132
Minden amit erről a kis járgányról tudni akarsz.
-
Vlala #12 Hahó! Pesten inkább azt tartom szánalmasnak, amikor valaki a 4-5 méteres hajójával EGYEDÜL ülve álldogál a dugóban, 10-12 litert elfogyasztva 100 km-en. Ezek a miniautók majdnem olyanok, mint egy robogó, de legalább van teteje és nem néz ki olyan "majomaköszörűn" hülyén a vezető. -
#11 köpjetek le, verjetek meg, DE én agyonlőném azokat akik ilyeneket vesznek, az nem kifogás h nehéz a parkolás, jobb mint a bkv, nincs pénz normális autóra, csak bevásárlásra kell, jobb mint a semmi. drága a bentin...stb.. ilyen igénytelen nem lehet egy ember.... sorry, de ez szánalmas... még ingyen se kéne, vagy ha adnának egyet, azonnal felgyújtanám... h tényleg örömömet leljem kicsit a "kocsiba".... -
#10 Nem kell állandóan rosSzra gondolni:D -
#9 "Ajánlott fiataloknak" -
#8 aranyosak :D. Kérdés, ha egy ilyennel ütközök akkor mi marad belőlem -
#7 Ajánlóm az autón lévő honlapot.Sok információ található rajta:) -
n3whous3 #6 Műszaki? Őhm, szerintem az mopedokra nincs -.- -
#5 Rendőr leállít, kérdi milyen jármű ez? Te meg mondod mosolyogva, hogy mopedautó! Miközben elrakod a műszaki vizsgád, kipörgő kerékkel és v8asokat is megszégyenítő motorhanggal lősz ki és elcikázol a messzeségbe..... -
Csesza #4 számomra kegyetlen idegesítő mikor 35-40el kavarognak előttem városban, és az a baj van olyan aki városon kívül is használja, nah az meg már kiakasztó tud lenni :S -
#3 40-et* -
#2 Tuningolni lehet,hogy ne csak 4-et menyjen pl?Mert így még ne biztos,hogy gyorsabb tömegközlekedésnél,csak kényelmesebb,és gondolom pár százezerbe kerül egy ilyen. -
#1 Nem régiben nézelődtem az interneten a hasznaltauto.hu-t és ezt a kis kocsit találtam.Kutakodtam a neten és találtam egy jó szöveget ami szerintem összegezi,hogy mi is ez:
MI IS A MOPEDAUTÓ TULAJDONKÉPPEN?
Egy olyan jármű, ami nem személyautó, nem robogó, se nem motor. Lehet 3 vagy 4 kerekű, 50 - 523 cm3-ig szerelt motorral. Jellemzőjük a jó öreg bevált diesel traktormotorok. Tervezési sebességük 45 km/h , mivel segédmotorkerékpár, csak 40km/h-val közlekedhetünk velük.
5 személyes autóval jársz a munkahelyedre? Minden reggel gondot okoz a parkolás? Az iskolába télen biciklivel mész vagy netalántán mindenhova tömegközlekedéssel közlekedsz? Nincs pénzed autóra, de a robogó nem Neked való? Íme a mopedautó. Kicsik, szeretnivalóak, traktorhangjuk miatt már csak brumiknak szólítjuk őket. Mindegyik egy egyéniség, kedved szerint válogathatsz a különböző mopedautó márkák közül!
Nem kell rájuk rendszám, teljesítményadó, regisztrációs adó, átírás, zöldkártya, műszaki vizsga… Egyedül a kötelező biztosítás szükséges a kisautókra, ami 3000 – 6000 Ft . 2 személyesek, karosszériájuk ABS műanyag vagy alumínium, vagy éppen műgyantával erősített, merevített akril. Motorjaik 4kW-os diesel traktormotorok (egy – két változatban – pl.: 3 kerekűekben benzin motor van). Vízhűtésesek, teljesítményük 5,4 LE. Súlyuk nem haladja meg a 350 kg-ot. A legtöbb mopedautó alváza masszív alumínium, vagy zártszelvényből készült vas, illetve horganyzott alváz, valamelyik csővázas technológiával készül. Néhány mopedautó futóműve a híres Mac Pherson rendszerű. Jónéhány alkatrész a normál autókból való (nyitó – zárszerkezetek, rellék, lámpák stb), így könnyű pótolni őket. Hazánkban hivatalosan is forgalmazzák őket. Ajánlott fiataloknak és időseknek egyaránt, segédmotoros jogosítvánnyal vezethetők.
Egy kép róla!: