Léteznek csökevényes szervek?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mondjuk úgy, hogy volt és van is pár ember, akik nem elégedtek meg azzal, amit a Biblia leirt. Egy idõ után már nem volt elég a Bibliai maszlag. Az emberek tudni akarták mi miért és hogyan müködik. Ezért elkezdték kutatni a természet törvényeit... És azóta jópár olyan dologra adott választ a tudomány amire a vallás csak mesélt összevissza.
1. Konzol Vs. PC.
2. Vallás Vs. Tudomány.
Nos, nem vagyok vallásos, de ateista sem: ) A lényeg, már anno írtam, most újra, hogy sokan az evoluciónak már már Isteni hatalmat adnak. Az evolucio így meg úgy, egyszerûbb lenne ha Istennek hívnátok, egy csomo vita medõ lenne: )
Az a baj, az ateistákkal és/vagy tudományok a mindennek felett rajongókkal, hogy fene nagy tudományok közt elveszik a lényeg. Mirre gondolok?! Fizikai Kémia... Világegyetem, ebben a szerecsétlen, világegyetemben, rendszerek vannak, törvények... ezeket ki rakta le? Jó Jó Tudom, az Isteni Evolució...: )
Akkor van ez a csodálatos, hogy a Földön milyen ritka az élet...meg bla bla és csak MI vagyunk... Nos, annyira ritka az élet, és roppant nehezen alakul ki, hogy a Földön már minimum kétszer alakult ki... Dinók, és a FõÁllatt (ember)...
Szóval az ateistáknak kéne egy kis ész, a vallásos meg... nah jó nem akarok senkit megbántani a hitében...
Jó reggelt mindenkinek: )
Elnézést a Sorokért:)
Na, és minek köszönhetõ a tudomány?
Kara kánként folytatom tanításom.
A vallást gyakorolják csendben 4 fal között, az anyanyelvet is csak családban (nincsenek kollektív jogok, mondják a románok), a buzik is csak 4 fal között legyenek buzik (persze, én sem szeretem amúgy a kirívó travikat), meg egyáltalán, ami neked nem tetszik, elsõsorban a katolikust valllás, azt csak titokban lehessen, gyakorolni. aham!
Kara kánként folytatom tanításom.
Te voltál már állat, hogy ezt ilyen kurvára magabiztosan tudod állítani?
"(pl. 10 parancsolat betartása)"
Aha, persze. Érdekes, betartom a Tízparancsolatot mégsem találok nálunk effektíve fejlettebb lényeket.
Persze részletekben... A sólyomnak jobb a szeme, a kutyának az orra, a denevérnek a füle, a pontynak az oldalvonala, a kobrának meg a hõlátása. Jaj, hoppá, az utóbbi kettõ nekem nincs is.
Na, akkor most mi van?
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Ezek, amiket említettem tudati szintek. Pont az a lényeg, hogy esélyük sincs a közvetlen párbeszédre.
Miben folytonos? : A lélek fejlõdéséhez biztosíthatja a folytonosságot.
"az elefántok képesek felfogni egy társuk halálát, ha meglátnak egy elefánt tetemet, vagy csak a megmaradt csontjait képesek órákon keresztül körülötte állni, szomorkodni, gyászolni."
Mégsem azzal az ésszel rendelkeznek, mint az emberek, ugyanis az állatok soha nem ébrednek rá a saját létezésükre. Számukra csak a külvilág létezik, mintha egy kis dobozból néznének kifelé. Mintha álmodnának.
"mi emberek miért nem vesszük észre a nálunk fejlettebb lényeket?"
Vannak akik, észreveszik. Ehhez elsõsorban tiszta, tudatos, éber életet kell magunk körül kialakítani (pl. 10 parancsolat betartása). Konkrét személyeket is említek: Buddha, Jézus; mûvészek, akik az ötleteiket merítik, vagy a hívõk, akik a lélekre bízzák magukat. Szóval egy fejlettebb biztos van, a többi valóban kérdéses.
