8043

A TOPIK TÉMÁJÁHOZ NEM KAPCSOLÓDÓ HSZ-EK TÖRÖLVE LESZNEK!
  • Dick Riddick
    Elfogadni, vagy legalább megérteni, ezt KELLENE tenni.
    Nem érzelemmentesnek, gyávának, hedonistának, betegesnek, robotizálónak, nemnormálisnak vagy életellenesnek titulálni.
    Vagy ami még jobb, egyszavas válaszokkal semmibevenni.
    Néhány fórumon jártam már én is, nem csak itt van ez így, van ahol sokkal durvábban megy. De attól még nem tetszik, érvelni, válaszolni, kérdezni kell, nem ugyanazt szajkózni.
  • Jacky
    Lazít - belélegez - megnyugszik - kilélegez - pillanatnyi szünet - belélegez
  • Rita79
    Köszi a bizalmat.
    Szerintem nagyon jól kezelem a helyzeteket, mert ha úgy lenne, ahogy egyesek mondják, akkor minden nekem nem tetsző hsz-t törölnék.
    Ennek ellenére csak a trágár dumák lettek törölve.
    A "nyanya" véleményem szerint nem trágárság.
    A saját véleményemet, meg akkor is elmondhatom, sőt, el is kell mondanom, még ha házigazda vagyok akkor is, mivel csak én nyitottam ezt a topikot.
  • Rita79
    Kedves Jedi!
    Figyelmedbe ajánlanám a saját hsz-edet! 1574#
    Tehát ha valaki olyan véleményt próbál mondani durva hangnemben, ami megegyezik a tiéddel, azt még provokálod is, hogy írja meg nyugodtan, de ha valaki "nyanyázik" egyet azt már büntetni akarod!
    Érdekes............
    Ezen a hsz-eden bizony már akkor is meglepődtem, de most épp aktuális lett a felhozatala.
    Más vélemények is vannak, mint a tiéd. Ezt el kell fogadnod!
  • Jacky
    Szerintem meg nincs semmi baj Ritával. Van egy véleménye, mint itt mindenkinek.
    Volt már hogy az enyémmel se egyezett, mégsem kezdek el fenyegetőzni, hogy nem alkalmas házigazdának.
    Igenis alkalmas.
    El kéne fogadni, hogy vannak más vélemények is a sajátunkon kívül.
    Csak mostmár bedurvult itt a helyzet, jó lenne lazítani.
    Köszi.
  • Jacky
    Nem mindenki ilyen hideg és számító mint te vagy. Vannak akik egyszerűen nem tudnak így viselkedni.
    Azt meg hogy kezelje szegény, nem házas terhes csaj, aki épp a kórházban fekszik, hogy lenézi a nővér meg az orvos is?
    Tudom, hogy bunkók és semmi közük hozzá. Ráadásul nem is ez a dolguk.

Ha felidegesít egy ügyfél én is kínosan udvarias és hivatalos leszek, kap egy pár igen-nem választ és majd észreveszi magát. Úgyhogy ez nem újdonság nekem. 11 éve nyúzom az ipart ..
    Volt akivel nagyon összevesztem pár éve, mert úgy jött be hogy ordított és azt hitte én vagyok a lábtörlő. Helyretettem.
    Azóta: mint a kisangyal! Helyretettük egymást, megértette mindkettőnk, hogy ennek semmi értelme. Mostmár ha megint jön, parolázunk, udvariasan beszélünk, megértjük hogy mit akar mondani a másik, egyszóval normalizálódott a kapcsolat.
  • soulhunter
    vannak fura nézeteid, csak gáz, h közben elsiklasz azok fölött, amik neked nem tetszenek (sztem ez tünt fel a modinak is)

reakciot püben várok ezen hsz-emre, kb holnap reggel válaszolok rá 1000ig
  • Rita79
    Ha te úgy gondolod, mivel te vagy a moderátor, hogy nem vagyok alkalmas a házigazdaságra, akkor tedd meg a szükséges intézkedéseket.
    Ha azért nem vagyok alkalmas rá, mert nem értek egyet veled, meg a hozzád hasonló véleményüekkel, akkor a moderátori munkádat egyoldalúan látod el és nem pártatlanul.
    Ha nem lennék házigazda, akkor is ezeket írnám, mert ez az én véleményem!
  • soulhunter
    bocs, h még1et irok, de... ugye nincs VIP-jogom (már-még, h szerkesszek)
    lehet, h holnap reggel 8-9 közt kapsz csak püt :)
  • soulhunter
    püt fogok irni este, amiben részletezem, h mire gondolok
  • Sir Quno Jedi
    Most mégis kokrétan mire gondolsz?! :D
  • Dick Riddick

