8043
A TOPIK TÉMÁJÁHOZ NEM KAPCSOLÓDÓ HSZ-EK TÖRÖLVE LESZNEK!
-
#2209 #2207 -
#2208 Ne túlozz. -
#2207 LOOOOOOOOOOOOOOL!
Nem! Otthagyom a gyerekeimet egy pár napra étlen-szomjan, mert éppen lazulni akarok! -
#2206 Igazad van, jobb elnyomni a problémákat, és inkább a családon vezetni le a frusztráltságot.
-
#2205 A számból vetted ki a szót!
Külön költözött, amikor "állítólag" jól megvannak. Ez tényleg felesleges luxus. -
#2204 Miért az jobb, ha minden nap a megszokott rutint követed és belefásulsz? Úgy jobb szülőnek tartanád magad? -
#2203 2198-ra válasz -
#2202 "Muszáj volt hazamenni a családhoz."
Ez már eleve durva!
Ez mit jelent, hogy muszáj volt hazamenni? Egy családapa örömmel megy haza, nem muszájból!
Mit nem lehet ezen érteni?
Önző az ilyen ember, mert képes volt elválni és külön költözni, hogy nyugodtan élhesse időnként a züllött kis életét.
-
#2201 Egy olyan dologba belekotni amirol kb annyit tudsz mint en, vagyis leginkabb semmit, szvsz butasag. Szo sem volt anyagiakrol, nem ismerjuk oket. -
Nandusz #2200 Mi lehet a jó abban, ha az extra igényeinek egy luxus kiadást áldoz? Gondolom azt te is tudod, hogy egy albérletet kifizetni, fenntartani nem kis összeg. Na most mindezt a családjától veszi el. -
#2199 Nehéz erre válaszolni, nem láttuk hogy éltek együtt, milyen problémáik voltak, jó-e ez így mindenkinek.
Anélkül pedig véleményt nyilvánítani sem szabad. -
#2198 Ebbol is latszik hogy vagy nem olvastad el az egesz tortenetet, vagy csak a szamodra "fontos" reszeken akadt meg a szemed. En ugy vettem ki hogy meg mindig a csaladjaval el, es csak ritka alkalmakkor hasznalja a kulon lakast es pont ezert jo a csaladnak es neki is, de meg ha nem is igy lenne, azt amit te irtal semmikepp sem latom a sorok kozott sem :) -
Jacky #2197 Ez nem önzőség.
Jó hosszú idő kellet neki, hogy úgy érezze a férfi, már teher neki a "kell".
Viszont azt nem értem, miért nem lehetett ezt elintézni családon belül? Ennyire nem volt megértő az asszony 40 év után sem? Vagy a fickót ennyire zavarta, hogy jól akarja magát érezni asszony, család nélkül?
Sok kérdés merül fel itt bennem hirtelen. -
#2196 Azért önzőség kérlekszépen, mert meg kellene kérdezni a családot is, hogy ugyan már ez nekik jó-e így, hogy apuka nincs minden nap otthon?
Ahogy Nessi írta, a pasi mondta, hogy azért vált el többek között, mert muszáj volt hazamenni a családhoz, meg így tud nyugodtan sörözni, stb.
Mi ez, ha nem egyértelmű önzőség?
Ha nekem a párom ezt kitalálná, biztos nem jöhetne haza néha-néha mikor éppen kedve szottyana a családjához. LOL! -
#2195 Nem igazan ertem mi ebben az onzoseg? Hogy a szabadsag latszatat kelto lakas mellett is inkabb a csaladdal el, es ezt nem azert teszi mert "kotelessege". Vagy hogy a barataival hangoskodni meg szorakozni is inkabb kulon jar, es igy a csaladot sem zavarja? -
#2194 Sajnos a kijelentésedre csak precíz választ tudtam volna adni. -
#2193 Ha nem tudsz szépen válaszolni, akkor tényleg inkább tartsd magadban! -
#2192 Jólneveltségem tiltja, hogy erre a megfelelő választ megadjam. -
#2191 Amit leírtál, mint történetet, azt nevezik tömören önzőségnek. -
#2190 Bocs, de nem védem magam. Nincs miért. Én kialakítottam magamnak a környezet szokásaitól eltérő, nekem jó életformámat. Ezt a környezetem is elfogadja, amibe a szomszédok is beletartoznak. Pedig falun élek, beköltözőként.
A házasságról és válásról egy nagyon kedves ismerősöm történetét osztom meg veletek:
40 év házasság után váltak el. Megkérdeztem, miért? A válasz:
- 40 éve minden nap egyforma. Muszáj volt hazamenni a családhoz. Elegem lett. Elváltam. Kivettem egy albérletet, elköltöztem. Azóta boldogan élek a családommal, mert tudom, hogy saját jószántamból vagyok velük. Lehetnék máshol is, ha úgy akarnám. Kizárólag kupadöntő napokon vagyok az albérletemben, amikor 2-3 barátommal együtt nézzük a meccset a TV-ben, sörözünk, drukkolunk. Így a családot se zavarjuk a hangoskodással, az asszonynak se kell szagolnia rajtam a sörszagot. -
#2189 Hogyne vennék tudomást róluk, ÉN írtam őket.