A közbeszerzés lényege, hogy közbe szerezzünk is valamit.
De amit a Privilaged Planet-ben írnak azok a tényezõk tényleg csak kizárólag erre az életformára vonatkoznak. Nem lehetetlen, hogy létezik másféle is, aminek a kialakulásához más körülmények kellenek, de mi ezt ismerjük, ezért errõl tudunk beszélni érdemben.
És az tény, hogy ehhez a vízen kívül még rengeteg tényezõ egybeesése szükséges egy adott helyen és idõben. De mint látjuk nem lehetetlen 😊
Nem, én ezt úgy értettem, hogy imádsággal még egy betegséget sem állítottak meg. Egy szívbeteg se gyógyult meg stb...
Ezzel ellentétben a tudomány segítségével ma már a pl. a legtöbb csecsemõ és gyeremekbetegség gyógyítható. Holott 100-200 éve még tizedelte a csecsemõket. Az átlag életkor még ebben a szerencsétlen országban is 60-70 évre emelkedett. Nembeszélve a balesetek kezelése stb stb... Meg nemcsak a betegség, az életkörülmények javulása stb... Ez mind a tudománynak és nem a vallásnak köszönhetõ.
Amúgy igazad van, de arról sem a tudomány tehet ha a technikai fejlesztéseket "rossz" célra használják fel.
Az ilyet nem szeretem.
A vallás az jó erkölcsi tanítás lenne. Legalábbis a Biblia, de semmi több. A világ dolgaihoz semmi köze, az a tudomány dolga.
Igen, de mennyi és mennyi helyen próbálkozott a természet ezzel. Még jó hogy öszejött neki legalább egy helyen.
Nagyapám isten nyugosztalja nagyon vallásos volt,még kicsi gyerek voltam de mindíg kényes keresztkérdéseknek tettem ki az istennel kapcsolatban.
mindíg mindenre volt valami válasza,de valahogy nem tûnt meggyõzõnek.
Pl ki az anyukája,vannak e testvérei,hol lakik,szereti e a sütit,stb.
A végén mindíg lerázott "gyermekem isten útjai kifürkészhetetlenek!
Aztán ahogy az évek multak valami megváltozott benne,megértett valamit.
Többé nem járt templomba nem imádott szent képeket,stb.
Gyülekezetbe járt ahol istentiszteleteket tartottak énekeltek,otthon is ezeket halgatta magnón.
Szóval a lényeg,többé nem akart senkit meggyõzni senkit az õ igazáról,csöndben gyakorolta a vallását,senkit nem zavart vele õt kielégítette.
Ez így rendben is van,csak amikor valami szervezõdik mögé akkor kezdõdik a gubanc!(Kat egyház és társai)
ui: letéptem mindkét mellbimbómat, mert úgyiscsak evolúciós zsákutca.<#nezze>#nezze> <#idiota>#idiota>
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?
Nietzsche mondja: \"Isten meghalt\" Isten mondja: \"Nietzsche halt meg :)\" \"Kerülgeti mint ateista macska a templom egerét\"
Nietzsche mondja: \"Isten meghalt\" Isten mondja: \"Nietzsche halt meg :)\" \"Kerülgeti mint ateista macska a templom egerét\"
- a feltetelezesed nem vizsgalod meg mas feltelelezesek szempontjabol
- masreszt ha ossze sem vagy hajlando hasonlitani a valosaggal
Ugyanigy a legtobb ember fel sem fogja, hogy amit ma "tudni velunk" tulajdonkeppen nem csak egy ket elborult tudos kivaltsaga. Kello megfigyelessel es kiserletezo keddvel az elmeletek lenyeget nagyon gyorsan meg lehet tapasztalni.