Nem egészen.
  • soulhunter
    gratulálok "sir Quno Jedi"

te konkrétan megfogalmazhatod, amit én akartam...
    csak engem ezé kivágtatok vna a forumbol, ah akartátok tenni ezt más topicban is 2 figyelmeztetésem után :)
    az más kérdés, h én 2 figyelmeztetést komolyan veszek...
    nameg nem is akartam házigazda lenni ott...

és bocs az OFF-ért, de tom, h ti nem értek rá püket olvasgatni... (legalábbis 4/5 arányban ezt kapom válaszként) :P
  • Sir Quno Jedi
    EMO?! :DDD
  • Dick Riddick
    Gúnyos vagy és lenéző.
    Ha már nyitottál egy topicot, nem ártana ha a kialakult helyzeteket is tudnád kezelni.
    És csak hogy ne legyek arctalan, tettem fel egy képet.
    Pedig szeretek arctalan lenni...
  • Sir Quno Jedi
    Tehát te úgy gondolod, hogy egy kultúrált vitában megengedett amit írt?! Miért kezd az az érzésem lenni, hogy nem vagy alkalmas házigazdának...
  • Sir Quno Jedi
    De nem. Nem érted. Nem MO-ról van szó. Ha ÚGY viselkedsz, hogy lehetőséget adsz, akár fikarcnyit is, hogy olyan emberek kerüljenek közel hozzád, akik ujjal mutogatnak rád, vagy megvetnek, vagy beszólnak, az a te hibád (is). Ha nem tudsz elég kemény, elutasító, fenyegető lenni adott szituációkban, máris buktad a dolgot. Pláne akkor, ha ÉRDEKEL téged azon mások véleménye. Aki engem lenéz, vagy megvet, vagy bemószerol, vagy rosszándékú öncélúan stb.-stb az automatice elveszti az "ember" státuszát a szememben (átmegy közönséges házicsótányba) és ennek megfelelő bánásmódban részesül. Udvariasnak kell lenni a csótányokkal IS (KÍNOSAN udvariasnak és hivatalosnak), de (ezáltal is) éreztetni kell velük, hogy mik is valójában. Megvan a módja és érzik is ne félj...
  • Jacky
    Hát pedig tényleg elszállt kissé, de úgy láttam már rendeződött.
  • Rita79
    Persze! Nandusznak ment az agyára valami.
    Nem is annak, aki képtelen egy normális kapcsolatot kialakítani a másik nemmel!
  • Sir Quno Jedi
    Vótam én már xerelmes (talán), de gyorsan észhez tértem (pár hónap, még gyakorlatlan voltam önpszichózisból). :DDD
  • Rita79
    Igen, sőt még vissza is fogtad magad!
  • Sir Quno Jedi
    Jaja, Nandusznak valami enyhénszólva is az agyára ment. Gondolkoztam is, hogy megy büntibe a kedves beszólásáért (a "nyanyásra" tippelek), de egyelőre tudták kezelni a helyzetet. Nem szép dolog nyíltan személyeskedni, pláne durván!
  • Rita79
    A hsz-eiden már meg sem lepődök!
    Talán majd akkor, ha elkezdesz ömlengeni egy lányról, akibe szerelmes lettél!
  • Jacky
    Én sose mondtam, hogy egy gyerek miatt házasodni kell. Csak lehet. És sokaknak az a véleménye, hogy érdemes is, hogy úgymond rendes, normális családban nőjön fel. Az más kérdés, hogy ezek közül a "kényszerházasságok" közül mennyi lesz jó.

