának alakítja a sorsát.
  • Sir Quno Jedi
    Örülök, hogy nem sikerült felfogni, hogy nem a véleményével van baj.
  • Sir Quno Jedi
    Veled ellentétben és tudok pártatlan moderátor lenni egy vitában, még akkor is, ha akár mindegyik hozzászóló véleményével ellentétes az enyém. Itt nem a véleményekről, vagy érzelmekről van szó. Egy házgazdának pártatlanul kell tudnia kigyomlálni a nem odaillő hozzászólásokat és figyelmeztetni akit kell.
  • Sir Quno Jedi
    Erről van szó: "Másfelől, csak mert te 55 éves vén nyanya vagy és senki nem kívánt meg arra, hogy elvegyen, attól még nem kéne frusztrálódnod. "

Ez már nem megengedhető, mivel finoman szólva is durva sértés. Ha ezt nem érti valaki, akkor én kérek elnézést!
  • NessieGraf
    Te sem és más sem válaszolt Salsoul kérdéseire. Én azért, mert ismerem a pontos válaszokat, de attól végképp kiakadnál.

Nincs szeretethiányom, frusztrált se a magánéletemtől vagyok. Bármennyire furcsa számodra, nem házasként boldogabb vagyok, mert nincs kényszer a kapcsolatomra vonatkozó kérdésekben.

Emellett örülök, hogy házasságra készülsz. De a házasság igazi arcáról csak házassága megkötése utáni 3. kiló só után beszélek meg bármit, bárkivel. Örülnék neki, ha akkor is ugyanezeket éreznéd, mint most.