Ezek a intelligenstervezes urgek nem is veszik eszre, hogy amit allitanak, "nincs csokevenyes szerv" onmagaban ertelmetlen. A priori feltetezi, hogy egy szervnek van funkcioja. Csak ossze kell hasonlitani azzal az elmelettel, hogy egy szervnek nincs "termeszettol/zeustol rendelt funkcioja" hanem csak ugy van es kesz, mert ossze lehet rakni. Ha segiti az eloleny fennmaradasat, akkor csak onmaga elterjedesehez jarul hozza. Ha nem hatraltatja, akkor meg valamilyen esellyel "fennmarad, mint dakota a lovon". De nyilvan egy plusz szervvel az elolenynek is tobb szabadsaga van: kitagithatja valamilyen szinten az elettere: ha igy elonyhoz jut, nagyobb esellyel terjed tovabb a szerv genetikai kodja.
Az, hogy valaki hogy el akarja ferditeni a tenyeket, meg nem valtoztatja meg a valosagot. Attol meg, hogy valamiben hiszunk, meg nem feltetlenul valos. A legtobb dologban ilyen ertelemben nincs is ertelme hinni.
> "Ha egy tudományos bizonyíték van a vallás ellenében, a tudósok a módszerük felsõbbrendûségére hivatkozva követelik a vallásosoktól hogy fogadják el amit kiderítettek..."
Épp errõl beszéltem. Tudomány és a vallás két külön dolog, ezért a tudósoknak nem kell követelniük semmit a vallásosoktól. Valamint az egyik sem alárendeltje a másiknak, két teljesen eltérõ ideáról van szó, és mint ideák maximum személyes szimpátia alapján rangsorolhatók. De a tudományos eredmények [b]tények[b], míg a vallásos tanok puszta spekulációra alapulnak. Ha objektívan nézzük, mindenképp azt kell elõnyben részesítenünk, ami leellenõrizhetõ.
Jaja, mielõtt még elhagytuk Középföldét.
Persze tévedhetek is.<#worship>#worship>
Azt hiszem elértünk egy olyan értelmi szintet,(már aki)ahol már megvagyunk hülyítés nélkül is és el tudjuk fogadni a világot olyannak amilyen.
Persze lehet a végén kiderül hogy mi mind energia és tudat vagyunk csupán,és az univerzumot és benne az életet a magunk szórakoztatására kreáltuk.
Ha meghalunk egy huszasért ujra kezdhetjük.<#vigyor4>#vigyor4>
Vagy nem de az biztos!<#fejvakaras>#fejvakaras>
"- Nietzsche isten! - a halottak."
Minden jog fenntartva!
Az egyik a hit területén, a másik a tudományén szerepel.
Az egyik oldal értelmet, jelentést keres a jelenségekben, a másik összefüggést.
Az egyik kinyilatkoztat, a másik elméleteket épít, és próbál megcáfolni, tökéletesíteni.
Parttalan vita, mert két külön világban beszélnek.
Nem kellene összekeverni egymással a vallást és a tudományt, akkor nem lenne ebbõl probléma.
Minden jog fenntartva!
"a matematika az adott dolog,azt senki sem találta ki,nem egy elmélet"
De, a matematika az elmélet. Sõt mi több, a matematika elméleti modellekkel foglalkozik.
peterx:
>>Akkor legyél szíves meséld el a "nem anyagi világot" mit takar fõleg ha szerinted "van"!<<
"Sõt adj tippeket hol kezdjük kutatni kíváncsian várom az ötleteid..."
Ugyan nem nekem szólt a kérdés, de nyiss ki egy könyvet (irodalmat, legyen az akár regény, vagy mese), és ott van a példa elõtted. 😊
Vagy egy matekkönyvet.
Minden jog fenntartva!
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?
Nem az evolúciós algoritmusokra gondolsz?
Minden jog fenntartva!
Bele kéne olvasni, és már az elsõ fejezetnél kiderül, hogy az akkori emberek látásmódja alapján körülírt világot mutat be, rengeteg erkölcsi tanítással együtt. A teremtés storyból egybõl látni, hogy az akkori emberek elképzelését írta le a világról.