"Akit megaláznak és meghurcolnak azért, mert nem házas, mikor gyermeket vállal, az talán nem a megfelelő környezetben él és nem a megfelelő emberekkel tart fent kapcsolatot."
    De Jedi, az a baj, hogy egész Magyarország ilyen még!
  • Sir Quno Jedi
    Mermér, szerinted magamról írtam!? :D
  • Rita79
    A beteges véleményekre ugrok.
    Mint mások is.
  • Sir Quno Jedi
    Naja. Én sem mondtam azt, hogy soha nem nősülnék, sőt. Mert ugye HA meg tudnék bízni egy nőben (mégis milyen alapon) és neki fontos lenne és fülig szerelmes lennék bele (ugyanmár) és emberileg/morálisan/erkölcsileg is el tudom ő fogadni (itt gyorsan elbukik a többség) és elmenne az eszem (ezzel nem lesz gond), NA AKKOR elvenném... (és tuti rá is pacsálnék gyorsabban, minthogy kimondom, hogy fapapucs) :D

Sok a ha.
  • Rita79
    Tudtad, hogy úgy is lehet kezelni a kínos helyzeteket, hogy nem alázzuk a másikat a porba?
    Még jó, hogy nem mindenki úgy kezeli a problémákat, mint te!
    Nem sok jóakaród lehet..........
  • Dick Riddick
    Na ennyit a klikkesedésről!
    Akkor nem igazán vetted észre Nandusz írásában azt a nem kevés gőgöt, kioktatást, rosszindulatot és lenézést, ugye?
    Nem is lett volna vele gond, ha nem címezi külön Nessi-nek.
    Épp ezt mondtam, olvasod a hsz-eket, de nem érted /vagy nem akarod érteni/.
    A helyzet az hogy amíg mindenki azon a véleményen van amin te, addig minden szép és jó. Ha viszont máshogy lát valamit valaki, átmész kemény támadásba. Ennyit az értelmes vitáról.
  • Daffit
    Aktívak voltatok az elmúlt 12 órában. Megpróbálok válaszolni a kérdésekre, ahogy én látom.
    Miért szerencse a hazásság? Vagy miért szerencsés(ebb) a házas? Ezt a kérdést igazából nem értem. A házasság a szeretet/szerelem egyik kinyilatkozási formája vagy szimplán érdek. Ezt sehogy nem tudom a szerencséhez kötni...
    Mi a házasság? Erre a törvény és a vallások adnak választ. Talán az összetartozás (hamis) jelképe.
    Mi lesz jobb a házasságtól? Semmi (esetleg néhány hivatalos ügyintézés, pl. hitel). NEM a házasságtól lesz valami jobb.
    Miért kell megházasodni? Nem kell, senki sem mondta. Én miért házasodnék meg? Mert bár én úgy gondolom, hogy a boldogsághoz nem kell, de a párom lehet más véleményen, neki akár nagyon fontos is lehet. Ezért, ha megtaláltam az igazit, szívesen teszem boldoggá azzal, hogy elveszem.
    Miért kell házasság a gyerekneveléshez? Megint egy kell. Nem, nem kell!
    Miért jó az ha valaki csak muszájból és beszariságból marad velem? Ezt most komolyan kérdezed?
    ..házasság előtti szex.. A vallások többsége (biztos mindegyik?) elítéli a házasság előtti szexet. Miért? A vallások több ezer évesek és mikor "megalkották" az útmutatásokat és tanokat, akkor erősen férfi társadalom volt. A nőket, mint állatok kezelték és szűznek kellett lenniük egészen az első aktusig. A mai társadalom már megváltozott, így ez a gondolkodás már elavult. Ma már megtehedet, hogy beleharapsz az almába mielőtt megveszed.

