• Alfa Of NS
    #108
    "Nekem személy szerint csak az nem tetszik az evolúciós elméletben, hogy az ember alig 100.000 év alatt annyira kiemelkedett az állatvilágból... "

    Ennek az az oka, hogy az ember intelligenciája, az állatoktól eltérően alapvetően nem a génektől függ. Az egyszerüség kedvéért felbontom az állatokat három csoporta:

    1.csoport: Ebben a csoportban azok az állatok vannak, akiknek az intellgenciája lényegében csak a génektől függ. Ilyen például a légy. A természet legyárt ezer féle legyet, mind különböző intelligenciával, aztán amelyik jobb az túléli. Így fejlődik a faj. Sok generációnak kell eltelnie ahoz hogy valamit is fejlődjön az intelligencia.

    2.csoport: Itt azok vannak, akiknek szintén a génjeik határozzák meg az intelligenciájukat, de azt az életük során tudják növelni. Ilyen pl a kutya. Tanulni képesek. Viszont akármilyen szintet is ér el egy kutya, az utódja ugyan ott kezdi, mint ahol ő kezdte. Tehát hosszú távon, lényeges mértékben csak a szokásos genetikai evolúció sebességével fejlődik az intelligenciájuk.

    3.csoport: Na itt csak az ember van. Abban különbözik a többi állattól, hogy ugyan van egy kezdeti intelligenicája, amit élete során fejleszteni tud, de az utódja nem ugyan ott kezdi, mint ő, hanem utánzás során lemásolja a szülő viselkedését és azt fejleszti tovább. Itt a fejlődés generációról genrációra történhet, szemben a genetikai evolúció sok generációs lépéseivel. Ezért ilyen gyors az ember fejlődése és ezért emelkedett ki gyorsan az állatvilágból.