Egy mindenható ISten, aki ténylegesen teremtette a világot nem írna akkora baromságokat bele. És most nem arról van szó, hogy azért írták úgy ahogy hogy az egyszerû emberek is megértsék... Teljesen jó stílusban van írva, tényleg nem kell ott dnsrõl meg téridõrõl beszélni, de annyit az egyszerû ember is megértett volna, hogy a Nap adja a fényt, azért van éjjszaka meg nappal, mert a Föld forog stb... Ugyan úgy megértették volna mint a Poklot meg a Mennyt...
Semmivel sem extrémebb azt magyarázni, hogy ha rossz leszel akkor egy szörnyû helyre kerülsz ahol az idõk végezetéig szenvedni fogsz, mint azt mondani, hogy vazzeg a Föld forog, ezért van nappal és éjjszaka.... Nem a Genesisben az áll, hogy Isten azért teremtette a sötétséget, hogy különválassza a nappal az éjjszakától... Meg a 2. napon megteremtette a világosságot, de a Napot csak a 4. napon... Szal el lehetett volna ezt magyarázni az egyszerû embernek is hogy megértse, nem muszáj sületlenségeket írni... Dehát mind1...
Lehet hinni a Bibliában meg a Vallásokban, de azzal senki sem vitatkozhat, hogy több emberi életet mentett már meg a tudomány, mint a vallás.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
És erre az induló pontra mondják azt, hogy õsrobbanás...
Persze lehetne mondani azt is, hogy Isten pöckölte meg a galaxisokat, hogy induljanak útjukra vagy akármi mást is, de ez már nem tûnik túl reálisnak...báár kitudja...
Ki indulásnak jók,de sajna nincs egyértelmû fonál,amit föl lehetne venni mint a tudományban,ahol egyik dologból lehet a következõre következtetni majd bizonyítani,stb.
Ha valóban lenne valami szerintem már többet tudnánk.
Tizen évesen én is faltam Daniken féle könyveket,ami mindíg arrõl szólt hogy valahol,valaki azt állította hogy látott,hallot,stb valamit.
Ma már azért kevésbé lelkesedem az ilyesmiért,bár én is szeretnék bizonyosat tudni sokmindenrõl.
A növények nem tudják felfogni, hogy van náluk magasabb rendû élõlény, a növényevõk mégis örülnek a létüknek.
Az állatok nem érthetik meg hogy van náluk magasabb rendû élõlény, mégis jó szolgálatot tesznek az embereknek.
És itt jön az, hogy jópár ember nem tudja felfogni...
A közbeszerzés lényege, hogy közbe szerezzünk is valamit.
"'I'm not moving' Hawking" meg nem azért kapta meg Newton /tan/székét a Cambridge egyetemen mert úgyse ül bele - hozzád hasonlók már elejtették a poént - és nem is szolidaritásból.
Nade mindegy, rád fölösleges pazarolni akár egy szót is, nálad ez nem vélemény, hanem az egész létformádat átjáró szilárd kép, amit pont egy 'gyépés' nem fog megváltoztatni. Nameg hát úgyis szólásszabadság van. Az én állapotom végleges, de gondolkozz el rajta hogy a tied ideiglenes, életed minden másodpercében kerülhetsz hasonló helyzetbe, aztán nekiállhatsz tolni a kemény sportodat a tévé elõtt - mert hát ennyibõl áll neked a gyépés lét -, miközben arra gondolsz mekkora selejt vagy. Imádkozz érte minden nap az istenedhez, hogy ne kerülj hirtelen ilyen helyzetbe mert TE tutira nem tudnád kezelni, tuti felkötnéd magad - ha tudnád -.
Ezek után már csak az az egyetlen kérdés merül fel bennem hogy ha nem akarsz gonosz/bunkó lenni de már közben is ekkora bunkó vagy akkor milyen az ha az akarsz lenni? Mikor olvasni szoktam az sg-n a kommenteket meg szoktam lesni az aláírásokat is. Már többször láttam egy ilyet hogy:
"Interneten vitatkozni olyan mintha részt vennél a paraolimpián.
Attól hogy te nyersz még retardált vagy"
Nem a tied volt véletlenül?