De ha gondolod keress vissza, mikor írtam valótlant? -
Nandusz #2188 Egyébként ez a házasság kérdés valóban egy soha véget nem érő filozófiai vita. Kár is folytatni szvsz itt, különböző cseles és agyafúrt megvilágításokkal/rákérdezésekkel meggyőzni akarva a másikat. -
#2187 Bunkó nem vagy, csak vádaskodsz.
Ez nem óvoda, hogy kiemeld egyesek hsz-eit, miközben a sajátodról tudomást sem veszel. -
#2186 Léteznek-e egyáltalán olyan férfiak, akik kapcsolatra vágynak? Igen! Érdeklődő rendes lányoknak ajánlanám az ajánlkozók hsz-eit.
Most pár embernél megbukott az utolsó mondat -
Nandusz #2185 Hm..kérdésre kérdéssel?...tehát akkor nincs bizonyíték rá. A természetben pedig van rá példa: rögtön mindjárt az emberiséget említeném. Vagy mi nem vagyunk a természet része? -
#2184 #2175 -
#2183 #2174 -
#2182 Hol tudsz megfigyelni a természetben házasságot? -
#2181 Há' felőlem aztán bárki házasodhat szanaszéjjel, csak engem hagyjon békén és ne póbálja meg úgy beállítani, hogy én vagyok marslakó és nem ő ősember! :DDDDDDDD -
#2180 Most már kezd egy kissé kínos lenni az egész. NessiGraf adott egy véleményt, ami eltérő a többségtől. Egy kissé erősebben fogalmazott, mert szerintem egy erős személyiség. Erre most elkezdtétek támadni és persze, hogy védi magát.
Nem NessiGraf-ot védem, mert semmi közöm hozzá és nem is vagyunk teljesen egy véleményen, de úgy érzem, most egy kicsit kötekedő lett mindenki. Nézzetek magatokba is mielőtt valakit kritizáltok! -
#2179 Tévedsz. Te azt gondoltad, hogy nem írtál, de attól még nagyon is sokat. Olvasd saját hozzászólásaidat úgy, mintha másét olvasnád.
Ettől még mindkettőtök érdekében: szeresd őt és tiszteld, ismerd meg. Mindezeket te is megkapod cserébe. Csak úgy lehettek boldogok együtt. -
#2178 Durva és bunkó között nagy különbség van.
Sosem szidalmazok vagy káromkodom.
De nyersen fogalmazok.
De nem értem miért vagy ennyire Nandusz pártján.
De te tudod... -
Nandusz #2177 Mi erre a bizonyíték, hogy mert emberek találták ki, attól még ez szöges ellentétben áll a természet törvényeivel?
-
#2176 Ja és az egész házasság az emberek (ki)találmánya és nem a természet rendje. -
#2175 Nem én voltam bunkó másokkal.
És nem vádaskodás, az előbbi hsz.-em fényében már tény.
A későbbi megnyilvánulásaidból még nem is idéztem.
-
#2174 Te meg jó lenne, ha a saját hsz-eidet is visszaolvasnád, mert azok legalább olyan durvák, mint Nanduszé!
Sőt az utóbbiakban mindig velem foglalkozol, hogy mit kellene tennem és mit nem, mint házigazda!
Inkább a témával kapcsolatban irogass, ha meg nem tudsz, akkor csak olvass!
Tehát: Ritka rendes fiút találni! -
Nandusz #2173 Nem is írtam a szerelmemhez való viszonyomról, sőt azt se írtam, hogy van szerelmem. (mert ez innentől privát, nem tartozik másra).
-
#2172 A házasság és a házasság előtti szex mentesség a hagyományok szerint kéz a kézben jár. Együtt születtek és öszze tartoznak.
Persze ma külön válaztjük mert mindenből csak a kellemest...
Meg mert elvault. De ha elavult akkor vele együtt a házasság is legalább annyira.
A nő alárendelt helyzete ma is megvan!
Főleg a házasságban, s ezt a magyar nyelv nagyon jól leírja.
A férj elvesz egy nőt feleségül - a férj birtokba vesz.
A nő férjül megy valakihez - a nő birtokba adja magát.
És amint látom mindenki valami biztosítékként akarja használni a házasságot arra, hogy majd a párja így örökké vele marad, meg majd örökké szeretni fogja. Csak azért mert most épp olyanja van, hogy szereti.
Más:
amióta világ a világ a másképp gondolkodókra a gondolataik alapos megvizsgálása nélkül pusztán elvi fenntartásokból mindig azt mondták, hogy betegek. Időnkét méglyára tették őket stb...
És mindig ők lökdösik előre az emberiség szekerét.
Megintmás:
kár hogy az emberek inkább élik a környezetük életét, mint a sajátjukat
-
#2171 De egyedül nem tudná tovább folytatni, tehát ti kapva-kaptok az alkalmon és szítjátok tovább.
Nem magában beszél, hanem a ti írásaitokra reagál, amiben, mint az előbb említettem vele sem bántok kesztyűs kézzel!
Mindenki nézzen magába, ne a másikat támadja! -
Nandusz #2170 Peace legyen most már. Jó lenne neked is befejezni ezt a flameléssel való vádaskodást, mert mostanra már az összes hsz-ed részét képzi ennek a taglalása. Nem gondolod, hogy ezzel épp te szítod azt?