Ez a saját véleményem a feltett kérdésekre. Ugyanakkor itt két eltérő hozzáállást is megfigyelhetünk Rita79 és NessieGraf személyében. Azt kell, hogy mondjam, mindkettőnek igaza van. Eltérő utakat jártak be és mindketten megtapasztaltak valamit, amiből kialakult a véleményük.
    Nekem is van eltérő: volt hosszú kapcsolatom (együttélés) és nem akartam feleségül venni, mert nem hittem a házasságban. Ma sem hiszek, de ma már feleségül fogom venni azt, akit szeretek. Viszont a mostani hozzáállásommal sem venném feleségül a volt élettársamat, mert a házasságot ésszel és szívvel kell eldönteni (ÉS kapcsolat).
  • Rita79
    Ezt jól kimagyaráztad!
  • Sir Quno Jedi
    Akinek valóban nagy az arca (és nem csak úgy tesz), az nem szabadkozik, meg magyarázkodik, hanem felhúzott orral küldi el a halál retkes f... aki be mer szólni, vagy sandán néz rá, vagy lekezeli stb.-stb. ERGÓ nincsenek cikis helyzetei.
  • Sir Quno Jedi
    Azt ki mondta, hogy baj, hogy személytelen?! Nem ez a lényeg.
  • Rita79
    Hidd el, hogy életben még nagyobb az arcom!
    Mellesleg az a személytelen, aki még képet sem mer felrakni magáról!
  • Sir Quno Jedi
    Az, hogy velünk "szemben", tét nélkül, személytelenül a neten igen kitartónak tűnsz, az ugye abszolúte lényegtelen. Nem erről beszélek. Te magad állítottad, hogy ciki mások előtt magyarázkodni stb.-stb. ÉN erről beszélek, mert ez vagy valójában a magánéletedben (legalábbis saját bevallásod szerint). Szal. ennek fényében olvasd újra át, amit eddig írtam... :D
  • Rita79
    Nessiről csak annyit, hogy olvasd már el mit írt a #2020-as "értelmes" hsz-ében Nandusz üzenetére! "Sajnálom a szerelmedet, hogy megkap téged."
    Ez egy nő szerinted?????????
    Nandusz gyönyörűen leírta, hogy mennyire szép, bensőséges dolog összekötni az életünket azzal az emberrel, akit szeretünk, erre Nessike jól lehurrogta!
    Mi ez, ha nem bunkóság?
  • Sir Quno Jedi
    Akit megaláznak és meghurcolnak azért, mert nem házas, mikor gyermeket vállal, az talán nem a megfelelő környezetben él és nem a megfelelő emberekkel tart fent kapcsolatot (esteleg maga is gyenge és pont olyan rosszindulatú másokkal, mint akik őt is megalázzák stb.). Ez nem a szerény véleményem, hanem tény és tapasztalat.

Igenis lehet gyereket szülni házasság nélkül és az apa szépen a nevére tudja venni a gyereket stb.-stb. Már 7-8 éve is ez volt a helyzet (pedig merevebb volt a szabályozás) és azóta csak javult. Ja hogy van akinek ez körülményes?! Az más, érdek, érdek, érdek, érdek... Mindig csak az érdek.

Mindkét verzióra tudok (általam igen közelről ismert) élő példát a gyerek miatt nősülő és a gyerek miatt SEM nősülő verzióból és mindkettő működik (épp olyan jól, vagy rosszul).

Egy elavult indok máris kiesett, azaz:
    TÉVHIT, HOGY A GYEREK MIATT HÁZASODNI SZÜKSÉGES ! :D
  • Rita79
    Te melyik topikot olvasod? És kinek a hsz-eit?
    Én folyamatosan a saját véleményemet mondom és ki is tartok mellette, akkor is, ha kisebbségben vagyok.
    Hát pedig ebben a topikban nem sok olyan emberke van, aki azon a véleményen van, mint én.
    Tehát nem vagyok befolyásolható!
  • Dick Riddick
    Tudod mit? Most akkor csak a saját nevemben fogok beszélni, ha már ennyire zavar a dolog.
    Az egy dolog hogy olvasod a hozzászólásokat, de eléggé elferdítve értelmezed őket.
    Nessi mellett kiálltam, nem értem miért kellett ennyire támadni, nem volt ellenséges, nem volt bunkó sem. Annyit mondott hogy volt már házas, de már nem tartja egyáltalán fontosnak. Erre azt kapja amit.
    Az én véleményem a házasságról adott, nem szimpatikus, főleg ha a válások számát és a működésképtelen házasságokat nézem.
    "Úgy állítják be a házasság intézményét, mint egy elavult dolgot, a hosszútávú emberi kapcsolatokat, mint messziről elkerülendő rosszat!" A házasság szerintem tényleg elavult, a kapcsolatokról nem mondtam rossszat.
    A társadalom nagy többségéről is megvan a véleményem.
    És egy szóval sem biztattam senkit hogy kövesse a példámat, de egyel sem!
  • Sir Quno Jedi
    Meg bizony, bár szükségtelen volt. Eddig is tudtuk, hogy számodra vannak "ciki" helyzetek, mert a külsőségek és a pleb véleménye jobban érdekel, mint a sajátod. Netán erről kéne leszokni.